Pakeliui į Bašką vodą aplankėm Imotski miestelį su dviem karstiniais ežeriukais. Neverta. Bent man taip pasirodė.
Baška voda lyginant su 2014 metais truputi pasikeitusi, į gerą. Nors ir tada labai gerai buvo. Bet didėjant turistų skaičiui, didėja ir pats miestelis juk. Švaru, gražu, tvarkinga. Tik jau žmonių.... Kaip lašų juroje
Kainos tos pačios kaip ir 2014 m. Dabar su mūsiškėm kainom kai kas pigiau nei pas mus, kai kas brangiau. Vanduo buvo šiltesnis nei Starigrade, maudytis lėkdavom iš ryto, vanduo švaresnis būdavo, nes po pietų nuo žmonių gausybės tapdavo toks drumzlinas. Vieną dieną važiavome į Dubrovniką. Visai neužskaitom
Splito Diokletano rūmai man pasirodė labiau verti dėmesio. Teko nemažai pavargti, kol radom kur pasistatyti mašiną, viena val 40 kunų. Pats įėjimas į senamiestį nemokamas, viskas be proto brangu. Lipimas sienos viršum suaugusiui 120 kunų, vaikui 30 kunų. O žmonių daugiau nei per Lidlo atidarymą pas mus
Papuolus į srautą nelabai turi galimybę kažkur stabtelti, o ir išsukti sunku, tik tvirtai spaudžiau vaiko ranką, kad nepasimestume ir plaukėme kartu su srautu, kaip kokios silkės
Sakau, gal papuolėm tik taip ar ten visad taip?
Bosnijos ir Hercogovinos sieną kirtome tik su kortelėmis. Vykstant į priekį net nepatikrino niekas, tik mojo važiuoti pirmyn. Atgal papuolėm ant moteriškės, tai ir bagažinę patikrino.
Kelionė užtruko 11 dienų, kuras ir keliai 390e. Tarpinė nakvynė Budapešte 70e, 4 naktys apartamentuose Starigrade 360e (apartmens Trošelj, rekomenduoju, turiu foto kam įdomu ir kontaktus asmeniškai nuomuotis) , 5 naktys Baškoje 360e (apartamens Malou, taip pat rekomenduoju, turiu foto kam įdomu), papildomas kelionės draudimas 22e, na ir kavinės, maistas iš parduotuvių, kepyklėlės, vaisių turgelio, pramogos, lankomi objektai, ir be abejo ledai - 300-400 e. Keliavome keturiese, trys suaugę ir vienas vaikas su viena mašina. Atostogas užskaitome!
Papildyta:Pamiršau paminėti, kad Budapešte buvom apsistoję viešbutyje Bara. SIAUBAS!
Iš išorės vaizdas geras, davęs raktą registratūros darbuotojas parodė duris ir pradėjom eiti... Kolidoriais kaip Kauno klinikose. Paskui pasitiko nuo pastatymo laikų durys su atsilupusia grindų metaline juostele po durimis. Bet tai kas laukė už durų.... Smarvė neapsakoma. Aš rimtai. Atidarėme balkoną, lauk išvilkome kilimą, ant fotelio patiesėm selofaninį krepšį, kad vaikas galėtų atsisėsti, nes šis buvo murzinas. Vonioje - purvinos grindys, kambaryje žemės, dulkių ir plaukų kamuoliai, kažkieno riešutai pakampėse. Tik patalynė buvo švari, ir dušas su klozetu. Kadangi jau buvo vakaras, tai likome nakvoti, prie atidaro balkono... O ryte neapsakomu greičiau "vyniojome manatkes". Aš tiesiog net nerandu žodžių nupasakoti, kas tai per skylė.