QUOTE(Lybera @ 2016 09 19, 13:29)
Šįryt palydėjau dukrą į darželį ir mačiau net tris JL poras, jau nuo pačio ryto šlifavo gatves.
Ugniau, o kaip tie Jėhovos liudytojai sužino kodus į laiptines?
Kaip pas juos su turtiniais reikalais, ar JL nariai privalo savo turtą užrašyti vadams?
Labas,
Kodus sužino įvairiai. Man kaip JL su patirtym nėra problemų atidaryti laiptines durys su 2-3 ženklių kodų. Dažnai kodas užrašytas būna tiesiog ant sienos, arba pasako įeinantys į laiptinę vaikai, plius matosi pagal pačius mygtukus kokius skaičius reikia spausti.
Kas liečia turtų, tai kaip buvęs JL galiu garantuoti, kad jokių turtų, vadams niekas neužrašo.
Yra toks dalykas, kad gali aukoti turtą organizacijai, na pvz butą jeigu nori. Tačiau apgaulės būdų niekas to neskatina daryti. Kartais pagyvenę Jehovos liudytojai nusprendžia po mirties perleisti butą organizacijai kaip dovaną ir tokių atvejų yra buvę Lietuvoje. Tačiau niekas to neprašo daryti, niekas neagituoja ir neverčia. Tai asmeninis reikalas.
Buvo net skandalų žiniasklaidoje, kad JL atėmė butą iš močiutės. Nepatenkinti giminaičiai bandė paduoti į teismą net, tačiau vėl gi pakartosiu, kad tai buvo asmeninis reikalas ir nieks neverčia to daryti. Tokiu atvejų, kai turtą dovanoja Katalikų bažnyčiai yra kur kas daugiau nei pas JL. Pats buvau liudininkas tuo, kaip vyras pardavė namą už 350 000lt ir paaukojo visus tos pinigus kunigui.
Kaip finansuojama ši organizacija:
Pas JL nėra dešimtines, kaip kitose sektose ir tradiciniuose religijose.
Salėje kaba aukos dėžutės kur metami pinigai. Meta visi, tiek kiek nori. Niekas to netikrina.
Buvau kurį laiką bendruomenės sekretoriumi kuris atsakingas už bendruomenės buhalteriją. Tad matydavau kiek pinigų ateina, darydavau finansines ataskaitas ir siusdavau pinigus į pagrindinį centrą. Didelio stebuklo ten nėra, sumos nėra labai didelės.
Bet kadangi JL pasaulyje yra 8 milijonai narių, tai sumos gaunasi didžiules. Pvz jei kiekvienas į mėnesį paaukotu tik po 1 eurą, suma būtų kas mėnesį - 8 milijonai eurų, o aukoja tikrai daugiau, ypač turtinguose šalyse.
Tačiau paskutiniu metu aš ir ne tik aš, pastebėjom tendenciją finansines krizes JL organizacijoje.
Ji yra tokia:
Dažnas paskutiniu metu skatinimas aukoti pinigus.
Įvedinėjamos fiksuotos-privalomos pinigų sumos kurios imamos nuo kiekvienos bendruomenes. (Yra 2 aukos dėžutės, 1-bendruomenes reikmėms, 2-pinigai skirti organizacijai. Tai nuo šiol tam tikra fiksuota suma pagal rezoliuciją keliauja į organizacijos centrą iš bendruomenės pinigų)
Didelis skaičius filialų uždaromi ir parduodami visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje-Kaune, Giraitėje. Filialų darbuotojai (dirbantys už dyką) keliauja į lauką.
Sumažėjo apmokamų skelbėjų skaičius
Sumažėjo leidžiamos literatūros kiekis, žurnalai tapo plonesni, popieriaus kokybė prastesne, leidžiami jie rečiau, daromas akcentas internetinei svetainei.
Pasisakymas per JL televiziją pagrindinių lyderių iš vadovaujančios tarnybos, kad pinigų trūksta
Karalystės salių visame pasaulyje pardavimai
Iš bendruomenių visame pasaulyje paimti visi pinigai, palikta tik tiek, kiek reikia vietinėms reikmėms. Organizacija šio atveju atlieka banko vaidmenį ir tipo pasilaikys visus JL aukotus pinigus, kurie buvo skirti konkrečiai vietinei bendruomenei.
Žodžiu daug prirašiau, bet išvados mano tokios - bet kokiai kompanijai kuri disponuoja dideliais turtais gali grėsti bankrotas. Jehovos liudytoju (Sargybos bokšto bendrija) irgi ne išimtis, nes jie turi didžiulius turtus visame pasaulyje kuriuos reikia išlaikyti. Man atrodo kad jų finansinė situacija labai prasta ir gali įvykti bankrotas.