Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

Nera ne laso kvapo. Maisto dujom neruosiu, indukcine. Zidinio nekuriu nes leli ugnis labai vilioja..

Manes pasakos apie du desimtmecius neveikia. I ka ziuriu tai kiek man kainuoja irengimas ir sildymas siuo metu..

QUOTE(cibulis @ 2016 08 03, 21:23)
Greičiau atsiras ne gręžinio, o kamino mokestis. Taip kad tau pirmam teks mokėti. Juo labiau,kad geotermą vertina kaip dalinai atsinaujinantį energijos šaltinį. O dujos - visiškai neatsinaujinantis energijos šaltinis.

Mano siurblys nebuvo sugedęs, nors gal ir labai norėtum. Tai visiškai naujas modelis todėl gamintojas padarė klaidą - neapšiltino kažkurio vamzdelio, per kurį vaikšto labai žemos temperatūros. Kaupėsi kondensatas, kuris pradėjo bėgti aparato dugnu. Pradėjo aiškintis, kas yra ir kodėl bėga vanduo ir sujudino kažkokį lizdą. Taigi izoliavo tą vamzdį, lizdą įstatė atgal į savo vietą ir viskas veikia idealiai.

Jei prijungsiu siurblį prie interneto iki spalio pabaigos, gausiu net 5 metų garantiją absoliučiai viskam. Ar tavo dujiniam katiliui tiek duoda? Aišku, kad ne. Ir dar dujų kaloringumas šokinėja, ir dujos nėra saugu - tikriausiai prisiuostai, nors ir nejauti, ir man labai nepatinka remti Ivano politikos. Dujos mano labai nepatinka. Geriau jau granulės ar lietuviškos malkos. Tik jokiu būdu ne Ivano bezdalai.
Papildyta:

O tu skaičiuok ne per metus, o per 20-25 metus. Mano šaldytuvas dirbs mažiausiai 20-25 metus, o tu per tą laiką pakeisi 2-3 pečius. Man namo šildymas kainuos apie 50-70 eurų, tau apie 300 eurų. Beje nelabai tikiu, kad tau šildymas kainavo apie 300 eurų. Galėtum pateikti skaitliuko parodymus ir panašius dalykus per sezoną. Žinau, kad mėgsti girtis, todėl gali būti visokie skaičiai. O dar lyg ir židinį turi, todėl informacija yra iškreipta.

Atsakyti
Na su irenginiu tarnavimu 20-25 metams, siais laikais blink.gif
Atsakyti
Labai dziaugiuosi kad prosenele man paliko geotermini sildyma, dziaugias visa seima anukai biggrin.gif

QUOTE(Noriukas5 @ 2016 08 04, 05:06)
Na su irenginiu  tarnavimu 20-25 metams, siais laikais blink.gif

Papildyta:
Davai neburk is kavos tirsciu geriau suskaiciuok kiek per metus isleidai ir kiek sutaupei nuo manuju 300eur ? Aisku cia tas skaiciavimas nieko vertas nes karsto vandens neruosi ir nenaudoji.. Sildomas plotas tavo 70m2 mazesnis.. Itariu kad busi sutaupes koki 70-80eur i metus ant savo zvaigsziu metalo zalios technilogijos...

QUOTE(cibulis @ 2016 08 03, 21:23)
O tu skaičiuok ne per metus, o per 20-25 metus. Mano šaldytuvas dirbs mažiausiai 20-25 metus, o tu per tą laiką pakeisi 2-3 pečius. Man namo šildymas kainuos apie 50-70 eurų, tau apie 300 eurų. Beje nelabai tikiu, kad tau šildymas kainavo apie 300 eurų. Galėtum pateikti skaitliuko parodymus ir panašius dalykus per sezoną. Žinau, kad mėgsti girtis, todėl gali būti visokie skaičiai. O dar lyg ir židinį turi, todėl informacija yra iškreipta.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 08 04, 08:13)
Davai neburk is kavos tirsciu geriau suskaiciuok kiek per metus isleidai ir kiek sutaupei nuo manuju 300eur ? Aisku cia tas skaiciavimas nieko vertas nes karsto vandens neruosi ir nenaudoji.. Sildomas plotas tavo 70m2 mazesnis.. Itariu kad busi sutaupes koki 70-80eur i metus ant savo zvaigsziu metalo zalios technilogijos...

Aš jau daug kartų skaičiavau ir perskaičiavau ir man geoterminis per 25-30 metų laikotarpį išeina tiek pat, kiek dujos. Priedo gavau pasyvų vėsinimą.

O kiek tu realiai išleidai namo šildymui? Būtų objektyvu, jei pateiktum išrašus, skaitliuko ar mokėjimų parodymus. O dabar gali ką nori parašyti ir tas 300 eurų gali būti suapvalinimas nuo 399 ar dar kažkiek eurų. Ir koks tiksliai tavo namo plotas?

Mano grindų plotas yra 150 kv. m., tačiau dėl šlaito skaičiuoja 136 kv. m. Kita vertus yra 33 kv. m grindų ploto palėpė, kurios netraukė į matavimus, t.y. į bendrą plotą. Šildymas kainavo apie 120 eurų, bet šiluma buvo švaistoma, nebuvo rekuperatoriaus. Palauk šios žiemos ir bus labai tikslūs duomenys.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 04, 10:00)
Aš jau daug kartų skaičiavau ir perskaičiavau ir man geoterminis per 25-30 metų laikotarpį išeina tiek pat, kiek dujos. Priedo gavau pasyvų vėsinimą.

Man tik labai įdomu, ar įmanoma ŠS 25 metus atitarnaut be rimtų gedimų. Gaila, kad ilgai teks laukti, kad tuom įsitikinti, nes prieš tiek metų dar tik vieną koją iš sovietų buvom iškėlę ir niekas net negalvojo apie alternatyvias kuro rūšis, kai dujos centus kainavo. Tačiau apie dujinius katilus, jau galima šiokią tokią statistiką ištraukti, va kad ir pvz pas mano tėvus dujinis katilas jau 15 metus traukia be rimtų gedimų, gaila neįsidėmėjau brand'o smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Makaroncikas @ 2016 08 04, 09:54)
Man tik labai įdomu, ar įmanoma ŠS 25 metus atitarnaut be rimtų gedimų. Gaila, kad ilgai teks laukti, kad tuom įsitikinti, nes prieš tiek metų dar tik vieną koją iš sovietų buvom iškėlę ir niekas net negalvojo apie alternatyvias kuro rūšis, kai dujos centus kainavo. Tačiau apie dujinius katilus, jau galima šiokią tokią statistiką ištraukti, va kad ir pvz pas mano tėvus dujinis katilas jau 15 metus traukia be rimtų gedimų, gaila neįsidėmėjau brand'o smile.gif

Gamintojai teigia, kad ŠS turėtų dirbti apie 25 metus. Gal būt tai perdėta informacija ir jie apgaudinėja žmones, todėl tik laikas parodys kaip yra iš tiesų.

Geras tas jūsų tėvų katilas, bet praeitą žiemą skambinau įvairių katilų priežiūrą atliekančioms bendrovėms. Buvo sausis. Jie sakė, kad dažniausiai tenka važiuoti remontuoti būtent dujinius katilus. Mano žiniomis dujiniai katiliai dažniausiai tarnauja iki 15 metų, bet realiai sako, kad vidurkis siekia apie 10 metų.

Man geoterminis kainavo 8850 eurų (kaina be pasyvaus vėsinimo, elektros skaitliuko monitoringui ir panašių dalykų). Litais išeina apie 30 500 Lt. Dujos tuo metu su geresniu katilu man būtų kainavę apie 18 000 Lt. Skirtumas siekia apie 12 000 Lt arba apie 3600 eurų.

Mano ŠS praeitą žiemą sudegino apie 967 kWh elektros. Kaina apie 120 eurų. Šitą kWh reikia dauginti iš siurblio SCOP, kuris siekia apie 5,16. Išeina 4990 kWh. Apie dujų kaloringumą yra visokių skaičių. Imkime, kad iš 1 kubo dujų išeina apie 9 kWh šilumos. Taigi 4990/9 išeina apie 555 kubai dujų. Tai būtų kainavę apie 250 eurų. Pridedu pastovą dalį (48 eurai) ir turime apie 300 eurų. Skirtumas tarp ŠS ir dujų išeina apie 180 eurų šildymui.

Papildomi 3600 eurų investicija į ŠS atsipirks per maždaug 20 metų, bet įvertinus ir karšto vandens ruošimą manau, kad tai įvyktų per 15 metų. Ir jeigu ŠS gali tarnauti iki 25 metų, o dujinį katilą reikės keisti po 15 metų, tai ŠS po 15 metų jau taupys pinigus. Aišku niekas nežino, kiek realiai tarnaus ŠS, kokių jis turės gedimų. Lygiai taip pat niekas nežino, kiek tarnaus ir kokių problemų turės dujinis katilas. Tačiau aš su ŠS gavau ne tik šildymo sistemą, bet ir vėsinimą. O tai jau komforto dalykas, kokio dujinis katilas negali pasiūlyti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 04, 11:56)
Gamintojai teigia, kad ŠS turėtų dirbti apie 25 metus. Gal būt tai perdėta informacija ir jie apgaudinėja žmones, todėl tik laikas parodys kaip yra iš tiesų.

Apie proseneles geoterminius nera isvis jokiu ziniu...

Geras tas jūsų tėvų katilas, bet praeitą žiemą skambinau įvairių katilų priežiūrą atliekančioms bendrovėms. Buvo sausis. Jie sakė, kad dažniausiai tenka važiuoti remontuoti būtent dujinius katilus. Mano žiniomis dujiniai katiliai dažniausiai tarnauja iki 15 metų, bet realiai sako, kad vidurkis siekia apie 10 metų.

Velgi, jai tavo irenginys veiktu 20 metu tai ir garantini duotu atitinkama. Kodel neduot tarybiniam saldytuvui garantinio kai jie praktiskai amzini smile.gif

Man geoterminis kainavo 8850 eurų (kaina be pasyvaus vėsinimo, elektros skaitliuko monitoringui ir panašių dalykų). Litais išeina apie 30 500 Lt. Dujos tuo metu su geresniu katilu man būtų kainavę apie 18 000 Lt. Skirtumas siekia apie 12 000 Lt arba apie 3600 eurų.

As tikiuos cia itraukiai ir grezini ir montavimo darbus. Nes kiek girdejau pas tave net 3 skirtingos imones dirbo.

O kainas surasei kosmines. As pirkau jau hi end duju katila wolfa, brangesnio reiktu paieskot, jau su visais boileriais ir tt, kainavo 7 litais tai 2eur, 9 kainavo jau su visais bajeriais jungti saules kolektoriu. Siuolaikiskas sumontavimas vedant po pamatu ne per siena, 20m kainavo 2300lt + 500lt projektas.

Mano ŠS praeitą žiemą sudegino apie 967 kWh elektros. Kaina apie 120 eurų. Šitą kWh reikia dauginti iš siurblio SCOP, kuris siekia apie 5,16. Išeina 4990 kWh. Apie dujų kaloringumą yra visokių skaičių. Imkime, kad iš 1 kubo dujų išeina apie 9 kWh šilumos. Taigi 4990/9 išeina apie 555 kubai dujų. Tai būtų kainavę apie 250 eurų. Pridedu pastovą dalį (48 eurai) ir turime apie 300 eurų. Skirtumas tarp ŠS ir dujų išeina apie 180 eurų šildymui. Zodziu sumoi 3k eur

Papildomi 3600 eurų investicija į ŠS atsipirks per maždaug 20 metų, bet įvertinus ir karšto vandens ruošimą manau, kad tai įvyktų per 15 metų. Ir jeigu ŠS gali tarnauti iki 25 metų, o dujinį katilą reikės keisti po 15 metų, tai ŠS po 15 metų jau taupys pinigus. Aišku niekas nežino, kiek realiai tarnaus ŠS, kokių jis turės gedimų. Lygiai taip pat niekas nežino, kiek tarnaus ir kokių problemų turės dujinis katilas. Tačiau aš su ŠS gavau ne tik šildymo sistemą, bet ir vėsinimą. O tai jau komforto dalykas, kokio dujinis katilas negali pasiūlyti.

Ne atsipirks o susivienodins ir tai jai niekas neatsitiks pakeliui.

Kaip suprantu tau dabar reiks dar ir boilerio kokiu 300L kai tuo tarpu mano katilas jau su integruotu boileriu kuriam nereikia jokiu papildomu pajunginejimu. Sildymui tau reikia kurkas zemesnes temperaturos palyginus su buitimi, ruosiant karstesni vandeni tavo cop'as gali suprasteti..

O tai jau komforto dalykas, kokio dujinis katilas negali pasiūlyti.

Cia velgi, pirmiausiai tai sia vasara vedinimo poreikia praktiskai net nebuvo, kalbu apie pajuri, nezinau kaip ten sostineje. Antras dalykas ar tos grindys spes atvesinti rekuperatoriaus karta i valanda keiciama ora, kazin ar galima tavaji komforta lyginti su tradiciniu kondiku. As zmogus seno kirpimo, kas tinka viskam netinka niekam biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 04 rugpjūčio 2016 - 12:39
QUOTE(*** @ 2016 08 04, 12:33)
As tikiuos cia itraukiai ir grezini ir montavimo darbus. Nes kiek girdejau pas tave net 3 skirtingos imones dirbo.

Taip kainos su viskuo: gręžinys, siurblys ir montavimas. Išėmiau pasyvią vėsinimo funkciją ir elektros skaitliuką, kurį pasistačiau monitoringui.
Papildyta:
O kainas surasei kosmines. As pirkau jau hi end duju katila wolfa, brangesnio reiktu paieskot, jau su visais boileriais ir tt, kainavo 7 litais tai 2eur, 9 kainavo jau su visais bajeriais jungti saules kolektoriu. Siuolaikiskas sumontavimas vedant po pamatu ne per siena, 20m kainavo 2300lt + 500lt projektas.

Nieko aš kosminio nesurašiau. Jau ne kartą sakiau, kas sudarė tokią (18 000 Lt) kainą: reikėjo pjauti skylę sienoje, reikėtų papildomo lango, skylės kaminui, pačio kamino, atvėdimo iki namo ir t.t. Su paprastu katilu, pvz., Jung man būtų kainavę apie 16 000 Lt, su geresniu - Wolf kaina padidėtų iki 18 000 Lt.
Papildyta:
Kaip suprantu tau dabar reiks dar ir boilerio kokiu 300L kai tuo tarpu mano katilas jau su integruotu boileriu kuriam nereikia jokiu papildomu pajunginejimu. Sildymui tau reikia kurkas zemesnes temperaturos palyginus su buitimi, ruosiant karstesni vandeni tavo cop'as gali suprasteti..

Mano geoterminis yra su integruoti 180 l karšto vandens boileriu. Man daugiau nieko papildomai nereikia. Stovi katilinėje 2 metrų šaldytuvas ir viskas. COP aišku, kad kris, bet ŠS vis tiek pigiau ruošia karštą vandenį nei dujinis katilas.
Papildyta:
Cia velgi, pirmiausiai tai sia vasara vedinimo poreikia praktiskai net nebuvo, kalbu apie pajuri, nezinau kaip ten sostineje. Antras dalykas ar tos grindys spes atvesinti rekuperatoriaus karta i valanda keiciama ora, kazin ar galima tavaji komforta lyginti su tradiciniu kondiku. As zmogus seno kirpimo, kas tinka viskam netinka niekam biggrin.gif

Dar ir kaip buvo vėsos poreikis. Ypač birželį ir liepos pradžioje. Man "Tenko" sakė, kad pasyvus vėsinimas puikiai veikia ir su įjungtu rekūpu. Juk kai name +23, o lauke +33, tai ištraukiamas vidaus oras atvėsina paduodamą orą. Tikėtina, kad namo viduje temperatūra gal ir pakils 1-2, bet ji tikrai bus žemesnė nei be vėsinimo. Žodžiu, komfortas tikrai bus. Ir jis bus daug didesnis nei kondiškės. O apie komfortą su pasyviu vėsinimu gali paklausti kelių žmonių, kurie prieš savaite buvo mano name. Aišku nebuvo tokių didelių karščių kaip birželį, bet susidaryti bendrą vaizdą tikrai buvo galima.
Papildyta:
Velgi, jai tavo irenginys veiktu 20 metu tai ir garantini duotu atitinkama. Kodel neduot tarybiniam saldytuvui garantinio kai jie praktiskai amzini smile.gif

Man reikia iki spalio pabaigos siurblį prijungti prie interneto ir gausiu ne 2, o 5 metų garantiją absoliučiai viskam. Ar tai mažai? Man atrodo, kad labai daug. Kiek duoda garantijos tavo katiliukui?
Atsakyti
Bute prancūziskas dujinukas šildo nuo 2002. Kas 3 m profilaktiskai tikrinu, praplauna. Garantija jam- 2m.
Šiuolaikinė technika vargiai trauks +10m, nes kitaip stos progresas, apie 25 m reikia pasvajot. O ir pats vargiai norėsi ji čiupinėt po 20m. smile.gif
Bus naujoviu. Auto gi nevažinėji 15-20 senumo?
Aišku psichologiškai faina save paguost, kad sumokėjus tiek- šildys visą amžinybę...
Vesinimo f-ja pamirši kai gyvensi ir žmona apkabinės langus užuolaidom 😉

QUOTE(cibulis @ 2016 08 04, 12:43)

Man reikia iki spalio pabaigos siurblį prijungti prie interneto ir gausiu ne 2, o 5 metų garantiją absoliučiai viskam. Ar tai mažai? Man atrodo, kad labai daug. Kiek duoda garantijos tavo katiliukui?

Atsakyti
Investuotojai didieji investuoja i geotermine spinta, SODRA, visokias pencijines pakopas, valstybes taupymo lakstus, kredito unijas ir senatvei gyvena oriai biggrin.gifD

QUOTE(arkava @ 2016 08 04, 14:43)
Bute prancūziskas dujinukas šildo nuo 2002. Kas 3 m profilaktiskai tikrinu, praplauna. Garantija jam- 2m.
Šiuolaikinė technika vargiai trauks +10m, nes kitaip stos progresas, apie 25  m reikia pasvajot. O ir pats vargiai norėsi ji čiupinėt po 20m. smile.gif
Bus naujoviu. Auto gi nevažinėji 15-20 senumo?
Aišku psichologiškai faina save paguost, kad sumokėjus tiek- šildys visą amžinybę...
Vesinimo f-ja pamirši kai gyvensi ir žmona apkabinės langus užuolaidom 😉

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 08 04, 15:16)
Investuotojai didieji investuoja i geotermine spinta, SODRA, visokias pencijines pakopas, valstybes taupymo lakstus, kredito unijas ir senatvei gyvena oriai biggrin.gifD

O kas sakė, kad geoterminis yra investicija. Pats tokią teoriją sukūrei. Aš pasirinkau šildymo sistemą, kuri garantuoja komfortą. Per 15 metų dujinio katiliuko ir ŠS kainos susilygins. O gal dar ir greičiau nei per 15 metų. Beje, dujinis pečius yra šalčio tiltas (dujų įvadas ir kaminas), todėl tikėtina, kad šildymo išlaidos su dujomis būtų dar didesnės nei suskaičiavau.
Atsakyti
pastebėjau, jog, lyginant šildymą dujomis ir ŠS (katilinių-tech patalpų įrengimą, katilus-siurblius ir kt.) kažkaip niekas nevertina to, jog didžioji dalis kainos, įsirengiant dujinį šildymą, yra ne už įrangą, bet už dujų atvedimą, projektus, katilinės įrengimą ir kt., t.y. pats dujinis katilas (kuris iš esmės ir tik gali sugesti) nėra brangiausia dalis. Taigi vieną kartą daugiau sumokėjus už dujų atvedimą, katilinės įrengimą, vėlesnės eksploatacinės (priežiūros, remonto, susidėvėjusių detalių keitimo) išlaidos - tik katilui (nebrangiausiai daliai) sąlyginai turbūt nedidelės. O įsirengus šildymą ŠS oras-vanduo, praktiškai visa įrengimo kaina yra už galinčią gęsti techniką (kompresoriai, siurbliai ar kas ten dar). Taigi galima manyti, kad šios visos technikos eksploatacinės išlaidos bus didesnės nei dujinio šildymo atveju.
Ar rimtas tai argumentas, kokios forumiečių nuomonės?
Atsakyti