Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo klinikos 42-ta tema

QUOTE(LaMona @ 2016 09 02, 19:05)
O tai kurio geno neištyrė per pgd? Šiaip, tai dabar vietoj vvt geriau NIPTą darytis. Jis yra saugesnis tyrimas

Deja, NIPT'as tinka irgi ne visais atvejais, nes is principo tikrina tik trisomijas ir keleta mikrodeleciju (ir tai tik kaip kuris tyrimas).
PGD netikrina vienteviu monosomiju. Nesu tikra ar lietuviskai gerai parasiau - uniparental monosomies. Mes sitai kombinacijai turim padidinta rizika.
Papildyta:
QUOTE(-Murke- @ 2016 09 02, 20:13)
Deja, NIPT'as tinka irgi ne visais atvejais, nes is principo tikrina tik trisomijas ir keleta mikrodeleciju (ir tai tik kaip kuris tyrimas).
PGD netikrina vienteviu monosomiju. Nesu tikra ar lietuviskai gerai parasiau -  uniparental monosomies. Mes sitai kombinacijai turim padidinta rizika.

pati nusisnekejau, net nuejau I savo papke paziuret, ka man ten gyd prirase. Netikrina uniparental disomies. Sorry, kad suklaidinau.

Turbut kiekvienam reik individualiai ziuret - darytas PGD tikrai nera rodiklis, kad viskas gerai. Turbut neturint genetiniu problemu tai taip, o jeigu ju yra, reik ziuret tada pagal situacija.
Atsakyti
QUOTE(-Murke- @ 2016 09 02, 21:20)
PGD netikrina vienteviu monosomiju. Nesu tikra ar lietuviskai gerai parasiau -  uniparental monosomies. Mes sitai kombinacijai turim padidinta rizika.
Papildyta:
pati nusisnekejau, net nuejau I savo papke paziuret, ka man ten gyd prirase. Netikrina uniparental disomies. Sorry, kad suklaidinau.

Turbut kiekvienam reik individualiai ziuret - darytas PGD tikrai nera rodiklis, kad viskas gerai. Turbut neturint genetiniu problemu tai taip, o jeigu ju yra, reik ziuret tada pagal situacija.

as butent kad turiu genetiniu problemu,bet man ir turkijoj kai buvom pas genetika konsultacijoj,tai pasake kad jeigu darysim 5 dienu blastutei PGD tai pastojimo atveju genetiniu tyrimu nereiks,o jeigu 3 dienu embrionui tai tokiu atveju jau reik tirtis ir genetiskai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LISKAUS @ 2016 09 02, 18:31)
kadangi as viena is pirmuju po PGD,tai galiu pasidalinti is savo patirties,man genetiniu nedare,mano gine,tikrai kieta moterele genetiniuose  reikaluose pareiske,kad nera tikslo darytis,nes viskas jau nuodugniai buna istirta 4u.gif
o lyti mato tie kurie atlieka si tyrima,bet slepia po devyniais uzraktais mirksiukas.gif
bet tuoj prabegs keliolika savaiciu ir pati pamatysi kas tarp koju darosi lotuliukas.gif

Sveikos visos turkaites!
Siek tiek skaitineju vis temute, mat pagalvojam apie FET.
IVF Tr dareme 2014 m lapkriti, ko pasekoje turim nuostabia dukryte. PRISCA LT man parode DS > nei 50, pasak genetiku pagal kraujo tyrima 100 proc is ju patirties turejo buti DS, bet dukryte gime sveika. Norejau pasisakyti del PGD, galvojau ji darytis TR, bet del MV diagnozes mums IVF lab brangiai kainavo, todel PGD nebedareme, po PRISCA labai gailejaus, rasinejau turkams, paprasiau info del pgd, atsiustoje info aiskiai parasyta, kad atlikus PGD nereiskia, kad geentinio tyrimo nebereikia. Ten raso, kad jei nori visisko tikslumo (ar kazkaip panasiai), savo salyje rekomenduojama atlikti genetinius tyrimus, kuriuos nurodo gyd. Mat PGD kaip ten parasyta, realiai istiria ne viska, nes info jie paima is vienos lasteles (blasto buna simtai lasteliu), bent taip man aiskino. Gal TR sako del apsidraudino taip, nzn, bet ten taip buvo parasyta- jei kam aktualu, prasykit kuratoriu, jos atsiuncia info. Na, ir as ja turiu EN kalba.
Sekmes visoms, visada laikom kumscius su MV uz visas turkaites.
Atsakyti
As buvau skaiciusi kad genetiniai nepatikimi 100proc,bet mane Tr Bahceci patikino kad patikimumas genetiniu pas juos 100proc,paima 2-3lasteles is blastutes,o tu nepatikimu jau seniai nedaro,ten kiek prisimenu darydavo ne is blastutes.o kur mums dare kiek suprandu jis vadinasi PGS ir tikrai patikimumas kad nebus dauno,edvardso,patau ir dar ten kazkokiu su gyvybe nesuderinimu ligu 100proc
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2016 09 03, 10:02)
As buvau skaiciusi kad genetiniai nepatikimi 100proc,bet mane Tr Bahceci patikino kad patikimumas genetiniu pas juos 100proc,paima 2-3lasteles is blastutes,o tu nepatikimu jau seniai nedaro,ten kiek prisimenu darydavo ne is blastutes.o kur mums dare kiek suprandu jis vadinasi PGS ir tikrai patikimumas kad nebus dauno,edvardso,patau ir dar ten kazkokiu su gyvybe nesuderinimu ligu 100proc

teisingai,PGS vadinasi kur mums dare ir kur sake nereiks genetiniu jeigu paststoji 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LISKAUS @ 2016 09 03, 10:14)
teisingai,PGS vadinasi kur mums dare ir kur sake nereiks genetiniu jeigu paststoji 4u.gif

Tai kokio velnio Memorial ju nedaro? biggrin.gif Kam tas PGD tada?
Atsakyti
QUOTE(LISKAUS @ 2016 09 02, 21:25)
as butent kad turiu genetiniu problemu,bet man ir turkijoj kai buvom pas genetika konsultacijoj,tai pasake kad jeigu darysim 5 dienu blastutei PGD tai pastojimo atveju genetiniu tyrimu  nereiks,o jeigu 3 dienu embrionui tai tokiu atveju jau reik tirtis ir genetiskai 4u.gif

As tai galvoju, kad priklauso nuo turimos genu kombinacijos. Nes irgi blastutei dare. Mes TR turejom pasirasyti, kad zinom, kad PGD neapima mums visu kombinsciju ir kad turim pasidaryti dar VVT.
Kazkaip visi genetikai (tr ir du LT) man aiskino, kad mums reikalingas VVT tyrimas. Ilgai svarsciau ar ji daryt..
Atsakyti
Siaip tai visur raso: "Preimplantation genetic diagnosis does not replace the recommendation for prenatal testing." Geriausia paklaust priziurincio gydytojo.
Atsakyti
Sveikos mergaites.siandien 10dpį,mano skaiciukas 156,5 wub.gif wub.gif
Sekmes visoms link neapsakomo dziaugsmo nestuke.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nekantrioji:) @ 2016 09 03, 14:30)
Sveikos mergaites.siandien 10dpį,mano skaiciukas 156,5 wub.gif  wub.gif
Sekmes visoms link neapsakomo dziaugsmo nestuke.gif  wub.gif

Super!!!Augam! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nekantrioji:) @ 2016 09 03, 13:30)
Sveikos mergaites.siandien 10dpį,mano skaiciukas 156,5 wub.gif  wub.gif
Sekmes visoms link neapsakomo dziaugsmo nestuke.gif  wub.gif

Super wub.gif
Papildyta:
QUOTE(-Murke- @ 2016 09 03, 10:26)
As tai galvoju, kad priklauso nuo turimos genu kombinacijos. Nes irgi blastutei dare. Mes TR turejom pasirasyti, kad zinom, kad PGD neapima mums visu kombinsciju ir kad turim pasidaryti dar VVT.
Kazkaip visi genetikai (tr ir du LT) man aiskino, kad mums reikalingas VVT tyrimas. Ilgai svarsciau ar ji daryt..

Bet netikiu, kad Niptas yra blogiau, nei vvt, kad niptas kažko neištiria, ką ištiria vvt
Atsakyti
QUOTE(jurmarta @ 2016 09 03, 11:54)
Super!!!Augam! wub.gif

4u.gif taip!Net nesitiki, kad tai vyksta su manim biggrin.gif
Geri tie tirpukai uzlaikyti pas turkus wub.gif ir aisku, net neabejoju, kad Karpenko prisidejo nemazu darbu. 4u.gif

Aciu LaMona 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nekantrioji:): 03 rugsėjo 2016 - 14:25