Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

Oi kaip ačiū, kad dalinatės pirkiniais ir nuomonėmis apie juos!

O man nepatyrusiai ir dar maitint nusiteikusiai tik po menesio iškilo klausimas - o kam tos gertuvės? Kodėl iš puodelio negalima pratinti gerti?

Dar pasiskaičiau apie ta BLW metodą - likau nesupratus. Nesupratus kaip čia taip gaunasi.. vaikas valgo su tėvais prie stalo - ok. Vaikas valgo viską, ką valgo tėvai - ??? kaip čia taip? Tėvai vadinasi turi prisitaikyti prie vaiko ir valgyti tik daržoves (nesūdytą maistą be prieskonių) ar čia gaunasi, kad jau vaikas gali kapot mėsą, žuvį ir tt jau nuo pat maitinimo pradžios? Ar čia tas metodas taikomas, kai jau įvedamas visoks maistas? unsure.gif Ir kam to reikia? Nelabai tikisi, kad nuo to priklausys mėgs vaikas gurmaniškus patiekalus ar nemėgs.. Paaiškinkite! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2016 11 16, 20:48)

O man nepatyrusiai ir dar maitint nusiteikusiai tik po menesio iškilo klausimas - o kam tos gertuvės? Kodėl iš puodelio negalima pratinti gerti?

Nu kad ir pasiimt kažkur ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 11 16, 20:30)
jauniute, užspringti ir su koše gali. Svarbu žinoti, ką užspringus daryti.

o ka daryti? as nzn pvz unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2016 11 16, 19:48)

Dar pasiskaičiau apie ta BLW metodą - likau nesupratus. Nesupratus kaip čia taip gaunasi.. vaikas valgo su tėvais prie stalo - ok. Vaikas valgo viską, ką valgo tėvai - ??? kaip čia taip? Tėvai vadinasi turi prisitaikyti prie vaiko ir valgyti tik daržoves (nesūdytą maistą be prieskonių) ar čia gaunasi, kad jau vaikas gali kapot mėsą, žuvį ir tt jau nuo pat maitinimo pradžios? Ar čia tas metodas taikomas, kai jau įvedamas visoks maistas?  unsure.gif Ir kam to reikia? Nelabai tikisi, kad nuo to priklausys mėgs vaikas gurmaniškus patiekalus ar nemėgs.. Paaiškinkite!  ax.gif

Iš puodelio galima. Aš irgi esu labai už, kad iškart mokyti iš puodelio. Bet pvz važiuojant, einant kažkur, man maloniau įsimesti į rankinę gertuvę, negu puodelį biggrin.gif

Apie BLW ilga kalba. Trumpai, vaikas nuo pirmų dienų mokosi valgyti įvairų maistą, t.y, visokių spalvų, konsistencijų, formų ir t.t. Sako, kad taip greičiau išmoksta viską valgyti, gyvenime būna mažiau išrankūs, daugiau viską valgo, mėgaujasi maistu, turi patys galimybę rinktis. Nevalgiukams dažnai tai viena geriausių išeičių. Tėvams patogu, kad nereikia beveik nieko ruošti atskirai (aišku, jeigu patys valgo nesveiką labai maistą, netinkamą kūdikiui, reiks ko gero, savo mitybą pakoreguoti kažkiek). Ir taip, beveik nuo pat pradžių valgo beveik viską (įvairias daržoves, vaisius, mėsą ir t.t.). Metodas ne nuo tada, kai jau privalgo visko, bet nuo pradžių. Vistiek viskas gaunasi palaipsniui- vienus kartus duodi vienokias daržoves, tada kitokias ir t.t., tada ir mėsos duodi. Ne viską vieną dieną iškart smile.gif

QUOTE(jauniute @ 2016 11 16, 20:29)
o ka daryti? as nzn pvz unsure.gif

Atsiųsiu tau kurią dieną, dabar neturiu kaip paieškoti 4u.gif
Atsakyti
Nu va ir aš tik dabar pasiskaičiau apie tą BLW metodą smile.gif Na... net nežinau, juk šiaip sakoma savaitę maitinti vienu maistu, paskui vis pridėt po kitą daržovę ar kruopą tam, kad jei atsirastų alergija, būtų aišku nuo ko, o ji išryškėja maždaug per savaitę... Bet realiai tai mano vaikus daugiausia berdavo žiemą nuo šalčio, bent jau tokią išvadą padariau, nesvarbu, kad tepdavau žandukus prieš lauką. Nes vasarą visi bėrimai išnykdavo.

Čia man atrodo panašiai, kaip ir natūralioji higiena, kad kelių mėnesių kūdikis sugeba prašytis ant puoduko - kažkas iš fantastikos srities smile.gif Bet va, kažkam išeina smile.gif Tai kuo daugiau galvoju, tuo labiau manau, kad ko neėmus ir nepabandžius virtos bulvės ar morkos duoti gabaliukais pasiimti į ranką, gal tikrai netyčia įsikiš į burną? biggrin.gif Nes kol kas kiša viską, ką tik paima ir kas ne maistas, o maistui griežtai užsičiaupia smile.gif

Dėl paspringimo man irgi būtų įdomu konkrečiai sužinoti. Kol kas kiek paspringsta, tiek išsikosti.

Dar dėl gertuvėlių - pirmajai pirkom su minkštu snapeliu, kitiems su kietu - nemačiau tame didelio skirtumo. Tik neišsipilančiuose būna įstatytas vožtuvėlis, kuris mane nervindavo, nes per visus juos sunkiai tekėdavo, t.y. vaikais turėdavo stipriai traukti, o niekad to iškart nesuprasdavo. Tai pratindavau nuėmusi, paskui kažkada uždėjau, atrodė, taip ramu - vaikas apverčia, pakrato, nieks neišbėga smile.gif Kol galų gale nukratė visą vožtuvėlį ir viskas išbėgo biggrin.gif Tai nuo tada nedėjau jokių vožtuvėlių, bet ir neleisdavau apversti, kad suprastų, jog reikia saugot, kad neišsipiltų. Puodeliai (ar gertuvėlės) man atrodo geriausi su gan plačia skylute, kad lengvai bėgtų kaip ir normalaus puodelio, bet taip labai nesilaistytų, juk mažos rankelės dar netvirtos, o puodelį laikyti nori pačios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asoje: 17 lapkričio 2016 - 02:49

HA, ką jau paragavęs yra tavo birbyziukas? smile.gif

Bulvę, moliūgą, batatą, avokadą, bananą ir obuolį :D Obuolį pats kiek pačiulpnoja skiltelę pasiėmęs, tiek, gramdyti su šaukščiuku negramdžiau. Kaip ir sakiau, košių nevalgo, žiaukčioja. Įdomumo dėlei vyras parnešė pirktinę kukurūzų ir bulvių košę, tai buvau pasipiktinusi, kad tą tai valgo! Bet ne, vieną kartą pabandė ir gana, rekomendavo mums patiems ją ir valgyti :D Atrodo visai nemažai, ką išvardinau, bet viską jis yra tik ragavęs tikrąja to žodžio prasme, iki valgymo dar oi oi oi kaip toli.

Aš kažkaip per daug su primaitinimu neskubu ir jo neforsuoju, tikrai neskaičiuoju normų ir kad atseit jau turi suvalgyti tiek ir aniek :rolleyes: Pagal nemažai Lietuvos gydytojų jau 6-7 mėnesių kūdikis turi košes lapnoti bliūdais ir bent tris maitinimus vietoj pienuko valgyti daržovienes ir kruopienes, nors pagal PSO iki metų vis tiek pagrindinis maistas turėtų būti MP/PM, o su "mūsišku" maistu kūdikis susipažįsta, jį ragauja. Tai va BLW tam labai tinkama yra :) 

jauniute, visas kūdikiui duodamas maistas yra išvirtas/išgarintas minkštai, kad praktiškai tirptų burnoje, todėl užspringimo rizika yra minimali. Pas kūdikius "mygtukas", sukeliantis žiaukčiojimo refleksą yra labai arti burnytėje, arčiau nei pas mus, todėl jie nemažai žiaukčioja, kad išstumtų maistą atgal ir nepaspringtų. Ragaudami maistą pagal BLW metodą jie bandymų būdu ant nuosavo kailio mokosi, kokio dydžio gabaliukus turėtų dėtis į burnytę, kad galėtų sukramtyti ir nuryti nežiaukčiodami. Žinoma, vis tiek mama arba tėtis vaikučiui valgant būna kartu ir akylai stebi. 

Įrodinėti nieko neįrodinėju, tiesiog replikuoju į klausimą, be to, žinau, kad tai, kas nauja, sukelia nemažai nepasitikėjimo, bet mums su vyru šis metodas pasirodė priimtinas, todėl ko jau nepabandžius :) Galų gale visada galima kombinuoti įprastas košes ir BLW, jei neramu, kad vaikutis lieka alkanas arba bet kada galima visai ant košių pereiti, jei BLW nepasiteisina :rolleyes: Kiek domėjausi, gilinausi, skaičiau info (lietuvių kalba jos beveik nėra, beje), tai minusų neradau. Žodžiu, už pabandymą per galvą niekas neduos.

Gertuvės dar nepirkau, bet gal reiktų. Turiu kažkokią dovanotą, tai iš jos Smectą bandžiau girdyti, bet nea, nežinojo nabagėlis mano karaliūnas, ką su tuo daiktu daryti :D 

Atsakyti
Aš čia truputį ne į temą. Bet youtube prisižiūrėjau kaip atrodo 5 mėn kūdikiai, tai daugelis jau sėdi kėdutėse ir šiaip sėdi ir atsisėda biggrin.gif ir patys. kelia uodega ir bac ir sėdasi. oho! mano damutė labai nori sėstis, bet iki sėdėjimopagal šituos video dar atrodo tolokai.. hmmmm. Tiek kad maniškė ritinėjasi visaip kaip. Vakar palikau vidury kilimo, trumpam išbėgau iš kambario, grįžtu - jau nusiritus ir ant žemės su žaislu žaidžia biggrin.gif
Šiandien po baseino žandukai sausi. Ar gal lauke vakar nušalo. Na matosi odytė tokia sausa. Tepat kuo nors tokiais atvejais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo repečkė: 17 lapkričio 2016 - 22:29
Sveikutės,

Užbėgu kartais ir į čia, smalsu, kaip sekasi Finna, jauniutes, Assoje maziukams.
Naujokiu dar neisidemejau smile.gif

jauniute, kaip tavo vaikinukui, kaip suprantu jau numatyta operacija?
Finna, man irgi dar norejosi maziu vezioti lopsyje, bet kad jau jis visai nenori smile.gif Jei nemiega, reik siek tiek pakelti, kad matytu aplink smile.gif Tai jau geras 3 sav sportinuke vazinejam, i lopsi jau ir nebetilptu smile.gif Kai miega, pilnai paguldau ir puikiai issimiega.
Ar issirinkau autokedute?
Mes jau nusipirkom. Vis tik Cybex Sirona nugalejo savo viskuo. Isskyrus kaina...

MAno vyrukas nuo 6.5 men pradejo ragauti, pradzioj tik bulvyte, po to moliuga, dabar bulve su moliugu. Noriu tik savo augintu, tai kas yra is simbolinio mamos darzo- tuo megaujasi. Labai normaliai ragavo ir vienos bulves, ruosiu su Avent aparaciuku, nu man geris, kaip toj reklamoj, idejai, ijungei ir eini su mazium bendraut. Pradzioj po sauksciukus kelis, o dabar antra savaite jau ragavimo, suvalgo apie 100 ml. Sedi maitinimo kedutej, bando ir sauksta paimti pats smile.gif
Nieko neskubinu, jokiu egzotiniu darzoviu kol kas irgi nebandau.
Seilinuku su rankovemis, kaip Finna ikelus, irgi turiu kelis, bet naudosiu siek tiek veliau.

QUOTE(Finna @ 2016 11 16, 18:30)
gaily, kokią NUK pirkai? Aš irgi pradžioje NUK norėjau, bet kokios norėjau negavau ir daugiau nebeieškojau smile.gif

Sia gertuve, kur ir gaily uzrodziau (tarp kitko Finna isiminus tavo parasymo apie ja kazkada) as pirkau Vilniuj Babycenter berods parduotuve Luksio gatvej salia Banginio. Keliu spalvu buvo. Dar ir akcija kazkokia. Balta su berniuku smile.gif
http://www.nuk.de/nu...with-spout.html
Kol kas daviau tik siaip pabandymui (neragaves nieko is buteliuko, turi mamos (*)(*) ), bet kazkaip greit atrado ,kuria vieta i burnyte deti smile.gif

Maniskis toliau mielai keliauja i baseina, dabar dar lanko masazus-mankstas pas kineziterapeute. Sakyciau labai veiksminga, kuo toliau tuo judresnis, tuoj visai vaiko nepagausiu smile.gif
Turi jau ir viena dantuka mamai pakandzioti smile.gif
Lyg tai viska prisipasakojau smile.gif
Nemiega turbut kaip ir daugumos pusmetinuku smile.gif
Auga musu maziukai labai greit...

Dabar neapsisprendziu kokiu lengvo sketuko kelionems (lektuvu tame tarpe irgi) reiketu.
Kur visai jau tokie kelioniniai, vis tiek man norisi ir gulimos padeties ir dar ne visai tarskaliuko. Bet jauciu tokiu ner smile.gif
Gal kuri ka turit numate ar turit is vyresniu vaiku ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linden: 18 lapkričio 2016 - 05:08
QUOTE(Linden @ 2016 11 18, 07:04)

jauniute, kaip tavo vaikinukui, kaip suprantu jau numatyta operacija?

pirmadieni isoperavo 4u.gif viskas gerai mums jau wub.gif

beje prasikale du dantys mum bigsmile.gif as irgi ko gero kaip tu primaitinima pradesiu 6.5 men, nes sekmadieni jau ir bus jie, o dar nepradejau cia ta operacija viska pamaise 4u.gif

gertuve tai as paprasciausia tommotipie nupirkau, drauges mergaite be problemu is jos geria tai galvoju gal ir maniskiui lengvai viskas eisis 4u.gif
Atsakyti
Linden, mūsų į baseiną irgi keliauja su didžiuliu džiaugsmu ir kuo toliau, tuo labiau, kas yra labai džiugu ir mums. Man ypač patinka, kad ir pasigrūdina, nors mes ir namie jį grūdinam, bet ten, kai temperatūrų kaita didelė, dar vanduo su viskuo, tai išvis, superinis dalykas imuniteto treniravimui smile.gif Vienu metu buvo pradėjęs protestuoti prieš nardymą. Pradžioje labai gerai sekėsi. Visąlaik ir namie prausdamasis po dušu galvą pakišęs laiko, galvos plovimui niekada neprieštarauja, bet nerti nenorėjo kažkodėl, verkti pradėdavo, tai jau buvau po kelių kartų tokių nutarę, kad to ir nereikia daugiau, jeigu nebepatinka. Juo labiau, neturim mes tikslo iš jo padaryti kažką, viskas tik sveikatai ir savo malonumui smile.gif Bet matyt tuos porą kartų tiesiog nuotaikos nebuvo, nes šiandieną va jau buvo trečias kartas, kai neria labai mielai, po daug kartų, pats juokiasi po to, laimingas smile.gif
Mankštų jam nereikia, tai mes į jas ir neinam. Vakarais kartais pamasažuoju, kad ne veltui būčiau į kursus nuėjus tongue.gif (ypač kojas ir nugarą jam patinka), tai guli, atrodo tik mirksi, relaksuojasi smile.gif
Mūsų lopšyje irgi nežinau ar gulėtų, jeigu nemiegotų, gal irgi norėtų dairytis, bet, kad jis visada lauke miega. Lopšys dar geras (jo ilgis atrodo 80cm, o jis prieš 3sav buvo apie 67cm, dabar kiek paaugo, bet dar telpa normaliai), ir su Columbia, pamatavau ir su voku dar tilptų, tik su Columbia taip šilta, kad dar kol kas nieko kitko nereikia.
Gertuvės iš pat pradžių norėjau ne tokios, kokią gaily parodė, irgi iš NUK, bet ne tokios. Kai tos neradau, tada jau ir šitos norėjau. O kai ir šita tik su baibokais visokiais buvo, pirkau dar kitokią biggrin.gif Mes tiesa, dar esam nupirkę tokią visai paprastą tokią gertuvę iš Ikea.
http://www.ikea.com/...ducts/20213883/
Pirkau, su mintimi, kad nuvešiu ją pas mamą, nes ten vis užsukam, kad bent pas ją sukant nereiktų galvoti ar įsidėjom, kad reikia kažką pasiimti ir pan. Pabandėm kažkada iš smalsumo, didelei nuostabai, jau patį pirmą kartą gėrė puikiai, aišku, iš jos ir bėga labai gerai, bet vistiek, ir su abiem rankytėm taip gražiai paėmęs laikė, gražu žiūrėti buvo (aišku, išlaistė šiek tiek, nes, nors viršuje tik trys mažos skylutės, labai nesunkiai bėga) bigsmile.gif Tik nežinau kaip būtų su vandeniu, nes į tą gertuvę pyliau nutrauktą MP, dar nieko kito kol kas nėra ragavęs. Dabar, jei ir reiktų palikti prižiūrėti kažkam, palikčiau ne buteliuką, bet gertuvę su pienu.

QUOTE(repečkė @ 2016 11 17, 22:21)
Aš čia truputį ne į temą. Bet youtube prisižiūrėjau kaip atrodo 5 mėn kūdikiai, tai daugelis jau sėdi kėdutėse ir šiaip sėdi ir atsisėda biggrin.gif ir patys. kelia uodega ir bac ir sėdasi. oho! mano damutė labai nori sėstis, bet iki sėdėjimopagal šituos video dar atrodo tolokai.. hmmmm. Tiek kad maniškė ritinėjasi visaip kaip. Vakar palikau vidury kilimo, trumpam išbėgau iš kambario, grįžtu - jau nusiritus ir ant žemės su žaislu žaidžia biggrin.gif
Šiandien po baseino žandukai sausi. Ar gal lauke vakar nušalo. Na matosi odytė tokia sausa. Tepat kuo nors tokiais atvejais?

Kiekvienam vaikui savas laikas smile.gif Pasodinus gal ir tavo jau sėdėtų. Mūsų pasodinus tvirtai sėdi, nesvirduliuoja. Buvom kažkada su gyd susitikę, jai rūpėjo pažiūrėti smile.gif Nors mes patys specialiai nesodinam jo, bet jis pats vis taikosi atsisėsti, jei įsikimba į kažką, atsisėda arba gultuke (kai keliasi iš pusiau, o ne iš visai gulimos padėties). O be įsikibimo į ką nors ar ne gultuke dar pats neatsisėda. Dabar kelios dienos vis matau kaip pusiau taip, nei atsisėda, nei ne, gulėdamas, pasikelia kokių 45 ar kiek daugiau laipsnių kampu ir laikosi kažkiek, bet daugiau dar neišeina biggrin.gif
Kai išsausėja patepu vaikišku kremu. Mes, kadangi ir lauke nemažai būnam, visai neseniai būdavo žvarbus oras, vėjuota labai net man, tai ir jam patepu išeinant.

---
Asoje, tas patarimas, kad duoti vieną produktą bent kelias dienas, kad jeigu ką, suprastum nuo ko alergija, labai geras. Bet lygiai taip pat galima ir kelias dienas duoti pvz brokolio žiedynus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 18 lapkričio 2016 - 17:06
Finna, o kaip namie maziuka grudinat?smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Linden @ 2016 11 18, 06:04)
.
Ar issirinkau autokedute?
Mes jau nusipirkom. Vis tik Cybex Sirona nugalejo savo viskuo. Isskyrus kaina

Su puikiu pirkiniu!

M2 dydzio? Gal pavyko rasti pigiau nei 347?

Mes galvojom apie Pallas. Bet pasikonsultavus parduotuvej linkstam prie Sirona M2, iki 19 kg.
Bet kol kas stabdo kaina
Atsakyti