Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Darsė @ 2018 06 16, 20:55)
Sveikos.
Na, mes jau antrą savaitę Kretoje.
Sužavėti. Pimą savaitę keliavom, dabar tinginiaujam.

Prieš kelionę didžiausias klausimas buvo, ar važiuoti savatankiškai į Balos. Dabar galiu atsakyti- tikrai taip. Man baisesnis kelias Latvijoj, į Papę, o čia- kultūringas žvyrkelis, paskutinis km kiek aštresnio kelio.
Išvažiavom iš Kissamos 7 ryto, Balos aikštelėje ant kalno buvom 7:35. Vienui vieni! Nusileidom į apačią ir lagūna buvo mūsų vienų. Pirmus žmones sutikom apie 9 val., jau kildami aukštyn.

O iš paplūdimių-pats pačiausias mums Falassarna, nepraleiskit jo.

Va kaip skirtingai... Man Falasarna normalus ir tiek. Saulėlydis turėtų ten gražus būti, nes Vakarinė dalis.
Beja, ne į temą, bet kelią į Papę prisiminus net nupurto... Tačiau ten puikus paplūdimys, tik savo automobilio gaila biggrin.gif
Atsakyti
o kaip dabar orai Kretoje? Nes rodo tik 22 ir lietu, mes kita savaite jau atskrisim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kas cia @ 2018 06 17, 14:50)
o kaip dabar orai Kretoje? Nes rodo tik 22 ir lietu, mes kita savaite jau atskrisim  4u.gif

Vakar palijo du kartus po 10 minučių.
Karšta, jūra apie +25. Šiandien prognozės irgi žadėjo lietų, bet praplaukė keli tamsesni debesys ir tiek, jokio lietaus ir tikrai ne 22.
Atsakyti
O manęs Kreta kažkuo tokiu ypatingu nesužavėjo. Kažin, ar važiuočiau dar kartą. Gal kad tai trečia aplankyta graikiška sala, nebuvo to įspūdžio.
Atsakyti
QUOTE(Blond @ 2018 06 17, 21:54)
O manęs Kreta kažkuo tokiu ypatingu nesužavėjo. Kažin, ar važiuočiau dar kartą. Gal kad tai trečia aplankyta graikiška sala, nebuvo to įspūdžio.

O kokias dar salas lankėt ir kuri labiausiai patiko?

Mes apsukom 1000 km ratą, matėm tikrai gražių vietų, toliau nuo turistinių zonų. O šiaurinė pakrantė, kurioj koncentruojasi dauguma poilsiautojų, panaši į bet kurią šiltą atostogų šalį. Maistas mūsų skoniui tobulas. Tikiuosi grįžti, nes Samarią pasilikom kitam kartui:-)
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2018 06 18, 09:13)
O kokias dar salas lankėt ir kuri labiausiai patiko?

Mes apsukom 1000 km ratą, matėm tikrai gražių vietų, toliau nuo turistinių zonų. O šiaurinė pakrantė, kurioj koncentruojasi dauguma poilsiautojų, panaši į bet kurią šiltą atostogų šalį. Maistas mūsų skoniui tobulas. Tikiuosi grįžti, nes Samarią pasilikom kitam kartui:-)

Rodas, Kosas, Kipras. Labiausiai patiko Kipre. Nesakau, kad Kretoj nėra gražių vietų, jų tikrai yra. Bet kad važiuot ten dar ir dar kartą, tai tikrai neeee smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2018 06 16, 19:55)
Sveikos.
Na, mes jau antrą savaitę Kretoje.
Sužavėti. Pimą savaitę keliavom, dabar tinginiaujam.

Prieš kelionę didžiausias klausimas buvo, ar važiuoti savatankiškai į Balos. Dabar galiu atsakyti- tikrai taip. Man baisesnis kelias Latvijoj, į Papę, o čia- kultūringas žvyrkelis, paskutinis km kiek aštresnio kelio.
Išvažiavom iš Kissamos 7 ryto, Balos aikštelėje ant kalno buvom 7:35. Vienui vieni! Nusileidom į apačią ir lagūna buvo mūsų vienų. Pirmus žmones sutikom apie 9 val., jau kildami aukštyn.

O iš paplūdimių-pats pačiausias mums Falassarna, nepraleiskit jo.

Kur gyvenat?
Atsakyti
QUOTE(Blond @ 2018 06 18, 06:51)
Rodas, Kosas, Kipras. Labiausiai patiko Kipre. Nesakau, kad Kretoj nėra gražių vietų, jų tikrai yra. Bet kad važiuot ten dar ir dar kartą, tai tikrai neeee smile.gif

Kipras - savarankiška sala, ne Graikijos dalis ;)

Aš buvau Kretoj, Santoriny ir Mykonos, jei apie Graikjos salas, grįžčiau tik į Kretą, nes liko daug nelankytų vietų. Tose mažiukėse per kelias dienas viską apeini / apvažiuoji, ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Supronti @ 2018 06 18, 14:39)
Kur gyvenat?

Šiuo metu- Agia Marina, apartamentuose.
Visą kelionę planavomės savarankiškai. Mačiau prie pat ir Mastoraki Village viešbutukas, į kurį Itaka siūlo keliauti, vieta tikrai mums patinka.
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2018 06 18, 16:15)
Šiuo metu- Agia Marina, apartamentuose.
Visą kelionę planavomės savarankiškai. Mačiau prie pat ir Mastoraki Village viešbutukas, į kurį Itaka siūlo keliauti, vieta tikrai mums patinka.

Kokiame viešbutyje?
Papildyta:
QUOTE(rasamal @ 2018 06 18, 16:54)
Kokiame viešbutyje?

Oi pamačiau, kad apartamentuose
Ką gražaus aplankėte, gal galite pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasamal @ 2018 06 18, 16:56)
Kokiame viešbutyje?
Papildyta:
Oi pamačiau, kad apartamentuose
Ką gražaus aplankėte, gal  galite pasidalinti 4u.gif

Lankėm:
Knoso rūmai,
Malia, Potamos paplūdimys,
Agios Nikolaos,
Sitia,
Vai paplūdimys,
Xerokampos, paplūdimys ir labai gražus kalnų serpantinas aukštyn,
Chrissi sala,
Matala, paplūdimys ir olos,
Kissamos,
Elafonisi paplūdimys,
Balos lagūna,
Falasarna paplūdimys.
Vienam pusdieniui buvom nuvažiavę į Chanią, šeštadienį vertas dėmesio ūkininkų turgus (vaisiai, daržovės, sūriai, alyvuogės ir t.t., labai gyvas turgus), pasivaikščiojom gražia krantine.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2018 06 18, 15:16)
Kipras - savarankiška sala, ne Graikijos dalis ;)

Aš buvau Kretoj, Santoriny ir Mykonos, jei apie Graikjos salas, grįžčiau tik į Kretą, nes liko daug nelankytų vietų. Tose mažiukėse per kelias dienas viską apeini / apvažiuoji, ir tiek.

Žinau, kad Kipras nepriklauso Graikijai, tačiau istorinių sąsajų turi ;) Šiaip negrįžčiau į jokią salą antrą kartą, tiek dar daug neaplankytų vietų yra, kurias norėčiau aplankyt, gaila būtų laiko skirt tai pačiai salai. Nebent kelionė būų už dyką biggrin.gif. Na, bet kiekvienam savo ;)
Atsakyti