Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

QUOTE(Baki @ 2016 09 28, 16:07)
pasižiürė gegužiukû grupę facebook- ten mamos jau iri sodina ir kosem maitina  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Tikrai tikrai 😕
Mano buvo tokios pat mintys...
Tada taip nostalgiškai ir grįžau įsiliet į šią temą, nes reikia pripažinti, tikrai labai vieninga ir sąmoninga kompanija čia buvo. Tikėkimės ir bus! thumbup.gif

Dabar į primaitinimo temą... pradėjau ieškoti informacijos ir paskaičiau šį straipsnį: http://m.tavovaikas....php?id=68295578
Pasisakantis pakankamai kompetentingas - vaikų gastroenterologas doc. med. dr. Vaidotas Urbonas.
Aš likau gerokai išmušta iš vėžių...

Laukčiau Jūsų nuomonės!

P. S. pirmąjį sūnų MP maitinau iki 2 m. 3 mėn.
Primaitinti pradėjau 6 mėn. Sekėsi sunkiai...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gamta: 28 rugsėjo 2016 - 19:14
As geriau patylesiu kiek mano naktim valgo ar tiesiog kabo. Bet primaitint planuoju nuo 6 men., gal truputi anksciau.
Atsakyti
Na, kai ėmė ištisai valgyt prašyt ir būt labai nerami, tai ne dėl to, kad tingėjau maitinti naktimis, ėmiau galvoti apie primaitinimą..

Norėčiau labai ir aš tik nuo šešių mėnesiu primaitint, kažkaip pirmą kartą matau tokią versiją, kaip kad nurodė gamta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzale @ 2016 09 27, 11:31)
Esu senstelėjus 38 metų perdėto humoro jausmo ciocia.  biggrin.gif Auginu pagrandukę. Užauginom jau du bernus. Norėjome ant senatvės ir trečio sūnaus (ne Jono), bet staigmena gavosi labai maloni ir graži. Gyvename prie jūros.

Aš irgi prie tų "senstelėjusių" ) Ir taip pat iš pajūrio. Man 34, sklandžiu gimdymu pasigirti negaliu, nes irgi neįtaikiau į lengvąją gegužę, dukrytė gimė visu mėnesiu anksčiau, balandžio 29 d. (HappyAngel, spaudžiu dešinę smile.gif ) Nors pagal datą mūsiškė viena vyriausių, bet dydžiu jūsiškių dar nepasiveja. Kai dar čia visos bendravot ir po apsilankymų pas gydytojus parašydavot, kiek paaugot, tai mūsų panašiai su Ciel dukryte augo ) Ir miego bei maitinimo nuotykiai buvo panašūs, tai vis Ciel naujienas pasiskaitydavau ) Šiaip viskas pas mus gerai - vaikas auga, vartosi, mamai plaukai slenka - viskas kaip priklauso )
Mamos, gal yra tokių, kurios jau primaitinate savo mažylius? Mums gydytoja jau per 4 mėnesio vizitą rekomendavo pradėt, bet na man labai jau anksti buvo.. Tuo labiau mūsų ankstukės virškinimo sistemai dar tik 3 "tikri" mėnesiai tebuvo. Dar mėnesį vis tik išlaukiau ir žadu jau pradėt. Verstinėje literatūroje dažniausiai rekomenduoja pradėti nuo mažiausiai alergizuojančių baltų, žalių daržovių, o visas geltonas, oranžines, raudonas palikti vėlesniam laikui. Lietuviškuose straipsniuose tarp pirmų dažnai ir morka, ir moliūgas minimi. Nuo ko jūs pradėjot? Ir kokių firmų mišinukus renkatės? (pati kol kas negaminsiu, nes patys neauginame, o pirktinėmis daržovėmis nepasitikiu)
Nepradinkit mamulės ir nesušalkit tokiu bjauriu oru 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
Oho, kiek islindo uzsislaptinusiu mamyciu blink.gif
Sveikos prisijungusios 4u.gif

Bet jei nuosirdziai pasakius, tai net nejauku skaityt, kai viskas stebeta, skaityta, apie visas viskas zinoma, o pacios uzsislepe tylejot... ax.gif Maloniau, kai visos dalinasi ir patirtimi, ir pasiekimais, ir patarimais, ir t.t.
Dabar prasom ilgas pasakas apie save cia prisistatymui smile.gif
Nors kazi ar suspesim ir SM, ir FB (ten tiek veiksmo, kad jau nebespeju visko skaityt biggrin.gif )

QUOTE(*odiseja* @ 2016 09 22, 13:04)
Ateikit i fb, ten kasdien tik spek skaityt kaip veiksmas vyksta. Visos mamos normalios, ner ko bijot.  4u.gif  Kaip smagu juk pasitart su tokio pacio amziaus vaikuciu mamytem.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linden: 28 rugsėjo 2016 - 20:49
Oi, kol rašiau, jau ir jūs pradėjot apie primaitinimą. Jei maitinčiau vien savo pienu, tai irgi turbūt iki 6 mėnesių galvos nesukčiau.
Dėl gamta įkelto straipsnio - būsiu senamadiška ir naujovišką dr. Urbono teoriją primaitinti 5 mėn. kūdikį kiauliena paliksiu anūkams )
Atsakyti
QUOTE(Vi_ka @ 2016 09 28, 20:50)
Oi, kol rašiau, jau ir jūs pradėjot apie primaitinimą. Jei maitinčiau vien savo pienu, tai irgi turbūt iki 6 mėnesių galvos nesukčiau.
Dėl gamta įkelto straipsnio - būsiu senamadiška ir naujovišką dr. Urbono teoriją primaitinti 5 mėn. kūdikį kiauliena paliksiu anūkams )

Aš planuoju pradėt duot skanaut kažko kitą savaitę, kaip tik sueis 5 mėn. Bet mėsos neduosiu biggrin.gif Mišinuką valgo hipp, nors šiandien pabandžiau nupirkt milumil, žiūrėsim kaip šis smile.gif
Atsakyti
Vika, o tai tu misinuku maitini?smile.gif
Gaily, jau irgi visai ant misinuko perejot?smile.gif

As dar laikausi, per para nusitraukiu kazkur 500-600ml, nusiprikau net elektrini pientrauki 4u.gif pastebejau kad su juo daugiau istraukiu smile.gif
Papildyta:
Na del fb merginos, tai as turiu tokia anketa, kur bendrauju su diabetikais, bet joje tera tik 2 draugai lotuliukas.gif as nemanau kad kitos sutiks kad as ateiciau pas jus, pati nesirodyciau ir savo maziaus foto nekelineciau, o jus visas matyciau 4u.gif

nesinori sukelt audru lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš kai skaičiau forumą iki šiol, tai iš tikro nekreipdama dėmesio į tai, kas rašo. Tik ką rašo skaičiau, tai nerimaut nėra pagrindo - apie jus žinau daug, bet apie visas bendrai, o ne apie kiekvieną konkrečiai biggrin.gif

Kažkaip baisi man ta primaitinimo tema, nes labai jau daug nežinomųjų.. na taip, daugeliu atvejų rekomenduojama pusės metų, bet gi būna atvejų, kai mamos pieno vien neužtenka? Suprantu, jeigu mišinuko dar papildomai vaikas gauna, juk sotesnis būna, bet jei valgo mamos pieną, o jam jau norisi "lašinių"? biggrin.gif Gi priklauso ir nuo pačio vaiko? Ar ne? Mano dukrytė tokia ne iš mažųjų, tai galvoju kažin ar čia man pavyks išlaukt iki tų šešių mėnesių.. Ir tuo pačiu baisu sulaukti tokio momento, kai jau jai norėsis, o aš nesuprasdama, kad jau tas laikas, lauksiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2016 09 28, 22:21)
Vika, o tai tu misinuku maitini?smile.gif

Aha, duodu ir mišinuko. Pirmai dienos pusei dažniausiai vien pieno užtenka, bet vakarop, kai savo rezervai senka, kelis kartus primaitinu mišiniu.
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2016 09 28, 21:24)
Ir tuo pačiu baisu sulaukti tokio momento, kai jau jai norėsis, o aš nesuprasdama, kad jau tas laikas, lauksiu  g.gif

Nu manau tikrai suprasi jei vaikas jau alkanas bus smile.gif
Atsakyti
O, kaip smagu atgijusią temą matyti! thumbup.gif smile.gif Tai gal ir neišnyks smile.gif
Apie primaitinimą: mūsų pirmagimei gydytoja rekomendavo nuo 4 mėn. duoti obuolio ar obuolio sulčių paragauti. Truputį daviau stebėdamasi, nes žinojau, kad šiaip nuo 6 mėn. reikia primaitinti. O gyd. sakė, kad ne primaitinimas čia, o tik šiaip ragavimas. Na, gal. Košes nuo 6 mėn. visiems pradėjau duoti, nuo cukinijos ar bulvės pradėdavom. Sunkiai valgydavo, prie mėsos dar sunkiau pratindavosi, prie žuvies irgi. Su 8 mėn. trečiuoju buvom savaitei prie jūros, tai nieko neėmiau, košių neviriau ir tyrelių nedaviau, puikiausiai vien pienuko užteko. Dabar irgi pieno per akis, kartais maitinu ir tada, kai pati noriu, o ne kai mažiukas prašo. O jis kol kas nelabai rodo norą ko nors ragauti. Daviau tik obuolio kelis kartus palaižyti, kai pati valgau, pirmą kartą noriau laižė, o antrą nelabai žavėjosi. Tai manau kad kaip ir visi mūsų vaikai nebus linkęs išmėginti naujus skonius smile.gif

Beje, prieš kokią savaitę išbėrė mažiuko žandukus, vis galvoju, nuo ko čia gali būti? Daug aviečių pas mus, tai gal kad jų užvalgiau? Dabar nebevalgau, laukiu, gal praeis. Bet vasarą irgi aviečių valgiau ir nieko nebuvo. Šiaip visų vaikų žandai pirmais metais nuo šalčio raudonuodavo, kad ir kuo tepdavau, o vėliau praėjo tas jautrumas. Bet negi dabar jau taip šalta..?

Vakar mažiukui jau antras dantukas prasikalė smile.gif Iki tol gan neramios naktys buvo, o dabar jau pradėjo geriau miegoti, ypač rytais. O vartytis tai vis tiek nelabai nori smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asoje: 29 rugsėjo 2016 - 00:58