Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti! III d

O tai kuom skiriasi statybos ledimas nuo rasytinio pritarimo? Tai pagal nauja STR, reikalingas statybos leidimas ar rasytinis pritarimas?
Atsakyti
QUOTE(jolitti @ 2017 01 11, 21:56)
O kaip del laiko? Kiek uztrunka gaut pritarimus

Mums nuo architektes susipazinimo iki visu dokumentu gavimo i musu rankas uztruko
5men. Pradzioj taremes del projekto, elektros, vandens, nuoteku projektai, leidimas. ir visu reikiamu parasu surinkimas.
Atsakyti
Na vienu žodžiu aišku, nebėra prasmės spaustis į 80m2. Man , kad viskas būtų kaip noriu reikia 90m2, 80m2 trim miegamiesiem ir svetainei truputi per mažai.Aišku dar yra vilties, kad valstiečiai šita komunistų priimta įstatymą atšauks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Waidosas: 12 sausio 2017 - 09:43
Sveiki,

kam aktualu dėl iki 2017-01-01 jau pradėtų statybų tęsimo, Statybų inspekcijos išaiškinimas:


2017-01-11
KLAUSIMAS
2015 metais pradėjau statyti II grupės nesudėtingą statinį (gyvenamąjį namą), kuriam tuo metu nebuvo privalomas projektas ir statybą leidžiantis dokumentas.
Nuo 2017 m. privalomas leidimas statyti II grupės nesudėtingus gyvenamuosius namus. Ar mano pradėta statyba bus laikoma savavališka, ar privalau gauti leidimą? Kaip užbaigti tokio statinio statybą?

ATSAKYMAS (2017-01-09, Nr. (13.2)-D8-145)
Nuo 2017-01-01 įsigaliojo naujos redakcijos Statybos įstatymas ir Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2016 m. gruodžio 12 d. įsakymas Nr. 878, kuriuo patvirtintas statybos techninis reglamentas STR 1.05.01:2017 „Statybą leidžiantys dokumentai. Statybos užbaigimas. Statybos sustabdymas. Savavališkos statybos padarinių šalinimas. Statybos pagal neteisėtai išduotą statybą leidžiantį dokumentą padarinių šalinimas“ (toliau – Reglamentas). Reglamento 3 priedo 1.3 papunktyje nustatyta, kad norint statyti naują II grupės nesudėtingąjį gyvenamosios paskirties (vieno, dviejų butų) pastatą bet kokioje teritorijoje reikia gauti statybą leidžiantį dokumentą.
Šios nuostatos negalioja iki 2016-12-31 pradėtiems statyti II grupės nesudėtingiesiems gyvenamosios paskirties (vieno, dviejų butų) pastatams.
Manome, kad statybos pradžią galima įrodyti remiantis bet kokia dokumentacija, nuotraukomis, viešai prieinamais žemėlapiais, ortofotografijomis, vietovių fotografijomis („Street View“) ar kitais duomenų šaltiniais, taip pat remiantis liudytojų parodymais.
Atsižvelgdami į tai, kas išdėstyta, manome, kad iki 2016-12-31 pradėtų statyti II grupės nesudėtingųjų gyvenamųjų pastatų statyba gali būti vykdoma neturint statybą leidžiančio dokumento (jei jis nebuvo privalomas pagal statybos pradžios metu galiojusių teisės aktų reikalavimus). Tokio pastato statyba užbaigiama statytojui ar jo teises ir pareigas perėmusiam asmeniui surašant deklaraciją apie statybos užbaigimą, kuri netvirtinama ir neregistruojama Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje prie Aplinkos ministerijos.
Atsakyti
QUOTE(simkka @ 2017 01 11, 23:25)
O projekto vadovas kas? Arba nebūtina?


Koks dar projekto vadovas? Nereikia jokio projekto vadovo ;)
O dėl darbų vadovo reikėtų susirūpinti, jei neturi atitinkamo išsilavinimo. Tik vieno neišsiaiškinau - kam jis, jei nėra kur jo deklaruoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erts @ 2017 01 12, 19:55)
Koks dar projekto vadovas? Nereikia jokio projekto vadovo ;)
O dėl darbų vadovo reikėtų susirūpinti, jei neturi atitinkamo išsilavinimo. Tik vieno neišsiaiškinau - kam jis, jei nėra kur jo deklaruoti biggrin.gif

Rašo techninis prižiūrėtojas ir darbų vadovas nereikalingas http://www.pigusnamu...atarimas,7.html bet čia jie kažka mala - "supaprastintų leidimų nebeliko, reikalingas leidimas analogiškas "normaliam" namui"
Atsakyti
Man įdomiau, kaip bus su mobiliais nameliais dabar? Aš galvoju apie tokį su priestatu, vargo mažiau. Namų valda, gūdus kaimas, yra detalieji planai su statybų zonomis. Na ok, garažą galėsiu susirentus įforminti kaip ūkinį pastatą, bet ar nebus taip kad pasistatysi mobiliuką, o paskui prasidės kabinėjimaisi, prie jo juk reikės komunikacijas pajungti...? Vnž., reiks pavasarį minti pas rajono architektą ko gero išsiaiškinti šitų subtilybių...
Atsakyti
QUOTE(simkka @ 2017 01 12, 21:25)
Rašo techninis prižiūrėtojas ir darbų vadovas nereikalingas http://www.pigusnamu...atarimas,7.html bet čia jie kažka mala - "supaprastintų leidimų nebeliko, reikalingas leidimas analogiškas "normaliam" namui"


Del to ir sakau, kad turbut nebeliko tu rasytiniu pritarimu. Liko tik senas geras statybos leidimas. Reiks nueit i Vilniaus raj. statybos skyriu pasiklaust.
Atsakyti
Sveiki, gal bus galinčių patarti dėl mažo, vieno aukšto, namo, statomo iš dujų silikato blokelių. Pagrindinis klausimas ar tokiam namui reikalingi apatinis ir virsutinis ziedai? Ar reikalingos saramos virs duru ir langu?

Kiek matau dabar vykstancias statybas, tai niekur to nera, bet pazystami sako kad tai yra būtina.
Stai pavyzdys:
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo preacher: 14 sausio 2017 - 17:20
žiedas žinoma reikalingas betkokiu atveju, ir jei stato nors kažkiek suprotu nesusipykę meistrai. Pateiktoje foto gali žiedo ir nesimatyti, nes gali būti jis ileistas, kaip pvz kai ir aš dariau, pridedu foto.
http://www.part.lt/p...9bcee815851.jpg


Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liveris: 15 sausio 2017 - 10:46
Dujų silicatui tai tuo labiau reikalingas žiedas, jie gi minkšti. Keramika naudojant gali būt kad ir nereikia naudoti, bet čia bet kokiu atveju turi paskaičiuoti konstruktorius
Atsakyti
QUOTE(preacher @ 2017 01 14, 17:19)

Kazkada apziurinėjom pirkti naujos statybos nama is blokeliu.
Irgi nebuvo ziedu ir viena siena trukus visa.
Paaiskino vytas pardavejams. Tada pardavejai ir prabilo, kad ne mes pirmi jiems tai sakom.
Kiek veliau maciau ta dalinai nugriove ir pernauja statė.
O jūs meistrų klausetė kodėl taip stato, ka jie i tai ?
Atsakyti