QUOTE(*** @ 2016 08 03, 14:25)
Kiek pamenu tavasis siurblys jau ir taip kazkokia tai avarija ziema patyre, dujiniai katilai nepasakyciau kad garsetu gedimais, bent jau mano junkeris kokia 10m dirba be problemu. Nezinia ar ateity neatsiras koks grezinio mokestis, kaip pats minejai grezinio uzsandarinimas buvo ne pagal reglamenta.. Laiko klausimas kai bus kokios sankcijos gruntinio vandens tersejams.
Greičiau atsiras ne gręžinio, o kamino mokestis. Taip kad tau pirmam teks mokėti. Juo labiau,kad geotermą vertina kaip dalinai atsinaujinantį energijos šaltinį. O dujos - visiškai neatsinaujinantis energijos šaltinis.
Mano siurblys nebuvo sugedęs, nors gal ir labai norėtum. Tai visiškai naujas modelis todėl gamintojas padarė klaidą - neapšiltino kažkurio vamzdelio, per kurį vaikšto labai žemos temperatūros. Kaupėsi kondensatas, kuris pradėjo bėgti aparato dugnu. Pradėjo aiškintis, kas yra ir kodėl bėga vanduo ir sujudino kažkokį lizdą. Taigi izoliavo tą vamzdį, lizdą įstatė atgal į savo vietą ir viskas veikia idealiai.
Jei prijungsiu siurblį prie interneto iki spalio pabaigos, gausiu net 5 metų garantiją absoliučiai viskam. Ar tavo dujiniam katiliui tiek duoda? Aišku, kad ne. Ir dar dujų kaloringumas šokinėja, ir dujos nėra saugu - tikriausiai prisiuostai, nors ir nejauti, ir man labai nepatinka remti Ivano politikos. Dujos mano labai nepatinka. Geriau jau granulės ar lietuviškos malkos. Tik jokiu būdu ne Ivano bezdalai.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2016 08 03, 14:25)
Labai idomu butu jai paskaiciuotum kiek tas dvigubai yra pinigine israiska per metus?
O tu skaičiuok ne per metus, o per 20-25 metus. Mano šaldytuvas dirbs mažiausiai 20-25 metus, o tu per tą laiką pakeisi 2-3 pečius. Man namo šildymas kainuos apie 50-70 eurų, tau apie 300 eurų. Beje nelabai tikiu, kad tau šildymas kainavo apie 300 eurų. Galėtum pateikti skaitliuko parodymus ir panašius dalykus per sezoną. Žinau, kad mėgsti girtis, todėl gali būti visokie skaičiai. O dar lyg ir židinį turi, todėl informacija yra iškreipta.