Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija, jūra, saulė

Sveiki, mes liepos 24 išskrendame į saulėtą pakrantę, į HRIZENTEMĄ viešbutį. Skaitinėjau temą, mačiau yra buvusių ten, įdimu būtų jei ką nors papasakotų smile.gif
O liepos pabaigoj ten labai karšta?
O kaip su rankšluosčiais? Nejaugi savo vežtis, naudojimui prie jūros ?
Ir dar pasidalinkit patirtim kokius lagaminus pirkt geriau. Ar plastmasinius ar medžiaginius? Norfoj apžiūrinėjom, nusižiūrėjom.
Skrisim du vaikai ir du suaugę. Dar dėl dydžio galvoju, ar imti didžiausią pagal leistinus išmatavimus ar visgi mažesnį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naira: 16 birželio 2018 - 15:33
QUOTE(Naira @ 2018 06 16, 15:28)
Sveiki, mes liepos 24 išskrendame į saulėtą pakrantę, į HRIZENTEMĄ viešbutį. Skaitinėjau temą, mačiau yra buvusių ten, įdimu būtų jei ką nors papasakotų smile.gif
Ir dar pasidalinkit patirtim kokius lagaminus pirkt geriau. Ar plastmasinius ar medžiaginius? Norfoj apžiūrinėjom, nusižiūrėjom.
Skrisim du vaikai ir du suaugę. Dar dėl dydžio galvoju, ar imti didžiausią pagal leistinus išmatavimus ar visgi mažesnį.

Pagal svorį geriausia žiùrėt, didelis,kad lengvesnis būtų. Pas mus medžiaginiai beveik pagal išmatavimus. Poilsio kelionėm mums trims labai gerai.
Papildyta:
QUOTE(Vėja_vakarė @ 2018 06 16, 07:11)
Klausimas buvo "Kur Lietuvoje?" ir ar tikrai Lietuvoje pigiau  4u.gif

Klausimas buvo koks kursas Bulgarijoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 16 birželio 2018 - 21:28
QUOTE(Naira @ 2018 06 16, 15:28)

Mes buvom liepos pradžioje, visą laiką buvo virš 30, bet nereikia bijot karčio, jis ne toks kaip Lietuvoje, nebent turite problemų su sveikata 4u.gif
Dėl rankšluosčių, jei neduoda viešbutis teks vežtis savo arba pirkti Bulgarijoje. Man bulgariški rankšluosčiai labai wub.gif
Man asmeniškai medžiaginiai lagaminai labiau patinka, vienintelis minusas, kad apipilti gali, bet mums dar nepasitaikė.
QUOTE(pilkoji28 @ 2018 06 16, 21:27)
Klausimas buvo koks kursas Bulgarijoje.

Dar kartą paskaitykite klausimą. Aš domėjausi ar Lietuvoje apsimoka keistis pinigus. Bulgarijos levas susietas su euru, kur 1,9558 BGN = 1 EUR Bulgarijoje panašiu kursu keičia mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėja_vakarė: 16 birželio 2018 - 22:11
Dėkui už tiek atsakymų 4u.gif

O dar klausimas, kaip su draudimu darote? Mes poliklinikoje apsidraudėm, nemokamai, kaip suprantau, užtenka ir tokio, suteikia pirmą pagalbą, o gal neužtenka? Patarkit smile.gif nes ir vaikai būna suserga,ir aš pati, tai norisi, kad gelbėtų, jei ką smile.gif

O pasirodo ten virš 30 būna, maniau mažiau, paskaičiau, kad iki 27. Aš onkologinis ligonis, truputį bijau karščii, bet gal nieko, atlaikysim smile.gif

Dėkui ir dėl rankšluosčių, pažiūrėsiu pokuodamasi lagaminus, jei tilps imsiu. Įdomu būtų nusipirkt, ar brangūs jie ten? smile.gif

Dėkui
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2018 06 17, 09:37)
Dėkui už tiek atsakymų 4u.gif

O dar klausimas, kaip su draudimu darote? Mes poliklinikoje apsidraudėm, nemokamai, kaip suprantau, užtenka ir tokio, suteikia pirmą pagalbą, o gal neužtenka?  Patarkit smile.gif nes ir vaikai būna suserga,ir aš pati, tai norisi, kad gelbėtų, jei ką smile.gif

O pasirodo ten virš 30 būna, maniau mažiau, paskaičiau, kad iki 27. Aš onkologinis ligonis, truputį bijau karščii, bet gal nieko, atlaikysim smile.gif

Dėkui ir dėl rankšluosčių, pažiūrėsiu pokuodamasi lagaminus, jei tilps imsiu. Įdomu būtų nusipirkt, ar brangūs jie ten? smile.gif

Dėkui

Suteikia, tik iki pagalbos patiems nusigaut tenka, greitoji važiuoja tik rimtom bėdom esant. Netaupyčiau tokioj vietoj kaip draudimas.
Atsakyti
Bulgarijoje kartą teko subloguoti dukrai, vyras vežė į ligoninę - apžiūrėjo ir išrašė vaistų visiškai nemokamai. Su draudimais labai reikia žinoti, per kurį draustis, nes -n istorijų, kaip apsidraudžia, o draudimas post factum nesumoka.
Bulgarijos pajūryje yra tikimybė pasigauti enterovirusą, taigi, įsimeskite ko nors į lagaminą (kokio rehidrono), ir stenkitės negurkštelti baseino ar jūros vandens..

Taip, tas tiesa - ten plius 30 ne toks, koks būtų Lietuvoje (ar kokioje Graikijoje). Pagaliau, galima karščiausiu metu rinktis poilsį vėsesnėje vietoje (pavėsiuky prie baseino), negulėti atokaitoje visą dieną. Taip pat, jei netoleruojate karščio nepatartina vykti į ekskursijas dienos metu (pvz Nesebare dieną labai karšta), geriau - į vakarą..
Papildyta:
QUOTE(Joleks @ 2018 06 16, 10:44)
As keiciau pernai Medicinos banke, kiti bankai levu neturejo.

Aš pernai keičiau valiutos keitykloje prie Vilniaus Geležinkelio Stoties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 17 birželio 2018 - 16:54
QUOTE(Naira @ 2018 06 17, 09:37)
O dar klausimas, kaip su draudimu darote? Mes poliklinikoje apsidraudėm, nemokamai, kaip suprantau, užtenka ir tokio, suteikia pirmą pagalbą, o gal neužtenka?  Patarkit smile.gif nes ir vaikai būna suserga,ir aš pati, tai norisi, kad gelbėtų, jei ką smile.gif

Dėl draudimo, mes turim Europos sveikatos draudimo korteles, bet papildomai draudžiamės, man taip ramiau. Draudžiuosi internetu https://www.draudima...ioniu-draudimas
Jei kas turite kreditines, su jomis taip pat galioja draudimas, reikia paskaityti sąlygas.
Mačiau Bite reklamuoja draudimą savo klientams, jei turite Bite pasidomėkite.
Dėl rankšluosčių kainų neatsimenu, bet man atrodo, kad pigiau nei LT. Aš pirkau bulgarišką, būna ir turkiškų, bet sakė jų kokybė prastesnė.
Jei viešbutis neturi nemokamų skečių/gultų, patarčiau nusipirkti savo skėtį, jų visuose Bulgarijos kurortiniuose miestuose pilna, kainuoja nebrangiai. Paplūdimiuose yra nemokamos zonos, ten galima savo skėtį išsiskleisti, savo rankšluostį pasitiesti.
Atsakyti
Labai dėkinga už tiek konkrečios info 4u.gif
Jetus, o kas ten per liga tam vandeny? Kodėl? blink.gif
Aišku vaikai pasigaus, jie tokių nepraleidžia smile.gif gurkštelt tai dar gal ir negurkštels, bet jei maudosi, vistiek apsitaško akys, veidas.
Vemiama ar ir viduriuojama nuo jos? Reikia net gydytojų dėl tos ligos??

Labai dėkui kad perspėjot. Paimsiu vaistų.

O su draudimais nelabai turiu supratimą... kaip žinoti, kuris suteiks viską? Skaityt jų sutartis? blink.gif

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naira: 17 birželio 2018 - 18:15
Visko pasitaiko kelionėse, bet nebūtinai jūsų vaikai susirgs 4u.gif Pasiimkit šiek tiek vaistų, bet tikrai nereikia prisikraut daug, Bulgarijoje jūs tikrai rasite vaistinių.
Kažkurioj labai senoj temoj buvo patarimas duoti vaikams gerti Coca colos, užmuša visas į skrandį patekusias negeroves.
Negerkite vandens iš krano, nuo jo irgi gali būti pilvo problemų.
Dėl draudimo, aš drausdavausi nuo nelaimingų atsitikimų, kadangi neprireikė, tai negaliu pakomentuoti ar jis skaitosi pilnas ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėja_vakarė: 17 birželio 2018 - 19:20
Enterovirusas - tai rota arba nora virusas, arba dar kokia nors jų atmaina. Nieko baisaus, kurį laiką pavemi ir/ar paviduriuoji. Nesigąsdinkite, mums per keturis kartus Bulgarijoje tik kartą šis "malonumas" ištiko. Tiesiog dėl visa ko turėkite kokio Rehydron. ;) Aš už tai, kad būtiniausių vaistų geriau pasiimti su savimi, nes: jei prireiktų naktį/savaitgalį, nereikėtų blaškytis artimiausios veikiančios vaistinės paieškose. T.y. koks Ibufenas, paracetamolio žvakutės, pleistrai, dezinfekcinis purškalas, kas nors nuo enterovirusų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 17 birželio 2018 - 19:23
Laaabai jums didelis ačiū už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Suteikia, tik iki pagalbos patiems nusigaut tenka, greitoji važiuoja tik rimtom bėdom esant. Netaupyčiau tokioj vietoj kaip draudimas.

Daudimui tikrai netaupykit. Teko man siais metais tik Turkijoje visa diena praleisti ligonineje, saule labai paveike akis nors anksciau neturejau jokiu problemu. Gerai kad neteko nei cento moketi viskas per draudima dar man pridejo vaistu su savim. Geriau tureti uztikrinta draudima visiem atvejam.

Atsakyti