Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

Norim iš anksto auto išsinuomuoti, kad parplaukus iš Santorini jau lauktų mūsų uoste. Tik svarstom, kokią geriausia nuomuotis? Kad nepramušt dugno į Balos važiuojant? :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magic*: 18 lapkričio 2016 - 14:36
QUOTE(Magic* @ 2016 11 18, 15:35)
<p>Norim iš anksto auto išsinuomuoti, kad parplaukus iš Santorini jau lauktų mūsų uoste. Tik svarstom, kokią geriausia nuomuotis? Kad nepramušt dugno į Balos važiuojant? biggrin.gif</p>

Šiaip joks - net Pilnas ir visoks kitoks "pagerintas" draudimas nedraudžia auto dugno pažeidimų, jei važiuota bekele - tą ypač akcentuoja Kretoje. Tačiau daugelis atsargiai važiuoja ir nemato problemų. Tad kokią ir kur beišsinuomuotumėte, laimės dalykas smile.gif .
Atsakyti
Pasakysiu ir aš savo nuomonę apie SAMARIJOS tarpeklį. Kai buvau Kretoje (prieš 2 metus) man buvo 58 metai ir esu tokia biškį sveikatos problemų turinti.Bet man vaikščiojimas,gamtos grožis,tai ir sveikatą pataiso.Daug metų svajojau:sakiau jei tik kada būsiu Kretoje tikrai eisiu į šį žygį. Nuvykę į Kretą iškart nusipirkome šią ekskursiją,priešpaskutinei dienai prieš vykstant namo. Nes daug kas buvo pasakoję kad poto skauda kojas.
Mes gyvenome rytinėje Kretos dalyje Malijoje. Važiuoti iki Samarijos buvo gana toloka. Bet grožis-patekanti saulė,vaizdai....Fotografavau ir filmavau pro autobuso langą. Daug kas miegojo,nes išvažiavome 4 val ryto.
Nuvažiavus ir pamačius didybę kalnų-galva svaigo. Man tai grožis nuostabus. Tikrai kiekvienam yra skirtinga:kas vienam patinka ,kitam gal ir nepatinka. Aš sakau savo nuomonę. Paėjus tuos 3 km,jau kažkaip suabejojau ar eiti toliau,nes ištikrųjų nėra taip jau labai lengva.Bet nusprendžiau-jei suklupsiu-Eurų turiu-parneš asiliukas atgalios.Dukra sakė-patarti negaliu.Taip pasirįžau ir ėjau toliau.Viskas buvo SUPER.Ėjome grožėjomės ,gėrėjomės tokiais gamtos stebūklais.Labai gerai kai yra ten kur pasipildyti vandens atsargas,nereikia daug neštis.Likus gal 6 km iki pabaigos gavome kretietiško lietaus. Lijo smarkiai kokia 15 minučių.Tai tik foroaparatą ir kamerą paslėpėme krepšelyje ir į kuprinę. O mes žygiavome toliau. Tik jau tada reikėjo labai po kojomis žiurėti,nes buvo slidūs akmenys. Labai gera prisiminti.Tik gaila kad nežinojome ėjimo galimybių,tai nekažką galėjome nufilmuoti. Nes jau reikia sustoti,eidamas nelabai pafilmuosi.Bet gerai tiek kiek turime.
Patarimas tik tiems kas planuojate eiti-pagrindas-gera avalynė. Kad būtų biškutį laisvesnė,nes patinsta kojos.Taippat kad neslystų avalynė.
Mes ėjome rugsėjo 1 dieną. Buvo oras tam superinis. Gidė sakė kad prieš 2 dienas ėjo grupė,kai karštis kepino 40,o saulė tiesiai į galvas......Va jau tada tai nekokis žygis.
Aš ėjau ne todėl kad madinga,ne todėl kad galėčiau pasigirti ....Ėjau todėl kad labai to norėjau ir labai džiaugiuosi ir esu patenkinta kad įveikiau be jokių didelių sunkumų. Aišku kitą dieną kojas skaudeno,bet kai žinai dėlko,tai niekis.
Norėčiau tai dar pakartoti. Turiu foto daug bet įkelti čia nemoku. Esu FB -jei kam įdomu galite pasižiurėti.
Papildyta:
Pastebėjau kad vyksta rimta diskusija apie Samarijos tarpeklį ir kitas vietas Kretoje. Mes taipat ėjome Richti ir Sarakina (šiuo ėjo tik dukra-aš ilsėjausi) tarpekliais. Richti tarpeklis nuostabus,kaip džiunglės,bet visiškai nepanašus į Samarijos.Patiko labai labai.Sarakina tarpeklis jau sunkiau pereinamas,reikia lipti ir lįsti pro akmenis.
O kad yra daug tarpeklių Kretoje,tai tikra tiesa.Ir kiekvieno pasirinkimas kam kur keliauti.
Atsakyti
Kažkaip užplūdo geri prisiminimai iš Kretos,tai dar truputį savo "trigrašį įkišiu".Taip daug kas atsiremia į pinigus,į žmogaus pomėgius.Mane pavyzdžiui ekskursija į SANTORINI tai tikrai truputį nuvylė atsižvelgiant į kainą. Tikrai brangu ir labai jau viskas ten greitai......Va čia tai žmonių spūstis buvo ( ko nepasakysiu apie SAMARIJĄ).Bet ir tai džiaugiuosi kad pabuvome ir Santorini saloje,nes buvo tokia galimybė,kurios daugiau aš tikrai neturėsiu.Ir ne dėl mados,ne dėlto kad užsidėti pliusą aš ten vykau,bet kad norėjau pati pamatyti.
Aš jau prieš skrisdama į Kretą žinojau kokias ekskursijas pirksiu ir kur vyksiu.
Bet vistik pati įsimintiniausia ekskursija buvo tada kai važinėjome po kalnus ir aplankėme minėtus du tarpeklius. Va ten tai nei žmonių spūsties,nei bėgimo nei skubėjimo. Ir gražu ir įdomu. O kad per savaitę neįmanoma visko pamatyti-tai faktas.Nebent kas skrenda 2-3 savaitėms tai tada gal......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maryte47: 19 lapkričio 2016 - 15:36

Šiaip joks - net Pilnas ir visoks kitoks "pagerintas" draudimas nedraudžia auto dugno pažeidimų, jei važiuota bekele - tą ypač akcentuoja Kretoje. Tačiau daugelis atsargiai važiuoja ir nemato problemų. Tad kokią ir kur beišsinuomuotumėte, laimės dalykas smile.gif.

Taip,taip, šitą suprantu. Teiraujuosi, koks mašinos modelis būtų geresnis Kretos keliams? :)

Atsakyti
sveikos 4u.gif gal kuri zinot kiek kainuoja ekskursija i Santorini? 4u.gif
Atsakyti
Mes kai pirkom iš vietinės agentūros į Santorini tai mokėjom 115 eurų žmogui.
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2016 11 21, 21:56)

aciu labai 4u.gif
Atsakyti

Kiek teko skaityti apie tas ekskursijas į Santorini, tai labai žmonės nusivilia, nes kaina nemaža, o viskas prabėgom daroma, tai taip ir nespėji nei to nuostabaus saulėlydžio pamatyti, nei šiaip sala pasidžiaugti. Manau, kad geriausia su nakvyne ten vykti, tai bent pamatysit ką nors :)

Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2016 11 21, 20:56)

jei gerai menu Novature 90 kainuoja unsure.gif
Atsakyti

paskaitykit

http://bendraukime.l...tis-begimas.htm

Atsakyti
Pritariu kad geresnis varijantas vykti į Santorini dviem dienoms. O jei dar patys vairuoti galite išsinuomavę mašiną,tai puiku.Kada esi nuo nieko nepriklausomas-pats geriausias dalykas.
Bet mes taip negalėjome,todėl tenkinomės ekskursija.
Papildyta:
Pritariu kad geresnis varijantas vykti į Santorini dviem dienoms. O jei dar patys vairuoti galite išsinuomavę mašiną,tai puiku.Kada esi nuo nieko nepriklausomas-pats geriausias dalykas.
Bet mes taip negalėjome,todėl tenkinomės ekskursija.
Atsakyti