Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2018 02 07, 20:09)
Ir lenkijoje galioja tik tas paprastas receptas,ten  irgi nekompensuoja.Tad ,jei važiuosit,ar ko prašysit,kad atvežtų ,gydytojos prašykit ,kad išrašytų paprastą receptą su veikliosios medžiagos sudėtim.

pati neužilgo lėksiu, bet iki to pas gydytoją nepapulsiu. DE reikia paprasto recepto, nekompensuojamo, bet lietuviškas receptas jiems netinka. Nors ten įdomiai, tarkim triptano dukrai migrenai gali pirkti, o pas mus su receptu, omeprozolio irgi kiek nori ax.gif
Atsakyti

As dar su durnu klausimu jei galima:

Gavau kraujo tyrimus laisvas tiroksinas 15.6, skydliaukes mikrosominiai ant. 11, tireotropinis hormonas (tsh) 3.16, viska rodo normoje, o va skydliaukes audinys (t.y. marga) pakitus. kas tai gali buti?  gydytoja(seimos) sako kad ne tiroiditas, bet tai nuo ko ta skydliauke "marga" tada?

Atsakyti
QUOTE(Mama1985 @ 2018 02 07, 23:38)
<p>As dar su durnu klausimu jei galima:</p><p>Gavau kraujo tyrimus laisvas tiroksinas 15.6, skydliaukes mikrosominiai ant. 11, tireotropinis hormonas (tsh) 3.16, viska rodo normoje, o va skydliaukes audinys (t.y. marga) pakitus. kas tai gali buti?  gydytoja(seimos) sako kad ne tiroiditas, bet tai nuo ko ta skydliauke "marga" tada?</p>

Bet tai jus ziuriu nenorit ramiai gyvent... biggrin.gif tyrimai geri, pamirskit ta marga skydliauke, simtas metu cia gal praeis kol is to margumo kas issivystys. 4u.gif

pas maniski ir margoka, na ir kas, ATPO geras, tai ir nesukam dabar galvos, vistiek gydymo butent tiroidito kaip ir nera.
Atsakyti

Sveikos, ir aš susidūriau su šia problema. Praėjo 4 mėn. po gimdymo ir kaip mano endokrinologė sakė, skydliaukė išsijungė (tsh >100). Per nėštumą tsh buvo padidėjęs, tai gėriau tiroksiną. Pagimdžius, liepė liepė jį nutraukti. Ir po 2 mėn pasitikrinus, skydliaukė pradėjo truputį daugiau,  nei norma gaminti tiroksino. Apsidžiau. Tačiau vakar sulaukiau tokio TSH rezultato... Ar kam nors yra taip buvę, kad po gimdymo tiroksino padaugėja, tada visai jo nebegamina? Man gydytoja sakė, kad dar yra šansų, kad atsistatys skydliaukės veikla, nors nebežinau, ką ir begalvoti, kokių dar simptomų laukti. Man 27 m. pirmas vaikutis. :(

Atsakyti
Po gimdymo viskas šokinėja, blūdija. Būna, kad ir susireguliuoja, jei iki nėštumo nebuvo bėdų, jei buvo, greičiausiai ir liks viskas...Na, o simptomai visoms skirtingi, kam svorio, kam širdelės, kam moteriškų reikalų bėdos.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2018 02 07, 19:10)
Maskatuk, manau nei vies gydytojas neskirs iškart novothyral.Visi eina lengviausiu  keliu,gydo thyroxinu.Pamenu ,kai saviškės paprašiau ,kad išrašytų,ji nė nežinojo,kad toks vaistas yra.
Papildyta:

Taip,perku jį lenkuose.100/20-100tbl nekainuoja nė dešimt eurų.To kiekio man užtenka 3mėnesiams ax.gif kainų skirtumas akivaizdus
Papildyta:

Gaila,kad skirtingas dozes naudojam,pasidalinčiau su tavim mirksiukas.gif

Sutinku, kad neskirs is pat pradziu, bet jei ilgai laikosi hipotireoze ir dozes didinimas suveikia tik kuriam laikui, tai kam kankinti zmogu. Turbut daugelis pastebejo, kad gyd dirba taip kaip raso gydymo protokolai, medikai seno kirpimo, jaunimo praktiskai nera, tai ko noreti. Aplamai, visa musu tevyne jau kaip kiauras maisas, kur duri, ten.skyle.....
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2018 02 08, 18:22)
Sutinku, kad neskirs is pat pradziu, bet jei ilgai laikosi hipotireoze ir dozes didinimas suveikia tik kuriam laikui, tai kam kankinti zmogu. Turbut daugelis pastebejo, kad gyd dirba taip kaip raso gydymo protokolai, medikai seno kirpimo, jaunimo praktiskai nera, tai ko noreti. Aplamai, visa musu tevyne jau kaip kiauras maisas, kur duri, ten.skyle.....

Greiciausiai yra naudojami pasene dar TSRS taikyti metodai. Kiek keliauju, tai tik pas mus jei moteris po 50ies, tai dauguma ju su virssvoriu ir su kalnu gretimu ligu. Uzsieny tos 50metes lieknesnes nei jaunykles. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2018 02 08, 22:36)
Greiciausiai yra naudojami pasene dar TSRS taikyti metodai. Kiek keliauju, tai tik pas mus jei moteris po 50ies, tai dauguma ju su virssvoriu ir su kalnu gretimu ligu. Uzsieny tos 50metes lieknesnes nei jaunykles.  unsure.gif

O kaip jusu tyrimai?
Atsakyti
Tai savo iniciatyva,o ne endokrinologes, pas kuria del strumos lankausi kasmet, ir kuriai kaskart skundziuasi del sutrikusiu menesiniu bei didejancio svorio, ir ne seimos daktares, kuri tik "meiliai" sypsojosi kartu su sesute, kai sakiau apie sias man nerima keliancias problemas, privaciai pasidariau tyrimus, kurie parode,kad FT4 gamyba yra pamazejusi, tad daugiau pas poliklinikos endokrinologe neisiu, nes ji tik dare tth, o kitu hormonu net nepasiule issitirt. Tik sake, kad hormonai pas jus tvarkoj. Kodel "hormonai", kodel daugyskaita, kai dare tik viena? Dabar geriu kalio jodida ir 04.04 eisiu pas endokrinologe Santariskese. Vnz...pypt pypt pypt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2018 02 11, 02:12)
Tai savo iniciatyva,o ne endokrinologes, pas kuria del strumos lankausi kasmet, ir kuriai kaskart skundziuasi del sutrikusiu menesiniu bei didejancio svorio, ir ne seimos daktares, kuri tik "meiliai" sypsojosi kartu su sesute, kai sakiau apie sias man nerima keliancias problemas, privaciai pasidariau tyrimus, kurie parode,kad FT4 gamyba yra pamazejusi, tad daugiau pas poliklinikos endokrinologe neisiu, nes ji tik dare tth, o kitu hormonu net nepasiule issitirt. Tik sake, kad hormonai pas jus tvarkoj. Kodel "hormonai", kodel daugyskaita, kai dare tik viena? Dabar geriu kalio jodida ir 04.04 eisiu pas endokrinologe Santariskese. Vnz...pypt pypt pypt  blink.gif

Raip kaip ir man,, jiems hormonai tth, visi kiti kaip priedai, kai padare kitus, pamate, kad reikia keisti vaistus. Dabar kol kad Laukiene daro 2 hormonus tth ir lt3. Ir kar kali ir kalci atlieka, sake, buna zmoniu, kuriems kalio pasisavinima slopina tiroksinas.
Atsakyti
O jums skysciai nesikaupia? As net buna rytais atsikeliu ir jauciu, kad kojos kaip kalades. Arba kai uzsidedu kojines jas nuemus iskart kojos kaip as nescia buvau issiputusios, labai matosi kaip kojiniu "guma" isirezusi buvo.
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2018 02 19, 18:07)
O jums skysciai nesikaupia? As net buna rytais atsikeliu ir jauciu, kad kojos kaip kalades. Arba kai uzsidedu kojines jas nuemus iskart kojos kaip as nescia buvau issiputusios, labai matosi kaip kojiniu "guma" isirezusi buvo.

ir dar kaip būna,bet jau kelintus metus perkuosi tas be gumų kojines..Teko keliskart iš kojinių į pėdkelnes peršokt,tai kai pamačiau,kas do vaizdas... unsure.gif
Na man vis dėlto konsiliumas paskyrė ne plazmaferezę,o Xolair 'u gydymą.Atseit,80km kelionė kas antrą dieną bus per sunki po procedūros.Nežinau ar čia džiaugtis ,ar drebint kinkas.Jokių atsiliepimų apie Xolair nerandu.Negi mažai juo gydo? unsure.gif
Atsakyti