Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

Ačiū, Finna smile.gif
Vadinasi, mano nuomonė pasitvirtino - 6 mėnesių primaitinti dar nepradėsiu, teks šiek tiek nukelti tą pradžią. Svorio iš MP kol kas gauna pakankamai, tad nieko nenutiks, jei kokiu mėnesiu pasistums viskas.
Atsakyti
Laba mamytes, atejau ieskoti patarimo, turiu balandinuka, bet ziuriu jusu tema aktyvesne todel rasau, mano maziukui 5 menesiai, turi dar dukryte 4 metu. As pati ant issekimo ribos, maziukas nemiega nei dienom nei naktim, nakti keliasi kas pora valandu bet valgo 1-2 kartus tik( pati nemaitinu) muistosi, spardosi, vartosi ir neuzmiega, o galiausia per tokius jo vartymus as miegu 3-4 valandas per nakti ir taip jau 2 menesiai. Bandau nurasyt dantuku dygimui bet dukrai taip nebuvo, pati geriu jau raminamuosius. Kreiciausi i lietuvos daktarus bet mes ne Lt, o cia jie nieko nesako, tiesiog toks vaikas. Ka patartumet? gal taip yra buve kuriai? o isbandziau viska, daviau ir arbateliu, ramuneliu, melisu ir nurofena ir bandziau duoti sociau valgyti pries nakti ir vistiek tas pats
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2016 10 03, 20:23)
na tai as pavasariui svarstau ta kedute pirkt, tai gal bus ok  4u.gif  nu nera man finansu tiek dar tarpinei kedutei  4u.gif

kaip tavo maziukas? ar susitvarke viskas jau?smile.gif

Tai taip, suprantu kad dar ne dabar pirksi, bet vistiek prieš tai pasitikrink kur gyvai mirksiukas.gif blogiausiu atveju gi galima naudotą nusipirkt nebrangiai trumpam laikui tą pereinamąją kėdutę mirksiukas.gif

Mažiukas dabar jau gerai, kai važiavom tikrintis, tai pasirodo reikėjo dar kartą operuot unsure.gif Na bet dabar manau bus viskas gerai. Beje, jei Kauno klinikose reiks konsultuotis dėl tavo berniuko, tai superinis urologas Kilda, specas geras, tik tiek kad labai nešnekus mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano vaikas irgi nėra ramus - diena miega po 30 min. tik kieme ilgiau. Nakti keliasi kas 2-3val, siek tiek pavalgo ir tokiau miega- bet as maitinu krutimi, tai man paprasciau, valgydama ir uzmiega, man atrodo jai reikia tiesiog nusiraminimo. Daktare sake tai normalu, visi vaikai skirtingi, vieniems tevas labiau pasiseka ir gali daugiau pamiegot smile.gif Del keduciu, ka manot apie ikea maitinimo kedutes? Jos ganetinai pigios, esu girdejus geru atsiliepimu. Del primaitinimo, tikrai neprimaitinsiu be 6 men- spes dar visko prisiragaut smile.gif dar noriu paklausti ar turit kazkokia dienotvarke? Kiek jusu mazieji miega diena? As gal is savo per daug noriu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Baki @ 2016 10 04, 14:48)
Mano vaikas irgi nėra ramus - diena miega po 30 min. tik kieme ilgiau. Nakti keliasi kas 2-3val, siek tiek pavalgo ir tokiau miega- bet as maitinu krutimi, tai man paprasciau, valgydama ir uzmiega, man atrodo jai reikia tiesiog nusiraminimo. Daktare sake tai normalu, visi vaikai skirtingi, vieniems tevas labiau pasiseka ir gali daugiau pamiegot smile.gif Del keduciu, ka manot apie ikea maitinimo kedutes? Jos ganetinai pigios, esu girdejus geru atsiliepimu. Del primaitinimo, tikrai neprimaitinsiu be 6 men- spes dar visko prisiragaut smile.gif dar noriu paklausti ar turit kazkokia dienotvarke? Kiek jusu mazieji miega diena? As gal is savo per daug noriu smile.gif

Kadangi mazoji sunkiai miega, labai daug skaitau apie miega, jo fazes, trukme ir tt. Musu amziaus mazyliai tik apie 2 val gali buti zvalus, tada jau turi numikti - ar jums pas jus taip yra?
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 10 04, 00:12)
O ką iki tol tuomet žadate naudoti? Nes tos leliukiškos kėdutės irgi rašo, kad iki 13kg, bet realiai už kelių mėnesių, o jei dar su kokiu kombinezonu, neįsivaizduoju kaip į jas įtalpinti unsure.gif

nu tai va, kad nezinau, visiskai pasimetus ka daryti unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(cytrynka @ 2016 10 04, 09:56)

Mažiukas dabar jau gerai, kai važiavom tikrintis, tai pasirodo reikėjo dar kartą operuot  unsure.gif  Na bet dabar manau bus viskas gerai. Beje, jei Kauno klinikose reiks konsultuotis dėl tavo berniuko, tai superinis urologas Kilda, specas geras, tik tiek kad labai nešnekus  mirksiukas.gif

kaip tik pas ji ir esame uzsiregistrave spalio pabaigai...nzn nu as beprotiskai bijau tu operaciju, vaikstau visa tokia kaip nutirpus, kunas kaip apmires unsure.gif

labai labai dziaugiuosi, kad tavo mazyliui viskas gerai jau ax.gif

ViKa tu tik nepriimk taip asmeniskai, visos cia mes diskutuojam tik ir tiek ax.gif
Atsakyti
ramel, aš tokiu ritmu (tiesą pasakius, netgi su mažiau nei 3-4 valandom miego per parą) gyvenu jau visi 5 mėnesiai, bet kažkaip nekilo mintis vaikui duoti vaistų unsure.gif Priimu tai kaip neišvengiamybę ir tiek.

repečke, kaip faina, kad naktis jau gera buvo thumbup.gif Ateik dažniau vaiko paskųsti, iš karto pasitaisys biggrin.gif

Baki, maniškis nori miegoti dar labai daug, 2 valandas ištempia sunkiai smile.gif Aišku, tai nereiškia, kad taip viskas paprastai ir vyksta, nes migdymasis jam vis dar dažniausiai yra iššūkis.
Atsakyti
Na viskas, šiandieną daviau infacolio. Pučia jai vis dar tą pilvuką. Naktį dar galėčiau keldinėtis, kaip ir nieko tokio, bet gaila žiūrėt net, kai vis prabunda ir riečiasi, stena, ant pilvuko verčiasi. Žiūrėsim, ar padės. Jeigu ne, tai vistiek pas gydytoją reikėtų netrukus eiti. Jūs nepraleidinėjate vizitų, jeigu skiepų nereikia?

Mano vaikiukas miega nuo 7 vakaro iki 7 ryto. Ir, dažniausiai, tris miegelius dieną po pusvalandį, kartais valgydama nusnaudžia. Jeigu miega ilgiau negu pusvalandi - jau šventė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 10 04, 00:12)
Vi_ka, nepriimk taip asmeniškai, neviską konkrečiai tau rašiau, tiesiog pasirėmiau tavo postu smile.gif

Sutarta, nepriimsiu )

QUOTE(HappyAngel @ 2016 10 03, 07:10)
Dabar nesikabinėju, o nuoširdžiai domiuosi: o anksčiau gimusiems kaip tik nereikia pavėlinti primaitinimo pradžios? Nes pas juos gi žarnynas vėliau subręsta, nei pas laiku gimusius, ne? g.gif

Su ankstukais dvejopai yra.. Iš vienos pusės - jie per trumpesnį nėštumą nespėja sukaupti visų reikalingų baltymų, riebalų, vitaminų atsargų, todėl juos kartais rekomenduoja anksčiau primaitinti, nes jiems gali trūkti reikalingų maistingųjų medžiagų, o iš kitos pusės - taip, jų virškinimo sistema subręsta vėliau (t. y. kaip ir laiku, tik pridėjus tą pilve neišbūtą laikotarpį smile.gif ). Čia jau gydytojai sprendžia, kaip geriau konkrečiam kūdikiui. Vis tik reikia atsižvelgti į vaiko anamnezę, tyrimų rezultatus, svorio augimo tendenciją ir t.t. ir pan. Bet mamos, kurių mažyliai valgo tik jų pieną, puikiai auga ir dėl ankstesnio gimimo neturi jokių papildomų bėdų, turėtų mažiausiai dėl to pergyventi ir primaitindamos gali kuo puikiausiai vadovautis bendromis rekomendacijomis ir savo sveiku protu mirksiukas.gif

Pasidalinu niekam tikusiu pirkiniu. Kai ieškosite mažiukams šaukštelių, šituos geriau apeikite

user posted image

Jų kraštai šiurkštūs, nelygūs, tokiais lengva ir susibraižyti. Pabandžiau nupaveiksluot, gal matysis

user posted image
Atsakyti
Šituos šaukštelius pamenu ir aš dar iš dukros laikų, nesusipratimas kažkoks schmoll.gif

O jau vėjas koks! Gal nenupūs mūsų su visomis kvietkomis į mokyklą beeinant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2016 10 04, 21:49)
Jūs nepraleidinėjate vizitų, jeigu skiepų nereikia?

Mano vaikiukas miega nuo 7 vakaro iki 7 ryto. Ir, dažniausiai, tris miegelius dieną po pusvalandį, kartais valgydama nusnaudžia. Jeigu miega ilgiau negu pusvalandi - jau šventė smile.gif

Mes aną mėn praleidom. Gydytoja atostogavo, siūlė ateit 4,5, bet nevedžiau, vakar nuėjom 5. Bet dėl slogos vis tiek skiepas kitą savaitę..

Bet tai naktį kaip gerai išmiega!
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Kažkodėl necituoja unsure.gif .
Sveikinimai Asoje ir Tokatai bei jų mažyliams 4u.gif .

Ačiū už atsakymus dėl baseino ir kėdučių 4u.gif . Baseinus šituos žinau, dar moterys važiuodavo ir į Antakalnio polikliniką. Tik man gaunasi per visą miestą, tai sakau gal kokio nežinau arčiau esančio.

Maitinimo kėdutės fainos šitos, tik kainos man truputuką kandžiojasi blink.gif . Noriu tik kėdutės be jokių pribombasų, užimančios nedaug vietos ir patogios tiek man, tiek mažyliui. Tai ir aš galvoju apie Ikejos kėdutę, B atkalbinėja, kad netvirta.

Siurbiu visą info apie primaitinimą. Kol kas planas pradėt nuo daržovių, žiemos pradžioj dar visko savo turim.

Kartais tenka ir man vakare maitint iš abiejų. Bet tas būna labai retai (kai išsiderina maitinimai ir kokią parą valgo mažai, tada mano (.) sprogsta, net laukiu kol išvalgys, o poto kelias dienas būna sausra kol vėl užsisako pakankamai pienelio). Bet pilvo nepučia net ir tokiu atveju. Ir išvis rimtas reikalas užsirišo staiga vieną dieną, bedaro tik kas kelias dienas. Iki tol buvo kiekviena keičiama sauskelnė bent pažymėta.

Naktį jei viskas gerai miega 21-7 su n pabudimų. Gali keltis kas valandą, gal ir tris ižmiegoti. Dieną jau dabar trys miegai. Irgi įvairūs būna ir 3 val miega, bet dažniausiai 1,5-2 vakarinis gali būti ir 45 min.

Auto kėdutę turim nuo vyresnio, naujos nebepirksiu.

Savaitgalį buvom pas tėvus ir uošvius tai mamos atsargiai jau klausinėja apie primaitinimą ir labiausiai rūpi kada krikštynos smile.gif . Sakau pirma krikšto tėvus susirasti reikia unsure.gif .

Buvom TA, tai 4 mėn ir 5d. sveria 6800 ir yra 66 cm ūgio. Gavom skiepus. Atlaikė didvyriškai, ir para po jų pakankamai ramiai praėjo smile.gif
Atsakyti
Dar prisiminiau biggrin.gif .

Mūsiškis dabar daug daugiau atpylinėja, nei pirmus mėnesius, bet dar galvoju ir dėl to, kad dabar neilgai benori gulėt, tai vis tampom ant rankų ir darbus dirbam kartu. Užsispaudžia skrandukas ir lipa dėlto lauk.

Ir aš tai pvz labai nelaukiu primaitinimo blush2.gif . Gerai jei vaikas valgo, o jei ne... Verdi trini, ruoši. O jis ne ir pati valgyk tada. Dar kai prisimenu: po kiekvieno maitinimo gali iškart su visais rūbais į vonią kišti. Akys, plaukai, ausys visas priekis, pilvas, kojos kiek pasiekia viskas koše būdavo pavaišinta. Kol perrengi, nuprausi, valgymo vietą sutvarkai jau ir vėl laikas valgyti. Iš pradžių buvo juokinga ir smagu, bet vėliau rutina patapo. Iš paruoštų parduotuvinių tyrelės nei vienos skanios neragavau visos baisaus skonio ypač Marmaluzi, tai net nežinau kaip kiti vaikai jas valgo. Mano atsisakydavo ir pirktinių.
Dabar pats geriausias laikas eini kur nori (nerūpi nei virti, nei ruošti, nei šildyti ar sterilizuoti) maistas šiltas, šviežias visada šalia. Tik gyvenk ir mėgaukis motinyste biggrin.gif .
Atsakyti