Kaip įdomiai čia apie grikius parašėt, kad neskanūs
Mano vaikai labiausiai iš visų mėgsta grikių košę (gal kad tėtis jos gerbėjas
), o vyriausioji, kuriai visos košės "fui", vienintelius grikius pripažįsta
Nors šiaip tai ir aš nelabai juos mėgstu, o ir apskritai košių beveik nevalgau, nebent nuo vaikų lieka, kai per daug išverdu.
Dėl tų ryžių tai dabar ir svarstau. Dar kruopų kol kas nedaviau, taip jau prisiklausiusi visur, kad ryžiai arba kukurūzai turėtų būti pirmi. Bet jų ir neturiu, o iš malūno prisipirkau visokių kitokių dribsnių, manų ir miltų. Galvoju, gal pradėti nuo baltų grikių, gal kaip nors pavyks iš jų nesušokusią košę išvirti, jei ne, tai sublenderiuosiu
Beje, tie parduotuviniai balti manai tai aišku, nevertingi, kaip ir balti miltai, o būna gi ir "viso grūdo" manų, kaip ir miltų. Anksčiau būdavo manų kruopos su sėlenėlėm, dabar dingo, tik gal ten neekologiškos. Malūne kaip tik paklausiau, ar pas juos ekologiška produkcija, sakė, viskas, kas auga Lietuvoj - ekologiška, o ryžiai tai jau ne... Tai dabar ir neapsisprendžiu, nuo ko čia pradėti, ar kokius avižų dribsnius susimalti (o kažin, ar ne geriau išvirt dribsnius ir sublenderiuot, ar geriau sumalt kavamale ir tada virt?), ar kokios speltos duoti, ar tų grikių
Dėl ryžių pradžiai jau kaip ir atkalbėjot
Dėl tų užpilamų košių tai jos man labai patikdavo, kai reikdavo skubiai mažiuką pamaitint ar kai vyrui palikt ilgesniam laikui, ar seneliams, viens du ir gatava, o ir mažiukai gerai valgydavo, daug geriau nei daržovienes. Ir su vandeniu puikiai sušveisdavo.
Aš į daržovienę pilu sėmenų aliejaus, pas mus jo visada yra šviežio žiemą (vasarą nespaudžia), keliskart įpyliau alyvuogių, tai ne taip gerai košę valgė.