Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

o žinokit, yra buvęs bajeris, turėjome važiuoti su mašina iš Herakliono, užsakėm mašiną, 5 žmonės, viskas ok, likus parai iki skrydžio susirašau su nuomotojais, sakau, mes ryt atvažiuojame, ar viskas ok? jie man atsako, kad labai ok, lauksim jūsų oro uoste su plakatu. ir ką
atskrendam, nėr plakato, visi išsiskirsto, mes penkiese stovim, aš skambinu nuomotojui, nekelia, nu pypt... sezono vidurys... dar ir Kretoj buvo benzino streikas, kolonėlese benzo nebuvo, apartamentai Retymne biggrin.gif
po 10 min atsiliepė nuomotojas, oi sako, pala... fone buvo daug graikiško riksmo, tada jis mums sako, soriukas, išeikit iš oro uosto, susiraskite dešinėje stovėjimo aikštelę su Kosto kioskeliu ir pasakykite, kad duotų 5 vietų mašiną biggrin.gif

bet dabar žiūriu agentūrą, kurią mums patarė apartamentų savininkai, ji yra šalia apartamento, tai sakė rezervuojant paprašyti 10 proc nuolaidos, nes būsim kaimynai, tai gal nepasvetų? biggrin.gif
Atsakyti
manau nepaves, bet apartamentu savininkus ispekite, kad jei netyciom pavestu ju rekomenduota firma, gales atvaziuot patys pasiimti mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos keliautojos 4u.gif
grįžau iš Kretos sekmadienį, buvau dvi savaitės, gyvenau viešbutyje "Carolina Mare" Malijoje. Atostogų metu, vieną nakvynę praleidau Chanijoje. Aplankiau Heraklioną, jame esantį archeologijos muziejų ir akvariumą, Rethimną, M. Arkadiou vienuolyną (važiuojant link Rethimno, paliko labai gerą įspūdį), Chaniją, Kourno ežerą, Matalą, Dzeuso urvą, Lassithi, Agios Nikolaos, Elouda, Spinalongą, Kretos vakarą Mochos miestelyje, kuris vyksta trečiadieniais nuo 20 val. (šalia Malijos). Automobilį nuomavausi iš www.cretamotor.gr , už 10 dienų automobilio nuomą, mokėjome 350 Eur, su pilnu draudimu, be jokių franšizių ir limituotų kilometrų, iš šios auto nuomos nuomavomės antrą kartą, patikimi 100 proc.
Šį kartą Kretoje buvau trečią Kartą, na ir manau jau ilgai nebevažiuosiu. Teks važiuoti ten kur dar nebuvus. Na o jei pasitaikytų labai gerų kelionės pasiūlymų, žinoma, kad dar kartą grįžčiau biggrin.gif

Įkeliu nuotraukas, kurių galbūt dar nebuvo forume, o jei buvo, tai prisiminimui smile.gif
M. Arkadiou vienuolynas
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Graikų vakaras Mochos miestelyje
user posted image

user posted image

Minėjau, kad vieną dieną lijo ledo gabalais (rodos praeitą antradienį), po šio uragano, orai Kretoje labai pasikeitė, prasidėjo tikras ruduo, tapo vėsesni vakarai, reikėjo švarkelio, dienomis buvo debesuota, vėjuota.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryana: 29 rugsėjo 2016 - 09:34
Sveikos keliautojos, kaip oras Kretoje šiuo metu? Trečiadienį kylam ir mes pailsėti, bet žiūrint į prognozes net nebežinau kokių daugiau rūbų įsidėti:) Rodo lietaus, ar dabar ten dar šilta ar kokia situacija? Būkite geros kas esate atsakykite smile.gif
Atsakyti
o į kokį miestą/kaimą kylat?
Atsakyti
QUOTE(Donatux8787 @ 2016 10 02, 08:00)
Sveikos keliautojos, kaip oras Kretoje šiuo metu? Trečiadienį kylam ir mes pailsėti, bet žiūrint į prognozes net nebežinau kokių daugiau rūbų įsidėti:) Rodo lietaus, ar dabar ten dar šilta ar kokia situacija? Būkite geros kas esate atsakykite smile.gif

Siandien apie 10 val. rode 25 laipsnius, diena turbut apie 30. Po 19 val. atvesta, bet svarkelio ar megztuko tikrai pakanka, kitiems net nebutina. Vanduo labai siltas. Nelijo 10 dienu jau. Gero poilsio :-)
Atsakyti
Ačiū už atsakymus! Nuraminote, einu toliau krautis daiktų smile.gif Kylame trečiadienį į Chaniją, o givensime netoli Retimno.
Atsakyti
Sveikos, pagaliau galiu atiduoti savo duokle ir pasidalinti musu keliones įspūdžiais. Keliavome rugsėjo viduryje savaitei. Skridom i Chania. Buvau internetu užsakius mašiną savaitei už 177 eurus iš RentalCarsCrete.gr. Gavom apynaujį Hiunday I10. Kuro bakas beveik tuščias, tokiu ir grąžinti.
Apsistoję buvom netoli Retimno, šalia mielo Panormos miestuko, šiame viešbutyje http://www.booking.c...n...type=total. už savaite dviem žmonėm su AI mokėjome 518 eurų. Viešbutis nedidukas, bet tikrai patiko, baseino gylis net 3 metrai blink.gif AI gėrimai neblogi, maistas irgi normalus. Rekomenduočiau. Vienintelis minusas (mums tai nebuv minusas) kad šalia nėra smėlėto paplūdymio, tačiau kokie nerealūs vaizdai.
user posted imageuser posted imageuser posted image

Aplankėme Balos laguną su mašina. Tikrai nieko ten baisaus su privažiavimu, reikia tik ramiai važiuoti. Man gal kiek sunkoka buvo užlipti atgal, bet matėme žmones, kurie bėgo į tą kalną biggrin.gif bet vaizai nerealūs, viską atperka. Du gultai ir skėtis visai dienai 7 eurai. Aš ten pavadinau rojus žemėje wub.gif wub.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Grįždami iš Balos užsukom į Chanią, tikrai paliko įspūdį senamiestis ir prieplauka.
user posted image
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre_giee: 03 spalio 2016 - 20:57
Kitą dieną buvo Samaria. Na ten nėra labai ką plėstis, mano galva must do atvykus į kretą, vaizdai nerealūs. Tačiau eiti tikrai buvo sunkoka, nors ir gan greitai atėjome, bet jau paskutiniuose km sakiau MB kad man gaila, kad tuoj baigsis biggrin.gif biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Dar aplankėme Retimną, plaukėm su laivu iš Panormo miestelio, 3h ten praleidom ir grižom atgal.

Buvom Melidoni cave, nes netoli Panormos miestelio, po Samarijos toli nebenorėjom keliauti. Aš niekad tokiam urve nebuvus, tai man patiko.
user posted image
user posted image

BUvom Kournas lake paplaukiojom, nors vykstant planuose to nebuvo, turėjom tą dieną į Matalą važiuoti, bet lietus ir kruša šiek tiek išgąsdino, kai atrodė kad keliukai keliuose upėmis pavirto, tai nusprendėm važiuoti ten kur jau nebelyja. dvivietis vandens dviratis 5 eur. vėžliukų nematėm biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Iš esmės Kreta tikrai labai patiko, dar kažkada grįšim, nes liko neaplankyta Santorini sala, Matala, Spinoluga.

Papildyta:
Dar keletas vaizdų:

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Siuo metu esame Kretoje, oras fantastika, nes néra jau vidurvasario nepakeliamu karščių, bet dar šilta ir saulėta.
Atsakyti
taip, oras buvo nuostabus, net geriau, nei tikėjausi, nes vis tiek spalio mėnesį jau viean kita liūtis pasitaiko
Atsakyti
Kokie grazus vaizdai temoje wub.gif Nuostabioji Kreta wub.gif
Gal yra buvusiu Hersonissos Village ? atsiliepimai geri,siek tiek gasdina tai kad jis ant kalno.
Atsakyti