QUOTE(kin @ 2018 07 21, 18:02)
del tu be skrupulu ir as pastebejau. bet tai dar ne priezastis paciai priimti tokius sprendimus, kurie man nepriimtini.
kodel taip kategoriskai apie zmona? juk greiciausiai ir myli, todel ir reikalingas.
o meiluze nu ka - kaip pasiklojo, taip ismiegos, tiesiog mano pateiktas pvz yra apie tai, kad bemedziodama pati ikliuvo. Buna ir taip gyvenime. Jei viskas tuose santykiuose butu prasideje is meiles, tai man jos butu teisiog gaila ir tiek, nes jausmai yra jausmai, bet kadangi ji medziojo ji kaip eilini trofeju, tai kazkaip nelabai gaila
Nezinau kaip jums, bet man teko ir nekarta gyvenime rinktis tarp dvieju blogybiu, kurios man is esmes buvo nepriimtinos. Bet esu suauges zmogus, negaliu vengti PRIVALOMO PASIRINKIMO, nes turimi kriterijai man nepriimtini. Dazniausiai privalomas pasirinkimas buna tam tirku sprendimu, veiksmu pasekme, ir nebutinai tuos veiksmus, sprendimus priemiau as. Cia panasiai kai skyrybu metu suage zmones klausia vaika, pastatyami ji priesPRIVALOMO PASIRINKIMO FAKTA, ka jis labiau myli, teti ar mama, pasirink.
Jei taip butu kategoriskai, buciau parasiusiu be KAIP
Va tuose niuansuose yra esme. Viena, kai moteris suteikia antra sansa nes myli nusizengusi, kitas vertinimas, kai zmogus-vyras paliekamas vien del patogumo. Is esmes, jei gvildensime morales plotmeje, vyras vardan savo patogumo susirades sau meiluze ir moteris gyvenanti su vyru vien del savo patogumo, is esmes niekuo nesiskiria. Ar verta tuomet piktintis, badyti pirstais, vaidinti iskaudinta...
O as truputeli giliau pameginsiu pazvelgti i jusu aprasyta situacija.
Dar karta pasikartosiu, kad moterys negimsta stervomis, jos jomis tampama. Stervos yra traumuotos moterys, kurioskencia pacios ir vercia kenteti kitus. Dazniausiai, kai jos buna jaunos, jas labai iskaudina vyras, to pasekoje moteris nebesugeba pasitiketi priesinga lytimi, kai kuriom atsiranda neapykanta, noras kersyti visai vyru giminei. Kaip jau rasiau, neretai buna kad savo stigmas, motinos stervos permeta dukrom, cia jau traumuojantis auklejimas.
Taigi, jusu minima meiluze greiciausiai yra traumuota, vyro iskaudinta moteris. Nematau cia jokio pelnyto likimo teisingumo. Man jusu papasakota istorija labiau kelia zmogiska, nuosirdu gailesti kencianciam, vienisam zmogui. Gaila ne meiluzes, o moters jau viena karta nusivylusios vyrais, kuri galu gale, neziurint i patirtas traumas, pamilo, bet ir ta meile jai atnesa skausma.
Kaip ir mano papsakota istorija. As nematau tame jokios laimes. Pirmu atveju, jis buvo iskaudinta zmona, nors ji sije situacijoje moralei nenusizenge, bet skausma patyre.
Kaip ir antru atveju, elgesys amoralus, jokios laimes. Ir kur tame PENYTAS LIKIMO TESINGUMAS. Ar kas musu turi teise menkinti tos moters "neteiseta" meile, pavogta akimirkai laime, badyti i ja pirstais, apieluoti i jos morale...
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 07 21, 18:22)
Manau jus nenuosirdi, nes siulot taip vertinti tik jums suprantamus dalykus.
Matot, jei buti tokiais tolesrastiskais, tai nebus galo blogiui. Riba bus vis toliau, jos nebeliks.
Tai viskas taps OK.
Turi buti riba uz kurios kaltasis uzmetomas akmenimis ar sukapojamas kirviu.
Tai tiesiog riba, geriau prie jo nepriartet ir nebus pavojaus perzengti
Papildyta:
Bet tie, kuriems padaryta lobotomija - dar laimingesni
Zinot koks tarp jusu ir manes skirtumas? Kai as pati nuodeminga, kaip kiekvienas musu, randu savo nuodemem pateisinimo priezastis. Tai va viena karta as pagalvojau, kad vertetu pasistngti buti "objektyviai" kitiems, kaip sau. Tada pradedi matyti daugiau, nei yra pavirsiuje, ar norima parodyti. Kai tu atsisakai teisejo vaidmens, nevertinti zmogaus vien "juoda - balta" kriterijais priarteji prie esmes. Samoningai rasau PRIARTEJU, nes visada palieku paklaida vertinant, kuri itakoja asmeninis subjektyvuimas.