Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2018 02 20, 11:11)
ir dar kaip būna,bet jau kelintus metus perkuosi tas be gumų kojines..Teko keliskart iš kojinių į pėdkelnes peršokt,tai kai pamačiau,kas do vaizdas... unsure.gif
Na man vis dėlto konsiliumas paskyrė ne plazmaferezę,o Xolair 'u gydymą.Atseit,80km kelionė kas antrą dieną bus per sunki po procedūros.Nežinau ar čia džiaugtis ,ar drebint kinkas.Jokių atsiliepimų apie Xolair nerandu.Negi mažai juo gydo? unsure.gif

man buvo minejus gyd. apie sita vaista, bet paskaiciau apie ji ir uzmirsau- skaiciau, kad vezi jis gali sukelt... jusu vietoj as pasiskaityciau daugiau straipsniu apie dilgeline ir bandyciau maista reguliuot. Aisku, tuos priesalerginius tektu vartot ir toliau, bet manau, kad jum pasikartos mano scenarijus- po truputi prades slopt ta liga... juk tas xolair irgi negydo dilgelines- tik slopina simptomus, nieko daugiau...o pasalinis poveikis ziaurus gali but..
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2018 02 08, 18:22)
Sutinku, kad neskirs is pat pradziu, bet jei ilgai laikosi hipotireoze ir dozes didinimas suveikia tik kuriam laikui, tai kam kankinti zmogu. Turbut daugelis pastebejo, kad gyd dirba taip kaip raso gydymo protokolai, medikai seno kirpimo, jaunimo praktiskai nera, tai ko noreti. Aplamai, visa musu tevyne jau kaip kiauras maisas, kur duri, ten.skyle.....

Maskatuk,ta jų pradžia,labai sąlygina.Mums tai atrodo jau pirmi mėn. po operacijos,o jiems pradžia kelis metus užtrunka.Pamenu ,kai Kriaučiūnienė Sant. akis išplėtė,kad tiroksiną per metus su keliais mėn sustvarkiau.Sako ,negali būt.O aš gi tada jau keturis mėn be jos žinios,o tik su vietinės endo receptu,bei parašu,kad atsakau už visas pasekmes,novothyralį gėriau.Pas mus vietinėj poliklinikoj visi jauni dirba[vyr.gyd.valymą darė,senuosius atleido,o į jų vietą šviežiai iškeptų pasikvietė],su jais ir susitart ir padiskutuot galima,tik tiek,kad juos taip pat taisyklės,reglamentai,ligonių kasos riboja.Šiaip šaunūs,dar nesugadinti žmonės wub.gif
Papildyta:
QUOTE(matrioska @ 2018 02 20, 11:19)
man buvo minejus gyd. apie sita vaista, bet paskaiciau apie ji ir uzmirsau- skaiciau, kad vezi jis gali sukelt... jusu vietoj as pasiskaityciau daugiau straipsniu apie dilgeline ir bandyciau maista reguliuot. Aisku, tuos priesalerginius tektu vartot ir toliau, bet manau, kad jum pasikartos mano scenarijus- po truputi prades slopt ta liga... juk tas xolair irgi negydo dilgelines- tik slopina simptomus, nieko daugiau...o pasalinis poveikis ziaurus gali but..

Skaičiau apie vėžį.Kiek supratau,kad jį gali sukelti ilgalaikis gydymas unsure.gif
Nuo priešalerginių aš pastoviai mieganti,o plius dar ir tas kojų tynimas .Ankščiau tik čiurnos ištindavo,o dabar iki kelių,blauzdos kaip kaladės...Jokių ilgų batų,o ir pati kūno masė auga,plaštakos kaip vandens pripiltos.
Nemanau ,kad man nuo maisto,greičiau kažkas su kraujotaka.Užeina toks skausmingas šaltis,ne ,ne tas šatkrėtis ,kur prie tiroidito būna,o greičiau į gripą lydintį panašus.Laužo kaulus,skauda sąnarius,kyla spaudimas ,užspaudžia ausis.Ir tada jau ne galūnes,o visą kūną migruojančiomis dėmėmis išmėto.beje,teko savaitgalį dalyvaut jubiliejuje.Na galvojau ,bus kas bus.Kelis stikliukusstipraus gėrimo išgėriau,atšilo kūnas ,dingo visi plėmai.Šiaip ruošiaus tam,kad vidury baliaus,teks važiuot namo,o sėkmingai ir dvylikos sulaukiau.Mb juokės''na ką,teks iš tavęs pijoką daryt biggrin.gif Vaistus geri ir visvien ištinus plėmuota vaikštai,o nuo laipsnių viskas dingo''...
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2018 02 20, 10:11)
ir dar kaip būna,bet jau kelintus metus perkuosi tas be gumų kojines..Teko keliskart iš kojinių į pėdkelnes peršokt,tai kai pamačiau,kas do vaizdas... unsure.gif
Na man vis dėlto konsiliumas paskyrė ne plazmaferezę,o Xolair 'u gydymą.Atseit,80km kelionė kas antrą dieną bus per sunki po procedūros.Nežinau ar čia džiaugtis ,ar drebint kinkas.Jokių atsiliepimų apie Xolair nerandu.Negi mažai juo gydo? unsure.gif

Aisku anglu k irgi ieskojai? ,
Papildyta:
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2018 02 20, 10:36)
Maskatuk,ta jų pradžia,labai sąlygina.Mums tai atrodo jau pirmi mėn. po operacijos,o jiems pradžia kelis metus užtrunka.Pamenu ,kai Kriaučiūnienė Sant. akis išplėtė,kad tiroksiną  per metus su keliais mėn sustvarkiau.Sako ,negali būt.O aš gi tada jau keturis mėn be jos žinios,o tik su vietinės endo receptu,bei parašu,kad atsakau už visas pasekmes,novothyralį gėriau.Pas mus vietinėj poliklinikoj visi jauni dirba[vyr.gyd.valymą darė,senuosius atleido,o į jų vietą šviežiai iškeptų pasikvietė],su jais ir susitart ir padiskutuot galima,tik tiek,kad juos taip pat taisyklės,reglamentai,ligonių kasos riboja.Šiaip šaunūs,dar nesugadinti žmonės wub.gif
Papildyta:

Skaičiau apie vėžį.Kiek supratau,kad jį gali sukelti ilgalaikis gydymas unsure.gif
Nuo priešalerginių aš pastoviai mieganti,o plius dar ir tas kojų  tynimas .Ankščiau tik čiurnos ištindavo,o dabar iki kelių,blauzdos kaip kaladės...Jokių ilgų batų,o ir pati kūno masė auga,plaštakos kaip vandens pripiltos.
Nemanau ,kad man nuo maisto,greičiau kažkas su kraujotaka.Užeina toks skausmingas šaltis,ne  ,ne tas šatkrėtis ,kur prie tiroidito būna,o greičiau į gripą lydintį panašus.Laužo kaulus,skauda sąnarius,kyla spaudimas ,užspaudžia ausis.Ir tada jau ne galūnes,o visą kūną migruojančiomis dėmėmis išmėto.beje,teko savaitgalį dalyvaut jubiliejuje.Na galvojau ,bus kas bus.Kelis stikliukusstipraus gėrimo  išgėriau,atšilo kūnas ,dingo visi plėmai.Šiaip ruošiaus tam,kad vidury baliaus,teks važiuot namo,o  sėkmingai ir dvylikos sulaukiau.Mb juokės''na ką,teks iš tavęs pijoką daryt biggrin.gif Vaistus geri ir visvien ištinus plėmuota vaikštai,o nuo laipsnių viskas dingo''...

Sutinku, kad jiems keli metai tai nedaug, bet kai pasako, kad jus negeriate tiroksino, del to tth toks, nu tada nervas paeme.
O tau hipofize, antinksciai neistirti? Tas ranku tinimas taip keistai jau atrodo.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2018 02 20, 12:15)
Aisku anglu k irgi ieskojai? ,
Papildyta:
Sutinku, kad jiems keli metai tai nedaug, bet kai pasako, kad jus negeriate tiroksino, del to tth toks, nu tada nervas paeme.
O tau hipofize, antinksciai neistirti? Tas ranku tinimas taip keistai jau atrodo.

mano anglų kalbos žinios mokyklos laikųblush-anim-cl.gif ...Na bendravimo su pusseserių vyrais neužskaitau,nes jie pripratę klausyt laužytos kalbos,susišnekam.Ogoogle vertimai ,nusišauk...Kažkaip tikėjaus,kad nuo 2006metų ,kai jie paleisti pas mus,jau buvo besigydančių ir galėtų kažką parašyt..
Na dėl antinksčių ankščiau darė ,nieko nerado.O dėl hipofizės...ne,bent neatsimenu.
Man aplamai keista,kad taip greit tą ''gydymą''pasiūlė..Kiti kelius metus tą'' džiaugsmą'' turi,o nieko,apart vaistų kaitaliojimo ,nedaro..Juolab,kad be dovanų važinėju hmm.gif
Atsakyti
Buvau pas Laukiene. Spali TTh buvo soktelejes iki 3.6 vartojant 100mg Tyroxino. Plius, dar per patikrinima pas kardiologus cukrus sausi buvo soktelejes iki 6.5.
Tai gydytoja paskyre TTH (paklausiau del kitu hormonu, sake-nereikia), echoskopija ir gliukozes toleravimo testa.
Siandien viska atlikau. Na kazkoks stebuklas: TTH siandien jau 0.137(!!!). Cukrus-visiskai normos ribose. Nieko nesuprantu.
Pirmadieni galutinio atsakymo vaziuosiu, bet jau siandie Laukiene liepe mazinti Tyroxino kieki (5 d. po viena 100mg tabl., per iseigines-po puse). O as savo ruoztu mastau, gal reikejo, vis del to, atlikti ir tu Ft3 ir Ft4 hormonu tyrimus blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 20 vasario 2018 - 16:05
QUOTE(Ikulia @ 2018 02 20, 16:05)
Buvau pas Laukiene. Spali TTh buvo soktelejes iki 3.6 vartojant 100mg Tyroxino. Plius, dar per patikrinima pas kardiologus cukrus sausi buvo soktelejes iki 6.5.
Tai gydytoja paskyre TTH (paklausiau del kitu hormonu, sake-nereikia), echoskopija ir gliukozes toleravimo testa.
Siandien viska atlikau. Na kazkoks stebuklas: TTH siandien jau 0.137(!!!). Cukrus-visiskai normos ribose. Nieko nesuprantu.
Pirmadieni galutinio atsakymo vaziuosiu, bet jau siandie Laukiene liepe mazinti Tyroxino kieki (5 d. po viena 100mg tabl., per iseigines-po puse). O as savo ruoztu mastau, gal reikejo, vis del to, atlikti ir tu Ft3 ir Ft4 hormonu tyrimus  blink.gif

Toj pacioje santaru laboratorijoje darete tyrimus? Pasidarykite pati kitus tyrimus savo iniciatyva. Nu kazkaip didelis sokinejimas.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2018 02 20, 11:11)

o slapima varancius vartojate, ar negalima?
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2018 02 21, 12:32)
o slapima varancius vartojate, ar negalima?

Ankščiau gėriau,bet pradėjo niežtėt visą kūną,pakeitė į kitus,trečius..efektas tas pats.Galop visai nutraukė
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2018 02 19, 17:07)
O jums skysciai nesikaupia? As net buna rytais atsikeliu ir jauciu, kad kojos kaip kalades. Arba kai uzsidedu kojines jas nuemus iskart kojos kaip as nescia buvau issiputusios, labai matosi kaip kojiniu "guma" isirezusi buvo.

man irgi taip pat, ne tik kojinytės, bet ir batai spaudus palieka ir dar tas rytaus veido paburkimas, o dabar net ir nuotraukose pastebėjau aiškai matosis tas paburkimas veido, o apie svorį net nekalbu cray.gif
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2018 02 20, 10:11)

kokios čia tos kojinės g.gif , aš labai jau pėdkelnių nemėgstu, man per tuos lašinius visur veržia ir dar niežti unsure.gif, dabar tik laisvesnių drabužių norisi rolleyes.gif
O nebūna, kad žandai dega? Ne pastoviai, bet kartais atrodo net skauda, sykį taip degė, net ėjau į lauką pasivaikščiot per šalti, nes niekaip tas karštis nesibaigė ir kai kada dar tokiais plėmais išmėto. Gerai, kad neisada taip smarkiai, čia tiroksino poveikis ko gero unsure.gif
Atsakyti
[quote=*Bj*,2018 02 21, 13:01]
man irgi taip pat, ne tik kojinytės, bet ir batai spaudus palieka ir dar tas rytaus veido paburkimas, o dabar net ir nuotraukose pastebėjau aiškai matosis tas paburkimas veido, o apie svorį net nekalbu cray.gif

kokios čia tos kojinės g.gif , aš labai jau pėdkelnių nemėgstu, man per tuos lašinius visur veržia ir dar niežti unsure.gif, dabar tik laisvesnių drabužių norisi rolleyes.gif
O nebūna, kad žandai dega? Ne pastoviai, bet kartais atrodo net skauda, sykį taip degė, net ėjau į lauką pasivaikščiot per šalti, nes niekaip tas karštis nesibaigė ir kai kada dar tokiais plėmais išmėto. Gerai, kad neisada taip smarkiai, čia tiroksino poveikis ko gero unsure.gif

Skruostai truputi parausta ir jausmas, kad esu lb iraudusi. Toks keistas jausmas bet kada buna.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2018 02 21, 14:05)
Skruostai truputi parausta ir jausmas, kad esu lb iraudusi. Toks keistas jausmas bet kada buna.

o kaulų neskauda? maniau, kad dėl vit D trūkumo, bet pasidariau, tai netgi virš normos, kalcis ir magnis irgi norma. Net kartais net suimti peilio negaliu ar tepantis veidą kremu, prilietus jautrūs net veido kaulai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Bj* @ 2018 02 21, 14:01)

kokios čia tos kojinės g.gif , aš labai jau pėdkelnių nemėgstu, man per tuos lašinius visur veržia ir dar niežti  unsure.gif, dabar tik laisvesnių drabužių norisi rolleyes.gif

iki kelių net nenešioju,bo tokio bezrazmierno dydžio Lt net nesu mačius..Perku medvilnines trumpas ,tik jose riešuose nėr tos tvirtos gumyčių juostos..Lyg Skinija ar Sparta jas gamina..Dabar neturiu nei vienų su etikete,bet vnž.tos iš brangesnių...
iki dilgėlinės man nedegdavo,o dabar dega tos vietos ,kur plėmas formuotis pradeda.O šiaip,tai man pastoviai šalta,su vilnonėm kojinėm,storu megztiniu gryčioj,nors +23 šilumos.Miegu su vilnone antklode ir dar vilnonis storas pledas ant viršaus.Labai retai būna šilta
Papildyta:
QUOTE(*Bj* @ 2018 02 21, 15:13)
o kaulų neskauda? maniau, kad dėl vit D trūkumo, bet pasidariau, tai netgi virš normos, kalcis ir magnis irgi norma. Net kartais net suimti peilio negaliu ar tepantis veidą kremu, prilietus jautrūs net veido kaulai unsure.gif

skauda,bet man daugiau rankos ir kojos,ypač pirštai.Endokr.gydytoja sakė,kad dėl D trūkumo.Gėriau jau tris ampules,jokio skirtumo,neišnyko jie.Sekančią kovo mėn gert.
Atsakyti