Įkraunama...
Įkraunama...

Juodkalnija

Būt prie jūros :D Petrovacas mažas miestelis, bet jaukus. Mes jame praleidome 5dienas, buvome prie jūros, vakare lankėme kavines. Ten viena gatvele su restoranais, kavinėmis, suvenyrų shopais palei jūra, tai ten pirmyn-atgal praeini, į kavinę, Voli prekybos centrą ir namo :D iSiūlo daug ekskursijų, žvejybą, paplaukiojimą jūroje. Mes vykome žvejoti, tai prižadėjo, kad daug žuvų ir tikrai pagausim, vyras pagavo kelis jų barbunus, jie plojo, kaip didžiausią laimikį pagavę, o mes taip likome nesupratę, ar čia tas daug-kelios jų žuvys :D :D Kitą dieną važiavome į Lovčeno parką pro cetinje, leidomės kotoro kopėčiomis, persikėlėme keltu į herceg novi (lb gražus miestelis). Planavome užsukti į Budvos senamiestį, daugiau kotoro miestelį pamatyti, pavaikščioti jame, bet pritrūkome dienų, nes norėjosi prie jūros pagulėti. tai tas liko kitam kartui ;) 

Atsakyti
QUOTE(Ren2 @ 2017 07 21, 16:19)
<p>Būt prie jūros biggrin.gif Petrovacas mažas miestelis, bet jaukus. Mes jame praleidome 5dienas, buvome prie jūros, vakare lankėme kavines. Ten viena gatvele su restoranais, kavinėmis, suvenyrų shopais palei jūra, tai ten pirmyn-atgal praeini, į kavinę, Voli prekybos centrą ir namo biggrin.gif iSiūlo daug ekskursijų, žvejybą, paplaukiojimą jūroje. Mes vykome žvejoti, tai prižadėjo, kad daug žuvų ir tikrai pagausim, vyras pagavo kelis jų barbunus, jie plojo, kaip didžiausią laimikį pagavę, o mes taip likome nesupratę, ar čia tas daug-kelios jų žuvys biggrin.gif biggrin.gif Kitą dieną važiavome į Lovčeno parką pro cetinje, leidomės kotoro kopėčiomis, persikėlėme keltu į herceg novi (lb gražus miestelis). Planavome užsukti į Budvos senamiestį, daugiau kotoro miestelį pamatyti, pavaikščioti jame, bet pritrūkome dienų, nes norėjosi prie jūros pagulėti. tai tas liko kitam kartui ;) </p>



Prie juros busim biggrin.gif bet galvoju kad ko labai verto demesio nepraleist ax.gif i Kotora po to vaziuosim.
O i ta Herceg Novy is kur kelia? Neilgai? Vakare irgi ar tik diena?
Ir kuriam papludymy Jus budavot? Tam pagrindiniam? Nes radau, kad dar yra salia kazkoks Raudonasis papludymys ir Strbina papludymys. Nebuvot juose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enura: 21 liepos 2017 - 19:34
Čia aiškiai paaiškinta apie keltą: http://kotorbaymonte...ceg-novi-kotor/
Ren2, ačiū už alternatyvą - nežinojau apie keltą kol neparašėt. Nors mano paskaičiavimais, jei nereikia laukt kelto, susitaupo apie 30 min kelio, bet tada lieka nepamatytas Perast miestelis. Labai įdomu, kad keltas pėsčiuosius kelia nemokamai, o mašinos perkėlimas kainuoja 4 ar 4,5 eur. Kelia nuo 6 iki 24 val. Perkėlimas užtrunka 10 min.
Enura, mes mąstom aplankyti Stari Bar. Jis arčiau nei Herceg Novi. Bet Stari Bar čia tiems, kam patinka vaikščiot po griuvėsius. 4u.gif Dar Sveti Stefan netoli Petrovac ir Skadaro ežeras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2017 07 21, 21:36)
Čia aiškiai paaiškinta apie keltą: http://kotorbaymonte...ceg-novi-kotor/
Ren2, ačiū už alternatyvą - nežinojau apie keltą kol neparašėt. Nors mano paskaičiavimais, jei nereikia laukt kelto, susitaupo apie 30 min kelio, bet tada lieka nepamatytas Perast miestelis. Labai įdomu, kad keltas pėsčiuosius kelia nemokamai, o mašinos perkėlimas kainuoja 4 ar 4,5 eur. Kelia nuo 6 iki 24 val. Perkėlimas užtrunka 10 min.
Enura, mes mąstom aplankyti Stari Bar. Jis arčiau nei Herceg Novi. Bet Stari Bar čia tiems, kam patinka vaikščiot po griuvėsius. 4u.gif  Dar Sveti Stefan netoli Petrovac ir Skadaro ežeras  smile.gif


O aciu bigsmile.gif pasinagrinesiu 4u.gif
Atsakyti

Mes buvome pagrindiniame, tik keitėm vietas, nes iš vakaro nuėję į kavinę ir gavę wifi paswordą ryte gulėjome prie tos kavinės. Galite su google street pavaikščioti ir pažiūrėsite, kad ten yra taip - tu guli, o virš tavęs kavinės :) Prieš tai irgi buvau pasiplanavusi eiti į lučiče paplūdimį, nuvažiuoti į kažkokį pasižymėtą Budvos paplūdimį, bet pakako ir pagrindinio Petrovaco. Kadangi keliavome birželio pirmą savaitę, tai vietos visada rasdavome ir šalia nebūdavo, kad lb arti žmonės, tik kad vaikų lb daug ir vėliau kiek žiūrėjome, kad būtų mažiau garsių vaikų aplink (nors patys turime vaiką), nes kai kurių turistų atžalos ir akmenimis mėtytis galėdavo, tėvams dzin, arba tėvai per užpakalius tik daužydavo, tai nesinorėjo į tai žiūrėti.  :unsure:  

Keltu keltis į vieną pusę 4,5e atgal irgi taip pat. Kelią lb dažnai, daug tų keltų ir daug besikeliančių. O mes grįžimui pasirinkome kelią per Kroatijos autostradą, tai vėl kėlėmės tuo pačiu keltu ir vėl 4,5e. Mes Į Petrovacą vykome prieš tai lankę Ostrogo vienmuolyną, tai per Skadaro ežerą važiavome, lb gražus pasirodė, taip įdomiai atrodo, kai pusiau užpelkėjęs. 

Mes prieš tai išmaišę viršutinę Juodkalnijos dalį 4dienas, tai likusias norėjome niekur nevažiuoti daug :) 

Atsakyti
Sakykit o kiek alkoholio galima parsivezti, nes, kaip suprantu, kai ne Es salis apribojimai yra
Atsakyti

mes iš LT buvome isidėję ruskij standart ir bacardzio po 0,7l, iš vengrų dar gavome 2bonkes vyno. Bet kad mus niekur netikrino, pažiūri, paklausia kur važiuojam arba turisto?turisto! ir pasus patikrinę važiuok toliau. Tik atgal grįžtant bosniai paprašė atidaryt bagažinę (mašina tamsinta), pamatę krepšius ir vėl tas pats Turisto? važiuok :) Iš juodkalnijos vežėmės nemažai vyno (2dežės ir slivovicos ne vieną bonkę :P važiavome 4asm.

Atsakyti
Man irgi praktinis klausimas iskilo - Juodkalnijoj yra vandens batu pirkti ? Tarkim kokioj Sutomorej bus? O tai prisiminiau, kad pernai po keliones ismeciau savo sunesiotus... tai galvoju ar jau dabar blaskytis po LT ar ten vietoj be problemu nusipirksim ax.gif
Atsakyti
Oficialiai tai 1 l stipraus gerimo ant galvos, bet juodkalnieciai dazniausiai labai geranoriski 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2017 07 23, 19:46)
Oficialiai tai 1 l stipraus gerimo ant galvos, bet  juodkalnieciai dazniausiai labai geranoriski  4u.gif

Mūsų nei vieni neprašė atidaryt ką nors. Dokumentus tikrino. Kroatai net ir tuos tkk pavartė ir geros kelionės...
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 07 23, 18:17)
Man irgi praktinis klausimas iskilo - Juodkalnijoj yra vandens batu pirkti ? Tarkim kokioj Sutomorej bus? O tai prisiminiau, kad pernai po keliones ismeciau savo sunesiotus...  tai galvoju ar jau dabar blaskytis po LT ar ten vietoj be problemu nusipirksim  ax.gif

SD akropane kokiu nori tu batu. Mes Juodkalnijoj ir Kroatjoj matėm tuos batus. tai labai dziaugemes nusipirke is anksto.
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 07 24, 10:04)
SD akropane kokiu nori tu batu. Mes Juodkalnijoj  ir Kroatjoj matėm tuos batus. tai labai dziaugemes nusipirke is anksto.


Aciu. SD tai cia Sportsdirect?
Reiks uzsukt tada, nes ir nesinores pirma diena ten atvaziavus blaskytis batu ieskot biggrin.gif
Atsakyti