Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(Ramce @ 2016 09 11, 10:56)
o tai jus manot, kad tik antikuniai sukelia negalavimus?

gal moteris jautriai reaguoja i toki jau ribini TTH. Kad jis normoj, tai nereiskia, kad negali buti kazkokiu simptomu.

kad ribose ir tth.

na nebent labai jautrus organizmas ..
Atsakyti
As pati tai is to visai nedarau problemos. Ir mano seimos daktaras tik perspejo, kad ateityje vis tiek reikes vaistus vartoti. O va daktaras endokrinologas Kardiolitoje tai tiesiai-sviesiai pasake ''sergate ponia''. Gydymas - tikrintis krauja kas 6 men. ir vaistu vis tiek reikes veliau.
Del simtomu tai aisku, galima kaltinti persitempima, nes mano gyvenimas labai aktyvus ir prisesti pailseti beveik nera kada. O bet taciau medziagu apykaita suletejusi tikrai neproporcingai. Nes dar pries pora metu man numesti svori nebuvo jokiu problemu. Tiesiog atsisakydavau saldumynu porai savaiciu ir svoris grizdavo i mano iprasta (nuo ankstyvos vaikystes buvo ant nutukimo ribos, bet jos neperzengdavau). Dabar gyvenant taip, kaip man patinka, svoris kas menesi pakyla po 1kg. Jei atsisakau saldumynu, jis sustoja, bet nekrinta. Jei numazinu dienos kaloriju kieki zemiau tos ribos, kuria nurodo internetines skaiciuokles, svoris pradziai pakrinta pora kg o toliau taip maitinantis nesikeicia ir po keletos menesiu vel pradeda po trupuciuka augti, net jei suvartojamu kaloriju kiekis vis dar nesiekia reikalingo. Mane tai labai neramina...
Dar del paciu hormonu. Man panasu, kad jie yra labai ant ribos ir buna tarpu, kad kazkokrio ju siek tiek truksta, o paskui vel atsistato, nes as jauciu tuos svyravimus. Savijauta labai nepastovi. Aksciau man taip nebudavo. Buvau is tu, kurios nuolat jauciasi gerai.
Atsakyti
Aghedo,
skaitau ir regis, kad rašai apie mane, identiški simptomai ir man šios ligos... verysad.gif
Tik pas mane skydliaukėje rado ir guzų ir geriu tiroxiną.
Ar tavęs kartais irgi nekamuoja vidurių užkietėjimas?
Nemanau, kad regėjimas pablogėjo dėl skyliaukės.
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 09 11, 09:57)
kad ribose ir tth.

na nebent labai jautrus organizmas ..

cia kaip ir su hemoglobinu, vieni ties 110 jau jauciasi tragiskai, o kitas ir su 80-90 laksto.
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 09 11, 13:54)
Aghedo,
skaitau ir regis, kad rašai apie mane, identiški simptomai ir man šios ligos...  verysad.gif
Tik pas mane skydliaukėje  rado ir guzų ir geriu tiroxiną.
Ar tavęs kartais irgi nekamuoja  vidurių užkietėjimas?
Nemanau, kad regėjimas pablogėjo dėl skyliaukės.

Na ne, nekamuoja viduriu uzkietejimas. Nors siaip esu linkusi (negeriu daug vandens, nemegstu). Bet pastaruosius pora metu kazkaip nesiskundziu. Gal del valgiarascio pasikeitimu - pradejau vartoti daug zaliu darzoviu. Salotos praktiskai kasdien. Vaisiu visada laikau vaza virtuveje. Aisku, buna periodu, kai del uzimtumo apsileidziu, tada tai jau gaunu visko su kaupu. Ir mano draugas hemarojus vel parodo savo ragus (po kiekvieno gimdymo jo pas mane vis daugiau ir daugiau, o po paskutinio tai jau net su dakatarais ejau konsultuotis).
Papildyta:
QUOTE(Ramce @ 2016 09 11, 14:19)
cia kaip ir su hemoglobinu, vieni ties 110 jau jauciasi tragiskai, o kitas ir su 80-90 laksto.

Tai jau taip. Kiek skaitinejau tema, tai buvo akivaizdu kaip moterys su identiskais tyrimu rezultatais kazkinasi del visiskai skirtingu simptomu. Arba is viso nesikankina.
Atsakyti
Dar pamiršau parašyti, kad ir man labai sunku, tiesiog neįmanoma numesti bent poros kg, problemos su antsvoriu. verysad.gif Nesu labai stora, reiktų numesti bent 5 kg, bet niekaip nepavyksta.Bandžiau skaičiuoti kalorijas, sportuoti, bet svoris nekrenta.Kad numesti bent porą kg, man reikėtų gyventi pusbadžiu, per dieną suvartoti tik 1000 kcal.Bet man patinka pavalgyti, nors ir nepersivalgau niekada.
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 09 11, 16:26)
Dar pamiršau parašyti, kad ir man labai sunku, tiesiog neįmanoma numesti bent poros kg, problemos su antsvoriu.  verysad.gif  Nesu labai stora, reiktų numesti bent 5 kg, bet niekaip nepavyksta.Bandžiau skaičiuoti kalorijas, sportuoti, bet svoris nekrenta.Kad numesti bent porą kg, man reikėtų gyventi pusbadžiu, per dieną suvartoti tik 1000 kcal.Bet man patinka pavalgyti, nors ir nepersivalgau niekada.

Va va, ir man lygiai tas pats del svorio. Iki savo imanomo idealaus man tereikia numesti 5 kg. Bet tai atrodo misija neimanoma. Po truputi atsisakau vis daugiau skaniu man dalyku, bet reikalai ne gereja, o tik blogeja. Jei pries pora metu niekada neperzengdavau 3 kg virsvorio, tai dabar turiu jau 5, o greitai turesiu 7 ir nemanau kad gyvenimas pusbadziu bent kiek pagerins situacija. Tik nuotaika gadina, nes visur ir visada tenka save riboti.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 09 11, 09:56)
gal moteris jautriai reaguoja i toki jau ribini TTH. Kad jis normoj, tai nereiskia, kad negali buti kazkokiu simptomu.

Pritariu. Kiekviena skirtingai reaguoja. TTH arti viršutinės ribos ir tai jau gali sukelti prastą savijautą. ATPO rodo, kad prasidėję autoimuniniai procesai, vadinasi anksčiau ar vėliau TTH bus aukštesnis. Kol gydytojas neskyrė gerti tiroksino, bandykit gerti seleną, homeopatijos preparatus skydliaukei. Bet bent po 3-6 mėn vėl kartokit TTH tyrimą.
Atsakyti
Sveikos, man su svoriu irgi prasti reikalai, reikia numest maziausiai 20 kg doh.gif
o cia yra kovojanciu su depresija arba bloga nuotaika paprasciau pasakius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2016 09 12, 08:37)
Pritariu. Kiekviena skirtingai reaguoja. TTH arti viršutinės ribos ir tai jau gali sukelti prastą savijautą. ATPO rodo, kad prasidėję autoimuniniai procesai, vadinasi anksčiau ar vėliau TTH bus aukštesnis. Kol gydytojas neskyrė gerti tiroksino, bandykit gerti seleną, homeopatijos preparatus skydliaukei. Bet bent po 3-6 mėn vėl kartokit TTH tyrimą.

bet rimciau pasigilinus, kokia prasme gert selena? na tarkim jis suintensyvins skydliaukes veikla, bet kam ta daryt, jei ji ir taip normaliai dirba? juk ne ji kalta del tiroksino mazejimo, o antikuniai, kazkaip idiotiska ja stimuliuot.

Beje, vienoj temoj moteris rase, kad pradejus zoles gert labai padidejo tiroksino kiekis organizme ir tuo paciu...ATPO. Isvada- organizmas sutrikes, mazina hormonu kiekis, o zmogus privartauja skydliauke ir didina ta hormonu kieki. Organizmo atsakas- vis didejantis uzdegimas. Tas pats procesas vyksta ir dirbtini hormona naudojant, tik jis gal taip greit neuzkelia hormonu kiekio organizme..
Atsakyti
Selenas dalyvauja augime ir vystymesi, svarbus vyrų vaisingumui palaikyti. Selenas veikia kaip priešuždegiminis faktorius gydant artritą ir kitas autoimunines ligas. Priešuždegiminis seleno poveikis stiprėja kai kartu naudojamas vitaminas E.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 09 12, 11:10)
na tarkim jis suintensyvins skydliaukes veikla, bet kam ta daryt, jei ji ir taip normaliai dirba? juk ne ji kalta del tiroksino mazejimo, o antikuniai, kazkaip idiotiska ja stimuliuot.

Jei ATPO virš normos, vadinasi skydliaukė tikrai normaliai nedirba. TTH dar norma, nes skydliaukė liaudiškai sakant "ėda" save (echoskopija rodo kad skydliaukė nehomogeniška), todėl dar TTH telpa į normas. O dėl seleno, jau Ramce atsakė.
Atsakyti