Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė po JAV su namų ant ratų :)

Bear Lake - tai vis dar Juta, bet jau visai kitokia - žalia, vėsesnė, žydinti. Peizažai ir orai labai primena lietuviškus, išskyrus tai, kad čia dar yra kalnai. Tai gražus ežeras, ganėtinai šaltas, nes yra gan aukštai virš jūros lygio. Tai yra pati Jutos šiaurė.

Ir čia, kempinge, yra tikrų tikriausių Bald Eagles, t.y. tų legendinių amerikietiškų erelių su baltomis galvomis lizdas. Erelių porelė grįžta čia jau trečius metus iš eilės, peri ir augina jauniklius. Šiemet yra tik vienas jauniklis, bet mes vis tiek buvome laimingi, galėdami stebėti juos iš arti!

O dar su Maja maitinome karves kaimyninėje fermoje smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

VIDEO
Atsakyti
Laba diena Irine biggrin.gif
Labai ačiū jums už gražias nuotraukas,video,smagų pasakojimą ir nepakartojamus vaizdus biggrin.gif
Ačiū jums,kad dalinatės savo kelionės įspūdžiais biggrin.gif Skaitant aprašymus ir žiūrint video, man atrodo,kad aš su jumis kartu keliauju biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Labai būtų įdomu sužinoti jūsų kelionės maršruto žemėlapį.Kiek valstijų jau apvažiavote,kiek ir kur ketinate toliau keliauti?Kokia valstija jums paliko didžiausią įspūdį?
Dar kartą jums ačiū ir geros,smagios jums kelionės biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Nekantriai lauksiu tolimesnių pasakojimų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita-Gabrielė @ 2018 03 14, 18:02)
Skaitant aprašymus ir žiūrint video, man atrodo,kad aš su jumis kartu keliauju biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Labai būtų įdomu sužinoti jūsų kelionės maršruto žemėlapį.Kiek valstijų jau apvažiavote,kiek ir kur ketinate toliau keliauti?Kokia valstija jums paliko didžiausią įspūdį?

wub.gif thumbup.gif As irgi keliauju kartu su Irine biggrin.gif
Atsakyti
Soltleik sityje (Salt Lake City) tarp kitų aplankytų muziejų aplankėme ir paukščių parką. Tai kaip zoologijos sodas, tik viskas - apie paukščius. Jame buvo ir pasirodymas, kuriame rodė gražiuosius laukinius paukščus, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių nebegali gyventi lasvėje, todėl gyvena čia. Darbuotojas labai daug pasakojo apie tuos paukščius, jų gyvenimą, tai jeigu suprantate angliškai, kviečiu pasiklausyti bei pasigrožėti.

VIDEO
Atsakyti
QUOTE(Jurgita-Gabrielė @ 2018 03 14, 20:02)
Labai ačiū jums už gražias nuotraukas,video,smagų pasakojimą ir nepakartojamus vaizdus biggrin.gif
Ačiū jums,kad dalinatės savo kelionės įspūdžiais biggrin.gif Skaitant aprašymus ir žiūrint video, man atrodo,kad aš su jumis kartu keliauju biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Dar kartą jums ačiū ir geros,smagios jums kelionės biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Nekantriai lauksiu tolimesnių pasakojimų  biggrin.gif

Sveiki, ačiū už šiltus žodžius smile.gif Man labai smagu, kai kas nors "keliauja su manimi" nes toks ir buvo mano tikslas. Man per daug gaila, kad tai pamatyčiau tik aš pati, todėl norėjau dalintis smile.gif Be to, ir pati labai mėgstu stebėti kitus keliautojus ir jų lankomas vietas.

Mes apkeliavome jau nemažai smile.gif Šiuo metu esame Floridoje. Iš valstijų-favoritų - Kalifornija (nors mokesčiai ir kainos žiaurios), Juta. Dabar ir Florida. Niujorko miestas, žinoma, be konkurencijos.

Štai mūsų dabartinis žemėlapis, rodantis, kiek nukeliavome. Pabandysime, tikriausiai, labiau patyrinėti rytinę pakrantę.

Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2018 03 14, 22:25)
wub.gif  thumbup.gif As irgi keliauju kartu su Irine  biggrin.gif

wub.gif
Atsakyti
DĖMESIO - KAD NENUSIVILTUMĖT - TIKRASIS IŠSIVERŽIMAS PRASIDEDA TIK NUO 1:50 MIN., bet iki tol galima pamatyti šalia besiveržiantį kitą geizerį ir kiek žmonių stebi pasirodymą smile.gif

Yellowstone!!! Mano mėgstamiausia ir gražiausia vieta JAV! Čia apsilankėme jau antrąjį kartą, ir mano įspūdžiai nė kiek ne mažesni, netgi, atvirkščiai, dar didesni, grįžau, kaip į gimtąsias pasiilgtas vietas. Kažkam čia "na, kas čia tokio, geizeriai, visi vienodi...", kažkam smirda, kažkam per daug važinėti, nes per dideli atstumai, bet man tai - KAŽKAS TOKIO!

Visi tie geizeriai, visi tie šimtai baseinėlių man yra ABSOLIUČIAI SKIRTINGI IR NEPAKARTOJAMI. Viskas neįtikėtino grožio ir įdomumo.

Šįkart parodysiu legendinio, vieno iš pirmųjų 1870 m. čia atrastų geizerių - Old Faithful - išsiveržimą. Savo vardą jis pelnė ne šiaip sau - jis veržiasi stebėtinai reguliariai - intervalas - nuo 45 iki 125 minučių (reindžeriai kaskart prognozuoja sekantį išsiveržimą ganėtinai tiksliai, su maždaug 10 minučių paklaida, ir tas laikas priklauso nuo to, kiek trūko ankstesnis), ir trunka nuo 3 iki 10 minučių. Fontano aukštis - nuo 32 iki 56 m. Šiame video - vidutinio aukščio išsiveržimas, esu mačiusi ir aukštesnį, bet vis tiek įspūdingas smile.gif Tai vienareikšmiškai populiariausias geizeris parke, nors nėra nei aukščiausias, nei gražiausias. Bet užtad labai "ištikimas" smile.gif

VIDEO

Atsakyti
Čia pilna gyvačių. Visokiausių. Daugiausia dykumose, bet ir miškuose pakanka. Ir per metus nemačiau nei vienos!! (Išskyrus vieną kartą, kai mačiau tik sprunkančios gyvatės judėjimą erdvėje biggrin.gif) Kokia buvo neviltis, pragyvenus du mėnesius viduryje dykumos, nei vienos nesutikti smile.gif

Bet pagaliau laimė nusišypsojo - vieną gražuolę vos nepervažiavome. Ji nenukentėjo, ir mes spėjome gerai ją apžiūrėti. Tai nenuodinga ir nežalinga graži gyvačiukė smile.gif

VIDEO
Atsakyti
Yellowstone'e aplankėme ne tik geizerius, bet ir grizlių, vilkų bei plėšrių paukščių prieglaudą - rezervatą. Tai ne visai zoologijos sodas. Gyvūnai, kurie čia gyvena, dėl vienokių ar kitokių priežasčių nebegali gyventi gamtoje. Pvz. vilkė arba meška-mama buvo nušauta, ir vaikai liko našlaičiais, gamtoje jie būtų žuvę. Arba nemažai meškų gyvena čia, nes per daug pamėgo žmonių maisto likučius, kuriuos rasdavo šiukšliadėžėse arba neatsargiai paliktą atvirose vietose, ir pradėjo nuolat ten laikytis, ir pasidarė pavojingos žmonėms. Grizliai labai pavojingi! Yellowstone parke ant kiekvieno kampo kabo įspėjimai, parko reindžeriai be perstojo visus mokina, kaip elgtis. Parduodami aštrių pipirų balionėliai, skirti apsiginti, juos galima ir išsinuomoti parke. Beje, sako, kad jie 10 kartų stipresni už tuos, kurie skirti savigynai.

Bet čia ramu. Galima stebėti, kaip meškos ieško maisto, rūpestingai paslėpto tarp akmenų (beje, Kristoferis su draugais dalyvavo vaikų programoje ir galėjo slėpti maistą meškoms o vėliau stebėti, kaip jos jo ieško), lipa ant medžių (!!!), vaikštinėja. Ypatingai gražūs ir grakštūs balti vilkai, dar nepakeitę žieminio kailio.

Enjoy smile.gif

VIDEO

Šiukšlių konteinerių testas: toli gražu ne bet kuris atlaiko grizlio testą...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irine: 26 kovo 2018 - 00:21
Jau sakiau, kad man Amerikoje gražiausia vieta - Yellowstone? Berods, taip smile.gif) Ar žinote, kad visas nacionalinis parkas išsidėstęs ant milžiniško aktyvaus supervulkano? Čia dėl jo viskas čia verda, garuoja, veržiasi ir burbuliuoja? Ir kad žemės drebėjimai čia - norma. Beje, vieną (pirmąjį mano gyvenime!) mes patyrėme, ir ne šiaip kokį, o beveik 4 balų. Jis buvo trumpas, bet pajautėme gerai smile.gif Pagalvojau, kad tai mano vyras mus išdūrinėja ir kažkodėl nusprendė pasiūbuoti mūsų namą biggrin.gif Bet po kelių sekundžių supratau, kad ne, nes jis atbėgo iš lauką sakydamas, kad matė, kaip judėjo medžiai ir spėjo pasisupti kėdėje, kurioje skaitė smile.gif

Vienas iš populiariausių parko geizerių - Old Faithful, kurį rodžiau praeitą kartą. Šalia jo yra išsidėstęs Viršutinis geizerių laukas. Jį šiandien ir parodysiu - čia daug geizerių ir spalvotų baseinų. Pabaigoje dar kartą pamatysite Old Faithful netyčia pagautą išsiveržimą, tik iš kitos pusės. Čia yra didžiausia geizerių koncentracija pasaulyje, taip pat ir aukščiausi pasaulio geizeriai (jų išsiveržimo nematėme, reikėjo laukti kelias valandas). Mano mėgstamiausi - spalvoti baseinai.

VIDEO

Atsakyti
Mums labai patiko Salt Lake City miestas (Jutos sostinė). Didelis, gražus, tvarkingas, daug įdomių lankytinų vietų, muziejų. Nuvykome į paukščių sodą pačiame miesto viduryje, ir ten prisižiūrėjome daug-daug įvairiausių paukščių (didžiųjų paukščių šou jau rodžiau). Dar viena įsimintina atrakcija vaikams buvo pamaitinti gražiąsias geltonas papūgėles. Jos labai mėgsta obuolius, ir už nedidelį mokestį, atėjus nustatytu laiku, galima jas pamaitinti iš rankų smile.gif Buvome labai laimingi.

VIDEO

Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2018 03 17, 21:58)
Sveiki, ačiū už šiltus žodžius smile.gif Man labai smagu, kai kas nors "keliauja su manimi" nes toks ir buvo mano tikslas. Man per daug gaila, kad tai pamatyčiau tik aš pati, todėl norėjau dalintis smile.gif Be to, ir pati labai mėgstu stebėti kitus keliautojus ir jų lankomas vietas.

Mes apkeliavome jau nemažai smile.gif Šiuo metu esame Floridoje. Iš valstijų-favoritų - Kalifornija (nors mokesčiai ir kainos žiaurios), Juta. Dabar ir Florida. Niujorko miestas, žinoma, be konkurencijos.

Štai mūsų dabartinis žemėlapis, rodantis, kiek nukeliavome. Pabandysime, tikriausiai, labiau patyrinėti rytinę pakrantę.

Sveiki sulaukę Šv.Velykų!
Taip,tikrai jau nemažai apkeliavote biggrin.gif Smagu keliauti kartu su jumis biggrin.gif Taip,Juta graži,ypač nacionalinis parkas ir spalvoti ežeriukai biggrin.gif
Kalifornija,manau ir man čia patiktų ax.gif Jūs minėjote,kad kainos ir mokesčiai dideli? O kitose valstijose pigiau?Kažkaip galvojau,kad visose JAV valstijose kainos panašios...
Lauksiu ir toliau jūsų kelionės pasakojimų ir video biggrin.gif Labai ačiū biggrin.gif
P.S.Man labai patiko jūsų video kai dažėte kiaušinius su ryžiais!
Atsakyti