Įkraunama...
Įkraunama...

Juodkalnija

QUOTE(Mulka70 @ 2017 10 09, 14:10)
Na, du agentūra keliaudamas labai daug kažko nepasirinksi, pažiūrėjau, kad iki Durmitor mums važiuoti virš 3 val., o dar atgal, tikriausiai neteks jo pasiekti. Pažiūrėjau, kad Novaturas siūlo naują pėsčiųjų žygį Kotoro kopėčiomis, gal ten kur nors šalia kelio ir trasa pėsčiųjų eina, ar niekas nematėte ir nebandėte?
Only1, dėkui už informaciją apie auto nuomą, bandysiu ieškoti sau.


Per tris nemanau, kad nuvažiuosit. Geriausiu atveju per 4 val. Beto juk ten gražu, tai norisi gerėtis vaizdais, o ne vien lėkti iki Durmitoro. Graži pati kelionė. smile.gif Greičio apribojimai daug kur vos 40 km per valandą. Mes važiavom į Durmitorą tokiu maršrutu - Petrovacas, Moračos vienuolynas, Biogrado ežeras, Taros Tiltas, Žabljakas. Kitą dieną grįžom į Petravacą per kitą šalies pusę ir aplankėm pakeliui Plužinę, Pivos vienuolyną, Nikšičiaus pilį ir Ostrogo vienuolyną.
Atsakyti
tiesiog jau palaidojau mintį apsilankyti Durmitoro parke, nuvyksim įOstrogo vienuolyną, prie Skadar ežero, aplankysime gražiuosius pakrantės miestukus, gal dar palėksim iki Dubrovniko su kokio agentūra ir tas laikas praeis. Belieka guosti, ai, šalta tuose kalnuose smile.gif
Enura,
dėl Kotoro kopėčių, manau, kad pėsčiųjų žygis eina nuo kalno į Kotoro senamiestį tikrai ne tuo keliu,kuriuo vyksta auto, nes nemažai agentūrų jį siūlo. Gal ten koks pėsčiųjų takas yra, reiks dar paieškoti info.
Atsakyti
Dėl Ostrogo irgi dar pagalvokit. Mums jis tikrai nepasirodė pats pačiausias objektas Juodkalnijoje. Ten pamatysit neypatingai daug. Mes patys anksčiau nelabai buvom susidūrę su stačiatikių vienuolynais. O Juodkalnijoj stačiatikiai bučiuoja vos ne kiekvieną vienuolyno kampą ir ikoną, o jei jūs nebučiuosit kiekvieno kampo, tai lauksit eilutėj kol kiti viską atbučiuos. Mes dar kadangi su vaiku buvom, tai net ir nepriėjom prie to turbūt Vasilijaus??? kūno,nes nenorėjom vaiko gąsdint. O kiti ten jį bučiuoja. Tai ten tik kelias mažas celes pamatysit ir vaizdą iš aukštai. Bet vaizdų gražesnių rasit kitose vietose. Kotore galit tiesiog į tvirtovę užkopt. Irgi neblogas berods 1350 laiptukų žygis į viršų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2017 10 11, 10:58)
Dėl Ostrogo irgi dar pagalvokit. Mums jis tikrai nepasirodė pats pačiausias objektas Juodkalnijoje. Ten pamatysit neypatingai daug. Mes patys anksčiau nelabai buvom susidūrę su stačiatikių vienuolynais. O Juodkalnijoj stačiatikiai bučiuoja vos ne kiekvieną vienuolyno kampą ir ikoną, o jei jūs nebučiuosit kiekvieno kampo, tai lauksit eilutėj kol kiti viską atbučiuos. Mes dar kadangi su vaiku buvom, tai net ir nepriėjom prie to turbūt Vasilijaus??? kūno,nes nenorėjom vaiko gąsdint. O kiti ten jį bučiuoja. Tai ten tik kelias mažas celes pamatysit ir vaizdą iš aukštai. Bet vaizdų gražesnių rasit kitose vietose. Kotore galit tiesiog į tvirtovę užkopt. Irgi neblogas berods 1350 laiptukų žygis į viršų.  biggrin.gif

Dėkoju Only1, laiko dar daug pasiruošimui, reiks gerokai patyrinėti Skadar ežero apylinkes, kiek mačiau, ir ten labai gražu, o į Kotoro tvirtovę tikrai kopsim. Po šiųmetės Madeiros levadų ir veredų jau padai niežti.
Atsakyti

Enura,
dėl Kotoro kopėčių, manau, kad pėsčiųjų žygis eina nuo kalno į Kotoro senamiestį tikrai ne tuo keliu,kuriuo vyksta auto, nes nemažai agentūrų jį siūlo. Gal ten koks pėsčiųjų takas yra, reiks dar paieškoti info.

Gali buti, tik tada jau ne kopeciom turetu vadintis, mano supratimu... jeigu rasit info - parasykit. Bus gal ir kitiems idomu.

Mes kai vaziavom buvo 35-40 laipsniu, tai ir nuo kalno eit ne kas butu...   ir tai buvo is masinos islipam, pafotkinam ir staigiai atgal atsivesint  :D 

Atsakyti
Aha, Skadaro ežeras labai gražus. Ten turėtų būti takų. Taip pat takų yra ir aplink Biogrado ežerą. Dar gal Lovceno parke bus takų. Sakyčiau, kad takų galima prisigalvot patiems, pvz aplink Kotoro įlanką apeit, bet mes nutarėm, kad Juodkalnijoj pėstiesiems būti yra ne kažką. biggrin.gif Daug kur nėra šaligatvių palei kelią arba jie labai siauri. Matėm vyrą, kuris ėjo keliu, nes šalia nebuvo šaligatvio ir jis galėjo eiti tik keliu arba traukinio bėgiais. biggrin.gif Man labai patiko prasieiti keliuku palei jūrą einančiu nuo Sveti Stefan Budvos kryptim. Ten neilgas tas keliukas, gal pusvalandis, gal ir mažiau, bet aš ten daug stojau ir fotografavau vandenį, nes labai gražios spalvos. smile.gif
Atsakyti
Info iš interneto platybių: http://www.earthtrek...tor-montenegro/, kažką panašaus siūlo ir Novaturas ekskursijų skiltyje.
Atsakyti

Iki vasaros dar daug laiko, bet neskubant jau ieskomes info :D​  Taigi klausimelis butu, ar imanoma nuvaziuot iki Petrovaco tik su viena tarpine nakvyne uzsukant i Plitvicas ???

Atsakyti
Sveiki, keliautojai, reikia pradėti ruoštis vasarai, noriu paklausit apie Petrovacą, kiek pamenu, ten buvo apsistojusių, ar ten vietoje yra kokių auto nuomos punktų, gal teko matyti ar net naudotis. Ieškau internete, tai kažkaip sunkiai sekasi, beveik vieni tarpininkai, arba sunkiai suvokiamos kainos.
Gal tiesiog reikia jau ten nuvykus reikia auto dairytis, kaip kokiose Graikijos salose, nebūtina iš anksto rezervuoti internetu.
Atsakyti
Nepamenu ar rašiau ir gal jau susiradot kažką, mes užsakinėjom mašiną internetu iš: www.car-hire-montenegro.com
Pigiau su pilnu draudimu ir be kreditinės kortelės neradom. Pačiam Petrovace nuomos punktų nepastebėjau, bet gal kad mums tai buvo neaktualu. Kiek internete ieškojom, kainos kandžiojasi. Mašina, kurią gavom buvo labai apibraižyta, ir vyrą šokas ištiko kai pradėjus važiuoti pavarų svirtis liko rankoje biggrin.gif Bet įsistatė tą svirtį ir daugiau bajerių nebuvo. biggrin.gif Mašinos stabdžiai buvo geri, kas svarbiausia tokiuose kalnuose. Nepatiko tik, kad dėl kuro bako tarėmės berods full full, o mums lyg ir su tuščiu liepė gražint kai jau vietoj tarėmės, tai šiek tiek per daug benzo palikom. ax.gif Kiek teko skaityti, radau labai daug istorijų, kad policija nuolat stabdo turistus. Policijos ten tikrai ant kiekvieno kampo, bet ant mūsų mašinos nebuvo jokių ženklų, kad ji nuomojama, tad mus stabdė tik vieną kartą ir viskas buvo gerai. 4u.gif Graži ta Juodkalnija, manau tikrai grįšim ir gundomės tai padaryti gal net šiemet. wub.gif
Atsakyti

Perskaiciau visa tema :) iskilo klausimas ar verta uzsibukinti nakvyne dar bunant Lietuvoj, nes Juodkalnijoj planuojam buti liepos menesi 8 asmenys, ar ten jokiu problemu susirasti atvykus i vieta?

Atsakyti
QUOTE(vilmulis @ 2018 04 18, 11:18)
<p>Perskaiciau visa tema smile.gif iskilo klausimas ar verta uzsibukinti nakvyne dar bunant Lietuvoj, nes Juodkalnijoj planuojam buti liepos menesi 8 asmenys, ar ten jokiu problemu susirasti atvykus i vieta?</p>

Jei važiuotumėt keturiese, sakyčiau galite ir neužsisakinėti iš anksto. Bet kaip aštuoniese, tai sakyčiau gali būti pakankamai sudėtinga, jei norėsite šalia apsistoti.
Atsakyti