Įkraunama...
Įkraunama...

Juodkalnija

Gražios foto wub.gif O ar verta eiti į patį mauzoaliejų ar užtenka grožio šalia? wub.gif
Atsakyti

Only1, 15 Bir 2017 - 13:56, parašė: Gražios foto wub.gifO ar verta eiti į patį mauzoaliejų ar užtenka grožio šalia? wub.gif
mauzoliejuje nieko ypatingo,bet už jo tai galima pasiekti apžvalgos aikštelę,tai vien del jos verta pirkti bilietus ir eiti :) mes ten dussyk buvome ir dar norėčiau...
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2017 06 15, 14:56)
Gražios foto  wub.gif  O ar verta eiti į patį mauzoaliejų ar užtenka grožio šalia?  wub.gif

Kainuoja 3 EUR, grazu, bet vau nebuvo:) as mokeciau ir antra karta. Vaikams iki 7m. nemokamai, dukrai 8 irgi nemokejome.
Atsakyti

gal kas padėtumėt: Domina gabaliukas kelio nuo Budapešto iki Sarajevo. Pagal žemėlapį rinkčiausi E73 kelią galbūt su nuklydimais į autostradas. Bet man neaišku kodėl Kroatijos / BIH pasienyje visi renkasi Slavonski Brod perėją darydami lanką? ir kuriuo keliu tada nuo Slavonski Brod iki Doboj(BIH) važiuoti?   žemėlapyje "važiuojant" E73 per Bosanski Šamač atrodo arčiau...kur  čia "šuo pakastas"?

Atsakyti

Labas, Grįžome iš Juodkalnijos. Na tai tiesiog nepakartojama šalis, kurią, rodos, didžiąją dalį išmaišėme. Lankėme Piva, Plužine, Durmitoro parką, Žabliaką, Juodąjį ežerą, Taros tiltą, Taros konjonu visu pravažiavome, Moračo konjonas (lb patiko irgi, nė kiek neprastesnis nei Taros), Ostrogo vienuolyną, pravažiavome pro sostinę, Skadaro ežerą, Petrovace apsitojome, Lovčeno mauzoliejų, Lovčeno parką, Kotoro kopėčiomis leidomės iki Kotoro, Herceg Novis, pravažiavom pro Budvą. 

Mes vykome nuo Balatono iki Fočos, tai klaida nr.1 - kiek užtrukę maidynėms Balatone, Sarajevą pasiekėme vėlai ir tuo gražiuoju ir gana pavojingu keliu dėl lietaus ir tiršto rūko važiavome visiškoje tamsoje. Reikėjo planuotis nakvynę Sarajeve. Paskaičius apie jų kelių pavojingumą, mums jie nepasirodė tokie pavojingi (prieš tai važiavome Alpėse, Slovakijos Tatruose, Kretos serpantinais) tai saugus greitis ir tikrai važiuokite :)

Lovčeną lankem atvykę nuo Cetinje, nusileidom į Kotorą. Kotoro kopėčios visai nepavojingos, vaizdingas maršrutas, bet kad tų vaizdų prisižiūrėję iki tol, jau tuomet mūsų nieks nestebino :D

Mano topų topai - Pivos konjonas su Durmitoro parku (jis iš pažiūros paprastos kalvelės, bet kažkuo stebuklingas  :wub:  :wub: ) ir Kotoro panorama iš aukštai. Paveiksliukas, ne kitaip  :wub:  :wub:

Nustebino - kainos kavinių kurortuose. už vieną karštą normalu sumokėti 16e. tai kiek tuomet Kroatijoje? kur rašo, kad brangiau viskas 20-30proc.

Ir greičių apribojimai keliuose. Serpantinais suktais, kur saugu važiuot kokių 40km/val stovi apribojimas leidžiantis važiuoti 80 greičiu :hmm:  :D  :D  Tai visur prie paskaičiuoto laiko drąsiai dėkite 1,5val nebent jūs šhumaheriai  :4u:​   

Atsakyti
Sunku pasakyt del kainu, gal Juodkalnija atranda vis daugiau turistu ir kainos kyla?
Atsakyti
sveiki.
na gal kas jau nuvaziavo siemet?
per kur vaziavot? kokie nuotykiai smile.gif kaip kainos?
kaip lenkijos keliai?
Atsakyti
Taip, Juodkalnijoj kainos kyla sparčiai. Štai 2010 m. "Lonely Planet" knygoje rašoma, kad plaukimas į Perasto salą su cerkve kainuoja 1 eurą žmogui, 2014 m. knygoje - kad 5 eurus žmogui. Mes, važiavę 2015 m., irgi mokėjom 5 eurus, tačiau tai buvo ne visai sezonas (birželis) - gali būti, kad dabar sezono metu ima dar daugiau. O atstumas nuo kranto iki salos ten labai nedidelis, gal 5 ar 10 minučių kelio.

Realiai Juodkalnija eina Kroatijos keliu - žmonėms ją atradus, kainos kyla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eskarpas: 21 birželio 2017 - 23:48

Mes grižome birželio 13d. važiavome:Lenkija, Čekija, Slovakija, Vengrija, Kroatija, Bosnija, Juodklanija. Vinjetes pirkome įvažiavę į kiekvieną šalį, nors sustoję lenkijos gale užsipilti kūro ir ten buvo budelių "Kantor/ Vinjete" nuėjome ir norėjome vienu metu iš anksto nusipirkti ir čekijos, slovakijos,Vengrijos vinjetes, tai gerai, kad buvau pasidomėjusi anksčiau jū kainomis keikvienoje šalyje, a tai butumėme arti 20e permokėję. 

Lenkija yra Lenkija - varginanti ir didelė :D Kelio darbai buvo maždaug už Lomžos iki Varšuvos važiuojant E67. ištisa atkarpa kokių 80km vien kelio darbų, kitais metais ten važiuoti bus rojus, bus daug juostų, viadukų ;) 

Kainas rašiau irgi, kad juodkanijoje tokios, kaip pas mus, o kurortuose tai matyt irgi tokios kaip pas mus kurorte. Pasiryžkite valgyti minimum už 8e-10e zmogui (čia tik makaronai su jūrų gėrybėm) :D bet porcijos tai didelės. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ren2: 23 birželio 2017 - 15:18

Gal kas atradote Juodkalnijoje ir keliaujant į ją ir iš jos kokiam prekybos centro viduje maitinimo įstaigą, kaip dabar populiaru? Labai gerai, nes matai ką užsisakai, nereikia rizikuoti kad nepataikysi.... Be to užsisakai tiek kiek suvalgysi...ir pigiai būna.

Atsakyti

Žinokit, kad nemačiau tokio tipo prekybos centrų Juodkalnijoje. Ten pagrindinis maisto ir kt būtinų prekių tinklas "Voli", bet tose, kur apsipirkinėjome, tai jie nedidukai, kaip vieno X maximos :) Tiesa, nebuvome Budvoje. Bet kaaip aukščiau rašiau, kad apvažiavome didžiąją dalį šalies ir ten nėr didmiesčių.

Dėl maisto paveikslėlių, tai kai kuriose kavinėse iškabos su nuotraukomis kai kurių patiekalų. 

https://www.tripadvisor.com/štai čia įvedę miestelį, galėsite pasižiūrėti, kokie kavinių atsiliepimai. Mums pasitarnavo šitas psl ;) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ren2: 25 birželio 2017 - 16:26
Negaliu patikėti Juokalnijos grožiu
Papildyta:
Negaliu patikėti Juokalnijos grožiu
Papildyta:
Negaliu patikėti Juokalnijos grožiu


Pridėta:

Atsakyti