Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

QUOTE(Finna @ 2016 10 07, 18:59)
Jetau, jauniute, aš gi juokais taip parašiau 4u.gif dar gi ir šypsenų uždėjau biggrin.gif
Suprantu gi viską, koks skirtumas kaip jie miega, nemiega ar dar kas, pasisekė čia visiems, net ne tas žodis kaip smile.gif  4u.gif

thumb_yello.gif
Atsakyti
Smagus tas draugiškas pasišpilkavimas smile.gif

Mūsų pirmajai taip užeidavo kartais, kad verkdavo nenuraminamai, su vyru pasikeisdami ramindavom, nešiodavom, tai vos trumpam nustodavo ir vėl... Ypač kai pirmąkart susirgo ir temperatūra pakilo. Tai mano atradimas buvo.. vėl tie pritūpimai (kaip per gimdymą biggrin.gif ) - su vaikučiu taip gerokai pritūpdavau - atsistodavau, kol nurimdavo. Vėliau, kai norėdavo miego, o niekaip negalėdavo užmigti - prisirišdavau su vaikjuoste ir kaipmat smigdavo. O dabar mūsų mažiausiasis tai kol kas labai lengvai nuraminamas, užtenka paimti ant rankų. Bet su miegu reikalai truputį suprastėjo, vakarais įprato numigti prieš miegą, o paskui pabudęs nepatenkintas būna ir snausdamas vis budinėja. Kol ant manęs guli - miega, kai padedu - nebe. Tai labai lėtai nuo savęs verčiu ant šono, paguldau šalia (ant šono), apsikabinu ir.. užmiegu (nors būnu tik ką nuo kompo atėjusi paraminti prabudusio smile.gif ). O rytais irgi taip panašiai darau, jei jis miegot nori, jei ne, tai vis tiek kažkiek pažaidžia su barškaliukais (jų barškėjimas nė kiek man nekliudo miegoti), paskui, kaip rašiau, vežimėlį vežiodama sugebu pasnausti, taip kad tikrai norint miego yra būtų išsimiegoti smile.gif Todėl nesuprantu, kaip HA gali su tiek mažai miego gyventi? hmm.gif Taigi ir žindant laisvai galima numigti, ir ant savęs vaikutį, net nemiegantį, pasidėjus galima snausti smile.gif Aš ant jį pilvuko pasiguldau sau ant kojų (nes grynai ant pilvo ilgai neguli, nebent ant kokio nedidelio pakilimo) ir dar kokias 10 min. miego gaunu smile.gif

Maitinimo kėdutę turim tokią nemažą, gerai buvo joje dvi padėtys, viena tokia pusiau gulsčia, tai dar ne visai gerai sėdintį vaiką toj padėty maitindavom. Bet labai jau ji griozdas, o dar palūžusi ir senelio taisyta, tai norėčiau mažesnės, tokios kaip Ikea. Pas drauges mačiau tokių panašių, dar ir susilanksto taip, kad mažai vietos teužima. Reiks paklausinėt, kur pirko smile.gif

Šaukštelius Avent naudodavom, pradžiai labai geri, mažučiai, bet greit per maži pasidarydavo. Gertuvėlė Nuko nebloga buvo minkštu snapeliu, bet normaliai iš jos gerdavo nuo kokių metų. Man tik nepatikdavo, kad labai sunku tą snapelį švariai išplauti. Tie visi neišsipilantys puodeliai - nesuvokdavau, kaip iš jų išmokyt vaiką gerti, jei reikia labai sunkiai traukti, kad bėgtų. Tai nuimdavau visada vožtuvėlį, saugantį nuo išsipylimo.

Atradau tvarkydamasi šiandien mūsų geriausią kramtuką - irgi Nuko, tai jau taip mažiui patiko, prakramtė kažin kiek laiko, o kai pamesdavo, taip veriančiai užklykdavo! Tik paduodavau - vėl baisiai patenkintas smile.gif Kiek kitokių išbandę esam, visiems vaikams tas skaniausias smile.gif Va toks smile.gif
Atsakyti
Dėl gertuvės matyt nuo vaiko priklauso, draugės vaikas iš mano minėtos Nuk gertuvės visai gerai gerti pradėjo 7mėn.

Mūsiškiui geriausias kramtukas yra žirafytė, tokia, kramto, net girgžda biggrin.gif Prieš tai irgi išbandėm kelis, nei vienas tiek nepatiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 08 spalio 2016 - 05:25
QUOTE(Finna @ 2016 10 03, 23:12)
Mes pradėsim duoti nuo daržovių. Šiaip nėra skirtumo, ar daržovės ar košės. Tik yra tokia rekomendacija, kad geriau pradėti nuo to, kas pvz auga tame krašte ar kurie dalykai tuo metu šviežesni. Mums su daržovėm tas kaip tik gausis smile.gif Nors dabar yra rekomendacijų pradėti ir nuo mėsos,, bet aš tą sunkiai įsivaizduoju, nes produktai įvedinėjami po vieną, kelias dienas (o geriausia 5d. ar vos ne iki savaitės) valgo tą vieną dalyką, po to tik kitą pridedi, tada po kažkiek dienų vėl kitą ir pan. Tai jei pvz bulvę/morką/moliūgą ir t.t. sutrini vieną su vandeniu, suprantu, kad dėl skonio nesiginčijama, bet bent jau panašu į valgomą dalyką biggrin.gif , o jei trinti vien mėsą su vandeniu (jei jau nuo jos pradėtum) ir taip be nieko duoti?  unsure.gif
Aš mėsą galvoju duoti arba po daržovių (tiksliau pridedant prie jų), arba po košių išragavimo, žiūrėsiu pagal situaciją.

As irgi pradesiu nuo darzoviu, nuo bulviu, o po to vis pridedama nauja; kaip tik moliugu sezonas bus ant helloweeno biggrin.gif
Del mesos net gi nezinau. Siaip, gal ir geriau duot kuo anksciau del gelezies. Dar neapsisprendziau.

O koses paemiau kolkas 2 kai buvau LT dabar, avizine ir grikiu. Jos yra be pieno, bet raso kad reikia virt ant pieno.
Tai tiesiog bandysiu gal ant vandens, o savo pieno dapilt. Nesinori kasdien nusitraukinet. Dar net gi pientraukio neatidariau, taip ir guli.
Tu kaip darysi su kosem?

QUOTE(Vi_ka @ 2016 10 05, 02:09)

Pasidalinu niekam tikusiu pirkiniu. Kai ieškosite mažiukams šaukštelių, šituos geriau apeikite
]

As irgi canpol nupirkau, krito i aki pard-j, tai ir paemiau, bet kitokius. Atidarysiu paziuresiu, jei blogi tai reikes avent arba nuk tada nusipirkt.

QUOTE(Finna @ 2016 10 08, 05:21)
Dėl gertuvės matyt nuo vaiko priklauso, draugės vaikas iš mano minėtos Nuk gertuvės visai gerai gerti pradėjo 7mėn.

Mūsiškiui geriausias kramtukas yra žirafytė, tokia, kramto, net girgžda  biggrin.gif Prieš tai irgi išbandėm kelis, nei vienas tiek nepatiko smile.gif

Maniske irgi ta zirafa megsta, visur paemu su savim ja. Bet dabar toks amzius kad jinai ragauja viska!

Nezinau tiesiog kaip plaut tuos visus minkstus zaislus, knygutes. Kartais apipilu tiesiog su verdanciu vandeniu, jie greit dziusta.

Finna, kaip tau stokke? Vis dar esi patenkinta? As grazinau sedima dali, nors ir gavom pagal garantija visiskai nauja vaziuokle, bet vistiek nusivyliau as tuo vezimu, davazinesiu su lopsiu ir parduosiu. Paemiau jogger city elite, tai kolkas esu patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciel @ 2016 10 08, 06:11)
As irgi pradesiu nuo darzoviu, nuo bulviu, o po to vis pridedama nauja
---
Del mesos net gi nezinau. Siaip, gal ir geriau duot kuo anksciau del gelezies. Dar neapsisprendziau.
---
O koses paemiau kolkas 2 kai buvau LT dabar, avizine ir grikiu. Jos yra be pieno, bet raso kad reikia virt ant pieno.
Tai tiesiog bandysiu gal ant vandens, o savo pieno dapilt. Nesinori kasdien nusitraukinet.
Tu kaip darysi su kosem?
---
Bet dabar toks amzius kad jinai ragauja viska!
---
Nezinau tiesiog kaip plaut tuos visus minkstus zaislus, knygutes. Kartais apipilu tiesiog su verdanciu vandeniu, jie greit dziusta.
---
Finna, kaip tau stokke? Vis dar esi patenkinta? As grazinau sedima dali, nors ir gavom pagal garantija visiskai nauja vaziuokle, bet vistiek nusivyliau as tuo vezimu, davazinesiu su lopsiu ir parduosiu. Paemiau jogger city elite, tai kolkas esu patenkinta

Mes irgi planuojame lygiai taip pat smile.gif Pradėti nuo bulvės (nes mažiausiai skaniausia), toliau kas kažkiek dienų vis pridėsim po naują daržovę. Nuo bulvės noriu pradėti todėl, kad žinau vaikų, kurie pradėjus nuo skanesnių daržovių (pvz gana saldaus moliūgo), kitokių nepripažino.
---
Dėl mėsos, nežinau dar kaip darysim, greičiausiai prie daržovių kažkada pridėsiu ir viskas. O jei neramu dėl geležies, ne vien mėsoje jos yra. Yra daug ir kitokiuose produktuose, kad ir tose pačiose kruopose (rudi ryžiai, rudi lęšiai ir t.t., nežinau tik kas yra lęšis, kruopa? biggrin.gif ), ankštinėse daržovėse. Aišku, pasisavinimas ne toks geras kaip iš mėsos, kiekiai irgi ne tokie, bet irgi kažkiek gautų smile.gif
---
Kokias košes pirkai?
Aš bandžiau čia vieną bemiegę naktį pračekinti kokių košių yra, tai žiūriu, kad reikia rinktis labai atsargiai, nes jau daugelyje jų iš anksto mišinio yra primarmaliuota unsure.gif ir cukraus, ir dar taip nemažai, žiūrint gramais blink.gif
Bet radau ir gerų, pvz.:
https://www.assorti....-neto-mase-175g
https://www.assorti....ose-topfer-175g
https://www.assorti....-neto-mase-250g
https://www.assorti....-neto-mase-250g
Mes pradžioje tokias ir bandysim. Dar draugių su mažais vaikais paklausinėjau, irgi sako tokias pirko ir perka, patinka, vienoms vienos labiau, kitoms kitos. Bet šitų dviejų gamintojų daugiausiai. Dar pas mus Mamuko gana neblogos atsiradę (lietuviškos). Bet girdėjau, kad nelabai vaikai valgo, bet manau, kad paskaninus vaisiais, pamaišius su kitais produktais, daržovėmis, valgytų visokias.

Aš dėl MP į maistą esu tos nuomonės, kad jo reikia kuo mažiau (čia tik apie maistą ir košes makalošes turiu omeny), kitaip, tegul geria kiek tik nori smile.gif O jeigu dažnai dedi į įvairų maistą, tuomet, kadangi MP yra labai saldus, jis pakankamai užgožia kitų produktų, daržovių, kruopų skonį, mažiukas tuomet ne taip gerai su to dalyko skoniu susipažįsta. Aš, kad ir rašo, jog reikia jas ruošti su pienu (daugumą), ruošiu su vandeniu. Galbūt retkarčiais (bet tuomet tikrai retai), nusitrauksiu kažkiek (bet nusitraukinėjimas toks vargas doh.gif). O šiaip, labai geras variantas yra košes skaninti įvairiais kitais dalykais, tyrėmis, pvz moliūgu, avokadu, aš pridariau ir prišaldžiau nemažai aviečių, mėlynių tyrės, ir uogų tokių po miniatiūrinį induką- visą didžiulį šaldiklio stalčių mažiukas jau savo turi biggrin.gif , po to galvoju dar ir kokį bananą, persiką, obuolį, kriaušę, slyvą ir t.t. kartu įplaksiu smile.gif Dar be to, skaninsiu ir aliejais įvairiais (ne vaisių/uogų tyreles)- irgi ir dėl įvairesnių skonių, ir dėl to, kad medžiagų gautų kuo įvairesnių.
---
Taip taip, mūsų irgi viską kiša į burną. Vakar bandė įsikišti tinklinio kamuolį, ir rankų, ir kojų pagalba, bet niekaip biggrin.gif
---
Mačiau, kad yra net spec plovikliai tam smile.gif Bet mes dažniausiai plauname su paprasčiausiu labai karštu vandeniu. Kartais, jei atrodo, kad vandens neužteks, tada su tokiu švelniu ekologišku indų plovikliu, mažą lašiuką, gerai perskalauju kelis kartus.
---
Mes Stokke labai patenkinti. Buvo mintys iškart parduoti po mažiuko naudojimo, bet dabar MB vis dažniau sako, kad toks fainas, neparduokim, kitam vaikui lai būna, nes po to vistiek greičiausiai tokį patį norėsim pirkti biggrin.gif
O tau patinka tas vežimas trimis ratais? Nes man labai nepatinka su trim, ir tokie jie nestabilūs būna unsure.gif Mes po Stokke sportinio (gal tai bus vasaros pabaigoje, bent dabar taip panašiai įsivaizduoju), esame nusižiūrėję pirkti arba šitą, arba šitą.

---
Aš kiek staitinėjau apie šaukštelius ir indelius, nemažai mamų gyrė Tommee Tippee šauštelius pirmuosius, po to dar Munchkin. Jeigu ne Nuk, tada greičiausiai iš šitų kažkuriuos pirkčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 08 spalio 2016 - 17:38
Finna, labai aciu uz kosiu nuorodas mirksiukas.gif
kaip tik snd galvojau ieskotis, o ateinu cia ir viskas vietoj surasyta ax.gif nu super 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 10 08, 17:27)
)
---
Kokias košes pirkai?
Aš bandžiau čia vieną bemiegę naktį pračekinti kokių košių yra, tai žiūriu, kad reikia rinktis labai atsargiai, nes jau daugelyje jų iš anksto mišinio yra primarmaliuota unsure.gif ir cukraus, ir dar taip nemažai, žiūrint gramais blink.gif
Bet radau ir gerų, pvz.:

Aš dėl MP į maistą esu tos nuomonės, kad jo reikia kuo mažiau (čia tik apie maistą ir košes makalošes turiu omeny), kitaip, tegul geria kiek tik nori smile.gif O jeigu dažnai dedi į įvairų maistą, tuomet, kadangi MP yra labai saldus, jis pakankamai užgožia kitų produktų, daržovių, kruopų skonį, mažiukas tuomet ne taip gerai su to dalyko skoniu susipažįsta. Aš, kad ir rašo, jog reikia jas ruošti su pienu (daugumą), ruošiu su vandeniu. Galbūt retkarčiais (bet tuomet tikrai retai), nusitrauksiu kažkiek (bet nusitraukinėjimas toks vargas doh.gif). O šiaip, labai geras variantas yra košes skaninti įvairiais kitais dalykais, tyrėmis,

Dar be to, skaninsiu ir aliejais įvairiais (ne vaisių/uogų tyreles)- irgi ir dėl įvairesnių skonių, ir dėl to, kad medžiagų gautų kuo įvairesnių.
---
Mačiau, kad yra net spec plovikliai tam smile.gif Bet mes dažniausiai plauname su paprasčiausiu labai karštu vandeniu. Kartais, jei atrodo, kad vandens neužteks, tada su tokiu švelniu ekologišku indų plovikliu, mažą lašiuką, gerai perskalauju kelis kartus.
---
O tau patinka tas vežimas trimis ratais? Nes man labai nepatinka su trim, ir tokie jie nestabilūs būna unsure.gif Mes po Stokke sportinio (gal tai bus vasaros pabaigoje, bent dabar taip panašiai įsivaizduoju), esame nusižiūrėję pirkti arba šitą, arba šitą.

Nupirkau hipp avizine nuo 4 men., be pieno ir bebi grikiu irgi be pieno nuo 4 men. Pas mus isvis be pieno nemaciau, visur jau ideta misinio , del to ir parveziau nors pirmam laikui is LT.
Aciu uz nuorodas, paziuresiu gal is vokisku kokiu saitu uzsisakyt galima.

O kokiais aliejais skaninsi? Sesele irgi sake aliejaus idet.

As dar pavalau su spiritinem servetelem, bet vistiek gi dulkes renkasi.

Is pradziu irgi nenorejau 3 ratu, bet radau ta joggeri uz labai gera kaina ir iskart paemiau. (pas mus naudotus brangiau parduoda). Zinok, labai gerai jis vaziuoja, stabllus, susilanksto greit, dabar su savim i Lt emiau.
Ziema, jei i lopsi netilps maze, tai bus kaip tik, dideli ratai, pravaziuoja visur jis, pakojukas pasikelia. Reikes tik silta vokeli nusipirkt, tik nezinau ar pukini ar su lamos kailiu viduj.
Sitie Premier rodos situ metu modelis, ar ne? As parduotuvej nemaciau dar ju, nors tik vienoj ir ziurejau.
Vasarai, jei turimas elite bus per didelis, tai gal isvis koki maza lengva dar paimsiu.

Papildyta:
Is tu holle dar yra su ivairiais vaisiais kosyte

https://www.med24.dk...oducts_id/14976

Ir aplamai rodos visos ju koses be pieno
Atsakyti
QUOTE(Ciel @ 2016 10 08, 07:11)

as galvoju gal toki isigyti- aquaint, isivesk i google pasiskaityk, vandenukas, o isnaikina 99.9% bakteriju... o ir nera kazkoks labai brangus- ir saugus, naturalus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jauniute: 08 spalio 2016 - 20:45
jauniute, aš įdėjau tik kelis pvz. yra ir daugiau gerų košių ten. Ir ne tik ten. O man toje parduotuvėje tiesiog patogiausia buvo žiūrėti, kadangi iš ten daug sau maisto perkam, tai tuo pačiu ir mažiukui bus patogu iš ten pirkti smile.gif

Ciel, yra ir Holle košių su pienu. Yra ir be pieno, bet su vaisiais smile.gif Aš sakau, tik kelis pvz įdėjau, o yra daugiau. Ir kitų dar yra gamintojų be mišinių ir be cukrų visokių, kai kurios irgi su vaisiais, kurios irgi atrodo visai neblogos.
Mes vežimą irgi dar vieną pirksim visai paprastą, už kelioliką eurų biggrin.gif , nes planuojame vėlyvą pavasarį arba vasaros pradžioje keliauti į šiltus kraštus, tai jau tikrai jokio gero vežimo neimsim.
Aliejų planuoju prisipirkti daug, po mažą buteliuką ir vis kitokiais skaninsiu, kad, kaip sakiau, ir skoniai įvairesni būtų, ir medžiagų gaus taip skirtingų smile.gif O skaninsiu geru nerafinuotu alyvuogių aliejumi, kanapių sėklų, linų sėmenų, migdolų, graikinių riešutų. Gal ir dar kokį įdomesnį rasiu smile.gif Vėliau jau, skaninsiu ir sviestu, pvz Ghee labai gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 08 spalio 2016 - 20:59
Ciel, nežinau ar Premier šių metų modelis. Dar taip stipriai nespėjau pasidomėti. Nors tie metai man nieko nereiškia. Svarbu viskas tiktų ir patiktų smile.gif
Iki šiol labai daug kas girdavo ir rekomenduodavo tą City Mini 4W. Apie šitą atsiliepimų dar girdėti neteko, tai gal tikrai naujas.

Dėl gerų košių, jeigu pas jus ir nėra be kartu primarmaliuotų mišinių, vistiek turėtum kažkur rasti atsisiųsti (mano draugė viena taip siunčiasi, nes kur ji gyvena irgi nieko labai gero nėra), ar kokioje sveikuolių, ekologiškoje parduotuvėje turėtų būti. Gali gi nebūtinai vaikams skirtos būti (tas skirtos irgi gi tik užrašas smile.gif). Svarbu geros kokybės, be priedų ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 09 spalio 2016 - 00:26
QUOTE(jauniute @ 2016 10 08, 20:44)
as galvoju gal toki isigyti-  aquaint, isivesk i google pasiskaityk, vandenukas, o isnaikina 99.9% bakteriju... o ir nera kazkoks labai brangus- ir saugus, naturalus smile.gif

Aciu, Jauniute, radau ir pas mus, reikes nusipirkt. Nes kokia knygute galima ir isplaut, bet labai daug zaisliuku barskuciu minkstu, kur viduj kazkas tai ideta, tai nesinori pilnai slapint.

QUOTE(Finna @ 2016 10 08, 20:59)

Ciel, yra ir Holle košių su pienu. Yra ir be pieno, bet su vaisiais smile.gif Aš sakau, tik kelis pvz įdėjau, o yra daugiau. Ir kitų dar yra gamintojų be mišinių ir be cukrų visokių, kai kurios irgi su vaisiais, kurios irgi atrodo visai neblogos.
Mes vežimą irgi dar vieną pirksim visai paprastą, už kelioliką eurų biggrin.gif , nes planuojame vėlyvą pavasarį arba vasaros pradžioje keliauti į šiltus kraštus, tai jau tikrai jokio gero vežimo neimsim.
Aliejų planuoju prisipirkti daug, po mažą buteliuką ir vis kitokiais skaninsiu, kad, kaip sakiau, ir skoniai įvairesni būtų, ir medžiagų gaus taip skirtingų smile.gif O skaninsiu geru nerafinuotu alyvuogių aliejumi, kanapių sėklų, linų sėmenų, migdolų, graikinių riešutų. Gal ir dar kokį įdomesnį rasiu smile.gif Vėliau jau, skaninsiu ir sviestu, pvz  Ghee labai gerai.

O kokiu dar gamintoju ziurejai? Vistiek teks siustis, tai iskart tada keliu rusiu pasirinkciau.
Zinok, as dabar atidaviau i bagaza vezima, nupirkau oro uoste dideli maisa specialu nes neleido prie trapo atiduot i bagaza. Ir visai normaliai, nieko neapgadino.

Tikrai, pilna parduotuvese alieju gi visokiu 👍
Nuo kada zadi det aliejuka? Jau veliau, ne kaip tik prades ragaut koses?

QUOTE(Finna @ 2016 10 09, 00:20)
Ciel, nežinau ar Premier šių metų modelis. Dar taip stipriai nespėjau pasidomėti. Nors tie metai man nieko nereiškia. Svarbu viskas tiktų ir patiktų smile.gif
Iki šiol labai daug kas girdavo ir rekomenduodavo tą City Mini 4W. Apie šitą atsiliepimų dar girdėti neteko, tai gal tikrai naujas.

Dėl gerų košių, jeigu pas jus ir nėra be kartu primarmaliuotų mišinių, vistiek turėtum kažkur rasti atsisiųsti (mano draugė viena taip siunčiasi, nes kur ji gyvena irgi nieko labai gero nėra), ar kokioje sveikuolių, ekologiškoje parduotuvėje turėtų būti. Gali gi nebūtinai vaikams skirtos būti (tas skirtos irgi gi tik užrašas smile.gif). Svarbu geros kokybės, be priedų ir pan.

As tiesiog anksciau nemaciau jo kai ziurejau, o dabar vienam saite radau, parasyta 2016 metu, tai ir priejau tokios isvados biggrin.gif
Siaip, cia labai daug kas vazineja su jogger vezimais. Gana populiarus jie.
Tik nezinau as City mini yra idetas pakietinimas i nugarele. Elite nebuvo, tai pirkom atskirai tokia kaip plokste. Galima, aisku, ir paciam iskarpyt, bet laiko jau nebuvo.

Jau radau holle kosyciu vienam dk saite, kur siuncia is vokieciu. Paziuresiu dar sveikuoliu par-j, kaip tik labai gera moteriske dirba tenai, viska isaiskina ir pataria pastoviai.

O tai tos hipp koses skaitosi ne labai geros? Bebi yra rusiska, bet grikiu tik tokia buvo.
Atsakyti
QUOTE(Ciel @ 2016 10 09, 01:53)
Aciu, Jauniute, radau ir pas mus, reikes nusipirkt. Nes kokia knygute galima ir isplaut, bet labai daug zaisliuku barskuciu minkstu, kur viduj kazkas tai ideta, tai nesinori pilnai slapint.

Tai va butent apipurski ir rami galva, drauge purskia visur, niekur zymiu nelieka nei ant medziagu nei ant ko kito, isgaruoja vanduo ir kaip naujas daiktas smile.gif
Atsakyti