Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

QUOTE(Pupcis @ 2016 08 05, 10:56)
Įdomu, o ką ten plauna (-i) dujiniam katilui profilaktiškai? Mano dujinis jau 8 metai (tfu, tfu, tfu) be jokios profilaktikos veikia. Gal aš kažko nežinau?

Aš bute dujiniam katilui kas du metai profilaktiką darau. Šilumokaitis bent jau pas mane apsineša kažkokiomis nuodėgomis, pelenais ir pan., nemažai ten nuo jo nuvalo. Panašu, kad nuo dulkių ar kitokio virtuvinio brudo (katilas virtuvėje) per tą laiką nemažai nuodėgų prisikaupia. Na ir visokius ten filtrus pravalo, išsiplėtimo indą užpompuoja ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 08 05, 11:12)
Aš bute dujiniam katilui kas du metai profilaktiką darau.

Kiek kainuoja tokia profilaktika?
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2016 08 05, 10:22)
Jei gerai prisimenu scroll kompresoriaus tarnavimo laikas iki 20.000 valandų (bent jau Junkers ŠS su Mitsubischi kompresoriais). Tavo ŠS turi rašyti kompresoriaus darbo valandas.

Tikrai rašo. Dabar nepamenu kiek jau valandų dirbo. Važiuosiu šiandieną prie namo, pažiūrėsiu. Bet ar tikrai kompresoriaus tarnavimo laikas tik 20 000 valandų?
Atsakyti
Nea. Atvaziuoja atstovas saunier duval. Išplauna, paziuri.
Iš kart NVK pagerėja, nes apsineša silumokaitis. Naudoja spec chemija.
Budavo 50 lt plovimas

QUOTE(Pupcis @ 2016 08 05, 09:22)

O tai ką, Arkava, ardai dujinį ir plauni šilumokaitį profilaktiškai?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 05, 12:26)
Kiek kainuoja tokia profilaktika?

Tiksliai nepasakysiu dabar, kiek pamenu apie 50-55 EUR už vizitą. Jei kviestis kas metai, tai pigiau ima, berods iki 35-40 EUR
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 08 05, 10:22)
Jei gerai prisimenu scroll kompresoriaus tarnavimo laikas iki 20.000 valandų (bent jau Junkers ŠS su Mitsubischi kompresoriais). Tavo ŠS turi rašyti kompresoriaus darbo valandas. Gali pasiskaičiuoti kiek laiko tarnaus ŠS.

Štai kiek dirbo mano kompresorius. Išeina 917 valandų. Bet jei gerai pamenu, tai daug svarbesnis parametras yra kompresoriaus impulsai, t.y. įsijungimo skaičius. Ir jei gerai pamenu, ką sakė Tenko, tai būtent impulsų skaičius gali siekti apie 20 000 kartų. Dar siurblys nedirbo karšto vandens ruošimui, todėl metinis impulsų skaičius turėtų siekti apie 1000 kartų. Vadinasi, realiai kompresorius gali tarnauti apie 20 metų. Skambinau Tenko pasitikslinti, bet niekas nekelia ragelio - atostogos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 05, 15:43)
Štai kiek dirbo mano kompresorius. Išeina 917 valandų. Bet jei gerai pamenu, tai daug svarbesnis parametras yra kompresoriaus impulsai, t.y. įsijungimo skaičius. Ir jei gerai pamenu, ką sakė Tenko, tai būtent impulsų skaičius gali siekti apie 20 000 kartų. Dar siurblys nedirbo karšto vandens ruošimui, todėl metinis impulsų skaičius turėtų siekti apie 1000 kartų. Vadinasi, realiai kompresorius gali tarnauti apie 20 metų. Skambinau Tenko pasitikslinti, bet niekas nekelia ragelio - atostogos.

Ir pasileidimų skaičius ir darbo valandos susiję su kompresoriaus resursu. Tačiau labiau aktualios darbo valandos, kadangi pasileidimų skaičius yra apribotas programiškai (laikas tarp pasileidimų ir laikas tarp stabdymo- pasileidimo). Kiekvieną kartą susojus kompresoriui jis nepasileidžia, kol nepraeina minėti (start-start ir stop-start) užlaikymai, nors ir yra poreikis šildymui. Taip saugomas kompresorius nuo neigiamos "impulsų" įtakos. Taip, kad tas kaip vadini impulsų skaičius nėra labai svarbus. O dar ko gero tavo prabangus ŠS turi soft starterį (minkšto paleidimo įrenginys), kas dar labiau mažina neigiamą pasileidių įtaką. Dirbdamas kompresorius dyla (kaip pats rašei), kuo labiau padilęs, tuo dar ilgiau dirba (kad pasiektų užduotą termofikato temperatūrą). Nesvarbu ką Tenko sakys, gali pažiūrėt pats koks kompresoriaus gamintojas, modelis (nuėmęs kompr. izpliacinį apvalkalą ant jo rasi lentelę)- įtariu, kad Copeland. Yra gamintojų techniniai katalogai, kur galima susirasti visą info.
Mano manymu, jeigu gamyklinio broko nebus, tavo ŠS dirbs dešimt metų, o daugiau jau laimės dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 05 rugpjūčio 2016 - 15:46
Kad jau apie dujinius katilus buvo uzsiminta, klausimas turintiems dujini katlla ir biologini valymo irengini - ar naudojate katilo kondensato neutralizatoriu?
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimeli. Planuoju statyti A+ ir sildytis elektra. Sildyciausi su elektriniu kabeliu ir rekuperatoriaus tenu. Bet va vienas protingas zmogus suabejojo, ar galima pasitiketi palaidotu elektros kabeliu ploksciuosiuose pamatuose. Ta prasme, kas jam gali atsitikti? Kazkaip apie tai nesusimasciau. Namas, nors ir sodyba, bet butu palaikoma teigiama temperatura (sildymas naktimis).
Atsakyti
Čia daugiau apie tą betoninį namą. Pasirodo, kad jis ant plokščių pamatų pastatytas. Įdomu kaip sienas apšiltino. Akivaizdu, kad kas iš Lietryčio skaito šią temą, nes straipsnis atsirado praėjus savaitei po mūsų pokalbių.
Atsakyti
QUOTE(LauLau @ 2016 08 08, 23:00)
Sveiki, turiu klausimeli. Planuoju statyti A+ ir sildytis elektra. Sildyciausi su elektriniu kabeliu ir rekuperatoriaus tenu. Bet va vienas protingas zmogus suabejojo, ar galima pasitiketi palaidotu elektros kabeliu ploksciuosiuose pamatuose. Ta prasme, kas jam gali atsitikti? Kazkaip apie tai nesusimasciau. Namas, nors ir sodyba, bet butu palaikoma teigiama temperatura (sildymas naktimis).

Del kabelio man geriausias pavyzdys Norvegija. Ten jau daugybe metu visos vonios,kiaurus metus sildomos kabeliu.. Viskas tvarkoje.Nera ko bijoti.

P.s. Idomu kodel tas protingas zmogus suabejojo..
Atsakyti
Pagaliau Soudal atsiveze sandarinimo mastikos analogiskos Blowerproof liquid
http://www.soudal.lt...4-soudatight-lq
dar ir kaina visai zmogiska smile30x30.png Reikes palyginti su Blowerproof, nes turiu kazkiek likusios kibirelyje. Pratepsiu likusias kritines vietas, sustatau isorinese sienose "sandarias" dezutes http://www.kaiser-el...127C2B971E7209E ir gales daryti sandarumo testa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 09 rugpjūčio 2016 - 07:28
QUOTE(vaikis_ @ 2016 08 09, 07:27)
Pagaliau Soudal atsiveze sandarinimo mastikos analogiskos Blowerproof liquid
http://www.soudal.lt...4-soudatight-lq
dar ir kaina visai zmogiska smile30x30.png  Reikes palyginti su Blowerproof, nes turiu kazkiek likusios kibirelyje.

panašu kad gal tas pats produktas tik kitu pavadinimu
Atsakyti