Įkraunama...
Įkraunama...

Paskutinis kepinys, gaminys

Sveikuoliski batoneliai 

Atsakyti

Nekeptas pyragas/torciukas „Karvute“.

Atsakyti
QUOTE(Belle dame @ 2017 07 21, 00:01)
<p><span><span>Nekeptas pyragas/torciukas „Karvute“.</span></span></p>

Gal galima receptą? 4u.gif
Atsakyti

Varskes apkepas su trintomis melynemis

Atsakyti
Varškės sausainiai.
Atsakyti
dangus giedras skubu su receptu.  :mirksiukas: 

Cia nera kazko "mandro" arba wow, bet kai norisi ko nors saldaus prie arbatos, tai labai tiko ir patiko.

:4u:
 
Nekeptas pyragas/torciukas Karvute

200 sausainiu (Selga, Gaidelis)

200 gr sviesto

ziupsnis druskos

3 v.s. cukraus

1 a.s. krakmolo

500 ml pieno

1 pak. grietneles/vaniles skonio pudingo milteliu (kur skirtas 0.5 l pieno)

1 ind. Rududu

60 gr. graikiniu riesutu

1. Ismaisyti 100 ml pieno, pudingo miltelius, cukru ir krakmola. Likusi 400 ml piena uzvirti, supilti pudingo plakini ir visa laika maisyti, kad nesusidarytu grudeliai. Virti, kol mase taps labai tirsta. Atvesinti, gerai butu pavirsiu uzdengti maistine plevele, kad ant pudingo pavirsiaus nesusidarytu plevele.

2. Sviesta su ziupsniu druskos isplakti iki purios mases. Per kelis kartus i sviesta sudeti pudinga, plakti tik tol kol susimaisys ingredientai.

3. Forma (20x20 cm) iskloti kep. popieriumi arba maistine plevele. Sudeti viena sluoksni sausainiu. Uztepti puse Rududu (kad lengviau ir graziau uzsiteptu Rududu geriau pasildyti), sudeti kita sluoskni sausainiu. Tuomet uztepti visa pudingo mase ir uzkloti vel sausainiais. Uztepti likusia puse Rududu ir apibarstyti smulkintais graikiniais riesutais.

4. Pyraga/torciuka padeti i saldytuva. Geriausiai visai nakciai, tuomet sausainiai suminkstes, o likusi mase sutvirtes ir graziai pjaustysis.

Mano komentaras: labai lengvai ir greitai pagaminamas ir skanus pyragas. MB pareiske, kad jam per saldus, tai jam pateikdama, tiesiog nuemiau virsutini sluoksni su Rududu, o man patiko su nesaldinta arbata. Pudingo sluoksnis labai purus, tirpstantis burnoje, net kazkiek primene ledu skoni ir nesaldus.

Mano turima forma pagal ismatavimus skiriasi, bet pagal turi gaunasi +- vienodai. Turejau du pakelius sausainiu, po 155 gr, tai man liko kokie 6 – 8 sausainiai, manau, kad man susinaudojo siek tiek daugiau nei 200 gr.

Atsakyti

Mascarpones desertas su avietemis

Atsakyti

Varskes trupininis su melynemis

Atsakyti
Belle dame Nekeptas pyragas/torciukas Karvute; varškės spurgytės, senoviniai roksiukai
Atsakyti

Prancuziskas varskes pyragas

Atsakyti
Turkiškos spurgytės su sirupu (Lokma).
Atsakyti

Zele su vaisiais

Atsakyti