Įkraunama...
Įkraunama...

Burmos - meiliausios katės pasaulyje, X namučiai

QUOTE(Tifa @ 2016 11 04, 09:38)
As siulyciau pabandyti Applaws butent sita: https://www.google.d.....xGVejj8ayo1M:

Su Royal jo net ner ko lyginti. Jame daug mesos. O sis chicken & lamb yra su probiotikais. Mano kates kakai sumazejo daugiau nei dvigubai, kvapas visiskai neastrus, anksciau minkstai pasitustindavo, o po sio maisto susitvarke. Kailis taip pat akyse pasikeite. Dabar ji turi sio maisto visada savo dubenelyje ir su suniu dar + valgo BARF mesa (vietoj konservu).
Siulau tikrai pabandyti. Mano katei po 2 dienu maitinimo jau pasimate pirmieji geri pozymiai. Esu rekomendavusi kitiems zmonems, tai irgi labai patenkinti kaciu pokyciais.

Tifa, gal pakomentuotum, ar apie konkrečiai šį maistelį rašai?
https://e-zoo.lt/kac...s_svoris-7_5_kg
vakar man vet vaistinėje jį suvartė, sakė kad jo pagrindas bulvės. bet čia aš skaitau sudėtį kad nieko panašaus, kad ji tokia
Sudėtis: džiovinta vištiena 48%, džiovinta ėriena 21%, džiovintos bulvės, vištienos faršas 12%, cukriniai runkeliai, vištienos padažas, lašišų aliejus, vitaminai ir mineralai, džiovinti kiaušiniai, augalinio pluošto celiuliozė 0,03%, natrio chloridas, kalcio karbonatas, jūros dumbliai, spanguolės, DL-metioninas, kalio chloridas, jukos ekstraktas, citrusinių vaisių ekstraktas, rozmarino ekstraktas.

ir tikrai didžioji dalis nėra bulvės unsure.gif
Atsakyti
Neiškenčiu nepasigyrusi, kaip man šiandien pasisekė bigsmile.gif
tiksliau, pasisekė Monytei bigsmile.gif
šiandien beblūdinėdama Kauno bazėse ir užsukusi į kažkokį a lia išparduotuvės sandėlį, už 20 eurų nuroviau
vartotojo įkelta nuotrauka
susimetėm su dukryte po 10 eur ir parsitempėm namo dėžę detalių kratinio. su nedidukėmis modifikacijomis, nes kelių fiksatorių trūko (ir su keletu tėvelio pakeiksnojimų, kaipgi be jų), surinkom tobulą tobulybę bigsmile.gif
Mona apsigyveno tame daikte dar kol jis tebebuvo detalių kratinys...ir dabar neišlipa wub.gif
pasisekė pirkinys, neatsidžiaugiu biggrin.gif
Atsakyti

Probiotiku yra skystu,pilamu i vandeni

Atsakyti

Nu nieko sau.super pirkinys!!!! 

Atsakyti
Dėkui dėl patarimo apie probiotikus. kol kas keturiese suduodam ir po pusiukę tabletės. bent esu tikra, kad suvalgė, nes su vandeniu bala žino kiek sunaudos. jau pradėjom, sušersiu kursą.
maistelį tuo Hills I/D praturtinu po truputį, vis po daugiau įmaišau. kol kas problemos liovėsi, žiūrėsiu kaip bus toliau. brangus tas Hills kaip velnias blush-anim-cl.gif 1 kg 8 eur. kol susinormalizuos, pavalgysim jo, o paskui gal mėginsiu applaws ieškoti blush-anim-cl.gif žinoma, gyvūno kančios ne to vertos...
Tifa, kur tu tą applaws perki? aš šiandien prakošiau n+k visokio plauko gyvūnų parduotuvių ir niekur neradau. tik internetinėse randu. jei Monytės problemos aprims, norėčiau jo saujukę pamėginti. pradžioj nenoriu baisiai maišų užsipirkti, jei netiktų viduriukams ar nevalgytų.
su RC sensible, regis, bet kuriuo atveju jau reikės atsisveikinti.
Atsakyti

Aplaws yra Assorti parduotuv4se.

Atsakyti
Sveikos,
jo, rasiau butent apie ta Applaws su probiotikais (zalia pakuote). As dabar uzsakiau 7,5kg (internete). Tai ilgam uzteks.
Galbut nuskambes per grieztai, bet as siulyciau veterinare pakeisti... Visu pirma, tai ji konkreciai nusisnekejo del bulviu... Taip, ju yra, bet gal ji tegu i sudeti uzmeta aki - kiek mesos yra??? Hills rekomendavo gydomaji, bet kokia jo sudetis? Kiek % mesos pagal ja yra? Visu antra, ji privalejo pabandyti nustatyti viduriavimo (ar laisvu viduriu) priezasti, o ne taikyti gydyma. T.y. pirmiausiai yra imamos ismatos ir tiriamos mikroskopu, jei nieko nerandama - siunciamos tolesniems tyrimams i laboratorija. Galbut jusu katytei nieko blogo, bet cia yra elementarus tyrimas - apsidraudimui...
Papildyta:
Ir dar papildysiu, kam ta vargse kate kankinti su tabletem, jei yra pastos formos probiotikai skirti gyvunams? Dazniausiai kates mielai pacios ja laizo, jei ne - uztepei ant leteneles ir kate ja pati "nusiprausia" - nulaizo smile.gif
Papildyta:
http://www.gyvunams2...tect-paste.html

http://vetspektras.l...asta-30-ml.html

http://www.vet1.lt/t...s-ir-katms.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tifa: 14 lapkričio 2016 - 08:43
QUOTE(kulverstuk @ 2016 11 13, 11:11)
...vakar man vet vaistinėje jį suvartė, sakė kad jo pagrindas bulvės. bet čia aš skaitau sudėtį kad nieko panašaus, kad ji tokia
Sudėtis: džiovinta vištiena 48%, džiovinta ėriena 21%, džiovintos bulvės, vištienos faršas 12%, cukriniai runkeliai, vištienos padažas, lašišų aliejus, vitaminai ir mineralai, džiovinti kiaušiniai, augalinio pluošto celiuliozė 0,03%, natrio chloridas, kalcio karbonatas, jūros dumbliai, spanguolės, DL-metioninas, kalio chloridas, jukos ekstraktas, citrusinių vaisių ekstraktas, rozmarino ekstraktas.
ir tikrai didžioji dalis nėra bulvės  unsure.gif

Kas dėl bulvių - tai kiek vetų ir veisėjų, tiek ir prieštaringų nuomonių.. Juk kaip ir visose srityse- dvi stovyklos, "už" ir "prieš" . Nedrįsčiau peikti nei vienos profesionalaus sausiuko gamintojos, nes reikia tiesiog atrasti tą "savąjį" maistą smile.gif . Kažkada liaupsintas Genesis ir Orijen maniškėm visiškai netiko, o vat Hill'su teko naudotis kai tik pradėjau veisėjos darbą ir jis visai man tiko, kol porą kart nenusipirkau kažkokio surogato..vat tada buvo mano katytėms rimtų problemų unsure.gif ... Pavasarį ir man teko išbandyti Applaws smile.gif .Pradžioj pirkau patį mažiausią kiekį pabandymui, berods 400g. Kur kačiukams su vištiena ( Tekila tada dar paaugęs vaikas tik buvo) , tai pradžioj abi raukė nosis, Tekila įnirtingai jį kaskart su letena iš visų pusių "užkasinėjo" biggrin.gif , o vėliau visai neblogai abi jį ėdė . Per mėnesį visiškai prie jo perėjau ir džiaugiausi naujai atrastu maistu . Tik kai jau perėjom tik prie Applaws , teko vėl atgal grįžti prie RC, nes totaliai pasikeitė "tuštinimosi ypatumai" - didelis kiekis ir jau kvapelis...atsiprašau už tiesioginius išsireiškimus biggrin.gif , tiesiog noriu viską išsamiau papasakoti . Manau, laukia ilgi ilgi to geriausio maistuko ieškojimai ... Dabar ėda maniškės tik RC , tik stengiuos jį pakaitalioti , tai odai-kailiui , tai britukų ( nors šis stambesniais gabaliukais, mano tinginės nebūna sužavėtos tokia meniu įvairove) , tai sensibilo ir pan. smile.gif
Papildyta:
P.S. Ruošiuosi pabandyti Bosh Sanabelle - mano draugė meinukų veisėja sėkmingai naudoja jau eilę metų, sudėtis nebloga, o ir didelis pasirinkimas , kad nepabostų smile.gif
Atsakyti

As gal ne taip issireiskiau. Man labai neprofesionalus veterinares issireiskimas, kad Applaws pagrindas yra bulves... Visiskas nusisnekejimas... O su maistu rusimis taip ir buna ,gali vienam buti Nr.1, o kitam totaliai netikti. Butent ta su probiotikais Applaws naudoja vieno kaciu pensionato Danijoje kates. Ten yra ir dovanojamu kaciuku, ir kas atostogu isvaziuoja laikinai palieka, ir kai labai serga gyvuneliai, o zmones nenori moketi uz gydyma, palieka. Tai nei 1 katei nebuvo problemu. Tfu, tfu, tfu :) Kakuciai mazyciai, kvapo jokio ir trydaliojantys susitvarko (aisku jei problema nerimta).

Atsakyti
Ačiū mergytės už atsakymus. Matau, kad nuomonių daug įvairių, ir, kaip Monytė sako, kiekvienam savo.
aš nesigailiu pradėjusi duoti probiotikus. veterinarė patarė būtent tuos, kietų tablečių forma, nes jie geri, su krekenomis. pradžioje vargom suduoti, bet katytė pamatė kad visai skanu ir dabar triauškia be didelio vargo po pusiukę tabletės.
Mūsų reikalai ženkliai ženkliai pagerėjo. per pusantros savaitės pasitaikė vienas atpylimo atvejis. tad manau kad problemos beveik susitvarkė. užsisakiau internetu Tifos rekomenduojamą applaws, kai atkeliaus po truputį po grūdelį mėginsim siūlyti jį, iki tol valgant Hills ID (kuris mano manymu padėjo susitvarkyti situacijai, žinoma su papildomais probiotikais). jei applaws netiks, tada maitinsimės Hills nuolatos. Monytė jį noriai šveičia ir iš Hills/RC mišinio dubenėlyje jau pradėjo išsirankioti tik Hills. tad beveik nebeliko prasmės maišyti.
Jai žiauriai, žiauriai patiko nauja katelynė (vaikai taip vadina draskyklę), noriai būna nameliuose ar pačiame viršuje, iš kur jai patinka visus stebėti. padarėm išvadą, kad su ankstesniu gulteliu nebuvom pataikę, nes jis buvo žemas. mažai ten būdavo.
štai tiek žinių iš mūsų fronto. sakyčiau, džiugios. grįžau po komandiruotės, ir radau katytę išgražėjusią ir labai pagyvėjusią. gal tai dėl pasitaisiusio maistelio.
Atsakyti

Drauge parodoj kankinasi. Sake yra dvi kates is latvijos ir viena is kauno. Nu, kuri is jusu labai draugiska kauniete?  :) 

Atsakyti
Gal bus nuotraukyčių iš parodos? ax.gif
Atsakyti