Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

Cibuli, o elektros sąnaudos be karšto vandens? DHW atjungtas? Aš 16d. ijungiau, bet su DHW ijungtu, meistrai dirba, duris varsto ir daug kas nepabaigta, tai prisuko per 13d. apie 450kWh (atskirti kiek SS kol kas negaliu, bet vėliau matysiu).

Netrukus reiks sandarumo testą atlikti. Gal kas sertifikavotes A ar A+ klasei ir galite rekomenduoti kur kreiptis dėl sandarumo testo ir/a r sertifikavimo?

Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 10 29, 21:27)
Pritariu mintui, as taip pat esu nusivyles amalvos rekuperatoriaus grazinama temperatura. Idomu butu suzinoti kas naudoja renovent, paul ar kitus plokstelinius, kokias temperaturas grazina i nama ir siaip praito sezono skaiciukus, ka prisuko per salcius, kai jungesi tenas.
Cibulio rekuperatoriaus naudingumas kolkas tikrai superinis aisku ir kaina;)

Ot naujiena, jei yra vedinimas, yra ir silumos nuostoliai, jei yra silumos nuostoliai, juos reikia kompensuoti sildymu. Kuo salciau lauke, tuo mazesnis rekuperatoniaus nk ir tuo daugiau reikia sildyti. Yra iseitis - nevedinti, bet naujam, ypac sandariam name nevedinti neiseina, nes oras pridusta labai greitai, be to, suuostai visus dazu, kliju, laku ir plasmasiu garus. Zodziu, vedini, sildai, moki ir tiek ziniu.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 10 30, 07:40)
Ot naujiena, jei yra vedinimas, yra ir silumos nuostoliai, jei yra silumos nuostoliai, juos reikia kompensuoti sildymu. Kuo salciau lauke, tuo mazesnis rekuperatoniaus nk ir tuo daugiau reikia sildyti. Yra iseitis - nevedinti, bet naujam, ypac sandariam name nevedinti neiseina, nes oras pridusta labai greitai, be to, suuostai visus dazu, kliju, laku ir plasmasiu garus. Zodziu, vedini, sildai, moki ir tiek ziniu.

Ar pats naudoji amalvos rekuperatoriu? Ir zinai koks ju nvk prastas? uztai su mintu ir sakome, kad atvesus orui paduodama temperatura yra 3c zemesne, todel labai jauciasi, kad namas greit atvesta.
As ne to klausiu, as zinau ir jauciu, kad be rekupo ne pro kur, nes isjungus ji staigiai dregme soka i virsu. Man tik idomu kaip sekasi ne rotoriniu rekupu atstovam, nes ateityje noreciau pasikeisti ji.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 10 30, 09:16)
Ar pats naudoji amalvos rekuperatoriu? Ir zinai koks ju nvk prastas? uztai su mintu ir sakome, kad atvesus orui paduodama temperatura yra 3c zemesne, todel labai jauciasi, kad namas greit atvesta.
As ne to klausiu, as zinau ir jauciu, kad be rekupo ne pro kur, nes isjungus ji staigiai dregme soka i virsu. Man tik idomu kaip sekasi ne rotoriniu rekupu atstovam, nes ateityje noreciau pasikeisti ji.

Systemair rekuperatorius pas mane. Jei isjungus rekuperatoriu dregme soka aukstyn, tai cia ne rekuperatoriaus problema, o kazkas is esmes kitaip, nes jei sildymo sezono metu nevedinciau, tai isdziutu viskas, kas yra name. Visa laime, kad rotorinis rekuperatorius palaiko dregme. Zodziu, grindinis sildymas isgarina drenme is namo iki nenormalaus lygio, o rekuperatorius grazina. Pas tamsta isena atvirksciai.
Kas del 3 laipsniu skirtumo, o gali buti kitaip? 100% naudingumo koeficiento nebuna, rotoriniai jei veikia 80% tai yra gerai. Apie teorijas neverta kalbet.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 10 30, 08:37)
Systemair rekuperatorius pas mane. Jei isjungus rekuperatoriu dregme soka aukstyn, tai cia ne rekuperatoriaus problema, o kazkas is esmes kitaip, nes jei sildymo sezono metu nevedinciau, tai isdziutu viskas, kas yra name. Visa laime, kad rotorinis rekuperatorius palaiko dregme. Zodziu, grindinis sildymas isgarina drenme is namo iki nenormalaus lygio, o rekuperatorius grazina. Pas tamsta isena atvirksciai.
Kas del 3 laipsniu skirtumo, o gali buti kitaip? 100% naudingumo koeficiento nebuna, rotoriniai jei veikia 80% tai yra gerai. Apie teorijas neverta kalbet.

Pas mane daug dregmes manau del to, kad gartraukis recirkuliacinis ir nera papildomo ismetimo is vonios. Plius kai puikus sandarumas, nera dregmei kur iskeliauti, o rekupas veikdamas 20 proc nasumu nespeja jos pasalinti. Sildymo poteikis siuo metu minimalus, sildymas per para veikia 2h.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 10 30, 10:57)
Pas mane daug dregmes manau del to, kad gartraukis recirkuliacinis ir nera papildomo ismetimo  is vonios. Plius kai puikus sandarumas, nera dregmei kur iskeliauti, o rekupas veikdamas 20 proc nasumu nespeja jos pasalinti. Sildymo poteikis siuo metu minimalus, sildymas per para veikia 2h.

Pas mane nera jokio gartraukio, puodai daug dregmes neduoda. Jei grindinis sildymas, teoriskai turi buti sausa name. Gal jusu namas neisdziuves dar po statybu.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 10 30, 10:44)
Pas mane nera jokio gartraukio, puodai daug dregmes neduoda. Jei grindinis sildymas, teoriskai turi buti sausa name. Gal jusu namas neisdziuves dar po statybu.

Antra ziema kaip gyvensim , kaip ir turetu buti isdziuves.
Atsakyti
QUOTE(norcis @ 2016 10 30, 03:57)
Netrukus reiks sandarumo testą atlikti. Gal kas sertifikavotes A ar A+ klasei ir galite rekomenduoti kur kreiptis dėl sandarumo testo ir/a r sertifikavimo?</p>

Nemažai kas iš A+ namų sttytojų sandarumo testą darosi pas šiauliečius Termas. Jie be problemų keliauja po visą Lietuvą. Atrodo patikimi, veda ir savo blogą.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 10 30, 12:44)
Jei grindinis sildymas, teoriskai turi buti sausa name.

Tai kur grindinis šildymas nuleidžia ištraukta iš oro drėgmę?

Neatrodo, kad nusikalbi? Jokia šildymo sistema drėgmės iš namo nepašalina. Grindinis šildymas - tai ne drėgmės surinkėjas. Garai beja ir "nedegūs", tad grindinio šildymo "sudeginti" irgi negali būti.

Pas patį, kai langai nuolatos praviri, o ir šeip namas ne iš sandariųjų, tai nieko keisto, kad patalpose šaltu metų laiku, sausa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 spalio 2016 - 23:12
QUOTE(mintas @ 2016 10 31, 00:06)
Tai kur grindinis šildymas nuleidžia ištraukta iš oro drėgmę?

Neatrodo, kad nusikalbi? Jokia šildymo sistema drėgmės iš namo nepašalina. Grindinis šildymas - tai ne drėgmės surinkėjas. Garai beja ir "nedegūs", tad grindinio šildymo "sudeginti" irgi negali būti.

Pas patį, kai langai nuolatos praviri, o ir šeip namas ne iš sandariųjų, tai nieko keisto, kad patalpose šaltu metų laiku, sausa.

Jau visa spali langu neatidarineju:) Mano name sausa ir ziema ir vasara, ziema sausiau, nes sildomos grindys, kuriu plotas 170m2. Ne is vieno girdejau, kad sildomos grindys dziovina ora, jei nebutu rekuperatoriaus, ryte atsikelciau isdziuvusia burna ir sulipusiomis akimis. Gali buti, kad dregme pasisalina pro fibo blokeliius, ekovata, ir muro plyta, kurie yra laidus dregmei. Nemanau, kad kazkoks mikroplysiukas lango varcioje galetu daryti tokia itaka, kad pro ji ir iseitu viso namo dregme.
Kita vertus, jei namas yra supersandarus, ipakuotas i polistiroli, pleveles ir PUR plokstes, tai dregme pasisalinti gali tik pro ventiliacija, o jei ventiliacijos nepakanka, tai ir dregna. Tokiu atveju logiska butu naudoti plokstelini rekuperatoriu, kuris dziovina ora. Ir, aisku, oro istraukimai turetu buti protingai suprojektuoti, is vonios kambariu ir dusu turi buti privalomi. Ziema dar nieko, jei sildomos grindys, tai dregme pasiskirsto, bet vasara jau problema, todel as ir neisjungiu ventiliacijos kiaurus metus. Jei yra duso megeju name, tai dusas neisdziusta ir sienos pradeda pelyti.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2016 10 30, 20:13)
Nemažai kas iš A+ namų sttytojų sandarumo testą darosi pas šiauliečius Termas. Jie be problemų keliauja po visą Lietuvą. Atrodo patikimi, veda ir savo blogą.

Kaip supratau,termas ruosiasi ,o gal jau turi sertifikatus,sertifikuoti pasyvius namus. (kas butu logiskas ju zingsnis) skambino jie pries menesi,siulesi sandarumo testa pasidaryti uz 100 euru,nes jiem reikejo namo kuriame jie galetu dirbti o juos kazkokie atsovai stebetu kaip jie dirba.. Vadinasi Tvarkosi popierius.. Bet atsisakiau ju paslaugu nes man geria ir taip kaip yra,o irodineti kam nors (pvz cibuliui) kad mano name ne 0,60 o maziau,man ir simto euru gaila.. Vis gundausi isskalbti viesai apatinius.. Tai yra aprasyti savo nama kad butu palyginimas su pasyviu namu. Cibulis pasieke labai gera rezultata tai faktas ir tas rezultatas susideda is labai smulkiu detaliu.. Bet tai gal veliau..
Atsakyti
O nematavot dregme viduj? Pas mane laikos apie 60>. Labai normalu organizmui
O ir lauke dabar drėgnoka,

QUOTE(bruonius @ 2016 10 31, 06:12)
Jau visa spali langu neatidarineju:) Mano name sausa ir ziema ir vasara, ziema sausiau, nes sildomos grindys, kuriu plotas 170m2. Ne is vieno girdejau, kad sildomos grindys dziovina ora, jei nebutu rekuperatoriaus, ryte atsikelciau isdziuvusia burna ir sulipusiomis akimis. Gali buti, kad dregme pasisalina pro fibo blokeliius, ekovata, ir muro plyta, kurie yra laidus dregmei. Nemanau, kad kazkoks mikroplysiukas lango varcioje galetu daryti tokia itaka, kad pro ji ir iseitu viso namo dregme.
Kita vertus, jei namas yra supersandarus, ipakuotas i polistiroli, pleveles ir PUR plokstes, tai dregme pasisalinti gali tik pro ventiliacija, o jei ventiliacijos nepakanka, tai ir dregna. Tokiu atveju logiska butu naudoti plokstelini rekuperatoriu, kuris dziovina ora. Ir, aisku, oro istraukimai turetu buti protingai suprojektuoti, is vonios kambariu ir dusu turi buti privalomi. Ziema dar nieko, jei sildomos grindys, tai dregme pasiskirsto, bet vasara jau problema, todel as ir neisjungiu ventiliacijos kiaurus metus. Jei yra duso megeju name, tai dusas neisdziusta ir sienos pradeda pelyti.

Atsakyti