Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

QUOTE(Finna @ 2016 10 18, 22:04)
Linden, ačiū už nuorodą aparato, reikės užsisakyti.
Įdomu per kiek laiko atsiunčia. Nors, vistiek turbūt iki primaitinimo pradžios spės, nes dar nėra planų greitai pradėti.

Labukas, vel ziuriu ramuma temoje verysad.gif
Kur dingo visos naujokes ?

Atsiunčia labai greitai, praeitą antradienį užsakiau, šį trečiadienį jau pašto kurjeris į namus pristatė smile.gif Per tiek kartais LT siuntos negaunu, mūsų mieste paštas ypač lėtai dirba verysad.gif
Jei neskubu, tai dar gali palaukti, būna ir geresnių kainų, bet man norėjosi tiesiogiai užsisakyti.

Nelaukiu ir aš primaitinimo, bet matyt teks nuo 6 mėn po truputį pradėt. Tiesia jau jis ir rankytes, ir akytėm sekioja, šiandien ir už salotų indelio mano griebė, net negražu vienai valgyti, kai vaikas taip stebi smile.gif. O ir ar sutapimas, ar kaip, bet po 4 men skiepo pradejo daug prasciau valgyti, tai ir svoris dabar auga ne po 1-1,6 kg kaip anksciau.
Tai jau ir kėdutė yra (bet dar supakuota smile.gif.
Atsakyti
Sveikos.

Tikrai, kur entuziastes naujokes dingo? smile.gif

Mano griebia uz musu maisto, puodeliu, seka akim kiekviena kasni jau kuris laikas biggrin.gif vakar staigiai pasilenke ir pilna sauja pagriebe mano koses, gerai, kad nekarsta biggrin.gif reikes jau gal nuo 5,5 men pradet duot bulve smile.gif ir svoris jau sunkiai auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *odiseja*: 19 spalio 2016 - 16:24
Gal laiko neturi naujokes biggrin.gif
Maniske tai griebia sauksta kai vit.d duodu. As dar galvoju ar pradet bulve duot nuo 5,5 kaip sesele ir patare ar dar palaukt.
Atsakyti
QUOTE(Linden @ 2016 10 19, 00:37)
Labukas, vel ziuriu ramuma temoje verysad.gif
Kur dingo visos naujokes ?

Atsiunčia labai greitai, praeitą antradienį užsakiau, šį trečiadienį jau pašto kurjeris į namus pristatė smile.gif Per tiek kartais LT siuntos negaunu, mūsų mieste paštas ypač lėtai dirba verysad.gif
Jei neskubu, tai dar gali palaukti, būna ir geresnių kainų, bet man norėjosi tiesiogiai užsisakyti.

Nelaukiu ir aš primaitinimo, bet matyt teks nuo 6 mėn po truputį pradėt. Tiesia jau jis ir rankytes, ir akytėm sekioja, šiandien ir už salotų indelio mano griebė, net negražu vienai valgyti, kai vaikas taip stebi smile.gif. O ir ar sutapimas, ar kaip, bet po 4 men skiepo pradejo daug prasciau valgyti, tai ir svoris dabar auga ne po 1-1,6 kg kaip anksciau.
Tai jau ir kėdutė yra (bet dar supakuota smile.gif.

Oi, kaip greitai atsiunčia bigsmile.gif
Su paštu ir pas mus tas pats, matyt tas ne nuo miesto nepriklauso, tiesiog jie dirba taip biggrin.gif

Svoris tik pradžioje auga daugiau, vėliau ir neturi augti po tiek daug. Vėliau jau svorio priaugimas mažėja, taip ir turi būti. Būtų ne kas, jeigu kas mėnesį paaugtų po tiek, kiek pačioje pradžioje smile.gif
Mūsų mažiukas praeitą mėnesį lyg 600g priaugo (iš tiesų neatsimenu tiksliai, nesvarbu man visai, svarbu priaugo, pirmais mėnesiais tik svarbu buvo), kai tiek juda, taip duodasi, vartosi ir t.t., gi ir kcal kiek išdegina smile.gif Valgo taip pat, tiksliau gal net ir dar kiek daugiau, nes dabar naktimis dažnai keliasi, ko seniau nebuvo.

Dėl domėjimosi, kol nėra kitų požymių, vien tik tas man ne ženklas. Nors mūsų irgi jau labai domisi, ir į lėkštes taikosi, aną vakarą iš MB lėkštės nusižiūrėjęs pomidoro gabaliuką nusičiupo (turbūt išsirinko ryškiausią dalyką biggrin.gif), ir seka kaip valgom. Bet dabar amžius ir raidos etapas toks, domisi jie viskuo, ne tik maistu. Jei į mašiną pasiimu taip sau, ne važiuojant, tai ir vairu labai domisi, ir bando apčiulpti, ir mygtukais visais, į liftą įlipus taip pat, visur kitur irgi visko siekia, viską ima, viską bando, viską seka, stebi smile.gif

Naujokėms matyt entuziazmas išgaravo biggrin.gif
Atsakyti
Mano praeita menesi tik 350 g priaugo. Visai nedaug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*odiseja* @ 2016 10 19, 16:23)
Sveikos.

Tikrai, kur entuziastes naujokes dingo? smile.gif

Aš čia! Aš čia!
Kad jūs apie košes šnekat, o mano tai viena jaunesnių panikė čia, tai bijau net ir skaityt apie tuos primaitinimus, nes, sakau, gal kai nesidomėsiu, tai ilgiau pavyks neprimaitint biggrin.gif

Mano damutė auga dar vis kaip turi būt, nors tiesa, pastebėjau, kad jau nebešuoliuojam taip stipriai per rūbų dydžius, kaip kad anksčiau.

Ir dar. Mano nugara baaaaisiai nepatenkinta nuo nešiojamo svorio. Kartais prašau vyro, kad padarytų masažą, tai vien nuo prisilietimo ašaros renkasi biggrin.gif Sakau gal nuėjus pas šeimos gydytoją galėtų kokių masažų paskirt, ar aš čia per daug noriu? biggrin.gif

Kitą savaitę laukia vėl kraujo tyrimas ir, jei viskas gerai, ketvirto mėnesio pavėlavę skiepai. Fui kaip nelaukiu. Bet vis bandau save nuteikinėt, kad nieko čia tokio tie skiepai..
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2016 10 19, 23:23)
Aš čia! Aš čia!
Kad jūs apie košes šnekat, o mano tai viena jaunesnių panikė čia, tai bijau net ir skaityt apie tuos primaitinimus, nes, sakau, gal kai nesidomėsiu, tai ilgiau  pavyks neprimaitint biggrin.gif

Mano damutė auga dar vis kaip turi būt, nors tiesa, pastebėjau, kad jau nebešuoliuojam taip stipriai per rūbų dydžius, kaip kad anksčiau.

Ir dar. Mano nugara baaaaisiai nepatenkinta nuo nešiojamo svorio. Kartais prašau vyro, kad padarytų masažą, tai vien nuo prisilietimo ašaros renkasi biggrin.gif Sakau gal nuėjus pas šeimos gydytoją galėtų kokių masažų paskirt, ar aš čia per daug noriu? biggrin.gif

Kitą savaitę laukia vėl kraujo tyrimas ir, jei viskas gerai, ketvirto mėnesio pavėlavę skiepai. Fui kaip nelaukiu. Bet vis bandau save nuteikinėt, kad nieko čia tokio tie skiepai..

O del ko kraujo tyrimas? Kazka praleidau matyt.
As uz skiepus, bet mano reagavo ir 2 men, ir i 4 men skiepa. Temperatura 38 buvo dvi dienas.
Atsakyti
QUOTE(*odiseja* @ 2016 10 19, 23:04)
Mano praeita menesi tik 350 g priaugo. Visai nedaug smile.gif

Nuraminai :-) mano praeitą mėn tik 300 priaugo. O prieš tai min po kg būdavo :-)

Tikrai taip, Finna, ir sportuioja daug, ir plaukioja, ir dar kak...a daug (min 2-4 kartai per parą :-)
Atsakyti

Labas 🤗

Kaupiam informaciją toliau, ką daugiau veiksi 😁

Aš tai su dviem namuos. Penkiamečio darželį renovuoja. Grupėje virš 40 sąrašinių vaikų, triukšmas ir skersvėjai... tai ieškojau ieškojau ir radau sau pateisinamų priežasčių nevesti savo vaiko 😎 ir sirgaliukas šiaip... pridavėm pasėlį iš nosiaryklės. Žiūrėsim...

O visi keliamės iki 6.30 val. Pietų nemiega didysis, taip kad jei permetu postus, tai lauke stumiant vežimą ir sekant kitą vaiką 😅

Dėl primaitinimo mažiuko. Vadinsiu jį V. Bus patogiau 😉 

Vakar susimąsčiau, kad gal jam visgi jau laikas 🤔 sėdi, neparamstytas. Turi du dantis. Domisi maistu. Neramumą ir naktinį kėlimasi labiau brandos šuoliui priskiriu, nes daug naujų dalykų pradėjo daryt.

Svorio priauga po 800 g. Dėl jo nepergyvenu... bet imant visumą gal visgi jau laikas? Dabar jam 5,5 mėn. 

Atsakyti
QUOTE(*odiseja* @ 2016 10 19, 23:51)
O del ko kraujo tyrimas? Kazka praleidau matyt.

Mano vaikiukas apsidraskė ausytę ir, matyt, gerai pataikė, tai paplūdo krauju gausiai (čia atskira istorija), o ir į skiepus, kaip gydytoja sako, stipriau ir ilgiau reagavo nei įprastai būna (pirmą dieną buvo kaip ir normaliai - miegojo, o po to du vakarus su ašarom ir riksmais), tai pasiūlė padaryti kraujo tyrimą ir patikrinti ar viskas gerai su krešėjimu kraujo. O kadangi mano hemoglobinas buvo prieš nėštumą pakritęs, o po nėštumo bebuvo 80 (atstačiau per mėnesį gerdama po du tardiferono kasdien), tai aš dėl to tyrimo neprieštaravau. Na ir padarius tyrimą buvo labadiena - hemoglobinas per mažas, skyrė gert geležį kūdikišką. Tai dabar mėnesį laiko beveik girdom, o va prieš kitus skiepus reik išsitirt kraują, nes, jei bus negeras, negaus skiepų dar.
Atsakyti
Aš irgi nelabai laukiu primaitinimo vargų, bet, kita vertus, kartu ir laukiu jo kaip naujo vaikučio raidos etapo. Vakar išviriau moliūgų tyrę (paskui iš jos skrylius dariau, visiems labai patiko), ir tokia kūdikiška man ji pasirodė, kad ėmiau ir daviau mažiukui paragauti. Įdomiausia, kad visai jam patiko. Iki šiol visi vaikai baisiai raukydavosi pirmus kąsnius ragaudami smile.gif Tad viltis, kad nors vienas vaikas bus valgus, dar neišblėso smile.gif

Kai namuose tiek veiklos, tai daug ką darau su mažiuku ant rankų, bet jau vakar pradėjau kaip reikiant nugarą jausti, irgi pagalvojau, kaip gerai būtų koks profesionalus masažas... Bet gal praeis ir taip... Reiks bandyt taip ilgai nenešioti jo, ypač viena ranka, kita kažką veikiant.
Atsakyti
Sveikos!

Kieno vaikučiai jau turi perliukus, noriu paklausti kaip sekasi maitinti? rolleyes.gif
Sukanda ir nesupranta kas čia tai mamai negerai. O net ašaros susikaupia blink.gif

Dėl domėjimosi maistu - labai seka akytėmis ir šiaip jau visur tiesia rankytes. Todėl ir aš galvoju, kad tai raidos etapas kai absoliučiai viskas įdomu ir visko reikia paragauti.

Ar nepastebėjot pilnaties poveikio vaikiukams? blink.gif arba sutapimas arba šiaip kažkoks velniukas ožiukas aplankė blink.gif
Atsakyti