Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

QUOTE(cibulis @ 2016 08 03, 09:26)
Jei rekonstrukcija, tai užjaučiu. Kokią klasę ketini pasiekti po rekonstrukcijos? Brangus dalykas ar proto ribose? Rekonstrukcija palies tik pamatą ar visą namą?

Turint omenyje, kad Funtikas visai neseniai buvo uždavęs klausimą apie stogo mazgą, panašu, kad rekonstrukcija palies visą namą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 08 02, 22:36)
Manau kad galima.
Papildyta:
Pažiūri į senų vartų nuotrauką ir viskas atsistoja į savas vietas smile.gif.

Dar po laiptų ašine sija galima montuoti tokį stebuklą šalčio tiltelio nutraukimui.

Mačiau Restoj2016, bet neatsimenu kas platina Lietuvoje. 25cm pločio 1 bėg. metro kaina~20€
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 08 02, 22:43)
O kokiame gylyje jis turi būti ir kokio storio dažniausiai daromas...?
p.s. ateičiai labai naudingą paveikslėlį įkėlei, pas mane iš vienos namo pusės ant namo nuo šlaito "tekės" vanduo...todėl tokį drenažą įsirengti būtų labai naudinga...

Visas aprašymas čia.

Gylis nuo žemės pavišiaus ~30cm su nuolydžiu nuo namo.

7 - sutankintas rupus smėlis arba žvyras - svarbu kad būtų laidus vandeniui
8 - drenažinis vamzdis
Membranos vaidmenį dalinai atlieka geotekstilė.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 08 03, 09:39)
Dar po laiptų ašine sija galima montuoti tokį stebuklą šalčio tiltelio nutraukimui.

Mačiau Restoj2016, bet neatsimenu kas platina Lietuvoje.

http://www.marmox.lt
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...s.d?id=71955310

Kagi, puiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 08 02, 23:43)
Ne visai ta tema, bet prie to pačio gal apie šitą drenažą paprotinsite mane?
http://www.part.lt/i...fa8d0346167.png

kur 7 numeriu pažymėtas gruntas, tai aš supratau, kad užkastas tas pats gruntas, kuris prieš tai iš ten ir buvo iškastas.

Drenažinis vamzdis tenai pažymėtas 3 numeriu, o

8 numeriu kur nupaišei, ten laidus vandeniui gruntas, skalda arba labai taupant, stambesnis smėliukas.

Drenažinės membranos čia nėra, nes naudojamas ne EPS o reklamuojamas finfoam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 rugpjūčio 2016 - 14:05
QUOTE(*** @ 2016 08 03, 12:24)

Kiek 1 kWh kaina išeina? Elektra irgi šiek tiek pigo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 03, 14:37)
Kiek 1 kWh kaina išeina? Elektra irgi šiek tiek pigo.

Jei ,kaip straipsnyje rašo ,pigo 14pr. tai 1kWh kaina grubiai apvalinant 0,045Eur-14pr.=0.039Eur
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SGerda: 03 rugpjūčio 2016 - 13:55
QUOTE(SGerda @ 2016 08 03, 13:54)
Jei ,kaip straipsnyje rašo ,pigo 14pr. tai  1kWh kaina grubiai apvalinant  0,045Eur-14pr.=0.039Eur

Mano geoterminio SCOP vien šildymui šį sezoną buvo apie 5,16. Elektros 1 kWh kainuoja 0,12 euro, todėl 1 kWh šilumos kaina su geoterminiu išeina apie 0,023 euro. Per pusę pigiau nei su dujomis.

Geoterminio įrengimas man būtų kainavęs maždaug dvigubai brangiau nei dujinis šildymas, tačiau kadangi dujų kWh dvigubai brangesnė, tai per ilgesnį laiko tarpą abiejų sistemų kainos susivienodins. O geoterminis dar turi galimybę vėsinti namą. Ir šiaip atrodo saugesnis, švaresnis šildymo būdas.
Atsakyti
Labai idomu butu jai paskaiciuotum kiek tas dvigubai yra pinigine israiska per metus?

Kiek pamenu tavasis siurblys jau ir taip kazkokia tai avarija ziema patyre, dujiniai katilai nepasakyciau kad garsetu gedimais, bent jau mano junkeris kokia 10m dirba be problemu. Nezinia ar ateity neatsiras koks grezinio mokestis, kaip pats minejai grezinio uzsandarinimas buvo ne pagal reglamenta.. Laiko klausimas kai bus kokios sankcijos gruntinio vandens tersejams.

QUOTE(cibulis @ 2016 08 03, 14:11)
Geoterminio įrengimas man būtų kainavęs maždaug dvigubai brangiau nei dujinis šildymas, tačiau kadangi dujų kWh dvigubai brangesnė, tai per ilgesnį laiko tarpą abiejų sistemų kainos susivienodins. O geoterminis dar turi galimybę vėsinti namą.  Ir šiaip atrodo saugesnis, švaresnis šildymo būdas.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 08 03, 14:25)
Kiek pamenu tavasis siurblys jau ir taip kazkokia tai avarija ziema patyre, dujiniai katilai nepasakyciau kad garsetu gedimais, bent jau mano junkeris kokia 10m dirba be problemu. Nezinia ar ateity neatsiras koks grezinio mokestis, kaip pats minejai grezinio uzsandarinimas buvo ne pagal reglamenta.. Laiko klausimas kai bus kokios sankcijos gruntinio vandens tersejams.

Greičiau atsiras ne gręžinio, o kamino mokestis. Taip kad tau pirmam teks mokėti. Juo labiau,kad geotermą vertina kaip dalinai atsinaujinantį energijos šaltinį. O dujos - visiškai neatsinaujinantis energijos šaltinis.

Mano siurblys nebuvo sugedęs, nors gal ir labai norėtum. Tai visiškai naujas modelis todėl gamintojas padarė klaidą - neapšiltino kažkurio vamzdelio, per kurį vaikšto labai žemos temperatūros. Kaupėsi kondensatas, kuris pradėjo bėgti aparato dugnu. Pradėjo aiškintis, kas yra ir kodėl bėga vanduo ir sujudino kažkokį lizdą. Taigi izoliavo tą vamzdį, lizdą įstatė atgal į savo vietą ir viskas veikia idealiai.

Jei prijungsiu siurblį prie interneto iki spalio pabaigos, gausiu net 5 metų garantiją absoliučiai viskam. Ar tavo dujiniam katiliui tiek duoda? Aišku, kad ne. Ir dar dujų kaloringumas šokinėja, ir dujos nėra saugu - tikriausiai prisiuostai, nors ir nejauti, ir man labai nepatinka remti Ivano politikos. Dujos mano labai nepatinka. Geriau jau granulės ar lietuviškos malkos. Tik jokiu būdu ne Ivano bezdalai.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2016 08 03, 14:25)
Labai idomu butu jai paskaiciuotum kiek tas dvigubai yra pinigine israiska per metus?

O tu skaičiuok ne per metus, o per 20-25 metus. Mano šaldytuvas dirbs mažiausiai 20-25 metus, o tu per tą laiką pakeisi 2-3 pečius. Man namo šildymas kainuos apie 50-70 eurų, tau apie 300 eurų. Beje nelabai tikiu, kad tau šildymas kainavo apie 300 eurų. Galėtum pateikti skaitliuko parodymus ir panašius dalykus per sezoną. Žinau, kad mėgsti girtis, todėl gali būti visokie skaičiai. O dar lyg ir židinį turi, todėl informacija yra iškreipta.
Atsakyti
Nu keistas požiūris. Nekitaip.
(I sau nepasirinktas šildymo sistemas).

QUOTE(cibulis @ 2016 08 03, 20:23)

Jei prijungsiu siurblį prie interneto iki spalio pabaigos, gausiu net 5 metų garantiją absoliučiai viskam. Ar tavo dujiniam katiliui tiek duoda? Aišku, kad ne. Ir dar dujų kaloringumas šokinėja, ir dujos nėra saugu - tikriausiai prisiuostai, nors ir nejauti, ir man labai nepatinka remti Ivano politikos. Dujos mano labai nepatinka. Geriau jau granulės ar lietuviškos malkos. Tik jokiu būdu ne Ivano bezdalai.
Papildyta:

O tu skaičiuok ne per metus, o per 20-25 metus. Mano šaldytuvas dirbs mažiausiai 20-25 metus, o tu per tą laiką pakeisi 2-3 pečius. Man namo šildymas kainuos apie 50-70 eurų, tau apie 300 eurų. Beje nelabai tikiu, kad tau šildymas kainavo apie 300 eurų. Galėtum pateikti skaitliuko parodymus ir panašius dalykus per sezoną. Žinau, kad mėgsti girtis, todėl gali būti visokie skaičiai. O dar lyg ir židinį turi, todėl informacija yra iškreipta.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 08 03, 21:28)
Nu keistas požiūris. Nekitaip.
(I sau nepasirinktas šildymo sistemas).

O kas keisto? Prašau detaliau.
Atsakyti