Žmonėms būdinga ir tuštintis, bet yra dar toks dalykas, kaip sąmoningumas, tad gamtinių reikalų tikriausiai neatliekate viduryje gatvės ar prie perijos? Lygiai tas pats ir su morale. Nuo seniausių laikų, visose religijose, kalbama apie tuos pačius dalykus, žmogui tereikia laikytis jų ir visiems būtų geriau gyventi, bet teisinti save smagiau
Tuolabiau, jei pvz tuokiatės bažnyčioje ir manot, kad jums svarbios tos dogmos.
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 10 04, 16:14)
Žmonėms būdinga ir tuštintis, bet yra dar toks dalykas, kaip sąmoningumas, tad gamtinių reikalų tikriausiai neatliekate viduryje gatvės ar prie perijos? Lygiai tas pats ir su morale. Nuo seniausių laikų, visose religijose, kalbama apie tuos pačius dalykus, žmogui tereikia laikytis jų ir visiems būtų geriau gyventi, bet teisinti save smagiau
na taip, bet nuo seniausiu laiku ir patiems religiniu kultu atstovams nelabai sekesi buti moraliems
tad i pokalbius apie religijas geriau ne nesivelti
Asmeniskai man nesvarbios tikejimo dogmos. Bet yra kam svarbios. Tikra tiesa, butu grazu jeigu zmones ju laikytusi. Bet deja, pasaulis toks, nuodemingas ir purvinas. Saunu, kad nos Jus siekiate kilniu idealu.
Ne apie atstovus, pastatus ir kunigus kalbu. Apie moralę. Nors taip suprantu, daugeliui ji šiais laikais atrodo nebemadinga,
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 10 04, 16:41)
Ne apie atstovus, pastatus ir kunigus kalbu. Apie moralę. Nors taip suprantu, daugeliui ji šiais laikais atrodo nebemadinga,
Na, jus susiejote morale su religija.
Visi laikai vienodi morales buvimo/nebuvimo prasme
Ar jus zinote tokius laikus, kai nebuvo svetimavimo?
Paminėjau, kad visose religijose ir nereligijose moralė traktuojama vienodai. Nesvarbu, ar kalbam apie Mozės dekalogą, ar apie budistų skelbiamas dogmas, ar apie Sokratų laikų raštus.
Ką keičia tai, kad visais laikais buvo svetimoteriavimo? Na, buvo ir tai yra pavyzdys? Sakau čia tas pats, kas savęs teisinimas: "jeigu politikai vagia, tai ko man nevogti".
Ką keičia tai, kad visais laikais buvo svetimoteriavimo? Na, buvo ir tai yra pavyzdys? Sakau čia tas pats, kas savęs teisinimas: "jeigu politikai vagia, tai ko man nevogti".
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 10 04, 16:57)
Paminėjau, kad visose religijose ir nereligijose moralė traktuojama vienodai. Nesvarbu, ar kalbam apie Mozės dekalogą, ar apie budistų skelbiamas dogmas, ar apie Sokratų laikų raštus.
nieko nekeicia. tiesiog tai yra. neisnaikinama piktzaizde
Pavyzdys? O jus kazkas skatina nederamai elgtis? ar manote, kad si tema prisideda prie neistikimybes plitimo?
O koks skirtumas teisinasi ar ne?
Mane asmeniškai forumo tema tikrai neskatina elgtis ar nesielgti nederamai. Nemanau, kad išvis kažką virtuali diskusija gali tam pastūmėti, bet visgi tokios temos yra realybės atspindys (jei čia aprašomi tikri išgyvenimai, o ne fantazijos) ir tad man tikrai kažkiek apmaudu, kad visuomenėje neištikimybė jau tampa norma, o atvirkštinis požiūris laikomas davatkišku ar atgyventu. Liberalėjanti visuomenė, ką padarysi.
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 10 04, 16:16)
Mane asmeniškai forumo tema tikrai neskatina elgtis ar nesielgti nederamai. Nemanau, kad išvis kažką virtuali diskusija gali tam pastūmėti, bet visgi tokios temos yra realybės atspindys (jei čia aprašomi tikri išgyvenimai, o ne fantazijos) ir tad man tikrai kažkiek apmaudu, kad visuomenėje neištikimybė jau tampa norma, o atvirkštinis požiūris laikomas davatkišku ar atgyventu. Liberalėjanti visuomenė, ką padarysi.
Visame kame Jus palaikau.
Tik manau, kad tai neigyvenama, kaip ir visi kiti malonuma teikiantys pojuciai, priklausomybes, tai auksciau uz kalte ir morale tam zmogui. Zmones valdo ne tik protas, bet genetika, hormonai, aplinka. Tiesiog reikia paciam sau buti pavyzdziu, tureti vertybes ir priimti netobuluma. Kad ir kaip gaila, bet neistikimybe kazkam yra vienas is gyvenimo varikliu.
QUOTE(black*orchid @ 2016 10 04, 09:30)
"taip, aš kekšė ir padugnė, nes meilužiauju. bijau keršto valandos"
Žodžiu.
Mrau,- klausimas Tau.
Kada pasijutai įklimpusi į jausmus?gali primint?
Kada pasijutai įklimpusi į jausmus?gali primint?
QUOTE(pasikeitusi @ 2016 10 04, 16:06)
Be abejo. Yra tvirtu zmoniu, yra tokiu kurie ir be tokiu temu daro ka jiems reikia. Bet yra ir silpnu. O tokias tai gali paskatinti.
Tas pats su narkotikais. Tada paprastai kelias tik i viena puse.
Ir esme visai ne kazkokiuose davatkisko tipo postulatuose, tipo "galima negalima", kiekvienas zmogus atsakingas uz save, o skriaudoje kitiems artimiems, ir nuo tu artimu priklausomiems.
Nes vienas "daro ka noriu" skatina kitus irgi sau leisti "daryti ka nori" ir visai nebutinai neistikimybeje.
Po to tik nereikia kitiems aiskinti, kad "kazko dar negalima". Manau, kad viskas tada galima, viskas.
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 10 04, 17:16)
Taip, aprašomi tikri išgyvenimai ir patirtys, bet tai nėra visos visuomenės atspindys. Pernelyg ji įvairi. O davatkiškumas ateiti į tokią temą ir mokyti žmones gyventi teisingai.
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 10 05, 00:11)
Be abejo. Yra tvirtu zmoniu, yra tokiu kurie ir be tokiu temu daro ka jiems reikia. Bet yra ir silpnu. O tokias tai gali paskatinti.
Ir esme visai ne kazkokiuose davatkisko tipo postulatuose, tipo "galima negalima", kiekvienas zmogus atsakingas uz save, o skriaudoje kitiems artimiems, ir nuo tu artimu priklausomiems.
Nes vienas "daro ka noriu" skatina kitus irgi sau leisti "daryti ka nori" ir visai nebutinai neistikimybeje.
Po to tik nereikia kitiems aiskinti, kad "kazko dar negalima". Manau, kad viskas tada galima, viskas.
Jūs pernelyg nuvertinat žmones, galvodama, kad tema ką nors gali paskatinti. Bet kokiu atveju, mėšlą kiekvienam tenka srėbti pačiam.