Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

QUOTE(arkava @ 2016 10 31, 09:31)
O nematavot dregme viduj? Pas mane laikos apie 60>.  Labai normalu organizmui
O ir lauke dabar drėgnoka,

dabar rodo kad kieme 80proc. santykinė dregmė, bet tokia dregmė prie +20 yra tik apie 35proc. santykinės, nelabai jau drėgnas tas oras kieme smile.gif

http://www.de2.lt/na...n...sos-taŔkas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 31 spalio 2016 - 09:43
QUOTE(arkava @ 2016 10 31, 10:31)
O nematavot dregme viduj? Pas mane laikos apie 60>.  Labai normalu organizmui
O ir lauke dabar drėgnoka,

Nematavau, bet esu isitikines, kad zemesne. Sausa, ypac jei užkeliu temperatura iki +23. Reiks nusipirkti matuokle ir pasimatuoti. Pirmam aukste dar nieko, antram aukste sausiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 31 spalio 2016 - 09:50
Nes antras aukštas kiauresnis už pirmą tradiciškai?
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 10 31, 15:44)

Greičiausiai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 10 31, 14:45)
Greičiausiai.

Nejuokinkit, mano namo visas stogas ir perimetras uzpustas PU putomis, 40cm ekovatos, visos pleveles ir t.t. keramikines palanges viduje, neprapucia joks vejelis. Nebent ekovata pasedo pu langais ir skliautuose, sito neigti negaliu. vienintelis nesandarumas yra plastikiniu, varstomu langu varcios.
Atsakyti
Pas mane apie 60 dregme laikosi, jei isjungiu rekupa, per kelias diena pakyla iki 75-80.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 10 31, 17:47)
Nejuokinkit, mano namo visas stogas ir perimetras uzpustas PU putomis, 40cm ekovatos, visos pleveles ir t.t. keramikines palanges viduje, neprapucia joks vejelis. Nebent ekovata pasedo pu langais ir skliautuose, sito neigti negaliu. vienintelis nesandarumas yra plastikiniu, varstomu langu varcios.

Nera galimybes pas tave atsidaryti ir paziureti kiek susedo ekovata. Pats nepasilikau liuko i virsu pas mane irgi 45 cm supusta ant perdangos.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 10 31, 21:36)
Pas mane apie 60 dregme laikosi, jei isjungiu rekupa, per kelias diena pakyla iki 75-80.
Papildyta:

Nera galimybes pas tave atsidaryti ir paziureti kiek susedo ekovata. Pats nepasilikau liuko i virsu pas mane irgi 45 cm supusta ant perdangos.

Negaliu ir as patikrinti, nepalikau liuko i palepe, nors tos palepes kaip ir nebeliko. Siaip itariu, kad susedo ekovata, nes jauciasi tarsi namas po truputi tampa saltesnis. Nors gal tiesiog taip atrodo. Seniau krisdavo temperatura po laipsni i para, dabar lyg ir daugiau krenta. Kita vertus, dregnas ruduo yra blogiau nei sausa ziema.
Dar galvoju, gal reikia pripusti ekovatos iki stogo ir bus viskas padaryta, ka galima padaryti:)

Tai kas yra negerai, dregme 60, ar ijungus rekuperatoriu kylanti iki 80? As neisivaizduoju kas butu jei sildymo sezono metu negalima butu vedinti namo, isdziuciau kaip mumija.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 10 31, 21:50)
Negaliu ir as patikrinti, nepalikau liuko i palepe, nors tos palepes kaip ir nebeliko. Siaip itariu, kad susedo ekovata, nes jauciasi tarsi namas po truputi tampa saltesnis. Nors gal tiesiog taip atrodo. Seniau krisdavo temperatura po laipsni i para, dabar lyg ir daugiau krenta. Kita vertus, dregnas ruduo yra blogiau nei sausa ziema.
Dar galvoju, gal reikia pripusti ekovatos iki stogo ir bus viskas padaryta, ka galima padaryti:)

Tai kas yra  negerai, dregme 60, ar ijungus rekuperatoriu kylanti iki 80? As neisivaizduoju kas butu jei sildymo sezono metu negalima butu vedinti namo, isdziuciau kaip mumija.

O tai termoviziją žiemą padaryti? Jei bus susėdusi, tai akivaizdžiai matysis šaltesnės sienos ties tom vietom, kur vatos nėra.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 10 31, 22:31)
O tai termoviziją žiemą padaryti? Jei bus susėdusi, tai akivaizdžiai matysis šaltesnės sienos ties tom vietom, kur vatos nėra.

Planuiju, nors ir taip matosi, kad kazkas ne taip, nes ties skliautais, kur siena siekia stoga, per visa perimetra, kai siplnai pasala, nutirpsta serksnas. Labai negeras pozymis, bet tai kiek tada susedo ekovata, pusantro metro? Taip irgi neturetu buti.
Idomu, kas nore susidure su reiskiniu, kai namas tampa saltesnis prejus keliems eksploatacijos metams?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 10 29, 22:47)
Cibujlio rekuperatoriaus rodmenys ant tiek geri, kad aš netikiu jok teisingai rodomi. Turiu įtarima, kad arba elektronika pagrąžina, arba prieš montiuojant temperatūros  daviklius juos visus pratestuoja, ir su paklaida į vieną pusę montuoja ant padavimo, su paklaida į kitą pusę ant ištraukimo. Daviklių paklaidos kaip ir deklaruotų paklaidų ribose, bet kai jie "sustatomi teisingai" ant ekrano išvedami duomenys atrodo daug gražiau, nei realybėj gali būti.

Rekuperatoriaus naudingumas, dirbant pirmu režimu ir varinėjant apie 70 kubų oro, siekia 97 proc. Kelis kartus mačiau, kad naudingumas siekė 100 proc., nes rodė, kad iš kambarių ištraukia 20,5 laipsnių orą ir lygiai tokį patį 20,5 laipsnių grąžina. Tai trukdavo neilgai: kokias 5-10 min.

Rekuperatorius laipsnius rodo 0,5 žingsniu, todėl tikėtina, kad yra apvalinimo paklaida. Tarkime rodo, kad iš patalpų ištraukia 20,5 laipsnių orą, kuomet realiai oro šiltumas gali siekti 20,3 laipsnio (jei būtų 20,2 greičiausiai jau apvalintų į 20 laipsnių pusę). O tas grąžinamas į kambarius gali būti ne 20 laipsnių, o 19,8 laipsnio (tikėtina, kad jei rodytų 19,6-19,7, tai apvalintų į 19,5 laipsnio, bet 19,8 ir daugiau apvalina į 20 laipsnių).

Mano supratimu šios temperatūros yra žemiausios, kokias gali rodyti dėl apvalinimo paklaidos. Išeina taip: rekuperatorius rodo, kad ištraukia 20,5 laipsnius, o grąžiną 20 laipsnių, bet dėl apvalinimo paklaidos realiai ištraukia 20,7, o grąžina 19,8 laipsnių. Tarkime, kad lauke turime +1,5 laipsnio. Tokiu atveju rekuperatoriaus NVK siektų apie 95 proc. Akivaizdu, kad paklaida galima, bet ji nėra labai didelė.

Tai patvirtina ir nedidelės šilumos siurblio energijos sąnaudos, nes jei naudingumas būtų prastas, siurblys prisuktų daugiau elektros. Aš šilumos siurblio apatinę kreivę nuo +17 pakėliau iki +19. Praeitą žiemą ant grindų buvo tik betonas, dabar suklotos parketlentės, kurias siekdamas apsaugoti, paklojau vyniojamą kartoną, o ant viršaus dar ir storą kartono popierių. Taip pat pagrindiniame ekrane nustatymą -2 pakeičiau į 0. Prieš tai apskaičiuotas grįžtamo termofikato temperatūra buvo apie 21,3 ar 21,5, šiuo metu apie 23,5-24 laipsniai. Žodžiu, siurblys turi ruošti apie 3-3,5 laipsniais aukštesnės temperatūros termofikatą. Taip pasielgiau todėl, nes bandžiau pasiekti, kad termostatai rodytų, jog patalpose yra apie 20 laipsnių.

Šiuo metu termostatai rodo, kad name turiu apie +20 laipsnių, kuomet mano seni termometrai rodo, kad name yra +21, o katilinėje net +23. Praeitų metų vidurkis su senais termometrais turėjo būti apie +20 laipsnių, šiemet palaikoma 1 laipsniu aukštesnė temperatūra, veikia rekuperatorius, bet šilumos siurblys kol kas prisuka tikrai nedaug šilumos. Galbūt įtakos turi ir tai, kad rekuperuojamo oro kiekis mažas (70 kubų), bet artimiausiu metu žadu pažaisti su antru greičiu. Nustatymą paliksiu ne kelioms minutėms, o parai ar net savaitei. Pažiūrėsim, koks naudingumas dirbant antru greičiu. Aišku trūksta vidinių pritekėjimų, todėl informacija nėra visiškai teisinga.

Man kur kas įdomiau, kurie termometrai rodo teisybę: termostatai ar mano senas skaitmeninis ir spiritinis termometrai? Pagal termostatus name apie 20 laipsnių, kiti termometrai rodo, kad name apie +21 laipsnis, o rekuperatorius rodo, kad iš namų ištraukia 20,5 laipsnių orą. Trys skirtingos reikšmės. Beje, rekuperatorius rodo apie 0,5-0,6 laipsniai aušktesnę tiekiamo oro temperatūrą nei šilumos siurblys. Šį vakarą siurblys rodė, kad lauke buvo apie 0,8 ar 0,9 laipsniai, kuomet rekuperatorius rodė, kad lauke +1,5 laipsniai. Tiekiamas oras iki rekuperatoriaus eina 2,5 m neoporo (polipropileno) vamzdžiai, todėl galėjo pašilti. O galbūt yra apvalinimo paklaida.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 lapkričio 2016 - 19:56
QUOTE(Orginalus @ 2016 10 29, 21:27)
Idomu butu suzinoti kas naudoja renovent, paul ar kitus plokstelinius, kokias temperaturas grazina i nama ir siaip praito sezono skaiciukus, ka prisuko per salcius, kai jungesi tenas.

O man būtų įdomu sužinoti Amalvos, Systemair ir bet kokių kitų rekuperatorių duomenis.
Papildyta:
QUOTE(norcis @ 2016 10 30, 03:57)
<p>Cibuli, o elektros sąnaudos be karšto vandens? DHW atjungtas? Aš 16d. ijungiau, bet su DHW ijungtu, meistrai dirba, duris varsto ir daug kas nepabaigta, tai prisuko per 13d. apie 450kWh (atskirti kiek SS kol kas negaliu, bet vėliau matysiu).</p><p></p><p>Netrukus reiks sandarumo testą atlikti. Gal kas sertifikavotes A ar A+ klasei ir galite rekomenduoti kur kreiptis dėl sandarumo testo ir/a r sertifikavimo?</p>

Taip, šilumos siurblio elektros sąnaudos be karšto vandens ruošimo. Jis šiuo metu dirba tik namo šildymui.

Dėl sandarumo matavimų gali kreiptis į Termą. Jie jau yra sertifikuoti ir padarys sertifikuotą sandarumo testą. Dėl namo sertifikavimo gali kreiptis į šitą įmonę. Man jų kaina pasirodė priimtiniausia. Būtent su jais buvau pradėjęs sertifikuoti namą, tačiau dėl nelemtų langų procesas nutrūko.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2016 10 30, 12:51)
Antra ziema kaip gyvensim , kaip ir turetu buti isdziuves.

Man irgi keista, kodėl tavo ir Minto name vos išjungus rekuperatorių atsiranda daug drėgmės. Mintas sako, kad net stiklai rasoja. Mano name tiek drėgmės nėra. Jos nebuvo ir praeitais metais, nors tai buvo pirmas šildymo sezonas ir nebuvo rekuperatoriaus. Man gal šiek tiek keisčiau atrodo, kad mano skaitmenis senas termometras rodo, kad name 40-42 proc. drėgmė, kuomet rekuperatorius rodo, kad iš namo šalina lyg ir 50 proc. drėgmę. Bet tiek 40, tiek 50 yra labai gera drėgmė. Dar pridėsiu, kad nors name nėra jokių drėgmės šaltinių, bet entalpinis rekuperatorius visiškai nesumažino drėgmės, t.y. per tas 3 savaites (tiek jau veikia rekuperatorius) drėgmės lygis name nepasikeitė.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 10 31, 08:58)
Vis gundausi  isskalbti viesai  apatinius.. Tai yra aprasyti  savo nama kad butu palyginimas su pasyviu namu.

Smalsu pamatyti.
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2016 10 31, 14:44)

Kodėl?
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 11 01, 08:00)
Planuiju, nors ir taip matosi, kad kazkas ne taip, nes ties skliautais, kur siena siekia stoga, per visa perimetra, kai siplnai pasala, nutirpsta serksnas. Labai negeras pozymis, bet tai kiek tada susedo ekovata, pusantro metro? Taip irgi neturetu buti.
Idomu, kas nore susidure su reiskiniu, kai namas tampa saltesnis prejus keliems eksploatacijos metams?

Faktas, kad tavo stoge kažkas labai negero nutiko. Tikėtina, kad ekovata sėdo kaip reikiant. O gal nepripūtė tiek, kiek deklaravo. Daryk termoviziją ar net bandyk lįsti į palėpę ir visiems parodyk, ką gali "stebuklinga" ekovata. Kokios firmos naudojai? Kas pūtė? Gerai, kad aš nesusigundžiau šituo "stebuklu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 lapkričio 2016 - 20:14

Sveiki,pas mane ekovata pūsta ant perdangos "atviru" būdu .Per metus susedo kažkur 4cm.Šiemet reikės dasipūsti ir daugiau lyg ir neturėtu sėsti.

Atsakyti