Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojai 2016

QUOTE(Teoleda @ 2016 08 13, 21:35)
.Gal žinote kas kokią ypač skanią užtepėlę ar mišrainę iš voveraičių?Nesugalvoju,kaip jas panaudoti tongue30x30.png

As voveraites saldau arba dziovinu. Dziovintos ziema labai skaniai pagardina sriubas, padazus Saldytas dedu i apkepus, troskinius, karts i kokia sriuba taip pat imetu sauja.
Kazkur dar turejau grybu misraines receptuka is SM uzsirasius, kur taip pat labai tinka voveraites 4u.png
Atsakyti
Sveikos grybautojos. Galiu pasiūlyti užtepėlę iš voveraičių arba kitokių miško grybų.Receptukas rastas interneto platybėse ir mano stipriai patobulintas.
Reikės 0,5 l jau virtų voveraičių
1-2 kietai virtų kiaušinių
1 svogūnas
100 gr saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
mažo pakiuko tepaus riebalų mišinio
druska, pipirai.
Voveraites stipriai nuspaudžiame, pilame į blenderiavimo indą.Pakepiname ant aliejaus svogūną, pilame ant voveraičių, dedame pomidorus, kiaušinį, prieskonius.Ir viską sutriname. Gautą masę dar pakepinu su trupučiu aliejaus.Dar karštą masę išsuku su sviestu.Aptepą galima dėti į specialius krepšiukus, galima tiesiog tepti ant skrudinto batono. Riebu, bet labai skanu.
Dar esu bandžiusi dėti smulkiai tarkuotų kepintų morkų. Irgi liuks derinukas.
Esu užsišaldžius kelias porcijas.
Proporcijos pas mane visos iš akies dedamos.
Dar mama gamina maltinukus su grybais.Per pusę mėsos faršas su grybais. Labai skanu.
Atsakyti
Ačiū,merginos už receptus.padovanojau kaimynei vegetarei smile30x30.png bet sekantį kartą išbandysiu užtepėlę,skamba skaniai ir įdomiai agree.png
Atsakyti
kaip tik parsivežėm kibira voveruškų ir du kibirus šermukšnių, nu kokie gražūs , griekas palikt lotuliukas30x30.png
Atsakyti
Vakar vyrą nuvežiau į darbą, o pati į mišką. Grybavau 4 valandas, paskui tiek pat laiko valiau. Išeiga - 3 puslitriukai marinuotų, keptuvė keptų baravykų galvučių, sriubos puodas ir pilna džiovyklė. Radau virš 200 baravykų ir apie 20 raudonikių. Baravykai patys tie, nei per maži, nei per dideli. Kotai pakirmiję, galvytės daugumoje sveikos. Vienoje vietoje radau apie 30 baravykų. Galvojau širdis iššoks. Šeštadienio rytas, bet konkurentų savo vietose nesutikau.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 14, 15:27)
kaip tik parsivežėm kibira voveruškų ir du kibirus šermukšnių, nu kokie gražūs , griekas palikt  lotuliukas30x30.png

Ka darot su sermuksniais? unsure30x30.png
Atsakyti
QUOTE(cavalli @ 2016 08 14, 14:51)
Ka darot su sermuksniais? unsure30x30.png

viena kibira padžiovus jau, o šituos gal sultims, paskui labai skanu i kitas imaišyt rolleyes.png
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 14, 15:25)
viena kibira padžiovus jau, o šituos gal sultims, paskui labai skanu i kitas imaišyt  rolleyes.png

Skanu šermukšnių uogienė prie vištienos.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 14, 14:27)
kaip tik parsivežėm kibira voveruškų ir du kibirus šermukšnių, nu kokie gražūs , griekas palikt  lotuliukas30x30.png

pas mus daug šermukšnių, bet nesugalvoju ką daryt su jais

dygsta maži baravykai, nedaug sukirmiję kaip visada ir raudonikiai auga
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 14, 17:25)
viena kibira padžiovus jau, o šituos gal sultims, paskui labai skanu i kitas imaišyt  rolleyes.png

Gal galit placiau papasakot apie tas sultis blush-anim-cl.png
Dabar pasidarot vienu sermuksniu sultis, o paskui ziema maisot su kitom sultim? Ar dabar jau iskarto maisot su kitom?
Kaip jas parauosti ziemai, taip kaip obuoliu, pakaitint ir i tara ispilstyt?
Cukraus dedat?

Is anksto dekui 4u.png
Atsakyti

QUOTE(Vėta @ 2016 08 14, 13:40)
Vakar vyrą nuvežiau į darbą, o pati į mišką. Grybavau 4 valandas, paskui tiek pat laiko valiau. Išeiga  - 3 puslitriukai marinuotų, keptuvė keptų baravykų galvučių, sriubos puodas ir pilna džiovyklė. Radau virš 200 baravykų ir apie 20 raudonikių. Baravykai patys tie, nei per maži, nei per dideli. Kotai pakirmiję, galvytės daugumoje sveikos. Vienoje vietoje radau apie 30 baravykų. Galvojau širdis iššoks. Šeštadienio rytas, bet konkurentų savo vietose nesutikau.

Nerealiai gerai nuskambėjo biggrin30x30.png
-
Tiek baravykų, ojej... wub30x30.png
Aš tai šnd tą dičkį suvalgiau su svogūnu pasikepus. - Ramiau ant dūšios patapo... biggrin30x30.png flirt.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 14 rugpjūčio 2016 - 16:51
QUOTE(rastafarinas @ 2016 08 14, 17:50)
Nerealiai gerai nuskambėjo biggrin30x30.png
-
Tiek baravykų, ojej...  wub30x30.png
Aš tai šnd tą dičkį suvalgiau su svogūnu pasikepus.  - Ramiau ant dūšios patapo...  biggrin30x30.png  flirt.png

biggrin30x30.png bigsmile.png bigsmile.png
Atsakyti