Na kaip sekasi atostogaujantiems Kretoje? Kokie Orai? Gal kas nesenia igrižo arba vyks?
Grįžome praeitą savaitę😀 Na žinoma saulė kaitri,bet čia Lietuvoje irgi karščiai ,tai išvykstantiems nebus temperatūrų skirtumų.Gyvenome Panormo miestelyje ,aplankėme Retimną,Imbros tarpeklį ,Melidoni urvą,važiavome įElafonisi ,Seitan Limania ,Chaniją,Preveli ,pravažiavome pro Kourtaliotiko tarpeklį ,laivu palaikėme į Balos lagūna .Visur patiko ,gamta ,vandens spalvos labai skirtingi .Iki kai kurių paplūdimiu nusileidimas kalnuotas ,o lipant į viršų tenka ir paprakaituoti 😅
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 07 14, 14:14)
Nu jau nesu tokia mazochistė, kad trinčiausi oro uoste su persėdimais per savas atostogas, drebėčiau, kad nespėsiu į kitą lėktuvą, jei vienas vėluoja Yra tiesioginiai reisai išpirkti-ir nereikia čia išradinėti dviračio Ką dar žadu pasidaryti, tai šįmet atostogaudama užsirašyti skelbiamų apartamentų internetinius psl, tel nr, nes pernai, vaikščiodama po miestelį, jų mačiau ant kiekvieno kampo, kaip mūsų Palangoje. Manau, kad kreiptis tiesiogiai į juos kainuotų pigiau. O skrydį pirkti per tezturą. Išsinagrinėjau, kad tezturas parduoda ir tik tiesioginius skrydžius, be tolimesnių nuvežimų į viešbučius.
Tam pačiam booking.com ar airbnb visi tie apartamentai sudėti. Rinkis koks patinka, ir transferius suorganizuoja ir tt.
QUOTE(JMD @ 2018 07 31, 09:38)
Tam pačiam booking.com ar airbnb visi tie apartamentai sudėti. Rinkis koks patinka, ir transferius suorganizuoja ir tt.
Nuotraukoj yra vienaip, o realybėj kitaip Bus parašyta, kad iki jūros 100 metrų, o kad tas 100 metrų paukščių skrydžiu per kalnus-nutylėta O realiai tai pėsčiomis bus koks 2km O per nuotrauką nepatikrinsi... O kai jau pakrantėje matai jų siūlomus apartamentus, tai tik adresus užsirašyti bereikia, nes dažnas kartu pateikia ir el.pašto duomenis.
Dirbu su bookingu. Kreiptis tiesiogiai į savininkus būna 20 procentų pigiau
Gyvensime netoli Herakliono. Kur nuvežti mamą, kad nebūtų toli, ir gražią Kretos gamtą pamatytų? Niekaip nepamenu tarpeklio pavadinimo... Važiavom kažkada pro Heraklioną žemyn, link kažkokio vienuolyno, tai įspūdingi tarpekliai atsivėrė... Nu pavadinimas užkrito, nors tu ką. Į vienuolyną įleido. Gal kas pamena, kaip vadinasi? Pagal pavadinimą atgaminčiau ir kelią...
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 07 31, 15:09)
Nuotraukoj yra vienaip, o realybėj kitaip :
Gyvensime netoli Herakliono. Kur nuvežti mamą, kad nebūtų toli, ir gražią Kretos gamtą pamatytų? Niekaip nepamenu tarpeklio pavadinimo... Važiavom kažkada pro Heraklioną žemyn, link kažkokio vienuolyno, tai įspūdingi tarpekliai atsivėrė... Nu pavadinimas užkrito, nors tu ką. Į vienuolyną įleido. Gal kas pamena, kaip vadinasi? Pagal pavadinimą atgaminčiau ir kelią...
Gal Sarakinos tarpeklis?
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 07 31, 15:09)
Oj kaip man tai irgi aktualu. Keliausim su mano mama, tai norėtusi gražių vietų parodyti. Tik reikia kuo mažiau kraują stingdančių serpantinų. Nepakeltų tokios keliones
QUOTE(Memo @ 2018 07 31, 16:44)
Oj kaip man tai irgi aktualu. Keliausim su mano mama, tai norėtusi gražių vietų parodyti. Tik reikia kuo mažiau kraują stingdančių serpantinų. Nepakeltų tokios keliones
Gal kas gali padėti? Kas pažino, kur mes čia buvome?
Į šitą vienuolyną važiuojant, atsiveria nuostabūs vaizdai, nereikia nė Samarijos tarpeklio, viską su mašina galima apvažiuoti
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 07 31, 19:05)
Gal kas gali padėti? Kas pažino, kur mes čia buvome?
Preveli?
QUOTE(JMD @ 2018 07 31, 21:35)
Preveli?
Pavadinimas girdėtas Gal ir buvome Preveli vienuolyne. Vienuolynas kaip vienuolynas, nieko man neįspūdingas, bet tas kelias link jo...
Pasigooglinau, akurat, Preveli ir visi giria tą įspūdingą kelią.
Ačiū
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 07 31, 20:51)
Pavadinimas girdėtas Gal ir buvome Preveli vienuolyne. Vienuolynas kaip vienuolynas, nieko man neįspūdingas, bet tas kelias link jo...
Ačiū
Ačiū
Ir mum labai patiko.. mes dar po tuo didžiuliu medžiu pasėdėjom. Šiaip tas vienuolynas man įspūdį padarė. Kažkodėl jis man toks grėsmingas bet vienuoliai draugiški. O kelias tikrai įspūdingas. Dar buvom vienam vienuolyne vadinasi Toplou. Ojėj kokie ten ciongai, kokie ten vėjai švilpia. Ėjom susirietę, kad nenupūstų Užtat koks ten sodas, kokie granatai noksta
QUOTE(JMD @ 2018 08 01, 08:37)
Ir mum labai patiko.. mes dar po tuo didžiuliu medžiu pasėdėjom. Šiaip tas vienuolynas man įspūdį padarė. Kažkodėl jis man toks grėsmingas bet vienuoliai draugiški. O kelias tikrai įspūdingas. Dar buvom vienam vienuolyne vadinasi Toplou. Ojėj kokie ten ciongai, kokie ten vėjai švilpia. Ėjom susirietę, kad nenupūstų Užtat koks ten sodas, kokie granatai noksta
Dabar žinosim, kur tas mamas vežti Jai nei miestai, nei pastatai nepatinka, nepasirašo Knoso rūmams, nors tu ką, bet gamtą norėtų pamatyti Iki Elefonisi ir Balos lagūnos tolokai, bet tais tarpekliais žadu prasinešti
O kur tas Toplou vienuolynas ir per kur važiuoti?