Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

QUOTE(cibulis @ 2016 11 01, 21:21)

Faktas, kad tavo stoge kažkas labai negero nutiko. Tikėtina, kad ekovata sėdo kaip reikiant. O gal nepripūtė tiek, kiek deklaravo. Daryk termoviziją ar net bandyk lįsti į palėpę ir visiems parodyk, ką gali "stebuklinga" ekovata. Kokios firmos naudojai? Kas pūtė? Gerai, kad aš nesusigundžiau šituo "stebuklu".

Mano manymu susedo sienose, nes nutirpsta serksnas tiesiai virs sienu, kur skliautai remiasi i stoga. Ekovata seda, todel reikia papildomai pripusti. Zinoma, kai baigem muryti sienas, reikejo is karto numatyti, kad ses ir palikti neimurytas plytas priputimui. Dabar bus vargo plytas islupti. Slyksciausia vieta bus po langais, nes ten irgi turetu buti susede. Kazkaip del stogo/lubu plokstumos nepergyvenu, nes jei ir pasedo 5cm, tai ar 40 ar 35cm didelio skirtumo nera, be to dar PU ant stogo.. bet sienu sankirtoje su stogu silumos nuostoliai akivaizdus.
Nereikia ekovatos peikti, gera medziaga, tik tie, kurie pucia turi gerai isaiskinti zmonems apie galima susedima ir pasiulyti atvaziuoti po triju metu ir pripusti papildomai, ir butu tada pilnas servisas.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 11 01, 21:52)
Nereikia ekovatos peikti, gera medziaga, tik tie, kurie pucia turi gerai isaiskinti zmonems apie galima susedima ir pasiulyti atvaziuoti po triju metu ir pripusti papildomai, ir butu tada pilnas servisas.

Ne stebuklas ta ekovata: sėda, prasta liamda, įgeria drėgmę. Dar po kažkiek metų reikia papildyti. Ir dar sugalvoti, kur palikti papildymo angą. O jei per tą angą prigaudys drėgmės. Štai čia Thermofloc techniniai duomenys. Gamintojas nurodo, kad A ir D metodais pučiama ekovata sėda (atitinkamai 4,4 ir 7 proc.). Tik pučiama C metodu nesėda. Mano supratimu (kuomet domėjausi ekovata) tas C metodas - stoge tai tarp gegnių su nuolydžiu supūsta ekovata. Ant perdangos ir į sienas - ji sėda. Žiūrėk eilutę: Slump method (susėdimo metodas) A, C ir D.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 lapkričio 2016 - 21:07
QUOTE(makufas @ 2016 11 01, 21:37)
<p>Sveiki,pas mane ekovata pūsta ant perdangos "atviru" būdu .Per metus susedo kažkur 4cm.Šiemet reikės dasipūsti ir daugiau lyg ir neturėtu sėsti.</p>

O kiek cm buvo pusta?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 11 01, 22:02)
Ne stebuklas ta ekovata: sėda, prasta liamda, įgeria drėgmę. Dar po kažkiek metų reikia papildyti. Ir dar sugalvoti, kur palikti papildymo angą. O jei per tą angą prigaudys drėgmės. Štai čia Thermofloc techniniai duomenys. Gamintojas nurodo, kad A ir D metodais pučiama ekovata sėda. Tik pučiama C metofu nesėda. Mano supratimu tas C metodas - tai tarp gegnių stoge su nulydžiu. Ant perdangos ir į sienas - ji sėda. Žiūrėk eilutę: Slump method (susėdimo metodas) A, C ir D.

Na taip, seda, bet nedega ir nejautri drgmei. Turi pliusu turi ir minusu. As polistirolio is principo nemegstu, be to, ekovata ideali medziaga pusti i tarpa tarp blokelio ir muro. Viso namo apsiltinimo procesas truko viena darbo diena. Jokiu smeigiu, jokiu salcio tiltu, jokiu rupesciu ir t.t. Atvaziavo, pripute, vakare isvaziavo ir namas siltas. Jokiu atlieku. Sitie pliusai dengia susedimo minusa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 01 lapkričio 2016 - 21:10
QUOTE(bruonius @ 2016 11 01, 21:52)
Mano manymu susedo sienose, nes nutirpsta serksnas tiesiai virs sienu, kur skliautai remiasi i stoga. Ekovata seda, todel reikia papildomai pripusti. Zinoma, kai baigem muryti sienas, reikejo is karto numatyti, kad ses ir palikti neimurytas plytas priputimui. Dabar bus vargo plytas islupti. Slyksciausia vieta bus po langais, nes ten irgi turetu buti susede.

Šaunuolis, kad nemeluoji ir daliniesi informacija. Kiti pagalvos apie tokį produktą prieš jį pasirinkdami. Dar kartą džiaugiuosi, kad nepasirinkau ekovatos, nors kitur esu pridaręs klaidų.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 11 01, 22:09)
Jokiu smeigiu, jokiu salcio tiltu, jokiu rupesciu ir t.t. Atvaziavo, pripute, vakare isvaziavo ir namas siltas. Jokiu atlieku. Sitie pliusai dengia susedimo minusa.

Smeigių šalčio tiltų nėra, bet turi susėdimo šalčio tiltą. O jis dar prastesnis nei smeigės, nes pats jauti, kad namas atvėsta greičiau nei prieš kelis metus. Susėdimas yra labai didelis trūkumas. Baisiai didelis, nes jis rodo, kad iš esmės šiltinimo kaip ir nebuvo, nes ekovata sėdo. Panašiai būtų, jei šiltintum sienas EPS, bet vieno lapo neįdėtum. Tas trūkstamas lapas - tai vatos susėdimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 lapkričio 2016 - 21:14
QUOTE(cibulis @ 2016 11 01, 22:13)
Šaunuolis, kad nemeluoji ir daliniesi informacija. Kiti pagalvos apie tokį produktą prieš jį pasirinkdami. Dar kartą džiaugiuosi, kad nepasirinkau ekovatos, nors kitur esu pridaręs klaidų.
Papildyta:

Smeigių šalčio tiltų nėra, bet turi susėdimo šalčio tiltą. O jis dar prastesnis nei smeigės, nes pats jauti, kad namas atvėsta greičiau nei prieš kelis metus. Susėdimas yra labai didelis trūkumas. Baisiai didelis, nes jis rodo, kad iš esmės šiltinimo kaip ir nebuvo, nes ekovata sėdo. Panašiai būtų, jei šiltintum sienas EPS, bet vieno lapo neįdėtum. Tas trūkstamas lapas - tai vatos susėdimas.

Ramiai, ekovatos susedimas yra mazas trukumas, nes labai lengvai salinamas. Pabandyk pasalinti polistirolio blogo suleidimo problema arba peliu praestus kanalus polistirolyje, arba sutvarkyk idauzta strukturinio tinko siena, o kur dar gaisro pavojus.. idealiu medziagu nera, kiekvienas variantas yra kompromisinis.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 11 01, 22:21)
Ramiai, ekovatos susedimas yra mazas trukumas, nes labai lengvai salinamas. Pabandyk pasalinti polistirolio blogo suleidimo problema arba peliu praestus kanalus polistirolyje, arba sutvarkyk idauzta strukturinio tinko siena, o kur dar gaisro pavojus.. idealiu medziagu nera, kiekvienas variantas yra kompromisinis.

Bruoniau, dėl ramiai nesitikėjau, bet kam nepasitaiko. O esmę pasakei paskutiniu sakiniu. Tik esmė, kad ekovata turi daugiau trūkumų nei EPS. Bet šiaip nėra čia ką aiškintis: tau patinka, tau gerai. Geriau, kai pūsi trūkumą viską nufilmuok ir parodyk viešai. Mielai pamatyčiau, kiek kg trūko. Kitiems irgi praverstų. Tai būtų mokomoji medžiaga. Stenkis ne tik dėl savęs, padėk ir kitiems. Šviesk, dalinkis. Gyvenimas ir likimas atsilygins.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 11 01, 22:21)
O man būtų įdomu sužinoti Amalvos, Systemair ir bet kokių kitų rekuperatorių duomenis.

No problem, pas mane šiuo momentu +20C smile.gif. Tiektų vėsesnį orą, namuose būtų šalta kol nešildoma.
Man irgi keista, kodėl tavo ir Minto name vos išjungus rekuperatorių atsiranda daug drėgmės.

O tu pradėk praustis kiekvieną rytą namo duše su išjungtu rekuperatoriumi. Pažiūrėsiu ar sugebėsi išvėdinti jį, tik langus darinėdamas, ir drėgmė nesikondensuos ant stiklų.

Kodėl?

Standartiškai prie stogo niekas nevargsta, tai būna nesuklijuota garui nelaidi bei difuzinė plėvelės, tai kur bus antram aukšte tokiuose namuose sandaru.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 11 01, 22:13)

Bet logiškai mąstant ta vata juk neišgaruoja, susėdant padidėja jos tankis, taigi šilumos laidumo savybės turėtų pernelyg nepasikeist. Ar aš klystu? Kalbu apie horizontalų šiltinimą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makaroncikas: 01 lapkričio 2016 - 22:02
QUOTE(mintas @ 2016 11 01, 22:53)
No problem, pas mane šiuo momentu +20C smile.gif. Tiektų vėsesnį orą, namuose būtų šalta kol nešildoma.

Nesupratau. +20 namo viduje ar +20 tiekia rekupas? Bet kuriuo atveju vienas skaičius nieko nepasako. Sakyk, kiek namo viduje, kiek grąžina į namą, įjungtas pašildytuvas ar ne?
Papildyta:
O tu pradėk praustis kiekvieną rytą namo duše su išjungtu rekuperatoriumi. Pažiūrėsiu ar sugebėsi išvėdinti jį, tik langus darinėdamas, ir drėgmė nesikondensuos ant stiklų.

O kodėl tu prausiesi su išjungtu rekuperatoriumi?
Papildyta:
Standartiškai prie stogo niekas nevargsta, tai būna nesuklijuota garui nelaidi bei difuzinė plėvelės, tai kur bus antram aukšte tokiuose namuose sandaru.

Standartiškai yra ne šios temos žodis. Čia vargsta ir daro kaip reikia, o ne kaip išeina.
Papildyta:
QUOTE(Makaroncikas @ 2016 11 01, 23:01)
Bet logiškai mąstant ta vata juk neišgaruoja, susėdant padidėja jos tankis, taigi šilumos laidumo savybės turėtų pernelyg nepasikeist. Ar aš klystu? Kalbu apie horizontalų šiltinimą

Tankis padidėja - tai faktas. O ar dėl padidėjusio tankio keičiasi jos šiluminės savybės - aš nežinau. Horizontalus šiltinimas kaip ir vienas ekovatos privalumų. Visi gamintojai deklaruoja, kad taip supūsta vata - sės. Todėl galima jos supūsti iš karto daugiau ir gauti tą patį rezultatą. Arba pasilikti galimybę prieiti ir papildyti su laiku. Į šlaitinį stogą irgi nieko pūsti.

Bet daryti kaip padarė Bruonius - nesąmonė. Supūtė į sienas, tos sienos, jei gerai pamenu, - iš lauko klinkerio plytos. Vata sėda, dar gal per klinkerio plytas gavo drėgmės, papildomai sušlapo ir sėdo. Visiška nesąmonė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 11 01, 22:04)
Nesupratau. +20 namo viduje ar +20 tiekia rekupas? Bet kuriuo atveju vienas skaičius nieko nepasako. Sakyk, kiek namo viduje, kiek grąžina į namą, įjungtas pašildytuvas ar ne?

Kalba ėjo apie tiekiamo oro temperatūrą. Name termometras rodo 21C. Tenas orą dašildo iki +20C. Kiek tiektų be teno nežinau.

O kodėl tu prausiesi su išjungtu rekuperatoriumi?

Ne, nu tu pavarai. Pats minėjai, kad pas mus problemos su drėgme prasideda jei dėl kokių nors priežasčių yra išjungiamas rekuperatorius ir giriesi, jog pas tave net prie išjungto rekuperatoriaus problemų su drėgme nebūna. Tai ir atsakymas, kodėl pas tave su drėgme nebūna problemų. Pradėsi gyventi, atsiras, jei dėl kokių nors priežasčių rekuperatorius sustos.

O aš rekuperatoriaus niekad nestabdau išskyrus kai filtrus reikia pakeisti, bet, rekuperatorius sustoja, kai dėl kokių nors priežasčių atjungiama elektra taisant linijų gedimus. Gerai kad pakolkas vos keliom valandom, kai dingdavo. Bet buvo vieną kartrą mano rekupas savaitei į garantinį išsiųstas. Vat tada, tai grubiai savaitę be rekupo gyvenau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 lapkričio 2016 - 22:21
QUOTE(mintas @ 2016 11 01, 23:20)
Kalba ėjo apie tiekiamo oro temperatūrą. Name termometras rodo 21C. Tenas orą dašildo iki +20C. Kiek tiektų be teno nežinau.

Aš tiekiamo oro pašildytuvo neturiu. Mano rekupe įdėjo pašildytuvą, bet jis tik tam, kad rekūpas neužšaltų ir nesustotų, t.y. jis šildo iš lauko iki šilumokaičio ateinantį orą. Nuo šilumokaičio iki patalpų vidaus bus tiekiamas tokios temperatūros oras, kiek sugebės atgauti rekūpas (jo NVK). Mano rekupe nėra galimybės pasišildyti orą iki norimos temperatūros arba reikia pirkti papildomą pašildytuvą. Aš jo neturiu.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 10 31, 21:36)
Nera galimybes pas tave atsidaryti ir paziureti kiek susedo ekovata. Pats nepasilikau liuko i virsu pas mane irgi 45 cm supusta ant perdangos.

Pas mane jau dedant ruloninę stiklo vatą jin nuo svorio susėdo... dėta 55cm ruloninės stiklo vatos ir 3cm priešvėjinės, natūroj vietom gaunasi bendras storis ~40cm... po metų kitų, įtariu dar nusės... liuką pasilieku dėl visa ko...
Atsakyti