Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija, jūra, saulė

QUOTE(Nena @ 2017 06 12, 21:53)
Sozopolis/Ropotamo upė/ Ravdinovo pilis - 58 levai. Kainos skirtumas imant iš vietinių ir tezturo/novaturo - apie 10-15 levų žmogui.

Dar prisiminiau, kad liepos gale- rugpjūčio pradžioj, laaaabai skanūs melionai buvo wub.gif net vežėmės į LT biggrin.gif

Nena - kaip išsamiai ! Ačiū
Ar patiko ta upė ir pilis ? Tolimas kelias ? smile.gif

Beje, mes iš vietinės agentūros net į akvaparką pirkom bilietus, pritaikė 10% nuolaidą, kai bilietai nepigūs, tai susitaupė, o ir pliusas, kad nebereikia laukti ilgoj eilėj prie akvaparko kasų, gali tiesiai pro kontrolę eiti užsiimti geriausių vietų smile.gif
Gal kam pravers, nesebaro akvaparke nėra jokių spintelių rūbams ar kabinų persirengti , arba mes išsiblaškę ir neradom biggrin.gif
Papildyta:
Dar būtų prašymas užmesti akį į automobilių nuomos kainas 4u.gif kai mes buvom, tai berods para nuo 30€ kainavo, dabar mama sakė nuėjus užsiprašė 50€ unsure.gif tai mąstau, gal verta iš anksto internetu užsisakyti ?
Atsakyti
QUOTE(Nena @ 2017 06 12, 21:53)

Ekskursijos - iš Nessebaro į Balčiką/Kaliakros iškyšulį/Akmenų mišką mokėjom 86 levus. Sozopolis/Ropotamo upė/ Ravdinovo pilis - 58 levai. Kainos skirtumas imant iš vietinių ir tezturo/novaturo - apie 10-15 levų žmogui.

Ačiū už info.
PAsinaudosime pasiūlymais ir tikriausiai imsime ekskursijas, nes pamatyti norisi daugiau, nei, kad tik gulėti prie jūros 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aqua89: 13 birželio 2017 - 14:53
QUOTE(pienas @ 2017 06 04, 21:07)
Iš nuotraukų, tai panašu, kad toks pats kaip ir kiti smėlio paplūdimiai..... nieko ypatingo, nebent kažko nežinome.
Aš tai ieškau išskirtinių smile.gif... idomių... ir pan. Kur žmonių mažai, švarus vanduo...

Sinemorets Ustieto paplūdimys. Dedikuojamas gražiausiu visoje Bulgarijoje. Siaura ilga juosta, kurią iš vienos pusės skalauja jūra, iš kitos - Veleka upė. Žmonių nedaug, nes pats kurortas nėra masiškai populiarus, atokus, napie 11 km nuo Turkijos sienos. Vanduo neapsakomai švarus, turbūt švariausias visoje BG pakrantėje, bet pora laipsnių vėsesnis ;)
Šalia to pačio Sinemorets miestuko yra pora laukinių gražių paplūdimių, vienas jų - Silistar (trečia foto).

Priedas  5e7f3d9608cdb58809ce4608523666e9.jpg   237,3KB   3 Parsiųsta kartų

Priedas  ______________________1.jpg   346,21KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  beach.jpg   58,95KB   1 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 13 birželio 2017 - 15:34
na ir nuotraukos blink.gif Kaip ten patekti is Nesebaro? Ar autobusai kursuoja kokie? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aqua89 @ 2017 06 13, 17:13)
na ir nuotraukos  blink.gif  Kaip ten patekti is Nesebaro? Ar autobusai kursuoja kokie?  blink.gif

Jei skrendate, tai manau, būtų pernelyg daug vargo, o į Silistar paplūdimį be mašinos apskritai nepateksite. Galima nuomotis auto, bet atsakinėjau mamytei, kuri, kaip supratau, važiuos su savo mašina ;) Dar toks niuansas, kad nuo Nesebaro iki Sinemorets yra geras 100 km - nežinau, ar verta dėl vieno paplūdimio sukarti virš 200 km (pirmyn ir atgal). Mes tada ir gyvenome Sinemoretse.

O dėl Ravdinovo pilies - neužsukome į ją, bet pasidomėjau. Tai nėra istorinis pastatas, o nauja statyba, toks gražus kičas, su gražiu išpuoselėtu parku šalia. Taigi, manyčiau - jei nėra ką veikti ir norisi pasibūti gražioje aplinkoje, gal panašiai kaip mūsų Belmonte ?, tik už pinigus - kodėl ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 13 birželio 2017 - 16:55
...aš įsivaizduoju, kad nelabai yra ką lankyti ir ržiūrėti labai jau... Teks pragulėti paplūdimyje atr prie baseino. Ir gerai, nes visose kitose kelionėse -bėgte, lėkte, kuo daugiau pamatyt, aplankyt. O čia -guli ir ilsiesi - valgai ir nelieknėji biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2017 06 13, 07:29)
Kaip laukiau tavo atsiliepimu  4u.gif
O pats viesbutis kaip, labai jau paverges? yra eiles prie maisto?

Sol Nessebar Mare+Palace+Bay tikrai nenuvylė. Eilių niekur nėra, vieną kart ryte prie blynų vaikai laukė., nors viešbučiuose, menedžeris sakė, - pilnas užpildymas. Maistas įvairus - mūsų 8 asmenų kampanija visada randa kas atitiktų kiekvieno skonį (vakarienei - bent 6 skirtingi karšti patiekalai neskaitant bulvyčių, makaronų, garnyrų). Tikrai maistas skanesnis ir įvairesnis nei prieš 5 metus. Valgai ne tik pgr.restoranuose - kasdien 4 val. pietų metu gaminama paelija (jūros gėrybių, vištienos), pusdienį veikia "vokiška" užeiga - bulvės, troškinti rauginti kopūstai, apkeptos dešrelės, vieną kart galima nueit į itališką restoraną Palace viešbutyje. Bare prie registratūros - pupelių kava. Pakeliui į pliažą - ledai rutuliukais. Vaisių, uogų pakanka. Kambariai nenugyventi, tvarkingi, rankšluosčius keičia kasdien - patalynę du kart savaitėj.Publika - visos Europos šalys, ne viena šeima lietuvių.
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2017 06 13, 19:11)
...aš įsivaizduoju, kad nelabai yra ką lankyti ir ržiūrėti labai jau... Teks pragulėti paplūdimyje atr prie baseino. Ir gerai, nes visose kitose kelionėse -bėgte, lėkte, kuo daugiau pamatyt, aplankyt. O čia -guli ir ilsiesi - valgai ir nelieknėji biggrin.gif

Čia jau priklauso nuo lūkesčių ir patirties. Man asmeniškai patiko Sozopolis, draugei - nepaliko įspūdžio. Nessebaras patiko visiems. Balčiko botanikos sodas ir karalienės Marijos rezidencija - nieko ypatingo, nots nuotraukos gaunasi gražios. Kaliakros iškyšulys - fantastiniai vaizdai
Papildyta:

Čia jau priklauso nuo lūkesčių ir patirties. Man asmeniškai patiko Sozopolis, draugei - nepaliko įspūdžio. Nessebaras patiko visiems. Balčiko botanikos sodas ir karalienės Marijos rezidencija - nieko ypatingo, nots nuotraukos gaunasi gražios. Kaliakros iškyšulys - fantastiniai vaizdai
Papildyta:

Čia jau priklauso nuo lūkesčių ir patirties. Man asmeniškai patiko Sozopolis, draugei - nepaliko įspūdžio. Nessebaras patiko visiems. Balčiko botanikos sodas ir karalienės Marijos rezidencija - nieko ypatingo, nors nuotraukos gaunasi gražios. Kaliakros iškyšulys - fantastiniai vaizdai , taip pat labai patiko akmenų miškas (vbitye kamni) - ypatinga energetika, - įvairaus dydžio akmeninės kolonos didelėje teritorijoje, - kadais čia buvusios jūros dugnas o atrodo kaip šventyklos liekanos.
Atsakyti
...aš įsivaizduoju, kad nelabai yra ką lankyti ir ržiūrėti labai jau... Teks pragulėti paplūdimyje atr prie baseino.

Jeigu žiūrėti netolimą atstumą, tai nesebaro akvaparkas, senasis Nesebaras, linksmybės Saulėtam krante, takas su šaltiniais sv. Vlas, gydomojo purvo ežerėlis Pomorje, Sozopolis ;)
Atsakyti
Vis zvalgausi po aplinkinius miestus ka dar butu galima pamatyti. Nusitaikius buvau i Varna, susiziurejau, kuris autobusas vaziuoja, kaip ten kas. Bet ziuriu, kad labai jau apleistas tas miestas Varna blink.gif keleta is lankomu objektu - baznycios ir papludimio ruozas, pasiziurejau atidziau kaip galeciau patekti i centra, tai su 409 autobusu, priveza ir prie papludimio, galvojau eiti pestute, kad daugiau pamatyti butu galima, bet dabar susidare vaizdas ,kaip nesaugus ir nepatrauklus miestas. Ka patartumete?
Papildyta:
QUOTE(ramzyte @ 2017 06 14, 12:45)
takas su šaltiniais sv. Vlas,

Kur apie ji galima pasiskaityti, kur rasti?> smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aqua89 @ 2017 06 14, 20:58)
Kur apie ji galima pasiskaityti, kur rasti?> smile.gif

Aš iš šitos temos buvau girdėjus, kad paskutinė šv. Vlaso stotelė, ten prasideda pėsčiųjų takas su šaltiniais, kur kiti pilasi vandenuką. Kaip supratau, atsiveria gražus vaizdas į Nesebaro pusę. Gal parašys kas jau lankėsi ;)
Atsakyti
QUOTE(ramzyte @ 2017 06 14, 22:21)
Aš iš šitos temos buvau girdėjus, kad paskutinė šv. Vlaso stotelė, ten prasideda pėsčiųjų takas su šaltiniais, kur kiti pilasi vandenuką. Kaip supratau, atsiveria gražus vaizdas į Nesebaro pusę. Gal parašys kas jau lankėsi ;)

Gal kas kokį tašką žemėlapyje duotumėte? smile.gif
Atsakyti