Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojai 2016

QUOTE(alyton @ 2016 09 04, 20:42)
Per valandą pora kilogramų voveraičių, keletas raudonikių, vienas kitas šilbaravykis. Ne toks jau ir prastas laimikis. O po pietų lietus neleido nė nosies iškišti pro duris. Va tokie reikalai Dzūkijoje  ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Asane @ 2016 09 04, 21:32)

Ar dygsta dzūkijoj kalpokiukai?
Atsakyti
QUOTE(Asane @ 2016 09 04, 22:42)
Papildyta:

kad kalpokiukų banga jau senokai praėjo. Šeštadienį buvau miške - mačiau tik kelis peraugusius. Ir aplamai labai sausa miške buvo, tik džiovintų raudonikų prisirinkau smile.gif
Atsakyti
Laba smile.gif
Jau dygsta rudeniniai baravykai. Čia ne šio, bet praeito savaitgalio grybavimas po pušynėlius ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Asane @ 2016 09 04, 23:42)
Papildyta:

Kas tie kalpokiukai? Gal vokietukus ar gudukus taip vadinat? Pirmą kartą girdžiu tokį padinimą blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(alyton @ 2016 09 05, 11:23)
Kas tie kalpokiukai? Gal vokietukus ar gudukus taip vadinat? Pirmą kartą girdžiu tokį padinimą blush2.gif .

Atsiprašau," raukšlėtasis gudukas" tikrasis pavadinimas. Pas mus tik lapuočiai miškai, jie nedygsta, o norėtume ir jų pasigrybaut. Gal kas parašytų kur dar dygsta.
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2016 09 05, 11:08)
Laba  smile.gif
[...]

Kokie gražūs bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
a baigsit jau visos tylėt???? verysad.gif Ar negrybaujate,ar nėra,ar DAR BUS????.Nagi,profės,pasidalinkite įžvalgomis 4u.gif .aš vakar ir lapuočius praskenavau,ir į kitą rajono pusę nusibeldžiau,į pušaites,kur jau turėtų koks baravykas pasivaidenti...Lapuočiuose sausa,vienas kitas raudonikis per kilometro atstumą...Du baravykiukai netipinėse vietose,bet sveiki.Pušyne 2 raudonikiai,kaip puodo dangčiai ir kelios voveraitės.Keli persenę kazlėkai.Drėgna,šilta.TAI KUR TIE BARAVYKAI???Viena turgaus etatinė grybų pardavėja pardavinėja džiovintus pensininkus baravykus ir taip išdidžiai man sako:baravykų jau nebus,nes visą vasarą jie augo.Sakau,tai kad ne,liepos vidury pas mus pasirodė lapuočiuose,dar rudeniniai turi būti ir pušynuose.Ji sakė,tu,neišmanėle,man apie grybus neaiškink....Tai ir klausiu jūsų:bus,nebus?Kur Lerikytė??Kur visos "zajadlos" grybautojos???Aūūūūūūūūūūūū!!!! biggrin.gif
Atsakyti
Rytoj pasakysiu,važiuoju paiilsėti į mišką. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2016 09 08, 13:56)
a baigsit jau visos tylėt???? verysad.gif Ar negrybaujate,ar nėra,ar DAR BUS????.Nagi,profės,pasidalinkite įžvalgomis 4u.gif .aš vakar ir lapuočius praskenavau,ir į kitą rajono pusę nusibeldžiau,į pušaites,kur jau turėtų koks baravykas pasivaidenti...Lapuočiuose sausa,vienas kitas raudonikis per kilometro atstumą...Du baravykiukai netipinėse vietose,bet sveiki.Pušyne 2 raudonikiai,kaip puodo dangčiai ir kelios voveraitės.Keli persenę kazlėkai.Drėgna,šilta.TAI KUR TIE BARAVYKAI???Viena turgaus etatinė grybų pardavėja pardavinėja džiovintus pensininkus baravykus ir taip išdidžiai man sako:baravykų jau nebus,nes visą vasarą jie augo.Sakau,tai kad ne,liepos vidury pas mus pasirodė lapuočiuose,dar rudeniniai turi būti ir pušynuose.Ji sakė,tu,neišmanėle,man apie grybus neaiškink....Tai ir klausiu jūsų:bus,nebus?Kur Lerikytė??Kur visos "zajadlos" grybautojos???Aūūūūūūūūūūūū!!!! biggrin.gif

Paskutinį kartą buvome šeštadienį - ne kažin kas. Apie trisdešimt baravykų ir tiek pat raudonikių. Sausa miške. O grybauti bet kada neišeina - darbas. O geriausia, vyras nulėkė į artimesnį miškelį (ten būna nemažai baravykų) ir parvežė ... vieną voverušką biggrin.gif .
Man grybų jau pakanka - vien džiovintų 21 litras baravykų ir 15litrų raudonikių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 08 rugsėjo 2016 - 19:58
sveikos, paskutini karta grybavau penktadieni praeita, baravykai dideli palikti sukirmije, kelmuciai buvo perauge, raudonikiu bski parinkau, nu koki 20 biggrin.gif . pas mus ziauriai sausa. Tikejausi, kad gerai palis ir kita savaite bus dygimas, bet kad lietaus nezada verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErikaN: 09 rugsėjo 2016 - 07:07
Oi, na bet ir prisijuokiau smile.gif Matyt, kad nesenai buvote išpažinties smile.gif Nes taip gražiai formuluojat smile.gif

Šeštadienį buvom, šūdskis. Sausas miškas. Gal 5 baravykus sutrūnijusius praktiškai radau, bet vasarinius, raudonviršių nedaug, gražių kisliųjų raudonikučių kelis, kelias nupezusias rudmėses. Kelmučiai peraugę. Pasivaikščiot liuks. Bet buvau miške, kuriam stačias gali vaikščiot. Ryt laiko nebus tikriausiai, nes bulves kasim, taip įlįsčiau į šabakštynus. Iš ten mačiau anąkart vyrioką su pilnu raudonikių kibiru žygiuojantį.

Rastafarinai, kaip Braziukai?

Mes jau prisisūdėm visai žiemai. Dabar tik šiaip, pasivaikščioti smagu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2016 09 08, 21:57)
Man grybų jau pakanka - vien džiovintų 21 litras baravykų ir 15litrų raudonikių.

Nukrisk aukstielninkas nuo sitokiu skaiciu wacko.gif mega_shok.gif
O nedziovintu turbut dar daugiau? bigsmile.gif
Niu super thumbup.gif
Atsakyti