Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

QUOTE(Oran @ 2016 11 26, 18:12)
Aleksote, Kalvarijos g. 10 pas malūnininką. Dabar dar nepirkau, bet anksčiau iš ten pirkdavau. O daržovės savo ūkio. Mėsytė iš kaimo taip pat bus.

Žinom tą malūnininką, kartais nuvažiuojam, tik ar ten tikrai ekologiški produktai? Pvz., kokie nors ryžiai ar kitokios ne Lietuvoje augančios kultūros?

Daržovyčių ir aš priauginau, uogų prišaldžiau (tik nežinau, nuo kada jas duoti?), nupirkom triušį, susipjausčiau ir užšaldžiau gabaliukais, tik jau pjaustinėjimo kiek buvo... Toks įspūdis, kad ten kur besi peilį, vis į kaulą atsiremia biggrin.gif

Keliaut su keturiais tai jau visiškai nebesinori, vasarą prie jūros tik išsiruošiam, bet po to grįžus man atostogų norisi, vis tiek namie geriausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Asoje @ 2016 11 28, 01:38)
Daržovyčių ir aš priauginau, uogų prišaldžiau (tik nežinau, nuo kada

6-7 mėn.
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2016 11 28, 08:21)

O ne biggrin.gif aš galvojau kad tik nuo kokių 8 ar daugiau, tai nieko nrprisišaldžiau, galvojau šviežių bus biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2016 11 28, 10:34)
O ne biggrin.gif aš galvojau kad tik nuo kokių 8 ar daugiau, tai nieko nrprisišaldžiau, galvojau šviežių bus biggrin.gif biggrin.gif

Tai ir nuo 8 šviežių nebūtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2016 11 28, 14:59)
Tai ir nuo 8 šviežių nebūtų  biggrin.gif

biggrin.gif mega fail
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo repečkė: 28 lapkričio 2016 - 17:06
Sveikos 4u.gif
Nu ką ir mums jau už kelių valandų 6 mėn! O prisimenu viską aiškiai, lyg būtų buvę vakar...
Dantų neturi, sėdėt noras kažkaip praėjo, nors taip ir neatsisėdo pats. Užtat antra savaitė kaip malūnėlis ritasi ant žemės ir pirmyn ir atgal vartosi, sukinėjasi į visas puses. Bando ant keturių atsistoti ir visai sėkmingai tas gaunasi. Išmoko kažkaip kaip kirminiukas šliaužti į priekį pradėjo (su alkūnėm pasiremia, kairį keliuką po savim pakiša ir iriasi link tikslo). Pavojus rimtas jau visiems brolio žaislams biggrin.gif.
Ryt pas gydytoją, o po to jau kurią dieną ir bulvę išsivirsim paragavimui bigsmile.gif Man visai priimtinas tas BLW metodas, jau bandžiau kaitaliojant su košėm ir pirmagimį augindama. Įrankių ir indų naujų nepirkau. Turiu avento šaukštelius, kuriuos ir dabar pagriaužia, dubenėlį kokį rasim namie.
Į lauką jau keliaujam antra savaitė su sportine dalim. Kol kas sėdi neblogai, dairosi.
Į autokėdutę dar telpam ir sėdi normaliai joje, bet jau parvežė namo išvalyti ir didesnę (turim cicco, kitos jau ir nepirksim). Tai ko tik neradom nuėmę užvalkalą blink.gif . erai, kad dar kokių gyvių neužsiveisę... Išvaliau, išploviau, išsivėdins ir bus paruošta ateičiai. Bet sakiau dėvėto tokio daikto turbūt jau ir nepirkčiau, kai žinau kiek visko galiu rast viduj.
Atsakyti
QUOTE(gipa @ 2016 11 29, 00:30)
Tai ko tik neradom nuėmę užvalkalą  blink.gif . erai, kad dar kokių gyvių neužsiveisę... Išvaliau, išploviau, išsivėdins ir bus paruošta ateičiai. Bet sakiau dėvėto tokio daikto turbūt jau ir nepirkčiau, kai žinau kiek visko galiu rast viduj.

o tai ka radot? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Asoje @ 2016 11 28, 00:38)
Žinom tą malūnininką, kartais nuvažiuojam, tik ar ten tikrai ekologiški produktai? Pvz., kokie nors ryžiai ar kitokios ne Lietuvoje augančios kultūros?

Nezinau kaip ten su ekologiskumu reikalai pas ji. Gal tuomet pirkt kokioj Livinn pardej ar kitoj sveiku produktu parduotuvej. Teoriskai ten turetu but ekologiskos.
Triusi tai galvoju pjaustyt su visais kaulais, kiek iseis mazesniais gabaliukais. Nuo virto lengviau bus kaulus nuimt.

Gipa, su 6 men!
Atsakyti
Ačiū Oran 4u.gif
Tuo pačiu sveikinu HA ir Finos mažylius 4u.gif Dar kažkas šiandien švenčia, bet jau nepamenu...

Jaunute, radom trupinių ir šiukšlių ir monetų ir dar visko kas prisikaupė per du metus naudojimo...

Miega mano karalaitis wub.gif . Keksiukai paruošti jau iš vakaro, atsikels eisim fotosesintis biggrin.gif . Dar oras toks gražus už lango šiandien, tai nuotaika pakili kaip per tikrą gimtadienį bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gipa: 29 lapkričio 2016 - 10:47
Grįžom jau iš gydytojos. Nuskausmino mano mažylį... Du skiepai, plius dar kraujo tyrimas. Hemoglobinas 118 clap.gif
Sveria 7500g, ūgis 70cm smile.gif
Laukiam brolio grįžtant.
Atsakyti
Važiuosiu ryt į tą malūną, jei ne mažiukui, tai sau kruopų ir visokių miltų nusipirksiu, bus proga paklausti apie ekologiškumą smile.gif

Patyrinėjau vakar mažiuko burnytę su šaukšteliu, tai išsiaiškinau, kad jau 7 dantys yra, o dar 7 mėnesių neturi biggrin.gif Dar nė vienam taip dantys nedygo... Gal dabar darys pertrauką smile.gif

Kaip triušį supjaustyt su kaulais - nelabai įsivaizduočiau, man lengviau buvo mėsytę nuo jo nudirti, dar taip paskirsčiau porcijom kumpiukas+lašinukas, reikia ir to, ir to...

Man uogos atrodo šiek tiek alergizuojančios, ypač tos, kurių turiu - avietės, braškės... gal mėlynės nelabai. Bet dar kol kas neduosiu, nes mažiukui kartais žandukus paberia, nors nežinau nuo ko. Šiaip manau, kad nuo šalčio, nes visiems vaikais pirmais metais šaltuoju sezonu žandukai rausdavo, nesvarbu, kad tepdavau.

Atsakyti
QUOTE(Asoje @ 2016 12 01, 01:34)
Važiuosiu ryt į tą malūną, jei ne mažiukui, tai sau kruopų ir visokių miltų nusipirksiu, bus proga paklausti apie ekologiškumą smile.gif

Patyrinėjau vakar mažiuko burnytę su šaukšteliu, tai išsiaiškinau, kad jau 7 dantys yra, o dar 7 mėnesių neturi biggrin.gif Dar nė vienam taip dantys nedygo... Gal dabar darys pertrauką smile.gif

Kaip triušį supjaustyt su kaulais - nelabai įsivaizduočiau, man lengviau buvo mėsytę nuo jo nudirti, dar taip paskirsčiau porcijom kumpiukas+lašinukas, reikia ir to, ir to...

Man uogos atrodo šiek tiek alergizuojančios, ypač tos, kurių turiu - avietės, braškės... gal mėlynės nelabai. Bet dar kol kas neduosiu, nes mažiukui kartais žandukus paberia, nors nežinau nuo ko. Šiaip manau, kad nuo šalčio, nes visiems vaikais pirmais metais šaltuoju sezonu žandukai rausdavo, nesvarbu, kad tepdavau.

7???? biggrin.gif blink.gif dar taip negirdejau, kad tiek butu 6 men biggrin.gif nu saunuolis 4u.gif mano nei vieno danties dar neturi
Atsakyti