QUOTE(Ciel @ 2016 10 08, 06:11)
As irgi pradesiu nuo darzoviu, nuo bulviu, o po to vis pridedama nauja
---
Del mesos net gi nezinau. Siaip, gal ir geriau duot kuo anksciau del gelezies. Dar neapsisprendziau.
---
O koses paemiau kolkas 2 kai buvau LT dabar, avizine ir grikiu. Jos yra be pieno, bet raso kad reikia virt ant pieno.
Tai tiesiog bandysiu gal ant vandens, o savo pieno dapilt. Nesinori kasdien nusitraukinet.
Tu kaip darysi su kosem?
---
Bet dabar toks amzius kad jinai ragauja viska!
---
Nezinau tiesiog kaip plaut tuos visus minkstus zaislus, knygutes. Kartais apipilu tiesiog su verdanciu vandeniu, jie greit dziusta.
---
Finna, kaip tau stokke? Vis dar esi patenkinta? As grazinau sedima dali, nors ir gavom pagal garantija visiskai nauja vaziuokle, bet vistiek nusivyliau as tuo vezimu, davazinesiu su lopsiu ir parduosiu. Paemiau jogger city elite, tai kolkas esu patenkinta
Mes irgi planuojame lygiai taip pat
Pradėti nuo bulvės (nes mažiausiai skaniausia), toliau kas kažkiek dienų vis pridėsim po naują daržovę. Nuo bulvės noriu pradėti todėl, kad žinau vaikų, kurie pradėjus nuo skanesnių daržovių (pvz gana saldaus moliūgo), kitokių nepripažino.
---
Dėl mėsos, nežinau dar kaip darysim, greičiausiai prie daržovių kažkada pridėsiu ir viskas. O jei neramu dėl geležies, ne vien mėsoje jos yra. Yra daug ir kitokiuose produktuose, kad ir tose pačiose kruopose (rudi ryžiai, rudi lęšiai ir t.t., nežinau tik kas yra lęšis, kruopa?
), ankštinėse daržovėse. Aišku, pasisavinimas ne toks geras kaip iš mėsos, kiekiai irgi ne tokie, bet irgi kažkiek gautų
---
Kokias košes pirkai?
Aš bandžiau čia vieną bemiegę naktį
pračekinti kokių košių yra, tai žiūriu, kad reikia rinktis labai atsargiai, nes jau daugelyje jų iš anksto mišinio yra primarmaliuota
ir cukraus, ir dar taip nemažai, žiūrint gramais
Bet radau ir gerų, pvz.:
https://www.assorti....-neto-mase-175g
https://www.assorti....ose-topfer-175g
https://www.assorti....-neto-mase-250g
https://www.assorti....-neto-mase-250g
Mes pradžioje tokias ir bandysim. Dar draugių su mažais vaikais paklausinėjau, irgi sako tokias pirko ir perka, patinka, vienoms vienos labiau, kitoms kitos. Bet šitų dviejų gamintojų daugiausiai. Dar pas mus Mamuko gana neblogos atsiradę (lietuviškos). Bet girdėjau, kad nelabai vaikai valgo, bet manau, kad paskaninus vaisiais, pamaišius su kitais produktais, daržovėmis, valgytų visokias.
Aš dėl MP į maistą esu tos nuomonės, kad jo reikia kuo mažiau (čia tik apie maistą ir košes makalošes turiu omeny), kitaip, tegul geria kiek tik nori
O jeigu dažnai dedi į įvairų maistą, tuomet, kadangi MP yra labai saldus, jis pakankamai užgožia kitų produktų, daržovių, kruopų skonį, mažiukas tuomet ne taip gerai su to dalyko skoniu susipažįsta. Aš, kad ir rašo, jog reikia jas ruošti su pienu (daugumą), ruošiu su vandeniu. Galbūt retkarčiais (bet tuomet tikrai retai), nusitrauksiu kažkiek (bet nusitraukinėjimas toks vargas
). O šiaip, labai geras variantas yra košes skaninti įvairiais kitais dalykais, tyrėmis, pvz moliūgu, avokadu, aš pridariau ir prišaldžiau nemažai aviečių, mėlynių tyrės, ir uogų tokių po miniatiūrinį induką- visą didžiulį šaldiklio stalčių mažiukas jau savo turi
, po to galvoju dar ir kokį bananą, persiką, obuolį, kriaušę, slyvą ir t.t. kartu įplaksiu
Dar be to, skaninsiu ir aliejais įvairiais (ne vaisių/uogų tyreles)- irgi ir dėl įvairesnių skonių, ir dėl to, kad medžiagų gautų kuo įvairesnių.
---
Taip taip, mūsų irgi viską kiša į burną. Vakar bandė įsikišti tinklinio kamuolį, ir rankų, ir kojų pagalba, bet niekaip
---
Mačiau, kad yra net spec plovikliai tam
Bet mes dažniausiai plauname su paprasčiausiu labai karštu vandeniu. Kartais, jei atrodo, kad vandens neužteks, tada su tokiu švelniu ekologišku indų plovikliu, mažą lašiuką, gerai perskalauju kelis kartus.
---
Mes Stokke labai patenkinti. Buvo mintys iškart parduoti po mažiuko naudojimo, bet dabar MB vis dažniau sako, kad toks fainas, neparduokim, kitam vaikui lai būna, nes po to vistiek greičiausiai tokį patį norėsim pirkti
O tau patinka tas vežimas trimis ratais? Nes man labai nepatinka su trim, ir tokie jie nestabilūs būna
Mes po Stokke sportinio (gal tai bus vasaros pabaigoje, bent dabar taip panašiai įsivaizduoju), esame nusižiūrėję pirkti arba
šitą, arba
šitą.
---
Aš kiek staitinėjau apie šaukštelius ir indelius, nemažai mamų gyrė Tommee Tippee šauštelius pirmuosius, po to dar Munchkin. Jeigu ne Nuk, tada greičiausiai iš šitų kažkuriuos pirkčiau.