Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

Gal galit papasakot kokius įrankius įsigijote ir ar pasiteisina? Galvoju, kad reik pradėt ieškot ir progai pasitaikius nusipirkt, o tai po to prireikus galiu savo užkampy nerast.

Aš turbūt laimėčiau dažniausiai užeinančio asmens į forumą titulą biggrin.gif
Atsakyti
Repecke, tu kokiu irankius turi uomeny?
As tik avent garintuva isigijau ir man tikrai pasiteisina jis. Labai patogu , vertas ir didesnes kainos biggrin.gif

As dar vezioju lopsy, tik jei kur vaziuojam, masinoj sportinukas guli, tada su juo. Pakeliu nugarele, bet ne pilnai i stacia padeti.
Vokeli jau seniai naudoju, nuo spalio vidurio rodos, ir i lopsi, ir i sportinuka.
Kai buvo silciau, tiesiog dejau romperiuka vilna/silkas, plona kombi ir i vokeli. Kai atsalo, tai ir rubu daugiau dedu, ir kombi pukini. Tada i vokeli.

Atsakyti
Dėl sėdėjimo - mano pirmoji iki 7 mėn. išmoko tvirtai sėdėti pasodinta, žaisdavo kad ir valandą, bet jei nuvirsdavo siekdama toliau esantį žaislą - viskas, nebegalėdavo atsikelti ir rėkdavo, kad vėl pasodinčiau. Ir ropoti ilgai nenorėjo. Paskui 9 mėnesių būdama lovelėj atsistojo, tada tuoj išmoko ropoti ir galiausiai atsisėsti. Viskas per kokią savaitę. Tai jei nebūčiau niekad sodinusi, ji iki 9 mėn. ir nebūtų atsisėdusi? smile.gif Mokėm sėstis kažin kaip, parodė visokias mankšteles kineziterapeutė, bet ji mokėsi viską tokia tvarka, kaip norėjo smile.gif Beje, ir pasiramstydama vaikščiot 9 mėn. pradėjo, tai labai trumpai teropojo. O va antroji anksti išmoko ropot, užtat nesilaikydama vaikščioti pradėjo tik 1 m. 3 mėn. Taigi - kiekvienam savo, nors aišku, kad reik stengtis tuos vaikučius pamankštinti, pamokyti, tik nesistebėti, kad vieniems viskas išeina greičiau, kitiems - lėčiau smile.gif

Aš dar lopšy migdau, patiesiu vilnonį pleduką, kad iš apačios nešaltų, o iš viršaus užkloju storiau. Tik labai nervina, kad jei kokie kaimynai užsikuria ir dūmus ant mūsų neša, prasmirsta oras ir dažnai tai būna mažiuko miego laiku. Dabar dar ir suslogavo, tai kol kas miega namie...

Valgymui jokių specialių įrankių neturiu, tik šaukštelį smile.gif Ir blenderį smile.gif Bet jau tas valgymas.. doh.gif Daugiau išspjauna, nei įdedu į burną... Nes su seilėm susimaišo ir padaugėja... Ir vos išspjovęs palenkia galvą ir abiem rankom nusitrina visą košę... Na, kai sava, tai taip negaila, jei pirktą tyrelę taip spjaudytų ir mozotų, būtų liūdniau biggrin.gif O gal čia tik moliūgai taip nepatinka... Nuo rytdienos bandysiu bulvę. Man pačiai iš visų tų pirmųjų daržovių bulvė skaniausia. Gal ir mažiukui labiau patiks smile.gif

Šiandien viešoj vietoj vakare prisiminiau, kad rankinuke turiu kepurę, taip šaltoka pasidarė, galvoju, užsimaukšlinsiu, kyšt ranką į rankinuką, užčiuopiau tokią minkštą, žvilgtelėjau, kad kažkas balta, išsitraukiau ir jau mausiuos - ogi rankoj sauskelnė biggrin.gif Taip juokinga pasidarė biggrin.gif
Atsakyti

Šiandien viešoj vietoj vakare prisiminiau, kad rankinuke turiu kepurę, taip šaltoka pasidarė, galvoju, užsimaukšlinsiu, kyšt ranką į rankinuką, užčiuopiau tokią minkštą, žvilgtelėjau, kad kažkas balta, išsitraukiau ir jau mausiuos - ogi rankoj sauskelnė biggrin.gifTaip juokinga pasidarė biggrin.gif

O ką, iš bėdos ir ji tiktų, ypač lyjant :D

Gal galit papasakot kokius įrankius įsigijote ir ar pasiteisina? Galvoju, kad reik pradėt ieškot ir progai pasitaikius nusipirkt, o tai po to prireikus galiu savo užkampy nerast.

Jei kalbi apie valgymo įrankius, tai turiu paprastą Canpol Babies šaukštelį, ilgu koteliu, tokį va http://mazytis.lt/23...-saukstelis.jpg, daugiau nieko neturiu :D Tiesa, dar turiu Canpol Babies lėkštutę, į kurios dugną pilasi karštas vanduo, kad maistelis ilgiau šiltas išliktų, bet kad to maistelio dar tiek tėra, tai nenaudoju lėkštės dar. Va http://neidukas.lt/i...3-1-600x600.jpg

Atsakyti
Taip, aš apie valgymo įrankius klaudiau - šaukštus, šakutes, peilius biggrin.gif lėkštes, puodelius smile.gif garintuvo tai nutariau nepirkt, brangu, o reikalingas trumpa laiką.. :/
Na reikės pradžiai ir man tada šaukštelį įsigyt, o po to jau žiūrėsiu..
Vakar pirmą kartą mano dama paragavo savo pėdos! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo repečkė: 14 lapkričio 2016 - 11:42
Nupirkau indukus tokius , man patiko, užsidaro sandariai, galima į šaldiklį dėti, susiberti kokias kruopas kur važiuojant, dabar valgo košes iš jų, žodžiu plataus panaudojimo smile.gif
Atsakyti

O, faini, paskui ir žaisti su jais galės :D 

Atsakyti
Saukatelius pirkau canpol ir avent. Naudoju avent, canpol po uzmirkimo verdanciam vandeny pasidenge kaip kokiais miltais.
O lekstuciu jokiu nepirkau, naudoju paprastas kur ir sau, nepatinka man tos visos plastmases biggrin.gif
Papildyta:
Saukatelius pirkau canpol ir avent. Naudoju avent, canpol po uzmirkimo verdanciam vandeny pasidenge kaip kokiais miltais.
O lekstuciu jokiu nepirkau, naudoju paprastas kur ir sau, nepatinka man tos visos plastmases biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciel @ 2016 11 14, 19:33)
Papildyta:

man ir labiau patinka iš normalių, bet jau dabar mano valgytojas sugebėjo nušveist dubenį man iš rankų, tai plastikas saugiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaaa @ 2016 11 15, 00:18)
man ir labiau patinka iš normalių, bet jau dabar mano valgytojas sugebėjo nušveist dubenį man iš rankų, tai plastikas saugiau biggrin.gif

biggrin.gif Tai po to irgi vaikiska lekstute kokia pirksiu, cia tik pradziai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciel: 15 lapkričio 2016 - 11:49
Kaip nekantrauju-nerimauju su tuo primaitinimu. Lyg ir laukiu lyg ir ne. Nelaukiu nes tai jau toks rimtas žingsnis, kad va jau nebe leliukas, o jau vaikiukas tikras, kai valgo normalų maistą smile.gif O laukiu, nes įdomu bus smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif

Kelinta diena vis paskaitau, bet rašyti net nepradedu, žinant mano rašymo ilgius biggrin.gif
Vis galvoju prisėsiu kada rimtai ir viską, ką norėjau, parašysiu. Bet žiūriu, kad vargu ar gausis taip, o ir tik kaupiasi kaupiasi viskas smile.gif Šiandien tik trumpai parašysiu biggrin.gif

repečke, mūsų irgi sūnelis mažiausias čia, tai ir mums dar svetimi primaitinimo rūpesčiai smile.gif

Aš iš tiesų primaitinimo visai nelaukiu. Aišku, įdomu kaip valgys, ką mėgs, ko ne, kaip viskas seksis. Bet dabar taip įpratau per tą beveik pusmetį patogiai maitinti, kad ir toliau taip norėčiau. Be jokių šaukštelių, indelių, malimų, virimų, šildymų, plovimų ir t.t. smile.gif
Ir išlaidų iki šiol visai ta linkme nebuvo. Dabar jau pradėjom pirkti po truputį. Vistiek greitai pradėsim smile.gif
Nusipirkom jau
šaukštelių, puodelį (noriu, kad iškart mokytųsi gerti iš puodelio, mūsų toks žydras, tik su baltu vožtuvu), išvykoms gertuvę (šitą rekomendavo pora pažįstamų, o ir baseine su tokia mama kartu rengėm vaikus šalia, žiūriu išsitraukė tokią pat, sakė, kad jiems iš kelių šita irgi geriau pasiteisino, nors su gertuvėm visiškai loterija, vieniems kažkuri labai pasiteisina, kitam visai ne, o man su gertuve svarbiausia, kad plautųsi gerai, t.y., kad viskas išsiardytų, atskiromis dalimis ir būtų galima atskirai viską išplauti, ne tik snapelį, nes, kai vaikai geria, ten tiek seilių prileidžia, o jose tokios plantacijos bakterijų prisiveisia, kad jei visos detalės neišsiardo geram išplovimui, tokią gertuvę reiktų vis keisti labai dažnai, kas porą mėn. pirkti naujų nesinori), lėkštes (būčiau į šitas nei nežiūrėjus, bet pamačiau pas kitą mamą gyvai, labai tas įstrižas patiko), tokio tipo neperšlampamų marškinėlių (noriu nuo pat pradžių leisti valgyti pačiam, kaip jau išeis, be to, labai rūpi pabandyti dabar labai madingą biggrin.gif BLW metodą primaitinimui, tik iš dalies, ne visiškai, bet vistiek įsivaizduoju kiek visko visur pritrins, pritaškys, primėtys ir t.t., vis mažiau bus darbo kaskart biggrin.gif). Dar noriu nupirkti gilų dubenėlį ir kažką, gal lėkštę g.gif su stipriai pritvirtinamu dugnu, kad nemėtytų ant žemės bent jau lėkštės smile.gif
Dar tokį komplektą nužiūrėjom, reikia užsakyti: http://papapuga.lt/i.... Vaikams (nors ir ne tik jiems) smagiau valgyti iš gražių, įdomių indų.
Indus ir įrankius planavau pirkti visai kitokius, bet to, ko norėjau neradau. Siųstis ir juos nebenoriu. Pusę LT išmaišyti dėl jų irgi būtų juokinga (nors ir tai jau ieškojau ir Kaune, ir Vilniuj, kadangi proga buvo). Gertuvės irgi norėjau visai kitokios, bet radau pvz Vilniuje assorti parduotuvėje tik rūžavą su Helo Kitty, aišku, kad nepirkau biggrin.gif

Šiandien jaunuoliui išbandėme vežimo sportinę dalį, bet irgi vos išnešus į lauką užmigo, tai kol telpa į lopšį, jaučiu sportinės dalies nei nebetrauksim daugiau. Lopšyje miegoti žymiai patogiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 16 lapkričio 2016 - 00:25