Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

Šiandien radau savo turto burnoje du dantukus - vienas išlindęs, kitas beveik irgi biggrin.gif blush2.gif blush2.gif Tai tie naktiniai ilgi žindimai, pilvo pūtimai ir dažni valgymai matyt tą ir reiškė.. biggrin.gif Tik amžius - be kelių dienų keturi mėnesiai. Kaip ir ankstokai?
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2016 10 05, 19:01)
Šiandien radau savo turto burnoje du dantukus - vienas išlindęs, kitas beveik irgi biggrin.gif  blush2.gif blush2.gif Tai tie naktiniai ilgi žindimai, pilvo pūtimai ir dažni valgymai matyt tą ir reiškė.. biggrin.gif Tik amžius - be kelių dienų keturi mėnesiai. Kaip ir ankstokai?

Jei išdygo, vadinas, ne ankstokai 😎😊
Atsakyti
Sveikos smile.gif Ačiū už sveikinimus smile.gif Mūsiškiui pirmas dantukas 4 mėn. ir savaitės išdygo. Dabar su dviem kramto viską, ką pasiekia, kažkada užsikalbėjau, tai jis mano ranką prisitraukęs per rūbus taip krimstelėjo, kad spygtelėjau smile.gif Juokaujam, kad duodant kam nors palaikyti, reiks pridurti "atsargiai, kandžiojasi" biggrin.gif

Su miegu viskas neblogai, dabar kai orai atšalo, labai gerai ir ilgai miega lauke, net baisu, vis einu patikrinti. Tai rytą pabunda (ar prikeliu maitinti, nes daug pieno po nakties būna), kai kitus į darželį ir mokyklą išruošiu, paskui aš vėl einu miegoti, o jis vienur, kitur pažaidžia, paskui kai jau užsizirzia - paguldau vežimėlin ir lovoj gulėdama vežioju biggrin.gif Tai bevežiodama kartais aš užmiegu pirmiau, jei spygtelna - pabundu ir toliau vežioju, kol abu numiegam valandžiukę. Tada jau keliamės, apie 11-11.30. Paskui būna dienos miegas lauke, tai 3 val. drąsiai pramiega. Kai taip šalta, tai jau net man nesinori į lauką, prikloju gerai, šiandien net dekį ant vežimo stogo užmečiau, kad neprapūstų, išstūmiau į terasą, pastačiau auklę šalia ir ramiai tvarkiausi namie. Tai gal net 3,5 val išmiegojo. O trečias miegas būna prieš nakties miegą, apie 20-21 val. Tai žodžiu būna pusryčių, pietų ir vakarienės miegas biggrin.gif

Šįryt kai miegojom abu pusryčių miego, tai galvojau, kaip gali HA tiek mažai miegoti?? Taigi mažius kai miega, galima smigti kartu smile.gif Aš kad ir mažais gabaliukais, bet primiegu tiek, kiek man reik, kad galėčiau naktį dar sau laiko prie kompo turėti smile.gif

Atpylinėt tai atpylinėja, saikingai, lyginant su antrąja, bet labiau nei trečiasis. Būna, kai ant rankų laikant pilstelna, tai turbūt kažkaip užspaudus pilvuką gal.

Primaitinimo šiek tiek laukiu, kaip naujo raidos etapo, bet kaip ir Gipa, kai prisimenu visus maitinimo vargus, tai labai džiaugiuosi, kad dabar be galo lengva gyventi smile.gif Nevalgiukai visi buvo, tai jau net nebesitikiu, kad šitas bus kitoks. Pradėsiu nuo daržovių, priauginau ir bulvyčių, ir morkyčių, ir cukinijų, ir moliūgų, užsišaldžiau žirnelių, šparaginių pupelių, brokolių, tai įsivaizduoju, kaip skaniai viską spjaudys biggrin.gif

Apsivertė porąkart ant pilvo mažiukas, bet šiaip nelabai dar vartosi. Iki atsivertimo atgal tai dar toli. Atsispaudimus dabar daro - pasikelia ant rankų ir krenta veidu į samanas smile.gif

Dėl tyrelių tai maniškiai valgydavo tik vaisines. Visokias su obuoliais ir varške, abrikosais ir pan. Jei su daržovėm, tai nė už ką. Tai ir nepirkdavom. O vaisines tik kelionėms imdavom. Paskutinį kartą, atsimenu, kai trečiasis valgė tyrelę, tai po to sesės pešėsi, kas stiklainiuką išlaižys, vyrui net graudu pasidarė, sako, pripirkim ir joms tyrelių, jei jau taip skanu smile.gif
Atsakyti
repečke, sveikinimai su dantukais! 4u.gif

Asoje, tai jei būtų galimybė, būtinai numigčiau dieną. Bet dienos metu jis miega man ant rankų, tai taip miegoti nebeišeina man smile.gif
Atsakyti
Maniškė miega nuo 19 iki 7 val. Su daug pavalgymų. Buvo geri laikai, kai atėjus naktiniui miegeliui tieisog padėdavai į lovyte, trindavo veiduką su migduku sau viena grojant muzikėlei per youtube ir užmigdavo. Dabar paguldyta zyzia, nori būt supama - gal kad sloga, jaučia diskonfortą, nori būt myluojama.
O dieną miega sunkiai, miega daug kartų po kažkur 20 min. Užmiega supama, bet ir tai vos pradeda merktis atsiranda zyzimas - kovoja su miegučiu, mojuoja rankytėm bando jį išvaikyt smile.gif. Bet užmigus aš ją visuomet padedu į lovytę - gal todėl taip trumpai pamiega. HappyAngel - tu savo mažąjį todėl ir laikai, kad trumpai išmiega?

Mažoji šiandien pradėjo bandyti šliaužti, labai juokingai įsiremia galvyte į žemę ir kelia subiniuką, bando kažkur krutėt smile.gif Atsispaudimus irgi daro smile.gif bet apsivers neapsiverčia, nebenkt šiek tiek padedi.

Tikras ruduo, eisiu kepti pyrago - sluoksniuota tešta, kokosu sviestas, pjaustyti obuoliai, vanilinis cuktus, šiek tiek paprasto cukraus, cinamonas smile.gif Jaukiams vakarui smile.gif Gal ir gerai, kad mažoji užmiega 7 - lieka laisvi vakarai, galim daugiau laiko skirti sau smile.gif

Sveikinu su sukaktimis! 4u.gif Kaip greitai bėga laikas
Atsakyti
O,kaip pagyvėjo tema, necitavau, tai dabar nei nežinau ar atisiminsiu viską, ką norėjau pasakyti biggrin.gif

HA, dėl ankstumo ir pavėlinimo, tas ankstukams aktualu. Tavo princesius gi ne ankstukas, jis pilnai išnešiotas vaikas, jam taisyklės negalioja biggrin.gif
Aš pati nesu nusistačiusi, kad sueis tiek ir tiek, ir tada jau pradėsim. Žiūrėsiu į vaiką, kaip jis toliau elgsis, kokio brandumo bus, kokius rodys požymius ir pan. Bet šiaip irgi esu už tai, kad neskubėsim ir neforsuosim nieko, ne be reikalo PSO rekomendacijos yra tokios, jos net yra ir pagrįstos. Be to, koks patogumas vien tik MP maitinti, nei nieko šildyti, nei trinti, nei plauti, nei indelių, nei bliūdelių, nei šaukštelių atšerpetojusiais kraštais (ačiū, kad parodėt kokių nepirkti 4u.gif ), o ir valgo visada kaip noriai biggrin.gif

Kas čia skundėsi, kad nemiega vaikai naktimis. Jungiuosi ir aš į kompaniją. Mūsų kurį laiką miegodavo puikiai, net ir užmigdavo pats, bet sakau, vėliau vaiką tarsi kažkas apkeitė, tik, kad liko toks pats gražus ir fainas biggrin.gif
Mūsų neramios naktys prasidėjo gal prieš kokias 3sav. Buvo kelios naktys, kad ir neblogai miegojo, nesikilnojo taip, ir užmigo kelis kartus pats. Bet šiaip beveik visos naktys yra wacko.gif Iš pradžių dantims nurašiau (iš tiesų, buvo ir su dantim bėdos, bet ne kasnakt). Bet aš gana optimistiškai žiūriu, žinau gi, kad taip nesitęs amžinai. Su MB juokaujam, kai pamiegosim, kai jam bus kokie 5 metai biggrin.gif O, kad kėlimasis naktį po pvz 6 kartus ir sėdėjimas su vaiku ant kelių iki begalybės būtų prasmingas, dažniausiai galvoju, kad jis taip tikrina ar jis tikrai saugus, ar visada esu šalia ir t.t. smile.gif (skaičiau, kad vaikai, didesni kažkiek nei mūsiškis, bet nesvarbu smile.gif kai pradeda suvokti, kad jie su mama yra ne vienas asmuo, o du atskiri, pradeda taip elgtis, n kartų keltis naktį, būti neramūs, tikrintis ar tikrai mama šalia, ar tikrai visada bus, kai reikės ir pan.). Man tokios mintys padeda išsėdėti ir miegoti naktį kartais tik po 2val. smile.gif Apie vaistų davimą. Du kartus daviau nuo skausmo, bet tada, kai tikrai reikėjo, kai po 2-3val. ištisai, be jokios pertraukos klykė, cypė, už burnos griebėsi sau ir pan. verysad.gif tuos du kartus jau nepadėjo nei tepaliukai, nei niekas, ką bedarėm). Apie vaistų vartojimą pačiai minčių nėra, kaip tada adekvačiai galėčiau rūpintis ir būti su vaiku? Jau ir taip lengvam kosmose, jeigu naktis "gera" būna biggrin.gif Man lengviau gal tas, kad kitų vaikų, kuriais rūpintis reiktų neturiu. Namų irgi galiu netvarkyti, valgyti nedaryti. MB dažnai irgi keliasi naktimis kartu, bet net jei ir jis ima raminti mažiuką, aš vistiek neužmiegu, tai taip ir sėdim tada abu (aną kartą jis net sumuštinių toookių skanių 4val. ryto pritepė, nes ir išalkom smile.gif ).
Dieną dažniausiai miega gerai. Lauke išvis visad miega labai gerai, jau pradeda vos išnešus iš lifto smile.gif ir dar, dieną pastebėjau, kad turi šiokį tokį režimą, miega visąlaik panašiu laiku, vieną kartą apie porą-trejetą valandų, kitus 2-3 kartus po kokį pusvalandį. Jeigu lauke vyksta miegas, tuomet ilgiau miega. Tik dabar jau kai taip baisiai šalta pasidarė ir baisu, kad vežimą vėjas nupūs, lauke nebebūnam tiek daug kaip iki šiol smile.gif

Dėl kėdučių maitinimo. Mums gražiausios tokios kaip Mima, Bloom. Ikea irgi prie tokių panašių. Ir dabar, kai jau ateina realus laikas, kad ją reikės pirkti, vis dažniau pagalvoju, kad kiek jos reikės, gal imti ir pirkti tą Ikea tokią labai paprastą, bet tuo pačiu ir gražią, tinkančią prie visko (nenorim jokios primarmaliuotos, didelės, plačios, su n funkcijų, nes ji reikalinga bus tik valgymui ir pan.). O, svarbiausia, pigi ji kokia, 20 kartų panašiai kaina skirtųsi. Nežinau kurios čia vyras sakė, kad ji netvirta, nes kaip tik kas turi, sako, kad jos kaip tik tvirtos g.gif Mūsų ne vieni pažįstami turi, tai patenkinti ir kitiems rekomenduoja (sako, kad mažai vietos užima, prie visko tinka, labai lengvai prižiūrima, padėklą nuimi, nuplauni, kitos dalys irgi lengvai nusivalo g.gif). Blogiausiu atveju galvoju, gal jeigu blogai kas pasirodytų, nuvežčiau pas mamą pvz., ten turėtų kur valgyti. Nors dar kadangi apie primaitinimą greitu laiku minčių nėra, dar ir dėl kėdučių turime laiko pasvarstymui.

Pamiršau nick'ą kažkurios, sveikinu su pirmais dantim 4u.gif Niekas ne per anksti, jeigu išdygo, vadinasi laikas smile.gif Labai skirtingai visiems išdygsta (kiti jau ir gimsta su jais iškart). Valgymui tas įtakos pradžioje neturi. Jeigu kai kuriems ilgiau nebūna dantukų, puikiausiai su tvirtomis kaulinėmis dantenomis viską sutrina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 06 spalio 2016 - 23:00
Sveikutes,,
mamytems, auginantiens nelabai miegaliukus po balioniuka 4u.gif Tikrai neamžinai tai, pritariu Finnai :-)

Maniškis miega naktimis dažniausiai gana normaliai, tik kartais sumąsto naktim pabendraut, kartais keliasi n kartų ir t.t. Tai taip gaunasi, kad per pirmą jo naktinį miegelį tenka ir pasitvarkyt, ir valgyt kitai dienai kažką paruošt, ir didžkiui skkirt dėmesio, o kartais tiesiog atsipalaidavus padrybsot tai ir gaunas, kad to miego ne fontanai man lieka :-)Kaip ir daugumai :-) bet kažkaip nesiskundžiu, jei jau visai akys merkiasi, lūžtu dieną su vaiku kartu kad ir pusvalandžiui. Aišku auginant pametinukus jau toks numigimaa būtų sudėtingesnis klausimas :-) Jei iš tiesų nori, tai net ir pusvalandžio miegas - aukso vertės būna :-)

Jauniute, tikrai daug kur straipsniuose priestaringos info įv.klausimais. Bet turbut, kaip ir dauguma, skaitai zurnalistu straipsnius (o jie ir kartais iskraipyti buna), o jei gilintis į rimtesnius medicininius, pačių gyd mokslinius darbus ir t.t. - tik LT kalba nekažin kas yra. Va čia jau Finna mums -neišsenkanti mokslinė enciklopedija, pritaikyta praktikoje :-) Ačiū, Finna !

Naujokėms - jokių asmeniškumų nemačiau komentare, o kaip tik super, kad pakomentuota konkreti situacija ir tik padėkot reik. O jau kaip kiekviena elgsis- tai jau kiekvienos mamytės teisė :-)
Aš už tai, kad prieš elgiantis būt 100 proc įsitikinus, kad taip, o ne kitaip, yra geriausia vaikui ir jo vystymuisi, sveikatai ir t.t.

O šaukštelius primaitinimui užsisakiau minkštus Avent, bent jau vokiečių geri apie juos atsiliepimai
Atsakyti
QUOTE(Linden @ 2016 10 07, 02:08)

Bet turbut, kaip ir dauguma, skaitai zurnalistu straipsnius (o jie ir kartais iskraipyti buna)

skaitau straipsniu, bet niekada ju nepriimu uz gryna piniga, tikrai ne :ax:as manau is straipsniu tokiu nebent gali rasti peno apmastymams ir rimtesnem paieskom 4u.gif o be to ir straipsnis straipsniui nelygu 4u.gif

tik siaip paminejau, kad moksliniai straipsniai irgi ne visada parodo tikra tiesa, o gal tiksliau tiesa parodo, bet jos negalima pritempti konkreciai kiekvienam, o kuris tas nekiekvienas tai mes ne viena nezinom, tik ta turejau galvoje remdamasi savo patirtimi 4u.gif

Del miego mazylio, tai mums labai pasiseke, miega mazylis puikiai, 21 h pavalgo, 22h migdomes ir be jokiu prabudimu ramiausiai ismiega bent jau iki 6 ryto smile.gif tada vel gerai uzvalgo ir pramiega iki kokios 10 h, tik as turiu btui salia, nes kitaip atsibudineja ir neramus daros 4u.gif

Vis minit ta IKEA, as neesu buvus ten biggrin.gif nesuprantu kodel gi jos Kaune nera smile.gif man atidave pussesere kedute, nzn dar kokia, neziurejau, bet ji pirko nauja, tai faktas kad si kazkuo nepatiko matyt, tai ziuresim, jei netiks, tada ieskosiu kitos smile.gif bet pirmai pradziai yra smile.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

jauniute, kai taip sakai, kad jums pasisekė, kad miega, skaitau ir galvoju- tai ką, man taip išeina nepasisekė? biggrin.gif Bet ir man atrodo, kad mums pasisekė biggrin.gif Šokom ir dainavom su juo vakar iki 2:20, kai nusišypso ir nebeverkia aš viską iškart pamirštu ir miego nebenoriu smile.gif Vakar pirmą kartą ir aš kartu ašarą nubraukiau, kaip žiauru, kai taip verkia, klykia, o tau padėti niekuo tuo metu neišeina verysad.gif
Atsiminiau kaip tik tokią istoriją labai neseną, nežinau gal jau kitoje temoje pasakojau. Akropolyje išvažinėju iš lifto su vežimu ir sutinku seną pažįstamą (gimdėm labai panašiai, toje pačioje įstaigoje, užtai ir žinau, kad mūsų vaikai praktiškai vienodo amžiaus). Klausiu kaip sekasi, kaip kas. Ji iškart taip sako- mūsų tai vaikas labai geras, mažai verkia, o jūsų? biggrin.gif Aš sakau- mūsų irgi nepasakyčiau, kad verkia daug, bet net jeigu ir verktų daug, tikrai negalvočiau, kad jis blogas. Taip va pasikalbėjom ir išsiskirstėm biggrin.gif

Mes šaukštelius, ir kitus indelius greičiausiai Nuk pirksim, kitus ką žiūrinėjau daugiau giriamus, daug kas Kinijoj ir pan. gaminta, o čia vokiška kokybė biggrin.gif Ir jei jau visai rimtai, tai mačiau pas draugę viską gyvai, jau tokio fainumo, pirmieji šaukšteliai ypač, tokie ilgi, negilūs (kas svarbu, kol nemoka dar šaukštų gerai išlaižyti biggrin.gif ), minkšti kokie- man dabar baisu tas jautrias dantenas net liesti, norisi kuo minkštesnio kažko, ilgomis, neslystančiomis rankenomis (patogu iš gilesnio pvz indelio lengvai viską išgramdyti smile.gif ), indeliai prikimba prie paviršiaus, neslysta, vaikas numesti negali, ir gertuvę tą giria, kad su MP maitinimu labai gerai suderinama (dėl snapelio jos). Žiūrėsim kaip kas mūsų jaunuoliui tiks ir patiks, nes kiek skaitau, atrodo su gertuvėmis daugeliui vis tik liūdnas klausimas, kol išmoksta ir kol pradeda gerti jie kažką normaliau. Nors aš tai nesuksiu galvos, negers vandens (kitko neduosim dar greitai), lai ir negeria, vistiek MP dar nėra artimuose planuose nutraukti, gaus skysčių kiek reikės ir taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 07 spalio 2016 - 13:04
QUOTE(Finna @ 2016 10 07, 13:58)

jauniute, kai taip sakai, kad jums pasisekė, kad miega, skaitau ir galvoju- tai ką, man taip išeina nepasisekė? biggrin.gif Bet ir man atrodo, kad mums pasisekė biggrin.gif

Jeckau FInna, gi puikiai supranti kad ne ta turiu galvoje kad tau nepasiseke ar kam kitam unsure.gif net nezinau kaip ir pakomentuoti 4u.gif juk kai nori galima kabinetis prie kiekvieno zodzio ax.gif
Atsakyti
Finna, ne dėl ankstumo/neankstumo apie primaitinimo pavėlinimą kalbu, o dėl to, kad mūsų namų valdovas 6 mėnesių dar tikrai nesėdės pats smile.gif
Atsakyti
Jetau, jauniute, aš gi juokais taip parašiau 4u.gif dar gi ir šypsenų uždėjau biggrin.gif
Suprantu gi viską, koks skirtumas kaip jie miega, nemiega ar dar kas, pasisekė čia visiems, net ne tas žodis kaip smile.gif 4u.gif
Atsakyti