Įkraunama...
Įkraunama...

Birželinukai

QUOTE(Tina* @ 2016 08 19, 23:37)
pasisiutus, tam ir yra vidinis bei isorinis auditas. Tvarkingos imones nuolat ji atlieka savo iniciatyva. Buhalterijoj taip jau yra: Доверяй, но проверяй  smile30x30.png

Auditą daro tik tada kai yra būtinas, ir šiaip savo noru kad darytu maža įmonė turbūt iš 100 viena. Auditas yra brangus dalykas, jei pagal sąlygas neatitinki kriterijų tai tikrai niekas nepuola daryti.
Teorija nuo praktikos skiriasi smile30x30.png

QUOTE(Mergyte <3 @ 2016 08 20, 10:24)
Aš galvoju, kad ateis laikas ir viskas susidėlios jai. Gal tik mums taip darė... nors iš tikro ne kartą pasakojo, kaip tėvas jos padėdavo išsisukti nuo pvz VMI tikrinimų ar pan. Mes kaip ir pasibaigėm jau tikrinimus, atrodo išsisuksim su minimaliais nuostoliais.
Kažkodėl abejoju ar ji savo noru audituodavosi  bigsmile.png ir nesistebiu visai. Tik niekaip nesuvokiu kaip galėjau taip nepatikrinti... nors jau įtarimų turėjau kad yra ne visai gerai atliekama paslauga.... jau kai vyras pasakė apie pinigų inkasavimą sunerimau. Paskui dar kai paklausdavau ar vyras gauna ataskaitas apie skolingas įmones... o dar kai paimiau papkes, tai supratau, kad ir pvm deklaracijų nebuvo pateiktų.... žodžiu, tikiuosi dėl jos pačios, kad tai tik mums taip darė... kitu atveju manau ilgai netemps dirbdama šį darbą.

Kaip gali nepateikti PVM deklaracijų? Tai kur VMI buvo, niekas neskambino ir neieškojo. Pabandyk nepateikti viena diena PVM deklaracijos tai skambučiai ir baudos pareina. Gal neatspausdino, gal neteisingai paeteikė, bet kad visiškai neteiktų būtų raštai ir iškart patikrinimas. Kviestas pokalbiui įmonės sąvininkas. Pažiūrėk per mano vmi, gali per vyra prisijungti ir pamatyti. forma yra FR600.

Atsakyti
QUOTE(salexa @ 2016 08 22, 14:24)
Auditą daro tik tada kai yra būtinas, ir šiaip savo noru kad darytu maža įmonė turbūt iš 100 viena. Auditas yra brangus dalykas, jei pagal sąlygas neatitinki kriterijų tai tikrai niekas nepuola daryti.
Teorija nuo praktikos skiriasi  smile30x30.png
Kaip gali nepateikti PVM deklaracijų? Tai kur VMI buvo, niekas neskambino ir neieškojo. Pabandyk nepateikti viena diena PVM deklaracijos tai skambučiai ir baudos pareina. Gal neatspausdino, gal neteisingai paeteikė, bet kad visiškai neteiktų būtų raštai ir iškart patikrinimas. Kviestas pokalbiui įmonės sąvininkas.  Pažiūrėk per mano vmi, gali per vyra prisijungti ir pamatyti. forma yra FR600.

Iš akies teikė 4u.png paskui turbūt keitė pagal faktą. Kiek žinau keitė kelis kartus deklaracijas, nes daug klaidų buvo (pvz viena suma SF, apmokėta pagal SF, pas ją visai kita suma). Daug įmonių nebuvo suvestų į programą.
Žodžiu, kalbėjom su teisinku, nauja buhaltere, tai mums negresia niekas. Yra su ja sutartis ką ji turėjo daryti, tai jei kokia VMI ir išsikviestų, tai ji atsakyt turėtų. O kalbėjom ir ar jai raštiškai teikti pretenziją tokiu atveju.
Žodžiu, jau kur mano smegenys buvo kad netikrinau. Vyras mano iš vis to laiko neturėjo cackintis su sąskaitom. Tam ir samdėsi tokią kuri darytų viską įakaitant ir SF išrašymą bei banko sutikrinimą. Būtų pats norėjęs tą daryt, būtų elementriai kitokią įmonę samdęs. Nu bet pamoka mums 100 % 4u.png žinok ir geras spyris šiknon buvo biggrin30x30.png
Atsakyti
QUOTE(salexa @ 2016 08 22, 14:24)
Teorija nuo praktikos skiriasi  smile30x30.png

Matai as cia kaip tik is praktikos smile30x30.png paskutine imone, kurioje as dirbau vadovas samdydavo audita susiderines su buhalterem ir budavo tada ramus, kad viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 08 22, 15:06)
Matai as cia kaip tik is praktikos smile30x30.png paskutine imone, kurioje as dirbau vadovas samdydavo audita susiderines su buhalterem ir budavo tada ramus, kad viskas gerai.

O tu tikra kad tai nebuvo privalomas auditas pagal įstatymą.

Mergyte PVM tikslinti galima 5 metus. O šiaip sąvininkams tikrai yra būtina kažkiek išmanyti buhalterija, nes visai kitaip matysit. Šaunuolė kad nori mokytis
Papildyta:
Suruošioaui aš jau daug maž mergina darželiui, kažkaip šiemet galvos tiek nebesukau. Pernai panikavau ir vis norėjos kažko geriausio gražiausio, o šiemet labai paprastai biggrin30x30.png

Atsakyti
QUOTE(salexa @ 2016 08 23, 14:23)
Mergyte PVM tikslinti galima 5 metus. O šiaip sąvininkams tikrai yra būtina kažkiek išmanyti buhalterija, nes visai kitaip matysit. Šaunuolė kad nori mokytis
Papildyta:
Suruošioaui aš jau daug maž mergina darželiui, kažkaip šiemet galvos tiek nebesukau. Pernai panikavau ir vis norėjos kažko geriausio gražiausio, o šiemet labai paprastai  biggrin30x30.png

Aš galima sakyt nieko nepirkau mažiukui biggrin30x30.png tik dvejas kelnytes ir triūsikų nes neturi vaikas biggrin30x30.png galvoju kad gal kaip nors išsisuksim su tuo ką turim. Jau išlaidų su vyresniuko mokykla per akis unsure30x30.png parkeris su uždara plunksna ir -20% 11 €. Pasirinkimas 1 iš 1. O tipo pirmojams jie labai geri. Tik kažkodėl vien paprasti be jokių apsaugų pardėse rolleyes.png nesuvokiu iš viso kaip žmonės iš minimalių algų be kokių močiučių pagalbos išleidžia į mokyklą vaikučius...
Šian iš vis esu labai prastos nuotaikos.... pilnatis? blink30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Mergyte <3 @ 2016 08 23, 15:21)
Aš galima sakyt nieko nepirkau mažiukui  biggrin30x30.png tik dvejas kelnytes ir triūsikų nes neturi vaikas  biggrin30x30.png galvoju kad gal kaip nors išsisuksim su tuo ką turim. Jau išlaidų su vyresniuko mokykla per akis  unsure30x30.png parkeris su uždara plunksna ir -20% 11 €. Pasirinkimas 1 iš 1. O tipo pirmojams jie labai geri. Tik kažkodėl vien paprasti be jokių apsaugų pardėse  rolleyes.png nesuvokiu iš viso kaip žmonės iš minimalių algų be kokių močiučių pagalbos išleidžia į mokyklą vaikučius...
Šian iš vis esu labai prastos nuotaikos.... pilnatis?  blink30x30.png

Kosmosas kažkoks su tom kainom.

Man nuotaika irgi nekokia, tikrai veikia pilnatis. Maniškė visą naktį praverkė, ir lova prisisiojo tai "linksminomės"
Atsakyti
QUOTE(salexa @ 2016 08 23, 16:01)
Kosmosas kažkoks su tom kainom.

Man nuotaika irgi nekokia, tikrai veikia pilnatis. Maniškė visą naktį praverkė, ir lova prisisiojo tai "linksminomės"

Maniškis irgi jūrininku šian buvo biggrin30x30.png

Tai ką kalbėt, sąsiuviniai nuo 12 ct (paprasti visai) o tie storesni ir po 1€. Nu ar būdavo po 40 ct sąsiuviniai kada nors tie 12 lapų? Jau pamenu po 5 litus spiraliniai buvo ale 5 dalykam. Dabar paprastas 1 € lotuliukas30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Mergyte <3 @ 2016 08 23, 16:06)
Maniškis irgi jūrininku šian buvo  biggrin30x30.png

Tai ką kalbėt, sąsiuviniai nuo 12 ct (paprasti visai) o tie storesni ir po 1€. Nu ar būdavo po 40 ct sąsiuviniai kada nors tie 12 lapų? Jau pamenu po 5 litus spiraliniai buvo ale 5 dalykam. Dabar paprastas 1 €  lotuliukas30x30.png

O jop tararai, gal reik pradėt taupyti jau sąsiuviniams dabar. Po 1 eurą sąsiuvinys rolleyes.png

Atsakyti
Nu bet ir kaineles unsure30x30.png tai kiek reikia uzdirbti kad plastelinas po 5 eurus kainuoja unsure30x30.png
As saviskio dar nesuruosiau mklai, bet mums nwreikia nieko tik uniforma ir sportine apranga ir batus nupirkti, net maitinimas nekainuoja.
Atsakyti
QUOTE(salexa @ 2016 08 23, 14:23)

Ne, tikrai ne. Pas mus ten vadovas labai specifinis buvo, prisigalvodavo visokiu aibiu smile30x30.png

O kaineles tai tikrai ziaurios. Darelinukams irgi buna sarasiukai supirkt kanc.prekes, tai nors near ka lygint su mokykla, bet vistiek sumele susidaro.
Atsakyti
QUOTE(salexa @ 2016 08 24, 10:00)
O jop tararai, gal reik pradėt taupyti jau sąsiuviniams dabar. Po 1 eurą sąsiuvinys  rolleyes.png

nu pirmokam tai 12-20 cnt, nes nereik jiems dar tų storesnių. Bet iš esmės labai daug kainuoja.
Tai mums irgi nieko pirkti nereik. Tik po 5 sąsiuvinius langeliais ir linijom, penalas su plunksnakočiu ir spalvotais pieštukais, trintuku, drožtuku ir liniuote, sport apranga. Visos pratybos jau mokyklos reikalas. Kaip ir visokie dailės reikalai.

Bet iš principo, tai sakau, pakanka ir to, kad po uniforma maikių reik, kelnių bent 2. Juk tepasi tie vaikai kaip velniukai. Tai jaučiasi labai tos išlaidos, nes kur pasisuki - šimtai eina rolleyes.png
Atsakyti
QUOTE(Mergyte <3 @ 2016 08 24, 14:50)
nu pirmokam tai 12-20 cnt, nes nereik jiems dar tų storesnių. Bet iš esmės labai daug kainuoja.
Tai mums irgi nieko pirkti nereik. Tik po 5 sąsiuvinius langeliais ir linijom, penalas su plunksnakočiu ir spalvotais pieštukais, trintuku, drožtuku ir liniuote, sport apranga. Visos pratybos jau mokyklos reikalas. Kaip ir visokie dailės reikalai.

Bet iš principo, tai sakau, pakanka ir to, kad po uniforma maikių reik, kelnių bent 2. Juk tepasi tie vaikai kaip velniukai. Tai jaučiasi labai tos išlaidos, nes kur pasisuki - šimtai eina  rolleyes.png

O jums pratybas mokykla perka, nes kolegė sakė jau kiek šitai kainuoja tai irgi baisu. Nesuprantu iš ko gyventi tiems kas gauna minimumą. Arba jei vienas iš mūsų netektume darbo, tai neįsivaizduoju kaip reiktų gyventi.
Atsakyti