Įkraunama...
Įkraunama...

Jehovos liudytojai II

QUOTE(Ugnius_33 @ 2016 09 12, 13:55)
Į korteles buna įrašomi laiptinių kodai, kartais pažymima butai su ypatingai piktais žmonėmis kad pas juos neiti.
Bus dar klausimų aš atsakysiu:)

Aš turbūt esu įrašyta tarp tų ypatingai piktų žmonių lotuliukas.gif nes kai mane jie užkalbina, visus juos kai kur pasiunčiu be ceremonijų.

Balys Sruoga savo knygoje "Dievų miškas" irgi aprašė Jėhovos liudytojus.Net nacistinis lageris neišmušė jų religinių idėjų doh.gif
Atsakyti
Šįryt palydėjau dukrą į darželį ir mačiau net tris JL poras, jau nuo pačio ryto šlifavo gatves.
Ugniau, o kaip tie Jėhovos liudytojai sužino kodus į laiptines?
Kaip pas juos su turtiniais reikalais, ar JL nariai privalo savo turtą užrašyti vadams?
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 09 19, 13:29)
Šįryt palydėjau dukrą į darželį ir mačiau net tris JL poras, jau nuo pačio ryto šlifavo gatves.
Ugniau, o kaip tie Jėhovos liudytojai sužino kodus į laiptines?
Kaip pas juos su turtiniais reikalais, ar JL nariai privalo savo turtą užrašyti vadams?

Labas,
• Kodus sužino įvairiai. Man kaip JL su patirtym nėra problemų atidaryti laiptines durys su 2-3 ženklių kodų. Dažnai kodas užrašytas būna tiesiog ant sienos, arba pasako įeinantys į laiptinę vaikai, plius matosi pagal pačius mygtukus kokius skaičius reikia spausti.

• Kas liečia turtų, tai kaip buvęs JL galiu garantuoti, kad jokių turtų, vadams niekas neužrašo.
Yra toks dalykas, kad gali aukoti turtą organizacijai, na pvz butą jeigu nori. Tačiau apgaulės būdų niekas to neskatina daryti. Kartais pagyvenę Jehovos liudytojai nusprendžia po mirties perleisti butą organizacijai kaip dovaną ir tokių atvejų yra buvę Lietuvoje. Tačiau niekas to neprašo daryti, niekas neagituoja ir neverčia. Tai asmeninis reikalas.
Buvo net skandalų žiniasklaidoje, kad JL atėmė butą iš močiutės. Nepatenkinti giminaičiai bandė paduoti į teismą net, tačiau vėl gi pakartosiu, kad tai buvo asmeninis reikalas ir nieks neverčia to daryti. Tokiu atvejų, kai turtą dovanoja Katalikų bažnyčiai yra kur kas daugiau nei pas JL. Pats buvau liudininkas tuo, kaip vyras pardavė namą už 350 000lt ir paaukojo visus tos pinigus kunigui.

• Kaip finansuojama ši organizacija:
Pas JL nėra dešimtines, kaip kitose sektose ir tradiciniuose religijose.
Salėje kaba aukos dėžutės kur metami pinigai. Meta visi, tiek kiek nori. Niekas to netikrina.
Buvau kurį laiką bendruomenės sekretoriumi kuris atsakingas už bendruomenės buhalteriją. Tad matydavau kiek pinigų ateina, darydavau finansines ataskaitas ir siusdavau pinigus į pagrindinį centrą. Didelio stebuklo ten nėra, sumos nėra labai didelės.
Bet kadangi JL pasaulyje yra 8 milijonai narių, tai sumos gaunasi didžiules. Pvz jei kiekvienas į mėnesį paaukotu tik po 1 eurą, suma būtų kas mėnesį - 8 milijonai eurų, o aukoja tikrai daugiau, ypač turtinguose šalyse.

Tačiau paskutiniu metu aš ir ne tik aš, pastebėjom tendenciją finansines krizes JL organizacijoje.
Ji yra tokia:
• Dažnas paskutiniu metu skatinimas aukoti pinigus.
• Įvedinėjamos fiksuotos-privalomos pinigų sumos kurios imamos nuo kiekvienos bendruomenes. (Yra 2 aukos dėžutės, 1-bendruomenes reikmėms, 2-pinigai skirti organizacijai. Tai nuo šiol tam tikra fiksuota suma pagal rezoliuciją keliauja į organizacijos centrą iš bendruomenės pinigų)
• Didelis skaičius filialų uždaromi ir parduodami visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje-Kaune, Giraitėje. Filialų darbuotojai (dirbantys už dyką) keliauja į lauką.
• Sumažėjo apmokamų skelbėjų skaičius
• Sumažėjo leidžiamos literatūros kiekis, žurnalai tapo plonesni, popieriaus kokybė prastesne, leidžiami jie rečiau, daromas akcentas internetinei svetainei.
• Pasisakymas per JL televiziją pagrindinių lyderių iš vadovaujančios tarnybos, kad pinigų trūksta
• Karalystės salių visame pasaulyje pardavimai
• Iš bendruomenių visame pasaulyje paimti visi pinigai, palikta tik tiek, kiek reikia vietinėms reikmėms. Organizacija šio atveju atlieka banko vaidmenį ir tipo pasilaikys visus JL aukotus pinigus, kurie buvo skirti konkrečiai vietinei bendruomenei.

Žodžiu daug prirašiau, bet išvados mano tokios - bet kokiai kompanijai kuri disponuoja dideliais turtais gali grėsti bankrotas. Jehovos liudytoju (Sargybos bokšto bendrija) irgi ne išimtis, nes jie turi didžiulius turtus visame pasaulyje kuriuos reikia išlaikyti. Man atrodo kad jų finansinė situacija labai prasta ir gali įvykti bankrotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnius_33: 19 rugsėjo 2016 - 15:47
P.S.
Dar porą punktų norių pridėti prie finansines krizes požymių:
• Didelės piniginės išmokos iš organizacijos liešų nukentėjusiems nuo pedofilų Jehovos liudytojų terpe. Pvz vienai mergaitei iš JAV sumokėjo kompensaciją 13 milijonų dolerių
• Teisminiai procesai dėl pedofilijos skandalų, kurie reikalauja liešų apmokant advokatus.
Atsakyti
Teko neperseniai išgirsti,kad viena mergina buvo pašalinta iš JL,nes buvo pamatyta grįžtanti iš Palangos įdegusi,ir atvirai pasigyrė,kad laiką leido moterų pliaže.Kita buvo pašalinta,kaip didžiausia nusidėjėlė,kad bendravo su kataliku kunigu- beje, norėdama išeiti iš JL. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavardene: 24 rugsėjo 2016 - 14:15
Pirmas variantas, tikrai ne... Turbūt tai buvo kita sekta
Antras variantas - irgi ne...
Atsakyti
Bet,kiek teko išgirsti,kad JL nariams negalima eiti į pliažus ir su kitų religijų kunigais bendraut...
Atsakyti
QUOTE(pavardene @ 2016 09 27, 17:10)
Bet,kiek teko išgirsti,kad JL  nariams negalima  eiti į pliažus ir su kitų religijų kunigais bendraut...

Tai netiesa. Galima jiems eiti į paplūdimius, galima eiti ir į moterų pliažą.
Daug gandų yra apie JL, kurie neatitinka realybes smile.gif

Kalbėti su kunigu - tai asmeninis reikalas. Neretai JL skelbia kunigams, man pačiam teko bendrauti su kunigu apie Bibliją. Tačiau jei JL kalbasi su kunigų apie išėjimą iš organizacijos ir vyresnieji sužinos apie tai, jie bandys padėti tokiam nariui likti organizacijoje, jeigu jis nenorės likti tada tai jo sprendimas.
Tačiau jeigu JL dalyvauja kitos religijos pamaldose, švenčia religines šventes ir žada tai daryti ir toliau, tada taip, tokį išmes iš bendruomenės.
JL nerekomenduoja skaityti ir imti iš kitų žmonių bet kokią kitą religinę literatūrą, bet vėl gi už tai irgi neišmes niekas.
Atsakyti
QUOTE(Ugnius_33 @ 2016 09 27, 17:17)
Tai netiesa. Galima jiems eiti į paplūdimius, galima eiti ir į moterų pliažą.
Daug gandų yra apie JL, kurie neatitinka realybes smile.gif

Kalbėti su kunigu - tai asmeninis reikalas. Neretai JL skelbia kunigams, man pačiam teko bendrauti su kunigu apie Bibliją. Tačiau jei JL kalbasi su kunigų apie išėjimą iš organizacijos ir vyresnieji sužinos apie tai,  jie bandys padėti tokiam nariui likti organizacijoje, jeigu jis nenorės likti tada tai jo sprendimas.
Tačiau jeigu JL dalyvauja kitos religijos pamaldose, švenčia religines šventes ir žada tai daryti ir toliau, tada taip, tokį išmes iš bendruomenės.
JL nerekomenduoja skaityti ir imti iš kitų žmonių bet kokią kitą religinę literatūrą, bet vėl gi už tai irgi neišmes niekas.

Bet tarnauti armijoje,užimti kokį valstybinį postą negalima.
o jei JL nario šeimos narys,nepriklausantis JL,slapta pakrikštys vaiką tradicine religija,kaip tuomet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pavardene @ 2016 09 28, 12:33)
Bet tarnauti armijoje,užimti kokį valstybinį postą negalima.
o jei JL nario šeimos narys,nepriklausantis JL,slapta pakrikštys vaiką tradicine religija,kaip tuomet? g.gif

Taip, tarnauti kariuomenėje ir užimti politinį postą tikrai negalima, negalima netgi balsuoti per rinkimus. Iškart bus vidinis sektos teismas kuris gresia išmetimu.

Jeigu šeimos narys ne JL pakrikštys vaikus kitame tikėjime tuomet tai tik šios šeimos vidinis reikalas. Gali būti nepatenkintų ar patenkintų, tai jau nuo santykių priklauso.
Tačiau JL visada stengsis vaikus tempti į sueigas, stengsis vaikams žūtbūt įkalti į galvą JL tikėjimą. Netgi jei vaikai krikštyti kitoje religijoje, JL stengsis kad jie persikrikštytu JL tikėjime.
Būna daug konfliktų šeimose šio pagrindu, kai vienas iš tėvų tempia vaikus į sueigas, o kitas prieštarauja tam. Kartais tai priveda prie gyvenimo atskirai, kartais prie skyrybų su tolimesne kova dėl vaikų.
Man dar būnant šiame tikėjime buvo toks atvejas, kai vyras ir žmona gyveno atskirai dėl asmeninių nesusitarimų, dukra gyveno su mama (jai buvo apie 7 m). Tėvas pradėjo studijuoti su JL, na kaip pasekmė pradėjo lankyti sueigas, skelbti ir t.t. Ir kai matėsi su dukra visada ją vesdavo į sueigas.
Mama buvo labai prieš. Ji kreipėsi į vaikų teisę, paskui išsiskyrė ir visaip trukdė jam ją ten vesti. Tačiau pagal įstatymą jis turi tam teisę ir nieko negalima buvo padaryti.
Galu gale mama pati tapo JL ir jie vėl susituokė. Dabar jie visa šeima JL.
Atsakyti
QUOTE(Ugnius_33 @ 2016 09 28, 12:48)
Taip, tarnauti kariuomenėje ir užimti politinį postą tikrai negalima, negalima netgi balsuoti per rinkimus. Iškart bus vidinis sektos teismas kuris gresia išmetimu.

Jeigu šeimos narys ne JL pakrikštys vaikus kitame tikėjime tuomet tai tik šios šeimos vidinis reikalas. Gali būti nepatenkintų ar patenkintų, tai jau nuo santykių priklauso.
Tačiau JL visada stengsis vaikus tempti į sueigas, stengsis vaikams  žūtbūt įkalti į galvą JL tikėjimą. Netgi jei vaikai krikštyti kitoje religijoje, JL stengsis kad jie persikrikštytu JL tikėjime.
Būna daug konfliktų šeimose šio pagrindu, kai vienas iš tėvų tempia vaikus į sueigas, o kitas prieštarauja tam. Kartais tai priveda prie gyvenimo atskirai, kartais prie skyrybų su tolimesne kova dėl vaikų.
Man dar būnant šiame tikėjime buvo toks atvejas, kai vyras ir žmona gyveno atskirai dėl asmeninių nesusitarimų, dukra gyveno su mama (jai buvo apie 7 m). Tėvas pradėjo studijuoti su JL, na kaip pasekmė pradėjo lankyti sueigas, skelbti ir t.t. Ir kai matėsi su dukra visada ją vesdavo į sueigas.
Mama buvo labai prieš. Ji kreipėsi į vaikų teisę, paskui išsiskyrė ir visaip trukdė jam ją ten vesti. Tačiau pagal įstatymą jis turi tam teisę ir nieko negalima buvo padaryti.
Galu gale mama pati tapo JL ir jie vėl susituokė. Dabar jie visa šeima JL.

Liūdna.o kas dar be atskyrimo ir pašalinimo laukia išmestųjų ar pačių išėjusiųjų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pavardene @ 2016 09 29, 12:47)
Liūdna.o kas dar be atskyrimo ir pašalinimo laukia išmestųjų ar pačių išėjusiųjų? g.gif

Visų draugų, o gal ir gimines JL praradimas.
Sunki adaptacija naujam gyvenimui nuo 0.
Pletkos iš JL narių (nes jiems niekas nesako dėl ko išėjo žmogus, tad jie patys prisigalvoja visko)
Požiūris į buvusį narį kaip į raupsuotąjį
Karts nuo karto bandymas vyresniųjų susitikti su ex nariu, bandant jį gražinti.

Atrodo tik tiek smile.gif

100%, net 200% teisingas filmas apie Jehovos liudytojus "Du pasauliai" pasakoja apie realią mergaites istoriją iš Danijos, apie netektį, draudimus bei pasekmes buvimo ten.
Rekomenduoju visiems JL nariams, tiems kas su jai bendrauja jį pažiūrėti ir turėti savo nuomonę apie buvimą ten.
http://filmix.net/play/4747
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnius_33: 29 rugsėjo 2016 - 13:10