Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

Mes irgi sirona planuojam pirkt. M2 nesisuka, del to imsim jauciu paprasta.
Atsakyti
Jauniute, dziugu girdet, kad jau po operacijos ir viskas ok !

Tiarella,
Ne, nepatiko M2.
Jos uzsieny yra dar dvieju rusiu. Uz tai jai visur akcijos. Net neziurejau kiek pigiau. Mes norejom, kad ir suktusi, ir tvirtintusi isofix, ir staliukas po to, ir miegojimui siek tiek atlenkimas, ir kad sektusi patogiai, o svarbiausia, kad butu saugi ir payogi vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linden: 19 lapkričio 2016 - 21:36
Labas vakaras,

Vis paskaitau kaip jums, likusioms čia, sekasi.
Labai sudomino, kaip ie Juaniute, grūdinimas namuose. Gal keliais bent žodžiais Finna parašytum ? Ar tai nuoga dupce pagulėt, ar po vėsesniu kranu nupraust, gal dar kas ?
Man patinka tas BLW metodas. Atrodo viskas labai logiška. Bet jau valgo pupa košytės, kai nori. Gydytoja liepė duoti mėsytės jau paragaut, tai daviau gabaliukais. Žinoma daug išspjaudė bekramtydama, bet valgė vistiek. Kitą kartą kol virtinukus valgiau irgi įsirėkė, kaip jai neduodu, tai gavo mažą mažą gabaliuką paragauti ir suvalgius dar prašė. Obuoliuko riekelę vis duodu su tuo vienu dantuku pagraužti į rankytę smile.gif Nežinau, keista man ją tokiu maisteliu maitint, bet nuo paragavimo gal nieko tokio neatsitiks. O iš tiesų, kai dabar košytės vis pasiūlau suprantu, kad maitinimas (.) yra pats patogiausias biggrin.gif Bet kur, bet kada, kada tik užsimano - visada maistas šalia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 21 lapkričio 2016 - 18:15
Mūsų mažiukas dar du dantis išdaigino ir dabar baisiausiai girgždina apatinius į viršutinius, toks garsas, kad per ausis eina... Panašu, kad ir dar du gan greit prasikals, jau galės rimčiau pasikandžioti biggrin.gif Kas dar keturis dantis turit? smile.gif

Aš kartą daviau obuolio pagraužt, pati valgiau, mažiukas taip siekė siekė, su apatiniais dantim prisigramdė, prarijo, bet sudirgino jam ryklę, tai gan daug atpylė, paspringo, net išgąsdino. Sakiau, daugiau taip neduosiu. Bet - o džiaugsme - vakar pradėjo košę valgyti, ir išsižioti, ir net praryti! biggrin.gif Gal kad pridėjau morkytės gabaliuką smile.gif tai net smagu maitint smile.gif Man nesunku išvirt, sutrint tą košę, bet kai vaikas viską spjaudo ir taško - kartais ir nervas pradeda imti. BLW gerai skamba, bet sprangint vaiko nesinori. Pradžioj mažiukas tai žiaugčiojo beveik nuo kiekvieno šaukštelio, o dabar, žiūriu, koks nors nelabai susimalęs gabaliukas pasitaiko - ir jau praryja. Tai papratinus stemplę prie tokių gabaliukų jau galima ir nuo savo stalo duoti paragauti, jei nori. Šiaip kai valgom, padedu jam kokią bulvytę, bet tik sutrina su rankom, jokio noro dėtis ją į burną nerodo.

Tokata - jau mėsytė? Aš nuo 8 mėn. ją duodavau, 6 mėn. daržoves, 7 mėn. kruopas išmoksta valgyt, nuo 8 mėsytė. Taip visus maitinau. O nuo kokios pradėjai?

Dar man smagus momentas, kad keisdama sauskelnes mažiuką ant puoduko patupdau ir dažnai į jį padaro smile.gif Šiaip visi mūsų vaikiai gan vėlai susidraugavo su puoduku, bute buvo mažulytė vonia, tai nelabai patogu būdavo sodint ant puoduko nevaikštantį, o vaikštančio jau nebūdavo įmanoma išlaikyti... Tai dabar visai smagu sutaupyt sausos vietos sauskelnėse smile.gif

Nenori dar mažiukas pats sėdėt, nemoka atsiverst nuo pilvo ant nugaros, bet užtat nori stovėti, pasiėmus ant rankų spiriasi į mūsų kelius ir tai stovi, tai šokinėja. Gerai būtų, kad išmoktų normaliai sėdėti, smagiau būtų žaisti manieže, dabar žaidžia gulėdamas smile.gif
Atsakyti
Asoje, taip, mums jau liepė mėsytę duot pamažu paragauti, reikia pupai hemoglobino labai. Bet čia matyt mums taip, nesam rodiklis kitiems ;) Skaičiau, kad geriausia kiauliena, nes joje daugiausiai geležies, tai viriau sau sriubą ir palikau gabaliuką, visai kruopelytę paragauti mažei. Nespringsta ji kažkaip. Dar užsisakiau naminio triušio iš draugų, tai ilgesniam laikui jai bus. Pamenu sūnus nuo menkiausio grūdelio springdavo ilgai, viską trint iki kokio 9 mėnesio reikėdavo, vis žiaugčiodavo, o va pupa normaliai dantenom viską susitrina ir nuryja. Jei papuola didesnis gabaliukas tik nusipirto biggrin.gif Košes ji valgo, nors ne kasdien nori jų, būna išpurškia, apspjaudo viską aplinkui ir atsisako valgyt, o sėdi jau senokai tvirtai, jau laukiu kada pati atsisės.

Atsakyti
Labas ☺

Mūsų vaikas turi tris dantis: du apačioje ir vienas viršuje... iltinis 😁 tai tikiu, kad pakeliui ir pagal eiliśkumą pralenkti 6 dantys.

Daržovienę duodu. Bet labiau simboliškai. Pora kartų pataikiau tikriausiai į norą ir nuotaiką, tai po 70 ml suvalgė. Paskutinės dienos - nevalgadieniai. Bet juk dantys keliasi... tai nelabai ir spaudžiu vaiką...

Judėjimas. Ropoja, atsisėda, ratu kaip malūnėlis sukasi 😁
Ir labai nori stotis. Tai aš labiau šuoliuot leidžiu-lengvi pritūpimai gaunas 🙄
Palikti vaiko jau niekur negaliu vieno. Dar vyresnysis lego fanas... detalių randu visur, kad ir kaip stengias vienoj vietoj žaist... teko susitaikyt, kad visi mamos reikalai namuose atidedami vėlyvam vakarui 😐 bet kai susitaikai iškart lengviau pasidaro 😁

Lengvos dienos visoms!
Atsakyti
Sveikos smile.gif
o man vis tiek tas BWL metodas skamba kraupiai smile.gif as suprantu kad springimo pavojus tas pats, nu bet viena yra springti skysta tyrele ir kita kasniuku maisto 4u.gif nzn gal kad as pati vaikystej springau morkos gabaleliu ir vos gyva likau, net narkoze gavau ir trauke chirurgai ten, zodziu baisu 4u.gif tai as ne minties neturiu tokios, kad ir koks ten tas gabalelis minkstas butu ar dar koks, ateis laikas gaus ir gabaleliu, bet tik ne 6-7 men 4u.gif aisku cia tik mano asmenine nuomone 4u.gif

mes irgi turim 2 dantukus jau apacioj ax.gif valgom bulve trinta tai vakar jau perprato kas tas saukstelis ir ka daryti, tai pats ziojasi, graziai nuryja, zodziu vakar maitinimas tikras dziaugsmas buvo 4u.gif

Tokata, o tai dare dukrytei hemoglobina? zemas labai???
mums pries operacija dare tyrima tai hb 122, tai manau super 4u.gif

maniski sest tai nori, bet kai pasodini nenusedi visiskai krenta iskart smile.gif vyras mano daznai ji pasisodina ant keliu, as pykstu sakau, negalima dar, o jis tai kaip jis kitaip ismoks, nu nepatinka man taip unsure.gif
Atsakyti
Jauniute, dabar nedarė, bet buvo darę rodos 3 mėnesių, tiksliai nepamenu jau, tai buvo žemiau normos, tai tikrai nebuvo nuo ko jam pakilti. Tai tokia mums rekomendacija apie 7 mėnesį jau pradėt duot mėsytės.
Aš tai tinginė su košėm, perku vaikiškas užpilamas, arba hipp stiklainiukus. Kol mažai suvalgo ir dažnai išmest reikia kas liko, tai virti, trinti, makaliuoti valandą dėl dviejų šaukštelių aš tinginė ax.gif O sūnus dar vakar ir mano blenderį sugadino (malė bulves bulviniams blynams ! sugalvok tu taip...) Kai jau valgys normaliai, tada virsiu. Beje, mano avižinę košę kažkaip noriai valgė, skanu jai buvo smile.gif
Atsakyti
Su tom mėsytėm tai aš truputį pasimetusi, nes vis keičiasi nuomonės apie jas, tai jautiena geresnė, tai kiauliena, čia kažkoks ukrainietis per TV pripasakojo, kad apskritai žolėdžių mėsa nelabai tinka, geresnė visaėdžių kiaulių smile.gif Tai net nežinau, kokia geresnė mažiukui mėsytė būtų, bet kadangi turim galimybę iš ūkininkės gauti vištų ir triušių, tai pradėsim nuo triušienos. Aš tai malsiu su daržovėm, bet va dabar kai malu tą mažutį kiekį, ne viskas gerai susimala, ypač morkytės, bet žiūriu - jau ne taip springsta, o šiandien išvis fantastiškai valgė, svarbiausia - išsižioja, tai taip smagu, kad pagaliau suprato, kam tas maistas skirtas smile.gif Kruopas, manau, turėtų dar geriau valgyti, visi vaikai (bent jau maniškiai) jas labiau mėgo nei daržoves. Mąstau, kad gal pirkt nesmulkintas kruopas ir išvirus sumalti blenderiu. Bet čia neseniai Galintos istorija nuskambėjo, kad ekologiškuose grikiuose glifosato rado... Kur kaunietės ekologiškus produktus perkat?
Atsakyti
Asoje,
tavo maziukas dantuku auginimo pirmunas, sveikinimai 4u.gif 4u.gif
MAno su vienu jau ir kanda, ir tampo speneli... Ir toks astrus to dantuko virsus... Ir cia kelios dienos tik pradejo daryt, panasu, kad skauda besikalanciu vietose...

Kosytes mielai verdu pati, anei jokio vargo, sudejai, nustatei, pypt, apvertei ir paspaudei kelis kartus.
Tokata,
kad vaikisku koseliu kainos tokios, kad turbut jau aparato kaina atsipirktu per men ar pusantro smile.gif O ir zinai, kad sviezia ir ka duodi. Ir kasdien sviezia.
Va kelionems reiks tik turet atsargai.

Jauniute,
man irgi kazkaip nepriimtina bandyt gabaliukais toki maziuka pratint. Trinu ir valgo mazgis smile.gif Gal irgi islikus baime, as irgi buvau paspringus vaikysteje, bet buvau jau keliu metu, zuvies asaka, pamenu skausma, visu baime ir kaip mane is kaimo veze greiciau iki namu. O gal ir ne del to. Bet svarbu, kad vaikiukai valgo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linden: 23 lapkričio 2016 - 01:33
QUOTE(Asoje @ 2016 11 23, 01:59)
Kur kaunietės ekologiškus produktus perkat?

Aleksote, Kalvarijos g. 10 pas malūnininką. Dabar dar nepirkau, bet anksčiau iš ten pirkdavau. O daržovės savo ūkio. Mėsytė iš kaimo taip pat bus.
Atsakyti
Aš apie primaitinimą dar pasisakyt nieko negaliu, nes dar mum pora savaičių iki 6 mėnesių liko, dar nesidomėjau nei kaip nei kas, tikiuos, kad gydytoja nušvies, bet pasisakysiu, kad sunkiai naktimis miegot ėmė sektis. Dažnai keliasi valgyt, atrodo valgo nedaug, bet po dažnai. Sunku miegot būna. Dieną maitinasi normaliai, kas pora - tris valandas. Na, bet ką padarysi, tikiuos, kad viską gerai darau ir tiesiog toks laikas/vaikas.
Jau padvigubinom svorį. Sveriamės namie, apie 8,600 be rūbelių. Kolkas neatsisėda pati ir panašu, kad dar kurį laiką neatsisės, bet jei pasodinu (ty ledžiu atsisėst įsikibus) tai jau tvirčiau tas kelias sekundes pasėdi.
Į baseiną eina irgi su dideliu noru, nenardom kolkas, nebandom, bet ir neskubinam įvykių.

Ar galvojat apie keliones? Aš kai laukiausi, tai galvojau, kad na va jau kai gims tai keliausim važinėsim, skraidysim, bet kai gimė dėl savijautos nesinorėjo, o dabar tai tiesiog gaila vaiko darosi. Ir kaip ir dalim smegenų pagalvojam, kad būtų smagu kokia kelionė žiemą kur nors kur šilčiau, bet pasidaro vaiko gaila ir veju mintis lauk :\
Atsakyti