Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija, jūra, saulė

QUOTE(Musyte24 @ 2018 06 28, 11:21)
Žmonės nemandagūs.  Apie derėjimąsi net nėra kalbų...

Gal neblogai būtų prieš vykstant į šalį bent minimaliai pasidomėti apie ją? ;) Bulgarams derybos ya ĮŽEIDIMAS. Čia jums ne turkai ar egiptiečiai - bulgaras niekados nelkės paskui pirkėją siūlydamas geresnę kainą. Netampys jo už skverno kišdamas savo prekę. Jie santūrūs (todėl gali pasirodyti nemandagūs, ypač pripratusiems prie pietietiško įkyrumo). Jie nustato, jų nuomone, pačią palankiausią kainą (ir ji tikrai nėra didelė!). Ir pas juos nepriimta derėtis! Tinka - perki, netinka - eini ieškoti kitur.

Papildyta:
QUOTE(laputexxx @ 2018 07 01, 22:01)
O kazka pomorje ir netoli aplink su mazu vaiku imanoma pamatyti (isdinuomavus masina)?

Pomorie yra druskos muziejus, bet nebuvę mes jame, tai negaliu pakomentuoti iš patirties.
O čia - viskas, kas yra netoli. Gal ką išsirinksite:

https://www.tripadvi...s_Province.html
Papildyta:
QUOTE(laputexxx @ 2018 07 01, 21:08)
viesbutis (Marina Holiday Club 4*, dabar bookinge vadinasi Aparthotel Marina Holiday Club & SPA, Pomorie, Burgas) nuo oro uosto.
Ememe Al inclusive, todel domina kaip ten vyksta tie valgymai ir kas dar ieina be pusryciu, pietu ir vakarienes? Ar galima pvz bet kada kokios kavos su desertu? Ar vaikui 1 metu buna normalesnio maisto valgyti?
.

Viešbučio tinklapyje rašoma : "закуски, обяд, вечери на блок маса + две междинни закуски + напитки", t.y. : pusryčiai, pietūs,vakarienė, du tarpiniai pavalgymai ir gėrimai.
Tai manau, kad bet kada, non stop negalėsite valgyti, bet bus nustatyti kažkokie laikai, kada galėsite užkąsti. Pvz tarp pusryčių ir pietų pora val, ir tarp pietų ir vakarienės). Ką konkrečiai duos - neaišku, labai daug nesitikėčiau ;) Gal bus kokios bandelės ir kava.
Šiaip, AI dažniausiai reiškia pusyčius, pietus ir vakarienę, UAI - ir tarpinius pavalgymus kada panorėjus, alkoholinius gėrimus etc.

Kas dėl vaikiško meniu, tai dažniausiai tai būna makaronai, bulvytės fri, mėsos kukuliukai su daržovėmis, pora rūšių tyrelių - bet tai priklauso nuo konkretaus viešbučio.
Papildyta:
QUOTE(Musyte24 @ 2018 06 28, 11:21)
Beveik visas dienas kabėjo geltona arba raudona vėliava. Prie raudonos vėliavos kai kurie gelbėtojai neleidžia net įbristi, bet vėl paėėjus bent 20 metrų jau gali normaliai pašokinėti per nuostabias bangas.

Bulgarijoje banguotumas priklauso nuo konkretaus kurorto. Yra vietų, kur dėl didelių bangų kai kada gali netekti pasimaudyti (bristi jūron tokiu atveju nerekomenduočiau, savo akimis matėme gelbėjimo operaciją, kai su virve traukė du drąsuolius, įlįsti jūron įlindusius, o išbristi jau nebegalėjusius..Nors Juodoji jūra nėra tokia pavojinga kaip Baltijos, saugokime save ir vaikus!). O yra vietų, kur įlankėlės, saugu ir galima nesibaiminti bangų, kur ilgai ilgai seklu ir galima drąsiai paleisti vaikus. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 02 liepos 2018 - 10:18

Prisibijau truputi Bulgarijos, bet neisdrisau su mazyle ir su masina iki kokios Kroatijos vaziuoti, nors esu isimylejus ta sali.

O kazka pomorje ir netoli aplink su mazu vaiku imanoma pamatyti (isdinuomavus masina)?

o aš myliu Bulgariją - buvusi tiek darbo reikalais, tiek atostogoms, ir man patinka bulgarų paprastumas, santūrumas, o kainos ir kokybės santykis paprastai būna labai geras..

Dėl pamatymo mano rekomendacijos išsinuomovus mašiną būtų:

1) Nessebar'as - tik pusvalandis kelio, o tai vienas iš seniausių Europos miestų, savo istoriją skaičiuojantis jau 3000 metų. Senamiestis įsikūręs pusiasalyje, jį pėsčiomis ratu galima apeiti per valandą (patogiai pravažiuosite ir su vežimu, nes keliukas asfaltuotas, o eismas ribojamas). Daug griuvėsių, suvenyrų parduotuvėlių, restoranų su puikiu vaizdu.

Priedas  nessebar.jpg   127,17KB   2 Parsiųsta kartų

2) Važiuojant į priešingą pusę kitas labai gražus miestas Sozopolis (paašaus stiliaus kaip Nessebaras, bet jo aura - kiek kitokia):

Priedas  sozopolis.jpg   603,54KB   1 Parsiųsta kartų

Tuo pačiu važiavimu galima aplankyti Ravdinovo pilies kompleksą - šių laikų statinys, bet gražiai įrengta, tvenkiniai, gėlės, restoranėlis. Pati nebuvau, bet draugams labai patiko.

Priedas  ravdinovo.jpg   320,02KB   1 Parsiųsta kartų

Dar kiek pavažiavus - Ropotamo draustinis - galima pasidaryti atrakciją ir praplaukti laiveliu. gaivu, žalia, mes matėme vėžliukų, gervių, kitų paukščių.

Priedas  ropotamo.jpg   169,81KB   1 Parsiųsta kartų

Na o dar už gero puvalandžio kelio - - gražiausiais vadinami neturistiniai Bulgarijos paplūdymiai:

Priedas  sinemorets papludimiai.png   1,29MB   1 Parsiųsta kartų

Maršrutas labai gražiai susidėliotų, bet gautųsi praktiškai dienos išvyka:

Priedas  marsrutas.png   833,62KB   1 Parsiųsta kartų

3) Jei patinka miestai - dar vienas variantas - Plovdivas.

Miestas senesnis už Romą, Kartaginą ar Konstantinopolį. Šiame mieste, įsikūrusiame Bulgarijos centrinės dalies pietuose ant septynių kalvų, šiuo metu gyvena apie 350000 žmonių. Kelionė iki jo truktų  - apie 2,5 val.

Priedas  plovdivas.jpg   158,9KB   1 Parsiųsta kartų

Gero poilsio :)

Atsakyti
Mm, gera žiūrėti foto ir prisiminti wub.gif
O kur toliau į gilumą buvote pavažiavę? Ar tik pajūrį naršėt?

Tik pridursiu, kad nemokamo parkavimo nei Nesebare, nei Sozopolyje nereikia tikėtis. Nesebare yra tik pervažiavus tiltą dešinėje pusėje mokama aikštelė, Sozopolyje geriausia nė nebandyti važiuoti į senąją miesto dalį - užsiknisit, ten daug vienpusio eismo, yra ir vien pėsčiųjų zonos. Geriau statyti kiek toliau (vis tiek bus mokama) ir paėjėti. Parkavimo kainų dabar nebeatsimenu, bet po mūsų šiųmetinės Kroatijos - ech, Bulgarija yra finansinė atgaiva..

Nebijokite prisėsti šių miestukų restoranėliuose - kainos neužmuš, ypač pratusiems prie vilnietiškų kavinių kainų ;)

Jei planuotumėt nuvykti iki Plovdivo, tuomet verta prijungti Bačkovo vienuolyną ir pakeliui - Asenovgrad tvirtovę. Ir - Stebuklingus tiltus, įspūdingas gamtos kūrinys. Nuo pajūrio iki Plovdivo važiavimo - ape 3 valandas. Turėkite omenyje, kad Plovdive būna labai karšta (pajūryje - vėsiau, gaiviau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 02 liepos 2018 - 13:38
Jei kas sugalvotų važiuoti iki Veliko Tarnovo (rašosi Tirnovo), čia puiki apžvalga:

http://www.thetravel...ovo-miestelyje/

Veliko Tarnovo yra irgi maždaug 3 val kelio nuo pajūrio. Taip pat, būtinai užsukite į visai šalia esantį istorinį miestuką Arbanasi. O pakeliui galima aplankyti Šipką - svarbią istorinę vietą, menančią kovos su Turkija laikus. Nuo kalvos atsiveria gražus vaizdas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 02 liepos 2018 - 13:56

Mm, gera žiūrėti foto ir prisiminti wub.gif
O kur toliau į gilumą buvote pavažiavę? Ar tik pajūrį naršėt?

Aš vis laikas nuo laiko pasižiūriu ir laukiu rugpjūčio pabaigos, kai ten praleisime visas 2 savaites :)

O Bulgarijos gilumą tai derianant prie savo darbo vizitų pavyko pamatyt :) buvau 5 kartus po savaitę Sofijoje, tai iš ten ir Veliko Tarnovo, ir Plovdivą ir Rilos kalnus + vienuolyną teko aplankyt. Viską kartočiau, tik kad laiko nepakanka.. Sofijoje mylimiausias buvo vietinis ūkininkų turgus miesto centre, na toookių skanių vaisių ir daržovių pajūrio viešbučiuose neteko užtikt, o prekybcentriuose beveik viskas iš Turkojos.. ne tas :(

Atsakyti
Sofijoje buvom, bet trumpai, turgelio neužtikom, ech ...

Plovdive buvome du kartus. Rilos kalnuose irgi du kartus.. wub.gif Pačioje Bulgarijoje - keturis, ir penktą - darbo reikalais, bet tik vienam nedideliam miestelyje. Noriu dar biggrin.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus ir dar su vaizdais😍.
Nena, esi kazkada seniai rasiusi, kad reiktu turetu avalyne, nes smelis labai ikaista, cia apie paprastus flip flop kalbi ar apie vandens batus?

Manau dar ne vienas klausimas kils kol viska perskaitysiu😃
Atsakyti

Sofijoje buvom, bet trumpai, turgelio neužtikom, ech ...

Plovdive buvome du kartus. Rilos kalnuose irgi du kartus.. wub.gifPačioje Bulgarijoje - keturis, ir penktą - darbo reikalais, bet tik vienam nedideliam miestelyje. Noriu dar biggrin.gif

Na man panašu šis kartas jau aštuntas bus :rolleyes: bet vis tiek dar liks neaplankytų vietų. Nors man keliaujant ne aplankytų objektų skaičius svarbus - o galimybė įsijausti į situaciją, pasimėgauti vaizdais, skoniais, kvapais. 

Aciu uz patarimus ir dar su vaizdais😍.
Nena, esi kazkada seniai rasiusi, kad reiktu turetu avalyne, nes smelis labai ikaista, cia apie paprastus flip flop kalbi ar apie vandens batus?

Manau dar ne vienas klausimas kils kol viska perskaitysiu😃

O kada Jūsų kelionė?

Smėlis- taip labai įkaista, bet jei priėjimas prie jūros bus sukultūrintas (daug kur yra medinių lentučių takeliai), tai toliau eidami pakrante, kur vanduo atvėsina smėlį galite išsiversti ir be jų. Man pačiai nepatinka būti su vandens batais, tai ir vaikui jų nemaunu :) o iki vandens danešu, pati su flip flopais arba crocksais :)

Beje - būtinai paragaukite vietinio maisto ne viešbutyje. Viešbutyje jis būna toks tradicinis, europietiškas... Mano pažintis su bulgarų virtuve prasidėjo Sofijoje, o ten užeigų, restoranų - ohoho (Shpska salotos, baklažanai, užkepėlės su baltu sūriu, pomidorais, daržovėmis, įv. troškiniai molinėse puodynėse.. hmm :nestuke ) tai kad ir labai gerame viešbutyje pajūryje ilsėjomės ir Nessebare valgėm, jau to skooonio neradau...

Atsakyti
Nena, mes ten busim liepos paskutines 7 dienas. Reiks paragauti ju skanestu😚. O kokiu skaniu desertu turi😊?
Atsakyti

Aš dar noriu grįžti į Bulgariją, man labai patiko :)

Buvom ir Akmenų miške, verta pasivaikščioti ten.. Taip pat buvome Bulgarijos kaime, paragavom jų virtuvės :)

Būtinai paragaukit maisto kavinukėse, kaip Nesebare.. Valgem picas, nerealaus skonio, dydžio ir gausumos produktų. 

Valgėm ir žuvies, šviežia, nebuvo šaldyta :) hmm. ..

Ir kainos nesikandžioja visiškai.. 

Atsakyti
QUOTE(BiZė @ 2018 07 02, 19:14)
<p>Aš dar noriu grįžti į Bulgariją, man labai patiko smile.gif</p><p>Buvom ir Akmenų miške, verta pasivaikščioti ten.. Taip pat buvome Bulgarijos kaime, paragavom jų virtuvės smile.gif</p><p>Būtinai paragaukit maisto kavinukėse, kaip Nesebare.. Valgem picas, nerealaus skonio, dydžio ir gausumos produktų. </p><p>Valgėm ir žuvies, šviežia, nebuvo šaldyta smile.gif hmm. ..</p><p>Ir kainos nesikandžioja visiškai.. </p>

Kokios panasiai kainos kavinese?
Atsakyti

Į Sozopolio senamiestį į galima įvažiuoti nemokamoms 2h. Mums to laiko pakako. Į Nesebaro senamiestį -tik su leidimais. Parkavimas 1h-1lv.
Mūsų manymu neverta buvo aplankyti Kaliakros iškyšulio, Aladžos vienuolyno( nes matę įspudingesnių), o kur kas vertingesnė Orechovo pilis ypatingai plačioje kalno viršūnėje su plačia apžvalga.
Rekomenduojam: Ravadinovo pilį, Akmenų mišką, Stebuklingus tiltus, Velnio gerklę, netoli surandamus Erelio akį ir Jagodinovo urvą.Nuostabus važiavimas Buinovo tarpekliu.
Beje šiuose kalnų keliuose tikrai užsupo, kad po 4h važiavimo :posūkis-posūkis, aš jaučiausi kaip kosmose blink.gif , nepatinka mano organizmui toks tąsymas biggrin.gif .
Ekstremaliai kilome į Erelio akį. Ten pilna besisiūlančių užvežti į viršų. Va čia tai važiavimas, vandens išplautu ir išmaltu keliu, pilnu akmenų. Reikia jegos išsilaikyt džipo gale biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo La farfalla: 03 liepos 2018 - 07:10