Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

Mano epopėja su pilvuko pūtimu tęsiasi biggrin.gif Prisiskaičiau visokiausių straipsnių, sužinojau šį tą naujo, pamąstymai toki:
-skaičiau, kad ketvirtą mėnesį vaikiukam padažnėja atpylinėjimai. Maniškė kaip tik ėmė dažnokai atpylinėt. Pasitvirtino jums šitas faktas?
-jeigu žinda ir nespėja ryti, springsta, reikia atitraukti nuo (.) ir palaukti kol pienas nustos bėgti fontanu, kad neprirytų oro (bet jeigu vaikas labai prieštarauja ir verkia, tai tas atitraukimas gali būti dar blogiau); maniškė dažnai nesusidoroja, bet tuo pačiu nutraukt žindymą irgi neišeina - pyksta;
-stengtis maitinti dažniau, nelaukiant kol pradės rodyti alkio ženklus (čia man sunkiau, nes ji tų ženklų jokių nerodo ir ne visada suprantu kada jau laikas maitinti, o rankytes ištisai valgo, tai gal tada ir pririja oro). Kas kiek laiko maitinate, kaip suprantat, kad jau laikas? Kai mažytė buvo, tai lengviau buvo - tuos ženklus atpažindavau, o dabar nežinau..
-bandyti atrūginti vidury maitinimo arba po jo. Iki šiol ji neatsirūgdavo kiek nešiodavau po maitinimo, bet šiandien galvoju reikia pabandyti atkakliau, gal pavyks ir, paguldžius ant kelių, pavyko.
Na, bus matyt kokia naktis bus ir as padės šie nauji metodai. Nesinori duot lašiukų kolkas, kai neaišku nei kaip dėl ko nei kas.

Beje, įsigijome Deuter Kid Comfort III biggrin.gif Tai dabar lauks kelis mėnesius kol mūsų dama galės sėdėt ir galėsim išbandyt thumbup.gif

Tiesa, Ciel, kodėl pusbroliui ėmė nebepatikti tatamia? g.gif
Atsakyti
Mano neatpylineja jau du-tris menesius. Neatsimenu tiksliai nuo kada smile.gif

Valgo kas 2-2,5 val. diena, nakti valgo du kartus dazniausiai. Pradeda zirzent, dingsta nuotaika, kai nori valgyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 10 02, 01:36)
Daug teko skaityti ir labai, ir visko, bet, kad džiaugsmas vaikui būtų kriterijus pradėti, matyti neteko niekur smile.gif

Mūsų vaikui turbūt irgi būtų daug džiaugsmo, jei duotume jam ledų ar pačiulpt kokį saldainį biggrin.gif , bet negi dėl to duosi smile.gif

Kad paramsčius pagalvėm ar pan, daugmaž panašioje į sėdimą, padėtyje galima išlaikyti praktiškai bet ką, net ir per anksti, tikiu, gaila tik, kad gyd nepaminėjo kaip blogai yra ramstyti ir sodinti per anksti, ir kokios to pasekmės gali būti ateityje unsure.gif

Chm. Na, keistai jūs čia...

Jau minėjau ir tai, kad dukrytė domisi mūsų valgomu maistu, ir kad neišstumia tyrelės liežuviu, noriai ragauja naująjį maistą (visa tai paprastai irgi priskiriama prie rodiklių, kad vaikas jau pasiruošęs valgyti „kietąjį“ maistą), kad yra neišnešiota (ir, atitinkamai, sveria gerokai mažiau už bendraamžius), ir kad gydytoja jau rekomendavo pradėti, bet jūs kažkodėl vis vien akcentuojat ir ironizuojat, kad mano kriterijus pradėti primaitinimą buvo vaiko džiaugsmas. Ar aš klystu, ar jūs matot tik tai, ką norit matyti?

Lygiai kaip ir apie sėdėjimą. Aš niekur nerašiau, kad mes savo vaiką bandom sodinti ar pagalvėm apkamšom. Rašiau apie ką kartais straipsniuose kalbama, o jūs jau padarėte savo išvadas ir dar moralą man atrašėt už tai, ko nėra.

Apie saldumynus irgi lyg nieko nerašiau. Nei kokias vaisines tyreles, nei sultis minėjau. Brokolis nėra iš tų skaniųjų produktų, tuo labiau palyginus su mamos salsvu pienu, tad jūsų sarkazmo apie ledus ir šioj vietoj nepagavau.

Ar man čia visi akmenys tenka dėl to, kad pirma apie primaitinimą čia prasinešiau (nors esu tikra, kad bus ir daugiau tokių, kurios pradės primaitinti nesulaukusios pusės metų), ar dar veikia tas naujokės faktorius, kai nėr čia ko su savo pasisakymais į jūsų seną išpuoselėtą daržą lįsti? tomato.gif
Atsakyti
Vi_ka, nereikia priimti taip asmeniškai biggrin.gif Tiesiog vieni savo nuomonę gina kategoriškiau nei kiti ir tiek rolleyes.gif
Dabar nesikabinėju, o nuoširdžiai domiuosi: o anksčiau gimusiems kaip tik nereikia pavėlinti primaitinimo pradžios? Nes pas juos gi žarnynas vėliau subręsta, nei pas laiku gimusius, ne? g.gif

repečke, maniškis nebeatpylinėja. Na, tiesa, kartais dar pasitaiko, bet čia tuomet, jei mes jį gerokai patampom visaip kaip bedūkdami, pilvuką suspaudžiam ax.gif Kad jis nori valgyti, suprantu iš jo kitokio zirzimo ir tuo pačiu liežuviuką kaišioti pradeda ir/arba čepsi. Naktį pradeda galvytę į šonus sukinėti, mandagiai kosčioti "khem khem" (tipo "Alio, motušėle, alkanų čia turim!") ir čepsėti. Kumščiai pastoviai burnoje, tai šitas man tikrai nėra alkio rodiklis smile.gif
Kaip naktis praėjo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledi @ 2016 10 02, 17:44)
Mano uosviene atsargiai bande paklaust o tai ko neprimaitint dar. Nors Ji Tikrai faina ir nesikisa:)
Sako seniau nuo 4 men rekomendavo. Tai as planuoju mazdaug nuo 6 me

Manes irgi krikstamote paklause ar neduodu dar nieko. Sakau ne, bet jinai ir sutiko, sako jo, nuo pusmecio reikia duot. Jos vienam vaikui jau virs 60 biggrin.gif

QUOTE(repečkė @ 2016 10 02, 20:08)
). Kas kiek laiko maitinate, kaip suprantat, kad jau laikas? Kai mažytė buvo, tai lengviau buvo - tuos ženklus atpažindavau, o dabar nežinau...

Beje, įsigijome Deuter Kid Comfort III biggrin.gif Tai dabar lauks kelis mėnesius kol mūsų dama galės sėdėt ir galėsim išbandyt  thumbup.gif

Tiesa, Ciel, kodėl pusbroliui ėmė nebepatikti tatamia?  g.gif

Mano buna irzli pasidaro, nakti pradeda blaskytis. Maitinu skirtingai , buna kad lauke isvaikstom gana ilgai be maitinimo, o buna namuose gana daznai duodu (.)

Tai jus cia kelionem nes toks rimtas prietaisas thumbup.gif

As nerasiau kad nebepatinka, per maza ji, vaikam po 2 metus ir jie nera stambus. Jinai ne pigi, del to galima gal kokia kita kedute imt, ilgesniam naudojimui.

QUOTE(HappyAngel @ 2016 10 03, 06:10)
Vi_ka, nereikia priimti taip asmeniškai biggrin.gif Tiesiog vieni savo nuomonę gina kategoriškiau nei kiti ir tiek rolleyes.gif
]

drinks_cheers.gif As tai nieko kategorisko nepamaciau, visada idomu paskaityt kitu nuomones, be to man rodos Finna nemazai ismano kaip zmogus prie medicinosv thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena,
Šiandien gavo mažius skiepų, miega ir tikiuos praeis ramiai viskas. Priaugo 550 g ir 0,5 cm. Tai 4 mėn ir savaitės vaikinukas sveria 6950 g ir 64,5 cm ūgio.

QUOTE(jauniute @ 2016 10 02, 12:37)
Sveikos  4u.gif
as tai ta palas kedute cybex nusiziurejau smile.gif as labai tikiuosi, kad tilpsim ir nekris jis mums, plius ten raso kazkur nuo 9 kg, o maniskis itariu greit ir pasieks ta svori, nes dabar jau virs 8 kg yra, plius ir pirksim dar ne dabar smile.gif

Aš kaip supratau, tai ne tik svoris turi tikt, bet ir ūgio reikia tai kėdutei, kad galvytė įsistatytų ten kur priklauso, nes mažesnio ūgio vaikiukas nesieks sėdėt kaip priklauso.

Beje, įsigijome Deuter Kid Comfort III biggrin.gif Tai dabar lauks kelis mėnesius kol mūsų dama galės sėdėt ir galėsim išbandyt  thumbup.gif

O mes vis dar ramiai ieškom ir sprendžiam ar Deuter ar Vaude imt. Iš kur siuntėtės?
Atsakyti
QUOTE(Oran @ 2016 10 03, 12:54)

Aš kaip supratau, tai ne tik svoris turi tikt, bet ir ūgio reikia tai kėdutei, kad galvytė įsistatytų ten kur priklauso, nes mažesnio ūgio vaikiukas nesieks sėdėt kaip priklauso.

Na as tikiuosi kad ir su ugiu nebus bedos, nes praeita menesi jau 67 cm buvo, ziuresim kiek per si menesi paaugo, o kedute juk ne dabar ir pirksim smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Aš vėl įkišu nosį trumpam biggrin.gif
QUOTE(jauniute @ 2016 10 03, 12:30)
Na as tikiuosi kad ir su ugiu nebus bedos, nes praeita menesi jau 67 cm buvo, ziuresim kiek per si menesi paaugo, o kedute juk ne dabar ir pirksim smile.gif

Jeigu svarstai pirkt is cybex kedute 9-36kg,kur su staliuku, tai zinok pusmetinukui jinai tikrai dar per didelė kad ir nemažas ūgis būtų. Mes pirmą virš metų į tokią pasodinom,buvo pats tas. Draugai planavo irgi savo 8 mėn vaikui pirkt, tai kai pasodino į mūsiškę,ryškiai per didelė ta kėdė. Tai pasimatuokit kokioj parduotuvėj prieš pirkdami ;)
Atsakyti
Kaip naktis praėjo? 4u.gif

Ehh nežinau, ar dėl mano naujų pastebėjimų, ar šiaip sutapimas, bet tfu tfu tfu naktis tai nuostabi buvo biggrin.gif Prabudo pavalgyt mano turtas tik vieną kartą (nebent du, nes truputį maišosi tos naktys) ir vieną kartą jau tik šeštą valandą ryte, nusnūdo dar truputį ir kėlėsi. Tai vau vau. O dar vyras truputį ryte su ja užsiėminėjo ir man atnešė tik kai ji miego užsimanė pakartotinai, tai atsikėliau šiandien 13 valandą iš lovos - pasipildžiau savo išsekusius miego rezervus. Net gera prisiminus kaip miegojau biggrin.gif Įdomu dabar, ar čia tik sutapimas, ar ims miegot geriau naktimis.

QUOTE(Ciel @ 2016 10 03, 06:55)
Tai jus cia kelionem nes toks rimtas prietaisas  thumbup.gif

As nerasiau kad nebepatinka, per maza ji, vaikam po 2 metus ir jie nera stambus. Jinai ne pigi, del to galima gal kokia kita kedute imt, ilgesniam naudojimui.

Nebūtinai tik kelionėm, mes mėgstam pasivaikščiot miškais, tai su vežimu dabar miško keliukais sudėtinga, o žiema artėja ( biggrin.gif winter is coming), sakom gal bus patogu, kad rankose nereiktų nešt..

Oi, atsiprašau, atminty užsifiksavo, kad nepatiko kažkodėl, nebeieškojau atgal to post'o smile.gif Na, bus gaila, jeigu tumpai naudosimės, mūsų mergina dar iš didelių, bet kiek užteks tiek. Vistiek mums gavosi čia vietoj BB gultuko ir kėdutės viskas viename, tai ir ta kaina, tikiuos, kad pateisins bent save.

QUOTE(Oran @ 2016 10 03, 11:54)
O mes vis dar ramiai ieškom ir sprendžiam ar Deuter ar Vaude imt. Iš kur siuntėtės?

Mes galvojom irgi lėtai ir ramiai rinktis. Jeigu naują tai svarstėm imt Poco AG arba Deuter III dėl to, kad jos Lietuvoj yra ir būtų galima vaiką nusivežus pasimatuot ir išbandyt, bet kadangi kainos ohoho, tai ir apie pirkimą dėvėtų galvojom. Bet vieną dieną pamatėm Lukoloj akciją Deuteriams tai nė nematavę ir nusipirkom, nes kaina buvo tik 200.

Atsakyti
QUOTE(cytrynka @ 2016 10 03, 19:32)
Sveikos. Aš vėl įkišu nosį trumpam biggrin.gif

Jeigu svarstai pirkt is cybex kedute 9-36kg,kur su staliuku, tai zinok pusmetinukui jinai tikrai dar per didelė kad ir nemažas ūgis būtų.  Mes pirmą virš metų į tokią pasodinom,buvo pats tas. Draugai planavo irgi savo 8 mėn vaikui pirkt, tai kai pasodino į mūsiškę,ryškiai per didelė ta kėdė. Tai pasimatuokit kokioj parduotuvėj prieš  pirkdami ;)

na tai as pavasariui svarstau ta kedute pirkt, tai gal bus ok 4u.gif nu nera man finansu tiek dar tarpinei kedutei 4u.gif

kaip tavo maziukas? ar susitvarke viskas jau?smile.gif
Atsakyti
Mano irgi pradejo
4 men atpilinet, nesuprantu Kodel
Maitinu Kas 2-3 val
Atsakyti
Vi_ka, nepriimk taip asmeniškai, neviską konkrečiai tau rašiau, tiesiog pasirėmiau tavo postu smile.gif

QUOTE(Ciel @ 2016 10 02, 06:59)
Tu pati nuo ko planuoji pradet? Nuo kosiu ar darzoviu? Kada mesa duosi?
Pvz., kaip cia jie sako kad anksciau nuo 6 menesio duodavo vaikam gelezies papilda, dabar sako kad  reikia kasdien duot mesos nuo 6 men. Bet jei tik primaitinima pradedi nuo 6, tada aisku veliau, nes viskas palaipsniui ivedinejama.

Mes pradėsim duoti nuo daržovių. Šiaip nėra skirtumo, ar daržovės ar košės. Tik yra tokia rekomendacija, kad geriau pradėti nuo to, kas pvz auga tame krašte ar kurie dalykai tuo metu šviežesni. Mums su daržovėm tas kaip tik gausis smile.gif Nors dabar yra rekomendacijų pradėti ir nuo mėsos,, bet aš tą sunkiai įsivaizduoju, nes produktai įvedinėjami po vieną, kelias dienas (o geriausia 5d. ar vos ne iki savaitės) valgo tą vieną dalyką, po to tik kitą pridedi, tada po kažkiek dienų vėl kitą ir pan. Tai jei pvz bulvę/morką/moliūgą ir t.t. sutrini vieną su vandeniu, suprantu, kad dėl skonio nesiginčijama, bet bent jau panašu į valgomą dalyką biggrin.gif , o jei trinti vien mėsą su vandeniu (jei jau nuo jos pradėtum) ir taip be nieko duoti? unsure.gif
Aš mėsą galvoju duoti arba po daržovių (tiksliau pridedant prie jų), arba po košių išragavimo, žiūrėsiu pagal situaciją.

QUOTE(jauniute @ 2016 10 02, 12:37)
as tai ta palas kedute cybex nusiziurejau, as labai tikiuosi, kad tilpsim ir nekris jis mums, plius ten raso kazkur nuo 9 kg, o maniskis itariu greit ir pasieks ta svori, nes dabar jau virs 8 kg yra, plius ir pirksim dar ne dabar
---
as manau niekada negalima vadovautis aklai tais moksliniais straipsniais, siandien sako viena, praeis keli metai ziurek prades sneketi visiskai priesingai 

Kėdutei ne vien kg svarbu. Ir ūgis ne vien. Aš kiek turiu pažįstamų, kas naudoja ar naudojo Pallas, nei vieniem netiko ji iki metų (kai kuriems ir dar ilgiau).
Būtinai pamatuok ir pabandyk prieš perkant (Kaune prie Molo yra tokia parduotuvė, kur Cybex kėdutėmis prekiauja, ten galima išbandyti).
Jeigu tik pavasarį pirksit, gal ir tiks tuomet jau, bet vistiek būtinai pamatuok. O ką iki tol tuomet žadate naudoti? Nes tos leliukiškos kėdutės irgi rašo, kad iki 13kg, bet realiai už kelių mėnesių, o jei dar su kokiu kombinezonu, neįsivaizduoju kaip į jas įtalpinti unsure.gif
---
Jeigu reikia rinktis kuo tikėti- ar mokslu, kur daroma daugybė tyrimų, stebėjimų ir t.t., ar kažkieno subjektyvia susigalvota nuomone, nepagrįsta niekuo, tai aš geriau mokslu tikėsiu smile.gif

-skaičiau, kad ketvirtą mėnesį vaikiukam padažnėja atpylinėjimai. Maniškė kaip tik ėmė dažnokai atpylinėt. Pasitvirtino jums šitas faktas?
---
-Kas kiek laiko maitinate, kaip suprantat, kad jau laikas? Kai mažytė buvo, tai lengviau buvo- tuos ženklus atpažindavau, o dabar nežinau..
---
-bandyti atrūginti vidury maitinimo arba po jo. Iki šiol ji neatsirūgdavo kiek nešiodavau po maitinimo, bet šiandien galvoju reikia pabandyti atkakliau, gal pavyks ir, paguldžius ant kelių, pavyko.

Mums ne. Nors mūsų ir taip beveik neatpylinėdavo nuo pat gimimo. Turbūt ant rankų pirštų galėčiau suskaičiuoti atpylimus iš viso. Tikrai labai retai.
---
Dieną pradeda darytis be nuotaikos, zirzti, viskas blogai, niekas nebepatinka smile.gif Naktį pradeda krapštinėtis, stenėti kažką, jei nekreipi dėmėsio, jau garsiau šūkteli biggrin.gif
Dieną maitinu kas 1,5val. (jei lauke gerai miega, tada išmiega nevalgęs ir 3,5val), naktį maitindavau vieną ar du kartus (buvo laikas, kai ir visai naktį nesikeldavo). Dabar, kai prasidėjo bėdos su dantenom, naktį keliasi ir 3, ir 5 kartus, visaip.
---
Dieną po valgio pakeliu atsirūgti, naktį niekada. Džiaugiuosi, kad užmiega ir bijau be reikalo judinti biggrin.gif

Dabar nesikabinėju, o nuoširdžiai domiuosi: o anksčiau gimusiems kaip tik nereikia pavėlinti primaitinimo pradžios? Nes pas juos gi žarnynas vėliau subręsta, nei pas laiku gimusius, ne?

Reikia.

Dėl sėdėjimo tada, kai kalbėjom. Nieko neprisigalvoji smile.gif , aš kaip tik galvoju, kad beveik kiekvienai mąstančiai mamai, turėtų kilti panašių klausimų, nes nemažai vaikų nesėdi tokio amžiaus (tuos 6mėn. turiu omeny). Taip rašo, kad jei tuomet vaikai dar savarankiškai nesėdi, turi labai tvirtai laikyti galvą tiesiai (be jokio kinkavimo po kurio laiko, ką man yra tekę matyti- lesioja vargšas kaip žvirbliukas verysad.gif - teko tokį žiaurų vaizdą matyti kaip tik su maždaug 4,5mėn., akivaizdžiai per anksti pradėtu primaitinti, vaiku), turi gerai kontroliuoti liemenį ir tvirtai sėdėti su atrama (tik su atrama, o ne apramsčius pagalvėmis smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 03 spalio 2016 - 23:16