Sveikos! Jungiuosi ir as i jusu bureli. Bandziau perskaityti senasias temas. Iveikiau pirma, penkta, puse sestos ir sita

Dar visai neseniai buvau absoliuciai sveika 45 metu moteris. Net kraujospudis normalus (kai mano vyras jau beveik metus vartoja vaistus, kuriuos beje irgi reikes gerti visa likusi gyvenima).
Pavasariui besibaigiant pradejau jausti galvos skausmus, tad nuejau pasikonsultuoti su seimos daktaru. Itare nuovargi, bet pasiule padaryti kraujo tyrima, gal gelezis pakritus ar kas kitas. Na ka, padariau ir gana greitai sulaukiau skambucio, kad reikia aptarti rezultatus.
Kai atejau, daktaras paklause ar as anksciau neturejau problemu su skydliauke. Pasirodo visi tyrimai geri, tik blogasis cholesterolis aukstokas (bet ir gerojo labai daug) ir vienas is skydzliaukes hormonu siek tiek zemiau normos. Kadangi tada dar nieko neismaniau apie skydliaukes hormonus, tai dabar nepasakysiu nei kuris, nei kiek ten buvo. Pasitareme su daktaru ir abu sutareme kol kas vaistu nepradeti, o pakartoti tyrima po 3 menesiu.
Gyvenu Airijoje, o po poros savaiciu turejau vykti atostogu i Lietuva, tad vos atvykus is karto uzsiregistravau pas endokrinologa Kardiolitoje. Padare echoskopija - guzu nera, bet skydliauke nevienalyte. Kraujo tyrimai: Tirotropinas (0,27 - 4,20) 4,11
Laisvas tiroksinas (12 - 22) 14,61
Laisvas trijodtironinas (3,1 - 6,8) 4,66
ATPO (0 - 34) 59,91.
Taigi, gavau diagnoze - autoimuninis tiroiditas, bet vaistu vartoti kol kas nereikia. Is tipiniu pozymiu turiu zema kraujo spaudima, greitai didejanti svori ir kartkartemis toki pasimetima, tarsi orientacijos stoka, pasimetima. Nuovargis pas mane labai keistas: buna kartais kad pirmadieni ryte as jau pavargus vos kojas pavelku, bet ketvirtadieni po pietu jauciu jegu antpludi ir galiu net kalnus nuversti.
Diagnoze priemiau normaliai. Negaliu gi buti viena sveika tarp visu ligotu bendaamziu

Tiesa, dar akys suprastejo. Ta prasme skaitomuju akiniu aksciau beveik nereikejo, o dabar matau, kad be ju neapsieinu. Ir dar buna tarsi priepuoliais - kartais geriau matau, kartais labai prastai.