Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

Mes liepą. Pirmą kartą būsim Kretoj.  Kas jau ruošiatės ten nebe pirmą kartą, pasidalinkit įspūdžiais, kas verčia grįžti ten :D

Atsakyti

Sala labai didele, tai dažniausiaimonėsnespėja jos aplankyt visos jei buna tarkim savaite, mes buvom vakarinėje dalyje dabar rinkomės rytinę. Kretoje yra daug veiklos, daug gražių vietų, tiek pajūryje tiek kalnų kaimeliuos tiek tarpeklių ir t,t ilgas sezonas, Kreta turi daug pliusų nes yra labai įvairi, o dar iš jos yra galimybė aplankyti santorinį.

Atsakyti
QUOTE(Alnė @ 2017 11 13, 12:35)
Kas jau ruošiatės ten nebe pirmą kartą, pasidalinkit įspūdžiais, kas verčia grįžti ten biggrin.gif
</p>

1. Maisto sauga. Jai galioja ES reikalavimai, vietinės VMV tarnybos tikrina, tad apsinuodyti ar pasigauti žarnyno lazdelių, kaip Turkijoje, tikimybė lygi 0. Vis tik mokam tokius pinigus ne už tai, kad pusę atostogų laiko praleisti wc.
2. Priimtinas mūsų skrandžiui maistas. Kretiečiai-stačiatikiai, tad jiems kiaulės nėra tabu tongue.gif O ir patiekalai iš kiaulių taip pat. Net užsukdama į bet kokią šeimos kavinukę tikrai rasiu kiaulienos karbonadą. biggrin.gif
3. Galimybė nepriklausomai pakeliauti. Turkijoje nedrįstu keliauti su išnuomotu automobiliu, Kretoje-be problemų, svarbu, tik kad būtų 0 promilių. O būti nepriklausomu nuo kelionių agentūrų paslaugų-didelis privalumas.
4. Salos grožis. Kiekvienas salos kampelis ypatingas, skirtingas, unikalus. To neina nupasakoti, tą reikia pamatyti! Ir su išnuomotu automobiliu galima suderinti pažintinę ir poilsinę kelionę. Sakykime, vykome pamatyti Matalą, tai pakeliui užsukome į kalnuose įrengtą andropologijos muziejų, pavažinėjome kalnų serpentinais, apsilankėme Faisto rūmus(panašūs į Knoso rūmus), apsilankėme Mataloj ir ten dar kelias valandas pajūryje padrybsojome, o vaikai pasimaudė Libijos jūroje. Vakare jau maudėsi Kretos jūroje biggrin.gif Kur tokią galimybę gali rasti per dieną išsimaudyti dvejose jūrose? biggrin.gif
5. Nėra įkyrių prekeivių, lendančių į akis ir siūlančių savų prekių karsta.gif Jau ko Turkijoje nekenčiu-tai to įkyraus persekiojimo su a la arbatos vaišinimu ir "bakšišo" reikalavimu. unsure.gif Esu suaugusi moteris ir man patinka nueiti į parduotuvę ir rinktis prekę PAČIAI, o ne kad man už skvernų kabintųsi turkų vyrai ir girtų, įkalbinėtų pirkti. Kretoje išsirenku, nueinu į kasą, susimoku, man palinki geros dienos, ir aš išeinu. Ir kokia laiminga išeinu! Nusipirkusi tai, ko NORIU AŠ, o ne tai, ką nupirkau iš mandagumo.
6. Dar Kretoje patinka, kad moterys yra tolygios vyrams, kad jos dirba, juokiasi, vaikšto kaip lygios, kad jei noriu pasimatuoti rūbą, tai galiu prašyti moters pagalbos. Jos nevaikšto su savo žaliais pachamonais, nesimaudo su rūbais(viršutiniais) baseine. biggrin.gif
Atsakyti

Oi, visos, išvardintos grįžti, priežastys mane labai tenkina :D Mes būsim apsistoję šalia Chersonisos miestelio, nutolusio 23 km nuo Herakliono. Planuojam mašiną nuomuotis 2 dienas. Patarkit ką labiausiai verta aplankyti maždaug 100 -150 km spinduliu.

Atsakyti

Merginos noreciau paklausti,o i Kreta uztenka asmens tapatybes korteles vaikui,ar reikia paso?

Atsakyti
QUOTE(sandraiva84 @ 2017 11 13, 16:56)
<p>Merginos noreciau paklausti,o i Kreta uztenka asmens tapatybes korteles vaikui,ar reikia paso?</p>

Taigi ES šalis Graikija. Užtenka, bet mes imam pasą, gal sugalvosit ne į ES važiuoti, reiktų iš naujo pasą daryt ir pilna kaina.
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2017 11 10, 16:57)
Agios Nikolaos, Matala, Dzeuso urvas, Akvariumas

Akvariumas cia sis? 4u.gif
http://www.aquaworld-crete.com/
Atsakyti
[quote=sena pažįstama,2017 11 13, 15:45]
Turkijoje nedrįstu keliauti su išnuomotu automobiliu, Kretoje-be problemų, svarbu, tik kad būtų 0 promilių.

Gal ir neesmine pastaba, bet Kretoje tikrai nereikalaujama laikytis 0 promiliu smile.gif
Neisivaizduoju savo pietu Graikijos tavernoje be taures retsinos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2017 11 13, 16:42)

Mes buvome cia:
https://www.cretaquarium.gr/en
Nera kazkoks labai ispudingas, aplankeme ji apniukusia diena tai buvo puiki pramoga smile.gif
Atsakyti
Jau planuojame atostogas...Nusipirkome į Sirens Beach & Village viešbutį smile.gif liepos pradžioje, gal turite atsiliepimų apie šį viešbutį? gal galite rekomenduoti vandens parką netoliese?
Atsakyti

Sutarty parasyta preliminarus laikas 6.00  :4u:​ 

Atsakyti
Mūsų kelionė nuo penktadienio .per savaitgalį jau pabringo 132 €, tai kas bus pavasarį ,o gal kaip tik kainos pradės krist?
Atsakyti