Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija, jūra, saulė

QUOTE(pukepuke @ 2019 02 03, 01:57)
Beje, ne aš, o jus pradėjote vardinti, kur buvote ir ką matete, tik gavote atsakymą, kad aš taip pat ir būnu ir matau. Ojjj biggrin.gif  biggrin.gif Kas čia norėjo kuo pasirgiti? biggrin.gif

Jūs manęs paklausėt, su kuo galėčiau palyginti BG pajūrį smile.gif

Kas dėl lankytinų vietų šalia Burgo - jų yra, t.y. yra ką pamatyti ir pakrantėje. Bet jeigu neturėsite mašinos, nežinau, ar bus įmanoma, na, gal imti tada ekskursijas organizuotas. Kaip ir daugelyje kitų šalių - be mašinos ar ekskursijos, turistauti sudėtinga. Pajūrio kurortai juk ne didmiesčiai, kuriuose gali vaikščiot kelias dienas ir vis ką nors naujo surasti.

Pakrantės TOP lankytinos vietos:

- Nesebaras
- Sozopolis
- "Akmenų miškas"
- Aladža vienuolynas
- Kaliakros iškyšulys
- Balčiko Botanikos sodas
- Šalia Sveti Vlas yra kalvos, į kurias galima užlipti, atsiveria gražus vaizdas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 04 vasario 2019 - 13:48
O visa ruskiu rivjera ir nepamineta , autentiskas jono krikstytojo kapas ,visos sventu kaciu sventyklos ir kitos idomios vietos kuriu kazkodel nereklamuoja, tu objektu nepriziuri ir turbut laiko ateiciai ar kaip.
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2019 02 04, 13:36)
Jūs manęs paklausėt, su kuo galėčiau palyginti BG pajūrį smile.gif

Kas dėl lankytinų vietų šalia Burgo - jų yra, t.y. yra ką pamatyti ir pakrantėje. Bet jeigu neturėsite mašinos, nežinau, ar bus įmanoma, na, gal imti tada ekskursijas organizuotas. Kaip ir daugelyje kitų šalių - be mašinos ar ekskursijos, turistauti sudėtinga. Pajūrio kurortai juk ne didmiesčiai, kuriuose gali vaikščiot kelias dienas ir vis ką nors naujo surasti.
Pakrantės TOP lankytinos vietos:

- Nesebaras
- Sozopolis
- "Akmenų miškas"
- Aladža vienuolynas
- Kaliakros iškyšulys
- Balčiko Botanikos sodas
- Šalia Sveti Vlas yra kalvos, į kurias galima užlipti, atsiveria gražus vaizdas.

Iš Burgaso dar plaukia į Šv. Anastasijos salą-buvusį kalėjimą. Man labai patiko, tokia mažytė, bet man labai miela pasirodė. Apeini greit, tai paskui gali kavinukėj kavytę ar alų ramiai gurkšnot. Draugas išvis sėdėjo knygą skaitė. Nežinau kaip su jos užimtumu sezono metu, aš buvau jau spalio pabaigoj su paskutiniu reisu plaukiau, tai žmonių labai nedaug buvo.
Dar nelabai toli atradau Emine Cape, labai patiko, nuotraukos fantastiškos, aplink laukiniai arkliai ganės. Tikrai mačiau žmonių grupę su keturračiais tai manau kažkas ir išvykas ten organizuoja, nes nusigaut vistiek mašinos iki ten reiktų. O kelelis buvo oh, maniau ratus paliksiu, ale kažkaip nusigavau. Sveti Vlas vis neaplankau, manau atšils oras labiau ir patrauksiu pasižvalgyt.
Dar žiūrint kada važiuot, pvz jei kokį biržely tai galima pasidaryt fotosesiją levandų laukuose. Vaizdas-nerealus, tik reiktų važiuot anksti ryte, vos saulei patekėjus jau būt vietoj, nes tada spalvos gražiausios. Taipogi yra laikas kai žydi saulėgrąžos, milžiniški geltoni laukai. Jie taipogi pajūrio zonose būna.
Atsakyti
QUOTE(Elera @ 2019 02 04, 16:50)
... Taipogi yra laikas kai žydi saulėgrąžos, milžiniški geltoni laukai. Jie taipogi pajūrio zonose būna.

Dabar vėl noriu į Bulgariją- kiek naujų nematytų taškų surašėt!
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2019 02 04, 17:37)
Dabar vėl noriu į Bulgariją- kiek  naujų nematytų taškų surašėt!

Oi, kiek skaičiau jūsų kelionių po BG aprašymus tai matyt nė pusės nemačiau, tik šį rudenį pavyko daugiau šalies gilumoje pabuvot, o visa kita apie jūrą, sąlyginai netoli jos, nes dėl tam tikrų priežasčių toli išvažiuot nebuvo galimybių tai va ir ieškai ką naujo pamatyt nenutolant smarkiai jau nuo vimdančių kurortų smile.gif Visagalis internetas biggrin.gif Tarkim kaimelį Tyulenevo atradau ieškodama info ką dar galima pamatyti netoli Balčiko, nes nu nesu aš botanikė ir mat tas sodas didelio įspūdžio nepaliko. Nors pats Balčikas man labai, tie seni namukai regis ant uolų kalvų prilipdyti. Taigi Tyulenevo (nežinau, gal ir buvot, bet gal kažkam bus įdomu smile.gif ) atrodo visiškas kaimas su vienu viešbučiu, bet tam viešbučio restoranėlį valgėm jūrų gėrybes užsigerdami vynu su fantastišku vaizdu į uolomis ir arkomis nusėtą pajūrį, paskui visai tai dar apėjom. Na kaip gi be fotosesijos biggrin.gif Netoliese dar yra Bolata paplūdimys išsidėstęs puslankiu ir apsuptas raudonų uolų. Dar atradau Ovech pilį ir jos liekanas Provadijoj, čia jei yra Žiedų Valdovo gerbėjų turėtų patikt biggrin.gif Pakyli gan aukštai, atsiveria vaizdas į visą miestą. Bet vėlgi, kas kokio poilsio nori. Nors tarkim rudeny pirmą kartą aplankiau Sozopolį, ėjau kelias dienas po tą nedidukę vietą ratais kvadratais ir vis kažką man gražaus atrasdavau. Tie seni pastatai, užkaboriai, kiemeliai, siauri praėjimai. O žmonių buvo beveik nulis, man tas laaaabai patiko smile.gif Nesebare manau buvot užėję į Eco barą By Michael. Sunku rast, bet kokteilį tokioj aplinkoj išgert labai verta.
Atsakyti
Ovech buvome, labai jau romantiška vietelė smile.gif Ten pilies juk kaip ir nėra, bet tas tiltas ant uolos - įspūdingas !

O Tiulenevo neteko lankytis...
Atsakyti
Ačiū į patarimus, tiek aišku neaplankysime, bet pažiūrėsime kur galima būtų nuvykti ne įtin toli.
Atsakyti
Dar iš temos šiukšlynai ir netvarka šalyje smile.gif
Pasakojo man vieną istoriją kaip pilietis bandė pagražinti, o gal tiksliau pataisyti aplinką. Žodžiu, prie čia jau minėto Aladžos vienuolyno buvo didelė duobė ant kelio (na tokių BG nemažai) ir jos savivaldybė vis netvarkė, tad netoliese gyvenantis žmogelis savo lėšomis atvežė medžiagų ir tą duobę išlygino-ir jam gerai, ir vienuolyno apžiūrėti atvykstantiems turistams. Bet deja deja, pamatė kažkokie valdininkėliai, užsipuolė vargšą žmogelį, kad be leidimo duobę išlygino, liepė padaryt kaip buvo ir dar baudą išrašė. Tai rankos ir svyra kažką daryt žmonėm, nes tokia biurokratija visą entuziazmą nužudo.
Varnoje tarkim yra viešas karšto mineralinio vandens baseinas. Jis tiesiog lauke prie jūros ir ten daugiausiai lankosi vietiniai senuliukai reumatų iškankintus kūnus pakaitint, o kažkam tai mielų pasiplepėjimų vieta. Būtų miela jei ne vienas minusas. Aplink mėtosi kalnai butelių, popiergalių ir kitokio plauko šiukšlių, niekam net į galvą neateina pasiimt kokį maišą ir visa tai surinkti. O kam, jei valdžia nerenka, mum ir taip gerai. Vat kodėl gerai man nesuprast, žmonių žiemą ten pilna, nes šalia gyvena žiemoti suskridusios gulbės, visi eina pasigrožėti, pamaitinti, pasifotografuoti, bet niekam neateina į galvą nors kiek apsitvarkyti. Ir pats baseinas atrodo tragiškai, bijočiau ten koją kelt, kad kokio grybelio nepasigaut, bet kas gi finansuos ir nors kosmetiškai jį sutvarkys, nes gi nemokamai žmonės naudojasi. Va toks tat užburtas ratas-valdžia netvarko, o žmonės negalvoja, kad patys nors kiek šiknas galėtų pajudint.
Ir tiesa, kad čigonų ar romų jei jau šiuolaikiškai kalbėt labai daug. Ir ne, bulgarai nėra čigonai, jų čia labai nemėgsta, nes kaip ir Lietuvoje jie nedirba, vagiliauja, gyvena iš pašalpų ir dar labiau tuština šalies biudžetą. Ir atskirti pagal išvaizdą juos tikrai labai paprasta, patys bulgarai nėra labai tamsūs kaip galima manyti, nebent tie, kurie susimaišę su tamsesniais turkais dėl jau minėtų istorinių aplinkybių. Teko pravažiuoti ištisus tik čigonų kaimus, ten bulgarai kojos nekelia, nekilnojamo turto neperka ir kartu jokiu būdu negyvena. Sunku nupasakoti kaip viskas atrodo iš šalies, bet kas buvo tabore gali įsivaizduoti smile.gif
Gal aš čia ne į temą kalbu, čia kalba apie poilsį ir viešbučius eina, bet nors šiek tiek informacijos kodėl kažkas šalyje yra vienaip ar kitaip.
Atsakyti
Karstos versmes yra ir Burge
http://www.aquae-calidae.com/en/
Atsakyti

Gal žinote, koks oras įprastai pajūry būna rugpjūčio paskutinę dekadą? Labai karšta?

Ačiū.

Atsakyti

Gal kas turite atsiliepimų apie viešbutį Nessebar Royal palace? Ačiū.

Atsakyti
QUOTE(jurgitaz @ 2019 02 07, 14:11)
<p>Gal žinote, koks oras įprastai pajūry būna rugpjūčio paskutinę dekadą? Labai karšta?
</p><p>Ačiū.
</p>

Tikrai nekaršta jau, rugpjūčio pabaiga, rugsėjo pradžia mano mylimiausias sezono laikas. Karštis nebesvilina, jūra šilta. Tik reikia turėti omeny, kad gali palyti. Kiek to lietaus bus, o gal nebus tik Dievas žino smile.gif
Atsakyti