Na va, paminėjom mažiuko pusmetį, rytoj dar atšvęsim su seneliais. Tai ta proga ragavo jis moliūgienės, tokios pačios, kaip prieš pusę mėnesio, kai ne jam viriau, bet tiesiog daviau paragauti. Keista, tada jam labai patiko, čiaumojo ir žiojosi, tik daugiau bijojau duoti. O dabar tai ta pati istorija kaip su visais vaikais - kai tik mato artėjantį šaukštelį su koše, prasideda žaidimas "numušk šaukštelį". Ir jam daug geriau sekasi nei man...
Jau pusmečius vaikiukai švenčia. Kaip greit tas laikas bėga..
Tuoj visoms teks žaisti šį žaidimą
QUOTE(Asoje @ 2016 11 06, 01:02)
kai tik mato artėjantį šaukštelį su koše, prasideda žaidimas "numušk šaukštelį". Ir jam daug geriau sekasi nei man...
Po ilgų dvejojimų vis dėlto nusipirkom Ikea kėdutę, kompaktiška, miela, pradžiai pats tas bus, svarbiausias kriterijus buvo strypelis tarp kojyčių, kad nereiktų segioti. Bet dabar žiūriu ir galvoju, kodėl nėr atramėlės pasidėti kojytėms sėdint? Juk rašoma, kad negerai, kai kojytės kabo ore...
QUOTE(Tiarella @ 2016 11 06, 20:25)
Kad tik neprisikalbėt, mano labai noriai valgo, žaidimų žaist nereikia daržoves jau mėnesį, šian antrą dieną avižinę košę. Kas nepatiko kol kas - garintas obuolys ir hipp obuolių ir kriaušių tyrelė. Žalią obuoliuką valgo skaniai.
Papildyta:
QUOTE(Asoje @ 2016 11 06, 23:26)
Po ilgų dvejojimų vis dėlto nusipirkom Ikea kėdutę, kompaktiška, miela, pradžiai pats tas bus, svarbiausias kriterijus buvo strypelis tarp kojyčių, kad nereiktų segioti. Bet dabar žiūriu ir galvoju, kodėl nėr atramėlės pasidėti kojytėms sėdint? Juk rašoma, kad negerai, kai kojytės kabo ore...
Kuo blogai? O kaip vaikai nešioklėse būna? Gi negyvens toj kėdutėj, pavalgo ir ate
Papildyta:
QUOTE(Baki @ 2016 11 04, 12:05)
Taip pat klausimas vilnietiems - kur su mažaisiais einat - į kokias kavines? Nes mano dar nesėti, tai aš ją laikau su automobiline kėdute ir važiuokle - kolkas mums kavinė yra Ikeoas valgykla ir Jurgis ir drakonas šiaurės miestely - kitur nelabai telpam. Arba valgyt reikia pakaitom ir laikyt vaiką rankose
Aš į bet kokią einu ir net nepagalvoju apie vietą galima be važiuoklės ir kėdę statyt ant kėdės/kampo..
QUOTE(gaily @ 2016 11 06, 23:33)
Kuo blogai? O kaip vaikai nešioklėse būna? Gi negyvens toj kėdutėj, pavalgo ir ate
Tai nešioklėse gal minkščiau kojytėms O Ikea kėdutė be paminkštinimo ties kojom.
Šiaip juk beveik visos kėdutės su pakojukais būna, gal ne veltui?
Labas rytas
Atšventėm savaitgalį vyresnėlio gimtadienį. Kompaneiskas tas mano mažylis . Ėjo iš rankų į rankas, dūko su broliu ir pussesere. Nė cypt, kad blogai triukšmas ar jau pavargęs...
Kiek pamenu, kabodavo ir vyresnėlio kojos kėdutėj... Bet aš laikausi tos nuomonės kaip ir Gaily: pavalgė ir bėgs lauk. O kad ngali išlipti pats - man tik privalumas (nepabėgs nuo šaukšto ).
Papasakokit ką jau moka jūsų mažyliai. Mes kai vieni iš mažiausių šioj temoj, tai vis vejamės kitus, smalsu žinoti kada daugmaž kas laukia...
Atšventėm savaitgalį vyresnėlio gimtadienį. Kompaneiskas tas mano mažylis . Ėjo iš rankų į rankas, dūko su broliu ir pussesere. Nė cypt, kad blogai triukšmas ar jau pavargęs...
Kiek pamenu, kabodavo ir vyresnėlio kojos kėdutėj... Bet aš laikausi tos nuomonės kaip ir Gaily: pavalgė ir bėgs lauk. O kad ngali išlipti pats - man tik privalumas (nepabėgs nuo šaukšto ).
Papasakokit ką jau moka jūsų mažyliai. Mes kai vieni iš mažiausių šioj temoj, tai vis vejamės kitus, smalsu žinoti kada daugmaž kas laukia...
Maniškė bais nori sėstis, jau bet ką įsikabina ir stena, riečiasi - sėdasi. Truputėlį pamankštinam, duodam įsikibti, leidžiam atsisėsti, tik neleidžiam sėdėti. Nors gydytoja sakė, kad galima palaikyti sėdinčia iki tol, kol tiesiai sėdi, bet man kažkaip baisu ir sėdėt neleidžiu.
Kai duodu vitaminą D su šaukšteliu - išsišiepus laukia ir labai jau noriai iš šaukštelio kabina, net kelis kartus pagriebia, bet dar mėnesis iki primaitinimo, tai dar toli
Vartytis vartosi visaip, labiau mėgsta ant pilvo nuo nugaros. Ant pilvo guli ilgai ir noriai.
Tik įtarimų sukėlė autokėdutė. Gal žinot iki kokio svorio/ūgio yra maxicosi pebble? Nes mūsų ~74 cm ir 8500 damai kyla įtarimų, kad gal mažoka darosi.
Kai duodu vitaminą D su šaukšteliu - išsišiepus laukia ir labai jau noriai iš šaukštelio kabina, net kelis kartus pagriebia, bet dar mėnesis iki primaitinimo, tai dar toli
Vartytis vartosi visaip, labiau mėgsta ant pilvo nuo nugaros. Ant pilvo guli ilgai ir noriai.
Tik įtarimų sukėlė autokėdutė. Gal žinot iki kokio svorio/ūgio yra maxicosi pebble? Nes mūsų ~74 cm ir 8500 damai kyla įtarimų, kad gal mažoka darosi.
Mūsiškiai, atsimenu, maždaug 8 mėn visiškai išaugdavo pirmąją kėdutę, sodindavom į didesnę. Jau iš pirmosios kojos kyšodavo gerokai, nors pagal mažylio svorį turėjo dar ilgokai būt gera (jos iki 13 kg, atrodo).
Pasodinau šiandien mažiuką ant lovos - laikosi rankom už lovatiesės ir sėdi sau. Anksčiau tuoj nuvirsdavo, o dabar dar būtų ilgai sėdėjęs, tik pasilenkė į priekį pasirėmęs, tai nebeleidau. Tikiuosi, kad jau tuoj sėdės, galėsim atsinešti maniežą, bus smagiau jam pajudėt, o ne vien vežimėly gulėti.
Su primaitinimu tai nekas. Nesuprantu, kodėl 5.5 mėn. taip gerai pirmąkart ragavo moliūgienę, o dabar spjaudo ir spjaudo... Surenku su šaukšteliu ir vėl įdedu, taip per kelis kartus mažučiuką šaukšteliuką suvalgo... Daug kantrybės reikia, bet jau į pabaigą lyg ir suprato, kad tai, kas atsiranda burnoj, galima ir praryti. Gal toliau bus geriau, nors žinodama, kaip pirmieji vaikai valgydavo, nieko gero ir nesitikiu...
Pasodinau šiandien mažiuką ant lovos - laikosi rankom už lovatiesės ir sėdi sau. Anksčiau tuoj nuvirsdavo, o dabar dar būtų ilgai sėdėjęs, tik pasilenkė į priekį pasirėmęs, tai nebeleidau. Tikiuosi, kad jau tuoj sėdės, galėsim atsinešti maniežą, bus smagiau jam pajudėt, o ne vien vežimėly gulėti.
Su primaitinimu tai nekas. Nesuprantu, kodėl 5.5 mėn. taip gerai pirmąkart ragavo moliūgienę, o dabar spjaudo ir spjaudo... Surenku su šaukšteliu ir vėl įdedu, taip per kelis kartus mažučiuką šaukšteliuką suvalgo... Daug kantrybės reikia, bet jau į pabaigą lyg ir suprato, kad tai, kas atsiranda burnoj, galima ir praryti. Gal toliau bus geriau, nors žinodama, kaip pirmieji vaikai valgydavo, nieko gero ir nesitikiu...
Maniškis birbyzėlis nevalgo nieko, absoliučiai nieko! Tiesa, bananą pačiaumoja, bet visas daržoves spjauna lauk, sučiaupia lūpas ir dar galvą nusuka. Na, nenori, tai ir nereikia, tikrai neversiu per prievartą. Kažkada vis tiek ateis laikas, kai valgys. Arba ne
Į kėdutę mūsų trumpulis dar telpa, jei taip į ūgį neaugs ir toliau, dar ilgai turėtų tilpti, manau.
Man atrodo sėdėti ir būti pasodintam skirtingi dalykai aš nesodinu sėdėt mokosi, kai as imu už vienos rankutes, prispaudus priešingā kojā, o ji pasiremdama kita rankute bando sėstis būnant ant pilvuko sukasi ratuku, verčiasi nuo nugaros ant pilvo, atgal atsiverčia retai- manau, kad netyčia daug "kalba", bababa paskutiniu metu populiariausias kažkoks sutapimas, bet daugiau kalbėt pradėjo kai išaugo dantys, apačioj turi 2. Mes vargstam su rėžimu. Kai atsisuko laikrodis- ji jo neatsuko, anksčiau eidavo miegot 7 ir keldavosi 7, o atsukus laikå keliasi 6, nesvarbu kada užmigus. Ir naktį keliasi n kartù, jaučiu miego trükumâ jau ar jau pakeitėt lopšius i kitā dalį? Vis nežinau kaip rengt :/ ar dedat kombinzonā ir tā vilnoni vokelį, ar tik kombį?
QUOTE(Baki @ 2016 11 11, 23:01)
Man atrodo sėdėti ir būti pasodintam skirtingi dalykai aš nesodinu sėdėt mokosi, kai as imu už vienos rankutes, prispaudus priešingā kojā, o ji pasiremdama kita rankute bando sėstis būnant ant pilvuko sukasi ratuku, verčiasi nuo nugaros ant pilvo, atgal atsiverčia retai- manau, kad netyčia daug "kalba", bababa paskutiniu metu populiariausias kažkoks sutapimas, bet daugiau kalbėt pradėjo kai išaugo dantys, apačioj turi 2. Mes vargstam su rėžimu. Kai atsisuko laikrodis- ji jo neatsuko, anksčiau eidavo miegot 7 ir keldavosi 7, o atsukus laikå keliasi 6, nesvarbu kada užmigus. Ir naktį keliasi n kartù, jaučiu miego trükumâ jau ar jau pakeitėt lopšius i kitā dalį? Vis nežinau kaip rengt :/ ar dedat kombinzonā ir tā vilnoni vokelį, ar tik kombį?
O aš manau, kad vaikas savaime nesėdėdamas sėdėti neišmoks
Mano seniai neguli lopšy, važinėjamės su sportiniu vežimėliu, sėdi dairosi, kai užmiega, paguldau.
Jau dedu ir vokeli, kai miega po 2-3 h balkone, smagiau.
Nuo kelių mėnesių su sportine važinėjate? Aš galvoju, ar galima maniškę dėti į sportinę dalį, kai ji dar nesėdi ir yra 5 mėnesių amžiaus. Iš tikro jau važinėjome sportinėje dalyje, bet tik pilnai gulimoj padėty. Ar galima truputį stačiau atlošą daryti? Ar statote atlošą, ar laukiate kol sėdės?
Maxi cosi puslapyje rašo, kad baby yra nuo 0 iki 12 mėnesių, ūgis iki 74 cm, svoris 0-13 kg. Tai gaunas, kad jeigu pebble yra kėdutė skirta babiams, o mūsiškės ūgis apie 72, tai mes jau ant išaugimo ribos
Maxi cosi puslapyje rašo, kad baby yra nuo 0 iki 12 mėnesių, ūgis iki 74 cm, svoris 0-13 kg. Tai gaunas, kad jeigu pebble yra kėdutė skirta babiams, o mūsiškės ūgis apie 72, tai mes jau ant išaugimo ribos