Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

Pasiilgau Kretos,tai užsukau į forumą.Norėčiau dar du kartus nuvykti,nes žinau ką dar noriu ten pamatyti.Kaip čia skaičiau dėl pardavėjų,tai man labai patiko kretiečiai. Niekas įkyriai nieko nesiūlė,nebėgiojo iš paskos ir netampė už rankovių Mandagiai paklausia ir padėkoja.Tai didelis pliusas .Mes savarankiškai važiavome ir autobusu iki Agios Nicolajos miesto.Viskas labai gerai.Išeiti pasivaikščioti tikrai nebaisu-niekas nesikabinėja. Nėra ką lyginti su turkais,o jau apie tunisiečius,tai patyliu......Pasikartosiu,kad Kreta mane užbūrė-labai patiko.Man kalnai labai patinka,tai Kretoje nuostabu.Ėjome Samarijos tarpekliu-super. Eičiau dar kartą.Buvome Santorini su ekskursija vienos dienos. Pagal kainą įspūdis šiaipsau. Bet labai džiaugiuosi kad buvau,nes antros galimybės nebus.Buvome Richti ir Sarakina tarpekliuose,važinėjome po kalnus.Daug vaikštinėjome pajūriu.

Atsakyti
Sveikos mamytės keliauninkės 4u.gif
Jungiuosi į šią temą, nes planuojam kelionę į Graikiją. Būtent labiausiai domina Kretos sala. Kelionės dar neįsigyjom, bet planuojam liepos gale-rugpjūtį su "viskas įskaičiuota" savaitei skristi. Man kyla keletas klausimų:
- "viskas įskaičiuota" tipo kelionę geriausia pirkti per agentūrą kaip suprantu? Keliauti savarankiškai labiau apsimoka užsisakant apartamentus, be maitinimo?
- kokią agentūrą rekomenduotumėt? Kad būtų patikima ir nepermokėtume už poilsį... tongue.gif
- mano vaikai 12 ir 16 metų bus, kai keliausime. Ar dar priklauso jiems kokios nuolaidos ar jau galioja tos pačios kainos kaip ir suaugusiems?
P.S. Kad būtų aiškiau: pagrinde keliaujame automobiliu, patys dėliojamės maršrutus, užsisakinėjam apartamentus per rezervavimo sistemas. Pakutinįkart lėktuvu keliavom savarankiškai - pirkau atskirai skrydį ir užsisakinėjau viešbutį bei pervežimą. Per agentūrą esu keliavusi laaaabai seniai... rolleyes.gif
Būsiu dėkinga už patarimus smile.gif
Atsakyti
Kreta mane užbūrė wub.gif į šią salą planuoju kelionę ketvirtą kartą... tačiau pirmą kartą į Kretą važiuosiu pavasarį, visuomet buvau rudenį, rugsėjo mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryana: 31 gruodžio 2017 - 17:05
QUOTE(Spragtukas @ 2017 12 31, 00:59)
Sveikos mamytės keliauninkės  4u.gif
Jungiuosi į šią temą, nes planuojam kelionę į Graikiją. Būtent labiausiai domina Kretos sala. Kelionės dar neįsigyjom, bet planuojam liepos gale-rugpjūtį su "viskas įskaičiuota" savaitei skristi. Man kyla keletas klausimų:
- "viskas įskaičiuota" tipo kelionę geriausia pirkti per agentūrą kaip suprantu? Keliauti savarankiškai labiau apsimoka užsisakant apartamentus, be maitinimo?
- kokią agentūrą rekomenduotumėt? Kad būtų patikima ir nepermokėtume už poilsį... tongue.gif
- mano vaikai 12 ir 16 metų bus, kai keliausime. Ar dar priklauso jiems kokios nuolaidos ar jau galioja tos pačios kainos kaip ir suaugusiems?
P.S. Kad būtų aiškiau: pagrinde keliaujame automobiliu, patys dėliojamės maršrutus, užsisakinėjam apartamentus per rezervavimo sistemas. Pakutinįkart lėktuvu keliavom savarankiškai - pirkau atskirai skrydį ir užsisakinėjau viešbutį bei pervežimą. Per agentūrą esu keliavusi laaaabai seniai... rolleyes.gif
Būsiu dėkinga už patarimus smile.gif

Vaikams nuolaidos būna iki 2 metų, jūsiškiai jau skaičiuojami kaip suaugę mirksiukas.gif
Jei ruošiatės keliauti po salą savarankiškai, jei nesate mėgėjai drybsoti pasyviai, tai su agentūromis neprasidėkite 4u.gif Pirkitės savarankiškai lėktuvo bilietus,rezervuokitės apartamentus-ir drąsiai keliaukite 4u.gif Mano bendradarbiai taip iškeliavo po Kretą dvi savaites ir išleido tik 1500 eurų keturiems ir su apartamentais, ir su bilietais, ir su maitinimu mirksiukas.gif
O su AI ir agentūrom bus dusyk brangiau ir būsit pririšti prie vienos vietos, vieno maitinimo. Gerai,jei patiks,o jei nepatiks? Eisit valgyti į kavinukes, o tai išlaidos. O kavinukių ir šeimos restoranėlių Kretoje apstu-ir juose laaaabai skanu biggrin.gif P.S. vis tiek dviejų skrandžių neturit, viso priskaičiuoto AI maisto nesuvalgysit. biggrin.gif Ir tie viešbučiai,kurie Kretoje teikia AI paslaugas-labai brangūs. Žmogui ima nuo 500 eurų(bet būna toli nuo jūros)iki 1500 eurų žmogui, bet jau ant jūros kranto.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 12 31, 18:17)
O su AI ir agentūrom bus dusyk brangiau ir būsit pririšti prie vienos vietos, vieno maitinimo. Gerai,jei patiks,o jei nepatiks? Eisit valgyti į kavinukes, o tai išlaidos. O kavinukių ir šeimos restoranėlių Kretoje apstu-ir juose laaaabai skanu biggrin.gif P.S. vis tiek dviejų skrandžių neturit, viso priskaičiuoto AI maisto nesuvalgysit. biggrin.gif Ir tie viešbučiai,kurie Kretoje teikia AI paslaugas-labai brangūs. Žmogui ima nuo 500 eurų(bet būna toli nuo jūros)iki 1500 eurų žmogui, bet jau ant jūros kranto.

Mes 750 metrų nuo jūros už 1600 eur su viska įskaičiuota 10 dienų gegužės pabaigai užsisakėm, trise su paaugliu vaiku. Ir kalniukai yra ax.gif . Kada reiks užsukti ir kitur paskanauti. Bet jau įsitikinau, kad mūsų šeimai geriausia su viskas įskaičiuota imti, nes kainuoja nedaug brangiau nei kiti maitinimo tipai ir todėl išsileidžia mažiau ax.gif, vien vyno vakare norisi išgerti, o jei tik pusryčiai vakarienė įskaityta, brangu, net gaivieji gėrimai brangūs, išvykstant sąskaitą pamatai tokią, kad įskaičiuota tikrai pigiau būtų ir neribotum savęs. Nebent Kretoj neskanu bus, nesam dar buvę.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2017 12 31, 18:46)
Mes 750 metrų nuo jūros už 1600 eur su viska įskaičiuota 10 dienų gegužės pabaigai užsisakėm, trise su paaugliu vaiku. Ir kalniukai yra ax.gif . Kada reiks užsukti ir kitur paskanauti. Bet jau įsitikinau, kad mūsų šeimai geriausia su viskas įskaičiuota imti, nes kainuoja nedaug brangiau nei kiti maitinimo tipai ir todėl išsileidžia mažiau ax.gif, vien vyno vakare norisi išgerti, o jei tik pusryčiai vakarienė įskaityta, brangu, net gaivieji gėrimai brangūs, išvykstant sąskaitą pamatai tokią, kad įskaičiuota tikrai pigiau būtų ir neribotum savęs. Nebent Kretoj neskanu bus, nesam dar buvę.

Tai gegužės pabaiga-ne sezonas mirksiukas.gif Garantuoju,kad liepos pabaigai tas pats viešbutis ir už tą patį žmonių kiekį imtų 2500 eurų biggrin.gif
Kretoj mums tai visur skanu buvo wub.gif Aišku, nebent žmonės pripratę prie restoranų, tai Kretos maistas toks paprastas bus. Esu buvusi ir 2 žv.viešbuty, ir 4 žv.,ir eiliniame restoranėlyje-visur likau patenkinta, niekur nenusinuodijau, visur tik geri atsiliepimai.
Man patinka paskaityti rusų saitų turistų atsiliepimus apie išsirinktą viešbutį, kambarius, maitinimą, pajūrį. Kartais tie nurodyti 300 metrai nuo jūros kranto perauga į 2km biggrin.gif Mat skaičiuoja jie tiesia trajektorija, o kai reikia eiti pėščiomis keliais, takeliais, apeinant pastatus,uolas, gaunasi,kad pajūris oho kur. biggrin.gif
Net įdomu, kokiam jūs viešbuty rezervavotės, gal esu buvusi? 4u.gif Mes paskutiniame viešbuty buvom ant jūros kranto,ale kas iš to,maudytis turėjom eiti 1,5km į paplūdimį, nes viešbutis stovėjo ant uolos,maudyklos neturėjo.
Atsakyti
Smagu, kad tema atgijo- seku ją ir lankysiuos čia :-) Nusipirkom bilietus birželiui, dviem savaitem, pirmą savaitę judėsim, antra bus skirta pasyviam poilsiui (bet turbūt nepavyks, nes nemokam pasyviai ilsėtis). Dabar tyrinėju auto nuomos rinką, na ir žinoma, birželio laukiu :-)
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2017 12 31, 19:12)
Smagu, kad tema atgijo- seku ją ir lankysiuos čia :-) Nusipirkom bilietus birželiui, dviem savaitem, pirmą savaitę judėsim, antra bus skirta pasyviam poilsiui (bet turbūt nepavyks, nes nemokam pasyviai ilsėtis). Dabar tyrinėju auto nuomos rinką, na ir žinoma, birželio laukiu :-)

Mane irgi labai domina nuoma. Galvojam irgi pusę laiko skirti apžvalgai.
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 12 31, 19:12)
Tai gegužės pabaiga-ne sezonas mirksiukas.gif Garantuoju,kad liepos pabaigai tas pats viešbutis ir už tą patį žmonių kiekį imtų 2500 eurų biggrin.gif
Kretoj mums tai visur skanu buvo wub.gif Aišku, nebent žmonės pripratę prie restoranų, tai Kretos maistas toks paprastas bus. Esu buvusi ir 2 žv.viešbuty, ir 4 žv.,ir eiliniame restoranėlyje-visur likau patenkinta, niekur nenusinuodijau, visur tik geri atsiliepimai.
Man patinka paskaityti rusų saitų turistų atsiliepimus apie išsirinktą viešbutį, kambarius, maitinimą, pajūrį. Kartais tie nurodyti 300 metrai nuo jūros kranto perauga į 2km biggrin.gif Mat skaičiuoja jie tiesia trajektorija, o kai reikia eiti pėščiomis keliais, takeliais, apeinant pastatus,uolas, gaunasi,kad pajūris oho kur. biggrin.gif
Net įdomu, kokiam jūs viešbuty rezervavotės, gal esu buvusi? 4u.gif Mes paskutiniame viešbuty buvom ant jūros kranto,ale kas iš to,maudytis turėjom eiti 1,5km į paplūdimį, nes viešbutis stovėjo ant uolos,maudyklos neturėjo.

Ta gegužės pabaiga tai 27 d., pirma birželio pusė praktiškai. Ilsėsimės, jau rašiau, SMARTLINE THE VILLAGE, jis ant kalno. Gali būti, kad paėjėti reiks, nors pajūrys nelabai ir rūpi, kelis kartus nueisim ir tiek. Galima ir prie viešbučio pasyviai padrybsot, sūnui bus kaliukai. O daugiau vis vien galvojam važinėtis. Maistui mes neišrankūs. Įtinka visur. Aišku, norėtus jūros gėrybiu bigsmile.gif . Reisks pasiskaitinėti, ačiū. Jau laukiu nesulaukiu atostogų, nors prieš savaitę tik iš Egipto grįžom. Gruodį oras buvo superinis wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 01 sausio 2018 - 12:11

Aha, kaip ir sakiau, pagal atsiliepimus, tai priėmimas prie jūros siekia 1,5-2km. Ne, nebuvus šiame viešbuty. Bet apie maistą rašo gerai! Galima apie savo viešbutį paskaityti šiame psl.

www.tripadvisor.com

O mums atvirkščiai, jūra yra jūra, baseiną ir namuose turiu :D O pernai(jau pernai!) jūra buvo +26 ir banguota :wub: Šokinėjau per bangas kaip vaikystėje, joks baseinas nevyliojo. Bet pirmą kartą Kretoje jūra banguota buvo, paprastai lygi kaip ežeras. Tai ir naudojomės bangų privalumais.

Na, išsinuomosit mašiną ir nuvažiuosite iki tos jūros, nereiks per karštį lapnoti į kalną :4u: Irgi keliones žiūrinėjuosi, norėčiau išbandyti Rodą ar Kiprą. :rolleyes: 

Atsakyti
Siais metais ir mes atostogausim Kretoje, pirma karta, pasirinkom Stella Village viesbuti savaitei, per agentura, skrisim birzeli. Planuojam keliom dienom issinuomoti auto, o likusias pasyviai ilsetis viesbutyje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 12 31, 17:17)
Mano bendradarbiai taip iškeliavo po Kretą dvi savaites ir išleido tik 1500 eurų keturiems ir su apartamentais, ir su bilietais, ir su maitinimu mirksiukas.gif

Labai įdomu,kaip žmonės sugeba taip pigiai keliauti? unsure.gif mums dviese 2 savaitės kainavo apie 2200 eur. Gyvenom apartamentuose (8-iose vietose 14 nakvynių kainavo 640 eur, skrydžiai iš Varšuvos abiem lygiai 345 eur,auto nuoma dviem savaitėm 320. Jau ir yra 1200. Pusryčius valgėm apartamentuose tai, ką iš vakaro nusipirkdavom prekybos centre. Pietus valgėm tik kelis kartus per tą laiką (dažniausiai salotas, kurių kaina 4,5-6 eur, priklausomai nuo vietos). Vakarienės visad valgydavom kažkur mieste,tai priklausomai nuo vietos vakarienei išeidavo 20-30 eur. Degalai brangesni nei pas mus Lt,maistas prekybcentryje irgi tikrai ne pigesnis. Tai mums Kreta kainavo daug daugiau nei atostogos Tenerifėje.
Tai vat ir kyla klausimas,kaip keturiese žmonės sugeba paatostogaut beveik už tiek pat,kiek mums dviem kainavo skrydis, apartamentai ir auto? hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandenė @ 2018 01 01, 15:55)
Labai įdomu,kaip žmonės sugeba taip pigiai keliauti?  unsure.gif mums dviese 2 savaitės kainavo apie 2200 eur. Gyvenom apartamentuose (8-iose vietose 14 nakvynių kainavo 640 eur, skrydžiai iš Varšuvos abiem lygiai 345 eur,auto nuoma dviem savaitėm 320. Jau ir yra 1200. Pusryčius valgėm apartamentuose tai, ką iš vakaro nusipirkdavom prekybos centre. Pietus valgėm tik kelis kartus per tą laiką (dažniausiai salotas, kurių kaina 4,5-6 eur, priklausomai nuo vietos). Vakarienės visad valgydavom kažkur mieste,tai priklausomai nuo vietos vakarienei išeidavo 20-30 eur. Degalai brangesni nei pas mus Lt,maistas prekybcentryje irgi tikrai ne pigesnis. Tai mums Kreta kainavo daug daugiau nei atostogos Tenerifėje.
Tai vat ir kyla klausimas,kaip keturiese žmonės sugeba paatostogaut beveik už tiek pat,kiek mums dviem kainavo skrydis, apartamentai ir auto?  hmm.gif

Gal rekomenuotumėt auto nuomą?
Atsakyti