Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

QUOTE(jauniute @ 2016 12 06, 20:38)
as tai nupirkau avizas be glitimo  4u.gif  mamuko kosytes kai kurios irgi be glitimo  4u.gif


Kai kurios kruopos išvis be glitimo. O nebandei dar duoti kokių kruopų? smile.gif
Aš Mamuko nepirkau, nes pirkau Holle ir Topfer kažkada. Ir nenoriu daug prisipirkt, nežinau ką valgys, kokias mėgs smile.gif
Bet gyrė kitur mamos Mamuko kai kurias (avižų turbūt labiausiai smile.gif )

---
Ciel, taip, dėl arseno dabar visi ir kalba, tyrimus visokius daro ir pan smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 07 gruodžio 2016 - 00:34
Holle avizu visai be skonio, net gi avizu skonis vos jauciasi. Tai vakar sumaisiau jau su garintu obuoliu.
Dar turiu 3 grudu is holle, bet ziuriu 70%ryziai sudaro.
Ir soru, kur 25% ryziu miltai. Nesuprantu, ko jie vusur tuos ryzius kisa.
Dar galvoju del graikisku riesutu aliejuko. Ar negali jis alergizuot? Ar jei pati valgau riesutus ir maitinu tai nebus jau alergijos? Kazkaip tai isikale man i galva kad alergija riesutam labai baisiai pasireiskia.
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 12 07, 02:33)
Kai kurios kruopos išvis be glitimo. O nebandei dar duoti kokių kruopų?  smile.gif
Aš Mamuko nepirkau, nes pirkau Holle ir Topfer kažkada. Ir nenoriu daug prisipirkt, nežinau ką valgys, kokias mėgs smile.gif
Bet gyrė kitur mamos Mamuko kai kurias (avižų turbūt labiausiai smile.gif )





nebandziau dar, meginsiu penktadieni duot avizas, nusipirkau ekologiskus dribsnius, sumalsiu su kavamale ir tik nezinau kokiom proporcijom ten virti tuos sumaltus miltus ax.gif

topfer irgi nusipirkau ir ziuriu kad ruosiant reikia ruosti su vandeniu ir pienu, o misinio as i koses nenoriu deti, todel man kaip ir netinka ta kose smile.gif

mamuko nusipirkau ryziu kose, norejau avizu nu bet kad su glitimu tai neemiau, kazkaip galvoju tokiam mazam geriau kolkas be glitimo smile.gif
Papildyta:
o tai jus jau laiejus naudojat?smile.gif as kolkas akzkaip nieko neneaudoju, nei sviesto nei aliejaus i darzoviene nededu, kaip bus su kose ziuresim smile.gif

nzn kada ta kose ivest, Finna ar didelis skirtumas kad jis valgytu ta kose tarkim vakare o ne ryte??? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2016 12 07, 13:28)
o tai jus jau laiejus naudojat?smile.gif as kolkas akzkaip nieko neneaudoju, nei sviesto nei aliejaus i darzoviene nededu, kaip bus su kose ziuresim smile.gif

nzn kada ta kose ivest, Finna ar didelis skirtumas kad jis valgytu ta kose tarkim vakare o ne ryte??? ax.gif

Aš kartais dedu ghee arba linų sėmenų, bet pradėjau neseniai smile.gif
Atsakyti
As i darzoves linu semenu dedu maza sauksteli is kurio ir valgo.
Jauniute, tai koks skirtumas ka raso , ruosk su vandeniu, po to kokios tyreles idek.
Ant Holle raso kad ir su vandeniu, ir su misiniu, ir su vaisiais galima
Atsakyti
QUOTE(Ciel @ 2016 12 07, 17:53)

Jauniute, tai koks skirtumas ka raso , ruosk su vandeniu, po to kokios tyreles idek.




hm bet ten aiskiai parasyta 120 ml vandens ir 80 ml pieno, sakai galima nepilt pieno jei nenoriu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2016 12 07, 17:16)
hm bet ten aiskiai parasyta 120 ml vandens ir 80 ml pieno, sakai galima nepilt pieno jei nenoriu  unsure.gif


Tai aisku, koks skirtumas su kokiu skysciu maisysi
Atsakyti
Kaip įdomiai čia apie grikius parašėt, kad neskanūs smile.gif Mano vaikai labiausiai iš visų mėgsta grikių košę (gal kad tėtis jos gerbėjas smile.gif ), o vyriausioji, kuriai visos košės "fui", vienintelius grikius pripažįsta smile.gif Nors šiaip tai ir aš nelabai juos mėgstu, o ir apskritai košių beveik nevalgau, nebent nuo vaikų lieka, kai per daug išverdu.
Dėl tų ryžių tai dabar ir svarstau. Dar kruopų kol kas nedaviau, taip jau prisiklausiusi visur, kad ryžiai arba kukurūzai turėtų būti pirmi. Bet jų ir neturiu, o iš malūno prisipirkau visokių kitokių dribsnių, manų ir miltų. Galvoju, gal pradėti nuo baltų grikių, gal kaip nors pavyks iš jų nesušokusią košę išvirti, jei ne, tai sublenderiuosiu smile.gif Beje, tie parduotuviniai balti manai tai aišku, nevertingi, kaip ir balti miltai, o būna gi ir "viso grūdo" manų, kaip ir miltų. Anksčiau būdavo manų kruopos su sėlenėlėm, dabar dingo, tik gal ten neekologiškos. Malūne kaip tik paklausiau, ar pas juos ekologiška produkcija, sakė, viskas, kas auga Lietuvoj - ekologiška, o ryžiai tai jau ne... Tai dabar ir neapsisprendžiu, nuo ko čia pradėti, ar kokius avižų dribsnius susimalti (o kažin, ar ne geriau išvirt dribsnius ir sublenderiuot, ar geriau sumalt kavamale ir tada virt?), ar kokios speltos duoti, ar tų grikių smile.gif Dėl ryžių pradžiai jau kaip ir atkalbėjot smile.gif

Dėl tų užpilamų košių tai jos man labai patikdavo, kai reikdavo skubiai mažiuką pamaitint ar kai vyrui palikt ilgesniam laikui, ar seneliams, viens du ir gatava, o ir mažiukai gerai valgydavo, daug geriau nei daržovienes. Ir su vandeniu puikiai sušveisdavo.

Aš į daržovienę pilu sėmenų aliejaus, pas mus jo visada yra šviežio žiemą (vasarą nespaudžia), keliskart įpyliau alyvuogių, tai ne taip gerai košę valgė.

Atsakyti
jauniute, nesvarbu ką ant tų košių pakuočių rašo. Galima jas ruošti ir tiktai vien su vandeniu. Mano pvz draugės, kolegės visos pačios maitina, pieno irgi nesitraukinėja (aš irgi netrauksiu tikrai), įpilti ką net ir neturėtų, mišinio irgi nepirktų. Kiek klausinėjau, visos verda (ar pliko) vien tik su vandeniu. Naudoja daugiausiai arba Topfer, arba Holle be pieno, Mamuko dar. Problema gali būti tik tokia, kad vaikas gali nenorėti valgyti beskonės, nors čia vėlgi, mums beskonė, o vaikui gali būti ir su skoniu, jiems visai kitaip atrodo smile.gif Bet skaninimui deda tyreles vaisių, trintus vaisius, uogas, daržoves (pvz labai skanu ryžiai su moliūgu, kas mėgsta, grikiai su morkom ir t.t). Aš alyvuogių aliejų pilu į visas daržovių košes (nedaug, iš akies biggrin.gif), noriu, kad geriau pasisavintų vitaminus, tirpius riebaluose, o ir pačiame aliejuje yra vertingų ir reikalingų medžiagų ( ir skirtinguose skirtingų). O alyvuogių aliejumi skaninu tik iš apsileidimo, nes pamirštu nusipirkti kitokių. Žadėjau prisipirkti visokių ir kaskart kitokį dėti, bet nuvažiavus į parduotuvę, visada pamirštu ir tenka traukti iš lentynos mūsų pačių naudojamą alyvuogių aliejų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 09 gruodžio 2016 - 01:47
Tos Holle koses tikrai be skonio, isbandem avizine ir soru su ryziais, tai jos man vienodos, beskones, nezinociau kokia, tikrai neatspeciau biggrin.gif Duodu su vaisiu tyrele
Atsakyti
gaily, labai ačiū už knygą! Į daugybę mano klausimų atsakė jau vien pirmus puslapius perskaičius.


Pradėjau primaitinimą! Nuo moliūgo. Griebia šaukštą ir susikiša pati. Jau antrą kartą maitinant - vos pamačius bliūdelį jau ėmė šokinėt kėdutėj, krykštaut ir mosuot rankytėm - duok greičiau. Kolkas viskas gerai žodžiu. smile.gif
Atsakyti
Aš vakar išbandžiau košę iš šviesių grikių miltų, tik dėjau į kaistantį vandenį, sušoko į guzus, bet sublenderiavau ir gerai išėjo smile.gif Bet tokia beveik beskonė... Valgė šiaip sau, naujas skonis, paspjaudė, paskui lyg apsiprato. Šiandien ištirpinau miltus šaltam vandeny ir pakaitinau - jokių guzų nebuvo, nereikėjo nė trinti, įdėjau truputį šaldytų trintų mėlynių - šveitė kaip reikiant smile.gif Net nežinau, ar gerai tos košės iš miltų, bet kaip greita ir lengva pagaminti smile.gif
O šiaip, įdomu, ar turi skrudinti (rudi) grikiai ką nors geresnio nei neskrudinti (balti)? Ar verta duoti abiejų?
Atsakyti