Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

QUOTE(Linden @ 2016 10 01, 20:42)
O kodėl maitinat iš abiejų (*) vieno maitinimo metu. Juk tada gauna tik liesą pieną....

Cia tik pries miega naktini taip buna. Valgo is vienos, istustina, spjauna, neima tos pacios ir dar kitos praso. Dasikasa ir iki riebaus smile.gif
Atsakyti
Maniškis praktiškai visada iš abiejų valgo. Vienos jam nepakanka. Pagal prieaugį ir jo išvaizdą sprendžiant tikrai ne tik liesą gauna smile.gif
Atsakyti
Svorį priauga jie ir nuo lieso pieno smile.gif
O dėl to, kad kažkas klausė apie pilvo baisų pūtimą, kuris atsirado duodant abi (.), tai labai gali būti ir dėl to, kad taip gauna būtent daug lieso pieno (nebent iš vienos žindoma ilgai ir tada tik duodama antra krūtis arba vaikas yra labai greitas ir stiprus traukėjas ir greitai "prisikasa" iki riebaus biggrin.gif ), kurio sudėtyje daug laktozės, o ji gali sukelti stiprų pilvo pūtimą.

Oran, klausei kažkada dėl baseino. Nebandėm dar Lopšelio, gali būti, kad ir nebebandysim. labai patinka Mažylyje, pripratom. Be to, dabar jau Lopšelyje ir nepatogu būtų, ten gylis mažas, kentėtų tėčio nugara pasilenkus (jis su mažiuku į baseiną eina), ir nardyti neišeitų, būtų nesaugu.

Vi_ka, iš ko sprendi, kad primaitinimui jau tikrai laikas, kaip sakai smile.gif
Šiaip gana retam vaikui tikrai laikas 5mėn. smile.gif

Apie primaitinimą ir tą sėdėjimą dar norėjau parašyt, bet nespėju, labai nėra laisvo laiko, o trumpai vargu ar parašysiu, sunkiai gaunasi man taip biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 01 spalio 2016 - 20:06
As tai labai gerai matau kada riebus pienukas prasideda, is pradziu traukia ir ryja greit, o po to, kai riebus atiteka, tai leciau, sunkiau traukia traukia traukia, prirenka gurksni ir tik tada nurija.
Atsakyti
QUOTE(*odiseja* @ 2016 10 01, 21:06)
As tai labai gerai matau kada riebus pienukas prasideda, is pradziu traukia ir ryja greit, o po to, kai riebus atiteka, tai leciau, sunkiau traukia traukia traukia, prirenka gurksni ir tik tada nurija.

Bet čia gali būt ir dėl to lėčiau, kad jau pasisotinęs, kad jau pavargęs ir t.t. Nebūtinai tai riebesnio pienuko pasiekimo riba. Bet gali būti ir dėl to, kad jau pasiekė riebesnį .
Aš duodu tik iiš vienos. Kol pradžioj būdavo sprogstanti bomba, tai antrą duodavau tik kad pabaigoj šiek tiek pamažintų slėgį :-)

Finna, visa info apie primaitinimą iš tavo pasakojimų labai svarbi ir laukiama ! kelk, kad ir iš kitos temos, kur rašei, visaip tinka :-) nors nesiruošiu pradėt anksčiau 6 mėn., bet domiuosi ir kaupiu informaciją :-) jos pilna internete, bet su tavo pagrįsta nuomone man daug priimtiniau. Juolab, kad tavo požiūris į praktiškai viską man priimtinas :-)
O gal jau rinkaisi antrąją auto kėdutę ? kad jau pirmą tokią pačią pirkom, tai matyt kriterijai panašūs. Aš dar tik ruošiuosi kada važiuot natūroj apžiūrėt, tada testai, įvertinimai ir rinkris gera kaina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linden: 01 spalio 2016 - 20:30
QUOTE(*odiseja* @ 2016 10 01, 20:06)

drinks_cheers.gif
Aš dažniausiai duodu vieną, bet vakarais retai kada vienos gana, tai duodu ir antrą, tik tiek, kad jau po gana ilgo laiko ta antra būna smile.gif

QUOTE(Linden @ 2016 10 01, 20:28)
Finna, visa info apie primaitinimą iš tavo pasakojimų labai svarbi ir laukiama ! kelk, kad ir iš kitos temos, kur rašei, visaip tinka :-) nors nesiruošiu pradėt anksčiau 6 mėn., bet domiuosi ir kaupiu informaciją :-) jos pilna internete, bet su tavo pagrįsta nuomone man daug priimtiniau. Juolab, kad tavo požiūris į praktiškai viską man priimtinas :-) 
O gal jau rinkaisi antrąją auto kėdutę ? kad jau pirmą tokią pačią pirkom, tai matyt kriterijai panašūs. Aš dar tik ruošiuosi kada važiuot natūroj apžiūrėt, tada testai, įvertinimai ir rinkris gera kaina.

Apie primaitinimą tikrai nesukelsiu visko čia iš kitur, nes daug diskutavom, ne kartą, daug postų atskirų, ir tas buvo ne SM smile.gif Dar ir su draugėm/kolegėm ieškojom visokios info, bandėm atrasti didžiausią tiesą, nes ne vienai, ir man dabar, ypač tas aktualu ir svarbu, o nuomonių daug ir visokių, dabar ypač (ypatingai po to, kai vienas gyd populiariame žurnale neseniai paskelbė "sensaciją" ir siūlė elgtis labai drąsiai ir taip, kas prieštarauja kai kuriems dideliems tyrimams ir ne iš oro sugalvotoms rekomendacijoms, kurios yra dar vis nepakeistos iki šiol smile.gif ). Ir šiaip, šita tema- neišsemiami klodai, galima ir knygą parašyti, gal net ne vieną smile.gif

Aš iš anksto nesu nusistačiusi datos tikslios kada pradėsim (išvis mano požiūriu, mamos labai neteisingai daro, kai niekuo nepagrindžiant susigalvoja, kad va, stuktels viena ar kita data ir tada jau startuos, svarbu yra žiūrėti į visumą ir svarbiausia į tai, ar vaikas tikrai jau pasiruošęs, vaiko pasirengimas yra labai svarbu, nes tai pamatas daug ko, kas ir kaip bus ateity, o ir per anksti negerai, ir per vėlai negerai), nors manau irgi, kad be panašiai 6mėn. kažin ar atsiras požymiai ( gana retam kam tikrame gyvenime atsiranda smile.gif ), o kas kitiems požymis, iš tiesų, tas yra nebūtinai. Pvz su viena mama kalbam aną dieną, ji sako- jau tikrai reikėjo primaitinti, nes kišo pirštus į burną ir jau dantis išdygo doh.gif Pirštų, kumščių ir kt kišimas į burną yra geras dalykas ir normalus raidos etapas (jei pagal jį, būčiau primaitinusi jau mažiausiai mėnesį biggrin.gif ), dėl dantų jau kita tema, būna kam išdygsta 10mėn. pirmas, būna kitas jau gimsta su dantim. Neprotinga nei vienam laukti vos ne iki metų, nei kitą košėm iškart maitinti nuo gimimo biggrin.gif

Kėdutę kitą greičiausiai Cybex Sirona pirksim. Norėjom Pallas M-Fix, bet dar mūsų jaunuolis ryškiai jai per mažas bus kurį laiką smile.gif Vėliau ją pirksim, jei nieko per tą laiką kito, verto dėmesio, neatsiras smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 01 spalio 2016 - 21:01
Nebesuprantu. Ėmiau maitinti iš abiejų (.), nes būdavo taip, kad nakčiai maitinu maitinu, o ji valgo valgo valgo atsistumia ir guli, nebeįsiūlau. Tada pakeičiu (.), noriai, trumpai ir godžiai pavalgo ir greit užmiega. Gal per anksti pakeičiu, dar gal pabandyt pakalbint su ta pačia, nors šiaip susidaro jausmas, kad pieną išgeria per kažkur penkiolika minučių iš vienos (.)
Šiandien pabandžiau susidėlioti maitinimus, kad vakare nereikėtų primaitinti iš kitos pusės, bet kolkas panašu, kad vėl jai pilvuką pučia verysad.gif

Beje, ar geriate gazuotus gėrimus? Triu problemą su vandens vartojimu. Na niekaip negaliu prisiversti gerti jo, o jeigu dar negazuotas tai iš viso.. Negeriu gazuoto, nes kažkada kažkur skaičiau, kad nelabai gerai, įdomu kodėl negerai.

Dėl primaitinimo ir man labai įdomu.
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 10 01, 21:04)
Vi_ka, iš ko sprendi, kad primaitinimui jau tikrai laikas, kaip sakai smile.gif
Šiaip gana retam vaikui tikrai laikas 5mėn. smile.gif

Nes gi matau kiek džiaugsmo vaikui ) Ji to maisto atgal nestumia, noriai ragauja, šypsosi. Šiaip irgi buvau tikra, kad nepradėsiu primaitinti, kol neišmoks sėdėti. Nes na ta sąlyga beveik visur vos ne pirmu punktu minima. Bet kai ketvirtą mėnesį mum gydytoja jau rekomendavo pradėti primaitinimą, buvau biški išmušta iš vėžių, nes taip anksti dar nesitikėjau. Tada ėmiau labiau gilintis ir paaiškėjo, kad "sėdėjimas" kai kur turimas omeny ne tikras toks savarankiškas sėdėjimas, o gebėjimas kūdikiui sėdėti paramstytam krūvos pagalvių, arba kad nuo 6 mėnesių rekomenduojama primaitinti, jeigu kūdikis gauna tik mamos pieną ir nieko daugiau (o manoji gauna ir mišinukus nuo gimimo), arba kad neišnešiotukams irgi tas terminas gali būti paankstintas. Tad sudėję visus už ir prieš, pralaukę dar mėnesį po gydytojos leidimo, pamatę, kad dukrytė įdėmiai žiūri, kai mes ką nors valgom, paskaičiavę, kad ji jau paaugusi 2,5 karto nuo gimimo (laiku gimę lyg turi užsiauginti svorio bent dvigubai nuo gimimo), nutarėm sėdėjomo nebelaukti. Be to, būčiau visai nieko prieš, jei ilgainiui daržovės ir košytės padėtų mums atsikratyti mišinuko, gal įvedus primaitinimą užteks vien mano pieno hmm.gif
Atsakyti
Daug teko skaityti ir labai, ir visko, bet, kad džiaugsmas vaikui būtų kriterijus pradėti, matyti neteko niekur smile.gif

Mūsų vaikui turbūt irgi būtų daug džiaugsmo, jei duotume jam ledų ar pačiulpt kokį saldainį biggrin.gif , bet negi dėl to duosi smile.gif

Kad paramsčius pagalvėm ar pan, daugmaž panašioje į sėdimą, padėtyje galima išlaikyti praktiškai bet ką, net ir per anksti, tikiu, gaila tik, kad gyd nepaminėjo kaip blogai yra ramstyti ir sodinti per anksti, ir kokios to pasekmės gali būti ateityje unsure.gif

Dėl maitinimo mišinuku ir MP, nežinau kodėl dar daug kas vadovaujasi kažkokiais senais įsitikinimais, nes nauji buvo tokie, kad su retom išimtim visus reiktų primaitinti panašiu laiku. Nes logiškai mąstant keistai atrodo. Ar tie vaikai, kurie yra maitinami mišinukais pradeda gerokai anksčiau sėdėti negu maitinami MP? Ar jie gerokai anksčiau rodo ženklus? Ar jie gerokai anksčiau pradeda gerai kontroliuoti liemenį? Ar jiems alergijų tikimybė mažesnė (tyrimai kaip tik sako, kad jiems alergijos dažnesnės)? Ar jų žarnynai brandesni tampa gerokai anksčiau nei MP maitinamų vaikų (mokslas kaip tik sako, kad su įvairiomis virškinimo problemomis jie susiduria dažniau ir daugiau)? Ir t.t. smile.gif
Atsakymas į visus klausimus yra vienas ir tas pats. Ir atsakius į viską, aš nerandu loginio paaiškinimo kodėl dar vis nemažai kas tuos vaikus, kurie ir taip negauna geriausio ką turėtų gauti, dar ir primaitinti siūlo anksčiau (anksčiau savaime nėra blogai, blogai yra per anksti, ir tikrai nėra daug kūdikių, kuriems reiktų, jog juos primaitintų gerokai anksčiau negu kitus), kas tik dar papildomų problemų sukelti gali.
Atsakyti
As irgi kartais vakare duodu is abeju (.). Bet tai dazniausiai kai ilgai neuzmiega ir pradeda blaskytis, ima ir meta kruti iskart. Tada duodu kita ir jei valgo, reiskia ir pirmos viska istrauke.

Finna, rasyk daugiau apie primaitinima, labai idomi ir naudinga tavo nuomone.
Tu pati nuo ko planuoji pradet? Nuo kosiu ar darzoviu? Kada mesa duosi?
Pvz., kaip cia jie sako kad anksciau nuo 6 menesio duodavo vaikam gelezies papilda, dabar sako kad reikia kasdien duot mesos nuo 6 men. Bet jei tik primaitinima pradedi nuo 6, tada aisku veliau, nes viskas palaipsniui ivedinejama.

Cybex sirona ir mes nuziurejom, dar galvojom iskart pirkt ji su naujagimio ideklu.
Tu kokios nori, paprastos ar i-size?
Paprasta brangesne kiek ziurejau, bet ir sukinejasi. O i-size pagal naujus saugumo standartus, bet nesisuka. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

as tai ta palas kedute cybex nusiziurejau smile.gif as labai tikiuosi, kad tilpsim ir nekris jis mums, plius ten raso kazkur nuo 9 kg, o maniskis itariu greit ir pasieks ta svori, nes dabar jau virs 8 kg yra, plius ir pirksim dar ne dabar smile.gif

Del primaitinimo, as kolkas dar nezadu primaitinti, jau va antradieni leksim i apziura jei bus problemu kokiu su svorio priaugimu tada jau gal ir svarstysiiu 4u.gif
as manau niekada negalima vadovautis aklai tais moksliniais straipsniais, siandien sako viena, praeis keli metai ziurek prades sneketi visiskai priesingai 4u.gif

o ir realybej visokiu tu situaciju pasitaiko, as galiu pagal save pasakyti kiek visokiu straipsniu kad ir apie mano liga prirasyta, bet kartais tikrai nuo realybes skiriasi, cia kaip ir su cholesteroliu ir kiausiniais, visa gyvenima vienaip snekama, dabar jau ziuriu kitaip, praeis 10 metu vel kitaip 4u.gif ir zinok zmogus kur cia teisybe 4u.gif

tik tiek kad pasakymai jog mano vaikas nori jau primaitinimo nes cepsi, sypsosi, labai ziuri ir t.t., tai man labai neitikimi atrodo, nes is esmes kaip Finna sake, juk ir su sultim tas pats ir su saldainiais, veliau bus begaliniai ilgesingi zvilgsniai i zaislus, bet argi visus supirksi zmogus? lotuliukas.gif
as ko gero ziuresiu ar svoris normaliai paaugo ir ar nera edrunas, kad vis pieno mazai butu, kolkas taip nera, tai apie primaitinima nemastau as smile.gif
Atsakyti
Mano uosviene atsargiai bande paklaust o tai ko neprimaitint dar. Nors Ji Tikrai faina ir nesikisa:)
Sako seniau nuo 4 men rekomendavo. Tai as planuoju mazdaug nuo 6 me
Atsakyti