Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo klinikos 42-ta tema

QUOTE(LaMona @ 2016 09 03, 15:17)
Bet netikiu, kad Niptas yra blogiau, nei vvt, kad niptas kažko neištiria, ką ištiria vvt

Aktuali man tema paskutiniu metu, nes ruosiuosi pas genetikus. Kazkaip neteko skaityti, kad kuris nors NIPT galetu istirti leliaus kariotipa unsure.gif O va VVT galima ax.gif Kitas dalykas, kad NIPT pateikia TIKIMYBE, kad ir 1 is 10 000 (bet tai kazkam tenka pabuti tuo statistiniu vienetu). (Tik dar del Genesis Serenity neissiaiskinau, nes atsakymuose maciau, kad raso yra ar nera, o ne tikimybe). VVT gali atsakyti tiksliai - yra sindromas ar nera. O jei NIPT parodo auksta tikimybe? Kas tada? Visvien VVT.
Manau, ne viena mama nenori atlikineti VVT, ypac tos, kurios praeje nevaisingumo kelia verysad.gif O jei tam pasiryzta, tai turi labai rimtas priezastis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2016 09 03, 15:32)
Aktuali man tema paskutiniu metu, nes ruosiuosi pas genetikus. Kazkaip neteko skaityti, kad kuris nors NIPT galetu istirti leliaus kariotipa unsure.gif O va VVT galima ax.gif Kitas dalykas, kad NIPT pateikia TIKIMYBE, kad ir 1 is 10 000 (bet tai kazkam tenka pabuti tuo statistiniu vienetu). (Tik dar del Genesis Serenity neissiaiskinau, nes atsakymuose maciau, kad raso yra ar nera, o ne tikimybe). VVT gali atsakyti tiksliai - yra sindromas ar nera. O jei NIPT parodo auksta tikimybe? Kas tada? Visvien VVT.
Manau, ne viena mama nenori atlikineti VVT, ypac tos, kurios praeje nevaisingumo kelia verysad.gif O jei tam pasiryzta, tai turi labai rimtas priezastis ax.gif

Man genetikė Matulevičienė aiškino, kad kaip tik niptas ne tikimybę rodo. Prisca sakė tikimybę, o niptas tiksliai rodo. Man ji taip aiškino. Ir sakė, kad niptą geriau nei vvt daryti, nes nekelia rizikos persileisti. Tai tas sakė nipto ir vvt skirtumas ir aišku, kad kaina
Atsakyti
QUOTE(LaMona @ 2016 09 03, 17:09)
Man genetikė Matulevičienė aiškino, kad kaip tik niptas ne tikimybę rodo. Prisca sakė tikimybę, o niptas tiksliai rodo. Man ji taip aiškino. Ir sakė, kad niptą geriau nei vvt daryti, nes nekelia rizikos persileisti. Tai tas sakė nipto ir vvt skirtumas ir aišku, kad kaina

O tu paimk ir pagooglink, pvz., Harmony test report sample. Ir pati pamatysi, ka ten raso mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2016 09 03, 18:18)
O tu paimk ir pagooglink, pvz., Harmony test report sample. Ir pati pamatysi, ka ten raso mirksiukas.gif

Niptas arba Harmony tiria vaiko DNR is motinos kraujo, is jo nustato kariotipa del trisomiju, dar nusako lyti. Tikimybe rodo prisca I ir II. Bet jei pvz vienas is tevu yra kokios genetines ligos nesiotojos ir tikimybe yra tureti toki vaikiuka, tai tada tiria vaisiaus vandenis konkreciam genui.
Atsakyti
QUOTE(LaMona @ 2016 09 03, 14:17)
Super  wub.gif
Papildyta:

Bet netikiu, kad Niptas yra blogiau, nei vvt, kad niptas kažko neištiria, ką ištiria vvt

Nipt'ai tikrai netiria visko. Yra ju skirtingu, vieni daugiau, kiti maziau tiria. Bet is principo jeigu tai nera pagrindines trisomijos, nipt jums neparodys.
Nipt lb tikslus, bet rodo tikymybe visgi. Su prisca tikslumu nepalygonsi.
Pries VVT nipt'as - tie kur pilnesni - turi savo privalumu. Tikrina mikrodeliacijas - dazniausius sindromus. VVT to nedaro.. ir zinoma persileidimo rizikos nera. VVT tikrina pilna kariotipa ir visus chtomosomu nukrypimus + mozaicizma. To nipt nedaro. Ziurint pas ka kokios bedos - atitinkamai ir gyd sprendzia. Nera vienos taisykles.

Isdiskutuokite su genetikais situos klausimus. Ir dar konspektuokites :D nes po valandos konsultacijos sunku atsiminti ka aiskino ptadzioj :D
Atsakyti
QUOTE(Noriuleliuku @ 2016 09 03, 18:34)
Niptas arba Harmony tiria vaiko DNR is motinos kraujo, is jo nustato kariotipa del trisomiju, dar nusako lyti. Tikimybe rodo prisca I ir II. Bet jei pvz vienas is tevu yra kokios genetines ligos nesiotojos ir tikimybe yra tureti toki vaikiuka, tai tada tiria vaisiaus vandenis konkreciam genui.

Pritariu. Man taip ir Matulevičienė aiškino
Atsakyti
QUOTE(nekantrioji:) @ 2016 09 03, 14:30)
Sveikos mergaites.siandien 10dpį,mano skaiciukas 156,5 wub.gif  wub.gif
Sekmes visoms link neapsakomo dziaugsmo nestuke.gif  wub.gif

Super! Super! wub.gif wub.gif aukit ir didekit! nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Pagre @ 2016 09 03, 21:24)
Super! Super!  wub.gif  wub.gif aukit ir didekit!  nestuke.gif

wub.gif aciukas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės! Noriu prisijungti į diskusiją apie PGD. Atlikus šį tyrimą Memorial gavom atsakymą, kad mūsų blastukas yra netinkamas perkėlimui. Atsiuntė ats.el.paštu ir pati galejau matyt, kuriose chromosomos yra pakitimai. Taip pat radau ženkliuką - xy, tai galėjo būti berniukas...
Noriu pasidalinti vienos puikios, embriologės nuomone, tik dėl etinių sumetimų negaliu skelbti jos pavardės.
"Apie patį genetinį tyrimą mano nuomonė yra tokia dviprasmiška. Viskas gerai, jei turime 20 enbrionų, visi vienodi ir mes nežinime, kurį reikia įsodinti. Tada taip, šis tyrimas padeda padaryti tikslesnę atranką (screening) - talpinamas geriausias embrionas ir genetiškai. Ne tik kaip atrodo vizualiai embriologui. Tačiau ką daryti, jei turime vos kelis embrionus, ir dar jie pasiroxo genetiškai yra blogi??? Netalpinti nė vieno? Pati dr. Fodina ( Latvija) pateikė pavyzdžių, kai po atrankos pasirodė nebuvo nė vieno "gero" embriono, teko talpinti su defektais. Ir ką? Moteris pastojo ir pagimdė sveiką kūdikį. Kadangi aš pati dirbu mokslinių tyrimų institute, tai šiuo klausimu diskutavau ir su mūsų biologijos ir biochemijos profesoriais. Tai jie man paaiškino, kad šitie kelių dienų embrionai, kuriuos mes talpiname po IVF, yra labai labai labilūs ir genetiškai nestabilūs. Jų genų reparacijos (klaidų ištaisymo) sistemos dirba labai intensyviai. Ir jei šiandien šitas embrionas turi genetinių defektų, tai po kelių dienų reparacinės sistemos jau gali ištaisyti klaidas ir embrionas bus normalus. O momentinis vienos ląstelės tyrimas mums neduos papildomos informacijos, kas su juo atsitiks po keletos dienu? Taigi mano nuomonė šiek tiek skeptiška. Ir grįžus po Lisabonos kasmetinės embriologijos konferencijos atsivežiau nuomonę, kad embriologo "vizualinė" atranka labai daug ką pasako. Jei embrionai geri ir stabilūs genetiškai, tai jie ir vystosi, ir įsitvirtina. Jei jie genetiškai nestabilūs, tai ir nesivysto arba neįsitvirtina.... "
Štai kokio komentaro sulaukiau.., galvoj sumaištis. ..
Atsakyti
QUOTE(Glass lady @ 2016 09 04, 11:42)
Sveikos,  mergaitės! Noriu prisijungti į diskusiją apie PGD. Atlikus šį tyrimą Memorial gavom atsakymą, kad mūsų blastukas yra netinkamas perkėlimui. Atsiuntė ats.el.paštu ir pati galejau matyt, kuriose chromosomos yra pakitimai. Taip pat radau ženkliuką  - xy, tai galėjo būti berniukas...
Noriu pasidalinti vienos puikios, embriologės nuomone, tik dėl etinių sumetimų negaliu skelbti jos pavardės.
"Apie patį genetinį tyrimą mano nuomonė yra tokia dviprasmiška. Viskas gerai, jei turime 20 enbrionų, visi vienodi ir mes nežinime, kurį reikia įsodinti. Tada taip, šis tyrimas padeda padaryti tikslesnę atranką (screening) - talpinamas geriausias embrionas ir genetiškai. Ne tik kaip atrodo vizualiai embriologui. Tačiau ką daryti, jei turime vos kelis embrionus, ir dar jie pasiroxo genetiškai yra blogi??? Netalpinti nė vieno? Pati dr. Fodina ( Latvija) pateikė pavyzdžių, kai po atrankos pasirodė nebuvo nė vieno "gero" embriono, teko talpinti su defektais. Ir ką? Moteris pastojo ir pagimdė sveiką kūdikį. Kadangi aš pati dirbu mokslinių tyrimų institute, tai šiuo klausimu diskutavau ir su mūsų biologijos ir biochemijos profesoriais. Tai jie man paaiškino, kad šitie kelių dienų embrionai, kuriuos mes talpiname po IVF, yra labai labai labilūs ir genetiškai nestabilūs. Jų genų reparacijos (klaidų ištaisymo) sistemos dirba labai intensyviai. Ir jei šiandien šitas embrionas turi genetinių defektų, tai po kelių dienų reparacinės sistemos jau gali ištaisyti klaidas ir embrionas bus normalus. O momentinis vienos ląstelės tyrimas mums neduos papildomos informacijos, kas su juo atsitiks po keletos dienu? Taigi mano nuomonė šiek tiek skeptiška. Ir grįžus po Lisabonos kasmetinės embriologijos konferencijos atsivežiau nuomonę, kad embriologo "vizualinė" atranka labai daug ką pasako. Jei embrionai geri ir stabilūs genetiškai, tai jie ir vystosi, ir įsitvirtina. Jei jie genetiškai nestabilūs, tai ir nesivysto arba neįsitvirtina.... "
Štai kokio komentaro sulaukiau.., galvoj sumaištis. ..

As jei zinociau tiek, kiek dabar zinau, ir tureciau 1 ar pan mazai embrionu ir maza rezerva, manau bandyciau sodinti... Dar juk jis turi isitvirtinti, tada net vvt galima daryti, jei kas....
Bet jezus kokie sudetingi sprendimai gaunasi....
Gal jei matosi kurie genai negeri, kai kurie nebegali issitaisyti? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 09 04, 11:36)
As jei zinociau tiek, kiek dabar zinau, ir tureciau 1 ar pan mazai embrionu ir maza rezerva, manau bandyciau sodinti... Dar juk jis turi isitvirtinti, tada net vvt galima daryti, jei kas....
Bet jezus kokie  sudetingi sprendimai gaunasi....
Gal jei matosi kurie genai negeri, kai kurie nebegali issitaisyti?  4u.gif

Dabar ir aš taip galvoju!
Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 09 04, 11:36)
Bet jezus kokie  sudetingi sprendimai gaunasi....
Gal jei matosi kurie genai negeri, kai kurie nebegali issitaisyti?  4u.gif

Taip, galima daryti vvt, tik prieš darant šį tyrimą labai tvirtai atsakykit sau į klausimą, ką jūs darysite, jei tyrimas parodys, jog jūsų vaikutis turi vienokią ar kitokią genetinę ligą? unsure.gif ar jūs auginsite jį ar nutrauksite gyvybę? mūsų genetikės nuomone, moterys, kurios daro vvt jau iš anksto būna nusprendę negimdyti, jei bus vaikutis su genetinėm ligom, o tos, kurios nusprendę gimdyti, net nedaro vvt. unsure.gif
aš nemanau, kad pastojus po kokio 5 ivf būtų labai paprasta 20 sav. pasakyti - negimdysiu šito vaiko... verysad.gif

sorry už negatyvą blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bernadeta77: 04 rugsėjo 2016 - 15:43