Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(madmuazele @ 2017 08 23, 10:35)
JMD, pametek lauktuviu ideju is Kauflando smile.gif

Siandien, matyt, visur ramuma smile.gif Nukelem rytdienai Splita-siandien visi uz jura buvo...

Pirkom pršut'o, slivovicos, sūrio su trumais, paskui dar kito jų sūrio, alaus smile.gif
Šeimininkė naminio vyno suveikė ir aliejaus.
Na lyg ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 08 23, 11:00)
Pirkom pršut'o, slivovicos, sūrio su trumais, paskui dar kito jų sūrio, alaus smile.gif
Na lyg ir viskas.

Kas tas pršut? Slivovica? Trumai?
Atsakyti
QUOTE(locato @ 2017 08 23, 18:41)
Kas tas pršut? Slivovica? Trumai?

Pršutas jų tas skanusia istrijos kumpis, trumai tai brangieji grybai, tas jų sūris kietas su trumais man labai patinka, slivovica jų "nacionalinė" "degtinė" iš slyvų gaminama. Geras gėrimėlis. Daug maloniau geriasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JMD: 23 rugpjūčio 2017 - 17:56
QUOTE(JMD @ 2017 08 23, 11:00)
Na lyg ir viskas.

Surio su trumais neragavusi.. Reiks paziureti. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 08 23, 18:52)
Pršutas jų tas skanusia istrijos kumpis, trumai tai brangieji grybai, tas jų sūris kietas su trumais man labai patinka, slivovica jų "nacionalinė" "degtinė"  iš slyvų gaminama. Geras gėrimėlis. Daug maloniau geriasi smile.gif

Pagal mane prsutas nebutinai Istrijos, yra ir kitu Prsutu , pvz Dalmatinskij bei kiti vytinti. Surio su trumais irgi neragavau, bet pernai ravioliu su trumais prisipirkus buvau. Tik ju, man rodos, tik siaurinej pusej yra.
Dar Paski (Pago salos) syr man patinka. Tik velnias brangus tas kur tikrasis, is aviu pieno. Figu nelabai iseina parsivezt, deja, tai bent dzemo nusipirkau. Ir prieskoniu kazkokiu pasiemiau. Vyno seimininkai idejo, o aliejaus is alyvmedziu kur auga ant Biokovo kalnu, irgi is ju nusipirkau. Daugiau tik prisiminimus vezuosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 08 23, 20:07)
Pagal mane prsutas nebutinai Istrijos, yra ir kitu Prsutu , pvz Dalmatinskij bei kiti vytinti.  Surio su trumais irgi neragavau, bet pernai ravioliu su trumais prisipirkus buvau. Tik ju, man rodos, tik siaurinej pusej yra.
Dar Paski (Pago salos) syr man patinka. Tik velnias brangus tas kur tikrasis, is aviu pieno. Figu nelabai iseina parsivezt, deja, tai bent dzemo nusipirkau. Ir prieskoniu kazkokiu pasiemiau. Vyno seimininkai idejo, o aliejaus is alyvmedziu kur auga ant Biokovo kalnu, irgi is ju nusipirkau. Daugiau tik prisiminimus vezuosi  biggrin.gif

Aš nusipirkau pažski sir tam kauflande. Yra kravlijego mleka ir avių mleka biggrin.gif tai jamėm
Figų paimsiu rytoj iš turgaus. Turiu šaldytuvą. Tai parvešiu. Anasyk 2 dėžes po 7 kg parvežėm figų.
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 08 23, 20:12)
Aš nusipirkau pažski sir tam kauflande. Yra kravlijego mleka ir avių mleka biggrin.gif tai jamėm
Figų paimsiu rytoj iš turgaus. Turiu šaldytuvą. Tai parvešiu. Anasyk 2 dėžes po 7 kg parvežėm figų.

Eik tu, kaip tiek suvalget? As kg suvalgau paskui kelias dienas nenoriu paziuret jau , nors ir kaip skanu

Paski syr tai kaina is karves pieno ir is avies pieno skiriasi dvigubai unsure.gif o Pago saloj jo is ukininku galima nusipirkt? Idomu ten dar skanesnis jis?

Ai ir grisit jus cia i tikra ziema ... jau net sniega zada rugseji. Siaubas kazkoks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 08 23, 21:06)
Eik tu, kaip tiek suvalget? As kg suvalgau paskui kelias dienas nenoriu paziuret jau , nors ir kaip skanu

Paski syr tai kaina is karves pieno ir is avies pieno skiriasi dvigubai  unsure.gif o Pago saloj jo is ukininku galima nusipirkt? Idomu ten  dar skanesnis jis?

Ai ir grisit jus cia i tikra ziema ... jau net sniega zada rugseji. Siaubas kazkoks  doh.gif

Mes visiem vietoj lauktuvių po figų maišelį padalinom. Buvo labai fainei.
Šiemet naminio vyno padalinsim. Sūriai mum patiem.
Mano vyras db kaip tik iš norvegijos po žūklės grįžta. Tai kai grįšim visi darysim norvegišką-kroatietišką šventę biggrin.gif
Dar labai noriu jų kepsniukų papirkt. Užšaldyčiau ir parsivežčiau biggrin.gif
Dėl to pago sūrio tiesa. Avių pieno jis skanesnis. Bet turi kvapą. Pago saloj nebuvau. Bet norėčiau kitais metais. Ten sako parduoda tą sūrį.
Negąsdinkit su tais orais. Darbininkai kurie mums remontą daro dabar šiand sakė traukit fufaikas nes Vilniuj 19 h +16. Eina peklon.
Šeimininkas kroatas sakė jog doro lietaus jie nematė 3 mėnesius. Jog ši summer is crazy and the hotest. Prie Zadaro taip pat viskas dega. Uždaryta net autostrada. Baisu. Visiškos anomalijos. Bura vis dar tęsiasi. Sakė jog ji baigsis sekmadienį. Vėl bus labai karšta.
Susikrovėm daiktus. Labai liūdesys didelis. Baisiai nenoriu namo.
Nerezervavau jokios nakvynės, nes nežinau kaip su ta siena bus. Bet manau rasim kur apsistot.
Atsakyti
Idomu kaip locato.. Vaiksciojom po kalnus, tai kazkur netoli Brelos, ant kalno, ugnis matesi.. Siaip visa diena ten ruksta.

Bet geras, bura ten pas tave JMD.. Pas mus ramyyyybe dabar. Siandien kepem totaliai. Ne vejelio.

Negasdinkit su ziema.. Jei ne Kroatija, tai atrodo kas butu vasara praleide...

Kumpio Dalmatijos mes nusipirke-skanaujam po truputi.. Surio tik aviu neragavusi.. Bet noriu autentisko, is PAG salos.. Gal kitamet ten nuvyksim. Reiks parduotuveje paziureti. Figu dezem nemaciau, kad pardavinetu.. Nusipirkom dziovintu-mums patinka. Zaliu siandien kalnuose, laukiniu visiskai, kelias nuskynem.. Siemet kazkaip neypatingai vilioja. Labiausiai vymuoges. Ir dideli sultingi persikai.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2017 08 23, 22:11)
Idomu kaip locato.. Vaiksciojom po kalnus, tai kazkur netoli Brelos, ant kalno, ugnis matesi.. Siaip visa diena ten ruksta.

Bet geras, bura ten pas tave JMD.. Pas mus ramyyyybe dabar. Siandien kepem totaliai. Ne vejelio.

Negasdinkit su ziema.. Jei ne Kroatija, tai atrodo kas butu vasara praleide...

Kumpio Dalmatijos mes nusipirke-skanaujam po truputi.. Surio tik aviu neragavusi.. Bet noriu autentisko, is PAG salos.. Gal kitamet ten nuvyksim. Reiks parduotuveje paziureti. Figu dezem nemaciau, kad pardavinetu.. Nusipirkom dziovintu-mums patinka. Zaliu siandien kalnuose, laukiniu visiskai, kelias nuskynem.. Siemet kazkaip neypatingai vilioja. Labiausiai vymuoges. Ir dideli sultingi persikai.

Ir aš maniau kad baigės. Bet šeimininkas jūrininkas atpkaukiojęs visą gyvenimą jis išmano. Sako rodos šilta. O išlupus iį vandens šakta nes vėjas nemalonus. Sako čia bura. Vanduo vos +21.

Pribadžiau su kaire ranka biggrin.gif esmę supratot biggrin.gif labai arbūzo sultys bėga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JMD: 23 rugpjūčio 2017 - 21:20
Baigineji arbuza smile.gif

Mes tai pakeitem kursa namo. Atsaukiau rezervacija Zakopaneje, nes tikrai nespesim nuvykti dar sviesai esant, o nakti kalnuose nesinori bluditi.. Palikom terminius baseinus ateiciai. Grysim tuo pat keliu, tik nakvosim netoli Brno ir Varsuvoje. Aisku pralosem su vinjetem. Teks pirkti vel ir permoketi.

Man mazoka 8 naktu Kroatijoje.. Labai greitai laikas prabego.

Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2017 08 23, 22:39)
Baigineji arbuza smile.gif

Mes tai pakeitem kursa namo. Atsaukiau rezervacija Zakopaneje, nes tikrai nespesim nuvykti dar sviesai esant, o nakti kalnuose nesinori bluditi.. Palikom terminius baseinus ateiciai. Grysim tuo pat keliu, tik nakvosim netoli Brno ir Varsuvoje. Aisku pralosem su vinjetem. Teks pirkti vel ir permoketi.

Man mazoka 8 naktu Kroatijoje.. Labai greitai laikas prabego.

Mes atbuvom 11 naktų. Mažai ir man. Tik kad aš tokia vairuotoja kad man reik naktim miegot. Jei galėčiau kaip kiti per parą parvažiuot tai dar minimum 3 dienom ilgesnės atostogos būt buvę. Db kelionei...
Aš sakiau pgl situaciją užsirezervuosiu važiuojant. Pralėksim sieną ir bus aišku.
Atsakyti